-
Ο χρήστης nass έγραψε:
για οσα χλμ εχουν χρειαστει για εμενα στο να καταλαβω με τι μπορω να εκμεταλλευτω στο επακρο τις εκαστοτε δυνατοτητες κινητηρα-πλαισιου. Πολυ απλα με το DSG ΔΕΝ μπορεις να τις εκμεταλλευτεις στον μεγιστο βαθμο.
Ξέρω ότι ανακυκλώνουμε την ίδια συζήτηση ξανά και ξανά αλλά αυτό που έγραψες είναι διαφορετικό από αυτό που έλεγες μέχρι πρότινος, ότι είναι θέμα 'αίσθησης' και εν τέλει 'περί ορέξεως κολοκυθόπιττα' (που φυσικά συμφωνώ).
Το να μην μπορείς όμως να εκμεταλευτείς όλες τις δυνατότητες ενός R8 V10 (ΟΚ παραβλέπω το ό,τι έφερες αυτό το αυτοκίνητο στα όριά του ) λόγω κιβωτίου με αφήνει κάπως έτσι:
Δηλαδή τι ακριβώς ΔΕΝ μπορείς να κάνεις με το διπλοσύμπλεκτο που μπορείς να το κάνεις με το χειροκίνητο και πως αυτό επηρεάζει όλες τις δυνατότητες του αυτοκινήτου ?
Τι ακριβώς φταίει ?
Η σειριακή διάταξη ? Αστείο δεδομένου ότι τη χρησιμοποιούν ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα σοβαρά αγωνιστικά (F1, F-οτιδήποτε, WRC, WTCC, GT) άρα κάτι θα ξέρουν περισσότερο για να τη χρησιμοποιούν (μιλάω για διάταξη, όχι για τη λοιπή τεχνολογία)
Το rev matching (heel & toe) στα κατεβάσματα ? Ολα τα τα σοβαρά διπλοσύμπλεκτα (δεν ξέρω το DSG) το κάνουν
Το ανέβασμα και η διατήρηση στο κόφτη ? Ομοίως (διάβαζα στους 4T ότι επιτέλους και το RS4 δεν αλλάζει στον κόφτη)
Η ταχύτητα των αλλαγών ? Αυτό μπορεί ανάλογα με το αν 'ξαφνιάσεις' το διπλοσύμπλεκτο με πχ. ανέβασμα εκεί που αυτό έχει προεπιλέξει κατέβασμαΒέβαια γούστα είναι αυτά, αλλά το overheat του SST στα ζόρια που το πας?
Το ότι αλλάζει ταχύτητα πάντα όπως θέλει αυτό που το πας? (Π.χ. κάποιες φορές θέλω να αλλάξω απολαυστικά αργά, κάποιες άλλες καρφωτά γρήγορα).Έχω οδηγήσει το εβο με sst και πραγματικά δεν μου άρεσε αυτό το κιβώτιο.
Αντιθέτως εντυπωσιάστηκα με το 8αρι της BMW, το οποίο ταίριαζε γάντι στο χαρακτήρα της 118. -
Ο χρήστης steering έγραψε:
Έχω οδηγήσει το εβο με sst και πραγματικά δεν μου άρεσε αυτό το κιβώτιο.
Αντιθέτως εντυπωσιάστηκα με το 8αρι της BMW, το οποίο ταίριαζε γάντι στο χαρακτήρα της 118.Οδήγησε και της Α-class διπλοσύμπλεκτο και το βελτιωμένο της VW-Audi. (της mercedes παραείναι 'απαλό' για τα γούστα μου βέβαια )
Πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη.Όσους έχω ακούσει(δύο για την ακρίβεια - δεν είναι και κανας λαός! )ότι έχουν οδηγήσει το SST, λένε ότι οι εντυπώσεις είναι μέτριες. (δεν κολλάει στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου? δεν συνεργάζεται καλά με τον κινητήρα?)
edit: νομίζω ότι και η γνώμη των δοκιμαστών των περιοδικών είναι διστακτική.
-
Το Scirocco δεν εχει ανταγκαστικα DSG.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Το Scirocco δεν εχει ανταγκαστικα DSG.θα μπει αναγκαστικά γιατί το forum απέδειξε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες scirocco, βλέπουν στροφές και φανάρια και...αφινιάζουν.
-
Γιατι με manual στα φαναρια τους σβηνει;
-
Γιατι με manual στα φαναρια τους σβηνει;Με 3 πενταλια μπερδευονται!
-
Γιατι με manual στα φαναρια τους σβηνει;launch control...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μήπως να ρωτούσαμε τι ανάγκες έχει και τι απαιτήσεις (από ένα αμάξι-μέσο μεταφοράς), πριν τον κατακρίνουμε?
ΥΓ: με εκπλήσσει που προτιμάς 116 από scirocco 160άρι. Θα μου πεις...γούστα είναι αυτά.
116 όντως, μάλλον δεν προτιμώ. Αλλά 118 ασυζητητί κερδίζει Σιρόκο. Και τα δύο άσχημα είναι οπότε απλά προτιμώ το καλύτερο οδηγικά αμάξι.
-
Αντιθέτως εντυπωσιάστηκα με το 8αρι της BMW, το οποίο ταίριαζε γάντι στο χαρακτήρα της 118.Οδήγησε και της Α-class διπλοσύμπλεκτο και το βελτιωμένο της VW-Audi. (της mercedes παραείναι 'απαλό' για τα γούστα μου βέβαια )
Πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη.Όσους έχω ακούσει(δύο για την ακρίβεια - δεν είναι και κανας λαός! )ότι έχουν οδηγήσει το SST, λένε ότι οι εντυπώσεις είναι μέτριες. (δεν κολλάει στο χαρακτήρα του αυτοκινήτου? δεν συνεργάζεται καλά με τον κινητήρα?)
edit: νομίζω ότι και η γνώμη των δοκιμαστών των περιοδικών είναι διστακτική.
Γιωργο, μην προτρεχεις , καλο το 7αρι στην Α-class, το 8αρι ZF ομως της Bmw ειναι καλυτερο...
Οδηγησε το, θα με θυμηθεις...
Για το sst δεν ξερω, ενα manual ΕVO X ειχε πεσει στα χερια μου για λιγο, και περα απο την απαραδεκτη ρυθμιση του συμπλεκτη που απομονωνε αρκετα ψηλα (προβλημα?, εργοστασιακη ρυθμιση, δεν ξερω...), ολα τα αλλα για οτι εχει σχεση με 'ανησυχη' οδηγηση στο αυτοκινητο, μου φανηκαν ιδανικα, και το ιδιο, ηταν απιστευτα ευκολα ρυθμισιμο υπο πιεση...@nass
Kαταρχας ευχαριστω τον Αλεξανδρο για την υπενθυμιση, γιατι το παραβλεπω συχνα. Το R8 με το R-tronic (και οχι s-tronic που ειπα πριν...), το οποιο και δεν εφερα μεν στα ορια του στριβωντας σε καμμια καμπη με 4η, αλλα χαρις την σχετικα ανετη αυτοσχεδια πιστα με κορινες, με σκασμενη 2α και σχεδον 'μισογεματη' 3η, (120-140Km/h), με χαραξη δυο κλειστων στροφων 180μοιρων και 2 σβελτα εσακια, και ολο το κομβοι μπροστα σου, και εσυ τελευταιος, να αφηνεις την μεγιστη δυνατη αποσταση ( ) μπορουσες να καταλαβεις πως παταει σε ενα βαθμο, αλλα και να 'παιξεις' αρκετα με το κιβωτιο.
Το οποιο ΔΕΝ ειναι διπλοσυμπλεκτο, αλλα το ιδιο με αυτο της Gallardo. Δεν ξερω στην τελευταια τι ρυθμισεις εχει το λογισμικο του, και ποσο πιο 'αγριο' σεταρισμα εχει, στο R8 παντως εμενα μου φανηκε ως το μοναδικο μετριο εξαρτημα σε ενα κατα τα αλλα απιστευτο, φιλικο, αλλα και αγωνιστικο οταν υπηρχαν οι αντιστοιχες εντολες, συνολο.Καταρχας ξεκαθαριζω οτι δεν μιλαω γενικα για ολα ανεξαιρετως τα διπλοσυμπλεκτα/αυτοματα, γιατι πολλοι (ισως και εσυ) αυτο νομιζουν. Του R8 δυστυχως επιβεβαιωσε τον κανονα λειτουργιας των mainstream διπλοσυμπλεκτων DSG, με τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του.
Οχι, δεν ηταν προβλημα η σειριακη διαταξη, ουτε το rev matching. Το ανεβασμα στον κοφτη μπορει να μην ηταν θεμα βεβαια στην συγκεκριμενη αυτοσχεδια πιστα κυριως '2ης σχεσης' καθοτι η 2α ηταν και μακρια, ομως σε μια διαδρομη, ειναι θεμα, και αυτο δεν σημαινει οτι εκει κρατας την σχεση πανω ακριβως στον κοφτη, αλλα καποιες φορες τυχαινει λιγο πριν. Σε αυτη την περιπτωση το 'λιγο πριν' απλα δεν υπαρχει, οταν πας σε γρηγορους ρυθμους και οχι απλα εκδρομικους, αλλα σε περναει στην επομενη σχεση, και σε κρεμαει ουσιαστικα, αφου χανεις ισχυ και ροπη που ειχες σε υψηλες στροφες κινητηρα, λιγο πριν απο εισοδο σε στροφη.
Το χειροτερο δε, που ετυχε κιολας στο R8 (μου εχει συμβει και σε DSG με αλλα δυο αυτοκινητα) ηταν λιγο πριν απο στροφη, με εντονο φρεναρισμα κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη (φορουσε τα απιστευτα κεραμικα φρενα το V10...) να μην δεχτει εντολη κατεβασματος το paddle ακριβως την χρονικη στιγμη που τραβηξα το αυτακι (εκανε το κλικ, δν ηταν η ιδεα μου...), αλλα 2-3sec μετα.
Σε απλη βολτα, ακομα και εκει, ανεβαινωντας στα φρενα με μισογεματη 3η για κατεβασμα 2ας, ελαχιστα μετρα πριν την φουρκετα, σε τεραστιας εκτασης ελεγχομενο περιβαλλον με κορινες, δεν ηταν προβλημα, εβγαλε λιγα μουτρα παραπανω, βγηκε απο την τροχια, παραλιγο να ριξω και μια κορινα, και that's all... Σε καποια διαδρομη ομως στο βουνο δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι, παροτι σε καλο οδοστρωμα τα κεραμικα ισως να εκαναν το θαυμα τους...
Το αυτο εχει συμβει και με Golf GTI V DSG, ευτυχως σε πιο χαλαρη βολτα, αλλα στριβοντας.
Τελος θυμιζω την περιπτωση που σε εξοδο στροφης πχ βγαινεις με 'μισογεματη' 3η, γεμιζεις, αλλαζεις σε 4η, και λιγο πριν την στροφη προλαβαινεις και 5η για να κερδισεις ελαχιστα μετρα, κατευθειαν με φρενα ομως και σε 4η και 3η για να μπεις σε επομενη στροφη. Τα mainstream διπλοσυμπλεκτα σε τετοιες περιπτωσεις απλως δεν μπορουν να ανταπεξελθουν, και φυσικα δεν μιλαω για σβελτη μετακινηση, επιπεδου ενα κλικ κατω απο την γρηγορη οδηγηση...On topic τωρα, προς τον φιλο audikon, επειδη τον διαβαζω μπερδεμενο, καλο θα ειναι πρωτα απ' ολα να βαλει σε σειρα τις προτεραιοτητες που θελει, αυτα που ζηταει, που εχει αναγκη απο ενα αυτοκινητο, στην παρουσα φαση της ζωης του, αλλα και ισως για το κοντινο μελλον, αναλογως για ποσο σκοπευει να κρατησει αυτο που θα αγορασει.
Κατοπιν, να ψαξει να βρει καποια test drive για τα μοντελα που εχει ως υποψηφια, και μετα να ρωτησει στο Forum πιο συγκεκριμενα πραγματα, ωστε να εχει ηδη μια πρωτη εικονα για τις δυνατοτητες του καθε αυτοκινητου.
Το τι προτεινει-συμβουλευει ο καθενας μας δεν συναδει απαραιτητα με τις εκαστοτε αναζητησεις καποιου χρηστη, υποψηφιου αγοραστη νεου αυτοκινητου.
Τελος, το ποιο τελικα μπορει να ειναι το καλυτερο στην κατηγορια -εαν καποια βρισκονται στην ιδια, εδω δεν νομιζω, περα απο αυτη της τιμης ισως- και παλι δεν σημαινει οτι θα ειναι η πλεον ενδεδειγμενη αγορα για τα γουστα-αναγκες του εκαστοτε υποψηφιου αγοραστη. -
Ο χρήστης steering έγραψε:
Βέβαια γούστα είναι αυτά, αλλά το overheat του SST στα ζόρια που το πας?Σωστός σε αυτό, είναι πρόβλημα υλοποίησης και λύνεται με σχετικά απλό τρόπο (ψυγείο λαδιού του κιβωτίου)
Πρέπει να πω πάντως ότι ενώ το πρόβλημα μου έχει παρουσιαστεί στα Μέγαρα αν αποφάσιζα να παίρνω τις κλειστές στροφές με 2α ενώ στις Σέρρες δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ. Αρα δεν είναι τόσο συχνό όσο ίσως πιστεύεται.Το ότι αλλάζει ταχύτητα πάντα όπως θέλει αυτό που το πας? (Π.χ. κάποιες φορές θέλω να αλλάξω απολαυστικά αργά, κάποιες άλλες καρφωτά γρήγορα).
Για αυτό έχει 3 διαφορετικά προγράμματα, δεν έχω διαπιστώσει αυτό που λες εντός του ίδιου προγράμματος (πχ. το Normal είναι πάντα ράθυμο )
Γούστα
-
@Κίκιζας Γρηγόρης
Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες του όποιου αυτοκινήτου με το διπλοσύμπλεκτο. Επίσης παρατηρώ ότι οι αρνητικές σου εμπειρίες προέρχονται κυρίως από το DSG. Το να αργήσει να αλλάξει ταχύτητα (αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν άρνηση λόγω υπέρβασης του κόφτη, το οποίο το κάνουν όλα τα παρόμοια κιβώτια, και καλά κάνουν ) σημαίνει ότι του 'την έφερες' δηλ. το τελευταίο σημείο της δικής μου τοποθέτησης (αν και προσωπικά αμφισβητώ τα 2-3 sec που αναφέρεις, μάλλον ιδέα σου ήταν λόγω heat of the moment). ΟΚ αυτό μπορεί να συμβεί. Σου προτείνω όμως να οδηγήσεις καμία Porsche με PDK (που λένε ότι είναι το καλύτερο διπλοσύμπλεκτο) για να δεις αν το πρόβλημα έγκειται στη συγκεκριμένη υλοποίηση (DSG που υποπτεύομαι ότι είναι προγραμματισμένο πολύ πιο 'soft' απ΄όσο θα ήθελαν οι απανταχού petrolheads).
@REALZEUS
Με παρέσυρε ο Κίκιζας -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επίσης παρατηρώ ότι οι αρνητικές σου εμπειρίες προέρχονται κυρίως από το DSG. Το να αργήσει να αλλάξει ταχύτητα (αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν άρνηση λόγω υπέρβασης του κόφτη, το οποίο το κάνουν όλα τα παρόμοια κιβώτια, και καλά κάνουν ) σημαίνει ότι του 'την έφερες' δηλ. το τελευταίο σημείο της δικής μου τοποθέτησης (αν και προσωπικά αμφισβητώ τα 2-3 sec που αναφέρεις, μάλλον ιδέα σου ήταν λόγω heat of the moment). ΟΚ αυτό μπορεί να συμβεί. Σου προτείνω όμως να οδηγήσεις καμία Porsche με PDK (που λένε ότι είναι το καλύτερο διπλοσύμπλεκτο) για να δεις αν το πρόβλημα έγκειται στη συγκεκριμένη υλοποίηση (DSG που υποπτεύομαι ότι είναι προγραμματισμένο πολύ πιο 'soft' απ΄όσο θα ήθελαν οι απανταχού petrolheads).Απ'ότι έχω καταλάβει ο Γρηγόρης δεν μιλάει για όλα ανεξαιρέτως τα διπλοσύμπλεκτα αλλά για τα πιο mainstream και στην προκειμένη για το DSG μιας και μιλάμε για το scirocco...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Κίκιζας ΓρηγόρηςΟμολογώ ότι δεν κατάλαβα τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες του όποιου αυτοκινήτου με το διπλοσύμπλεκτο. Επίσης παρατηρώ ότι οι αρνητικές σου εμπειρίες προέρχονται κυρίως από το DSG. Το να αργήσει να αλλάξει ταχύτητα (αν υποθέσουμε ότι δεν ήταν άρνηση λόγω υπέρβασης του κόφτη, το οποίο το κάνουν όλα τα παρόμοια κιβώτια, και καλά κάνουν ) σημαίνει ότι του 'την έφερες' δηλ. το τελευταίο σημείο της δικής μου τοποθέτησης (αν και προσωπικά αμφισβητώ τα 2-3 sec που αναφέρεις, μάλλον ιδέα σου ήταν λόγω heat of the moment). ΟΚ αυτό μπορεί να συμβεί. **Σου προτείνω όμως να οδηγήσεις καμία Porsche με PDK (που λένε ότι είναι το καλύτερο διπλοσύμπλεκτο) για να δεις αν το πρόβλημα έγκειται στη συγκεκριμένη υλοποίηση (DSG που υποπτεύομαι ότι είναι προγραμματισμένο πολύ πιο 'soft' απ΄όσο θα ήθελαν οι απανταχού petrolheads).
**@REALZEUS
Με παρέσυρε ο ΚίκιζαςMα για αυτο ειπα και πριν οτι δεν 'απορριπτω' ολα τα αυτοματα/διπλοσυμπλεκτα, ομως δυστυχως τα περισσοτερα mainstream, οπως το DSG, εμπιπτουν στην κατηγορια αυτων που σε εμποδιζουν να εκμεταλλευτεις πληρως τις εκαστοτε δυνατοτητες ενος αυτοκινητου.
Τα sec εκεινη την στιγμη, μπορει να μην ηταν 2-3, αλλα και 1sec να ηταν οπως καταλαβαινεις ελαχιστα μετρα πριν την στροφη ανεβασμενος στα φρενα, αφου εχεις λιγο πριν μαζεψει καλο τριψηφιο αριθμο χλμ ειναι απο εκνευριστικο, (σου χαλαει την προδιαγεγραμμενη πορεια στροφης) εως και επικινδυνο...(βγαινεις εντελως εκτος πορειας απο την στροφη)
Το PDK φυσικα και -παροτι ακομα δεν εχει τυχει να δοκιμασω- συμφωνα με τα περισσοτερα εγκυρα ξενα δημοσιευματα ειναι ενα κορυφαιο διπλοσυμπλεκτο. Ουδεμια σχεση εχει ομως με τα DSG της VAG, ή αλλα πιο ρεαλιστικα διπλοσυμπλεκτα
καθημερινων αυτοκινητων, οπως λανθασμενα νομιζουν καποιοι... -
Σ αυτο πασο, στο κατω κατω περα απ τους χρονους ειναι και καβλα του καθενος
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το χειροτερο δε, που ετυχε κιολας στο R8 (μου εχει συμβει και σε DSG με αλλα δυο αυτοκινητα) ηταν λιγο πριν απο στροφη, με εντονο φρεναρισμα κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη (φορουσε τα απιστευτα κεραμικα φρενα το V10...) να μην δεχτει εντολη κατεβασματος το paddle ακριβως την χρονικη στιγμη που τραβηξα το αυτακι (εκανε το κλικ, δν ηταν η ιδεα μου...), αλλα 2-3sec μετα.
(...)
Σε απλη βολτα, ακομα και εκει, ανεβαινωντας στα φρενα με μισογεματη 3η για κατεβασμα 2ας, ελαχιστα μετρα πριν την φουρκετα, σε τεραστιας εκτασης ελεγχομενο περιβαλλον με κορινες, δεν ηταν προβλημα, εβγαλε λιγα μουτρα παραπανω, βγηκε απο την τροχια, παραλιγο να ριξω και μια κορινα, και that's all... Σε καποια διαδρομη ομως στο βουνο δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι, παροτι σε καλο οδοστρωμα τα κεραμικα ισως να εκαναν το θαυμα τους...
(...)
Το αυτο εχει συμβει και με Golf GTI V DSG, ευτυχως σε πιο χαλαρη βολτα, αλλα στριβοντας.
(...)
Τελος θυμιζω την περιπτωση που σε εξοδο στροφης πχ βγαινεις με 'μισογεματη' 3η, γεμιζεις, αλλαζεις σε 4η, και λιγο πριν την στροφη προλαβαινεις και 5η για να κερδισεις ελαχιστα μετρα, κατευθειαν με φρενα ομως και σε 4η και 3η για να μπεις σε επομενη στροφη. Τα mainstream διπλοσυμπλεκτα σε τετοιες περιπτωσεις απλως δεν μπορουν να ανταπεξελθουν, και φυσικα δεν μιλαω για σβελτη μετακινηση, επιπεδου ενα κλικ κατω απο την γρηγορη οδηγηση...Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάτι έκανες λάθος Γρηγόρη και το επιβεβαιώνεις και μόνος σου (αφού το 'πρόβλημα' εμφανίστηκε περισσότερες από μία φορές και σε διαφορετικού τύπου σασμάν).
Για το αν κατάφερες να φέρεις το κιβώτιο-κινητήρα στα όριά τους, είναι μία μεγάλη συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει μέσα από forum.
Σημειώνω πάντως ότι αν πατήσεις το '-' και δε σου βάλει την προηγούμενη ταχύτητα, σημαίνει ότι εκείνη την ώρα δεν την παίρνει γιατί πολύ απλά αν την έπαιρνε, θα ξεπερνούσες τον κόφτη. Πχ αν είσαι με 4500rpm με 3η και ζητάς να σου βάλει 2α, προφανώς και θα σε 'γράψει'.
Το ότι την άλλαξε 2sec μετά, μάλλον ήταν η ιδέα σου και απλώς άλλαξε λίγο πιο καθυστερημένα (και όχι σε 'ρυθμούς βιντεοπαιχνιδιού'). Ίσως να το αιφνιδίασες κιόλας (ζητώντας την προηγούμενη ταχύτητα ελάχιστα πριν τον κόφτη) και ενώ ήταν έτοιμο να σου βάλει την επόμενη ταχύτητα, εσύ ζήτησες την προηγούμενη.
Τουλάχιστον εγώ αυτό υποθέτω ότι συνέβη. Δεν ήμουν και μπροστά για να έχω περισσότερο feedback.
Πάνω σε αυτό που λες πάντως σχετικά με το DSG, oύτως ή άλλως, το DSG δεν προορίζεται για χρήση πίστας, οπότε λογικό είναι να προσανατολίζεται σε χρήστες με διαφορετικό επίπεδο οδήγησης ή/και απαιτήσεων.
Αντίθετα κάποιος που θα πάρει την 911, αναμφίβολα έχει πάρει αυτό το αμάξι 'έτοιμο' (τρόπος του λέγειν) για πίστα.
Στο scirocco, και δη στο 1.4tsi, αυτή η φράση μόνο ως πλάκα μπορεί να ειπωθεί (αφού το αμάξι γενικότερα -από την σχεδίαση μέχρι την υλοποίηση- δεν έχει τη διάθεση να 'χτυπήσει' τέτοιο κοινό). -
Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάτι έκανες λάθος Γρηγόρη και το επιβεβαιώνεις και μόνος σου (αφού το 'πρόβλημα' εμφανίστηκε περισσότερες από μία φορές και σε διαφορετικού τύπου σασμάν).
Γιατι ειναι 'σιγουρο' κιολας οτι εκανα εγω το λαθος. Τα ηλεκτρονικα 'απαγορευεται' να κανουν λαθος?
Τρια διαφορετικα DSG το εκαναν. Οσο για το 'προβλημα' υπαρχει και ειναι προβλημα, αφου δεν ειναι λιγα τα DSG που καποιες φορες κανουν οτι γουσταρουν. Μην τα ξαναλεμε, στα forum της VW και του sciroccoclub ειναι καταγεραμμενα
αυτα...Σημειώνω πάντως ότι αν πατήσεις το '-' και δε σου βάλει την προηγούμενη ταχύτητα, σημαίνει ότι εκείνη την ώρα δεν την παίρνει γιατί πολύ απλά αν την έπαιρνε, θα ξεπερνούσες τον κόφτη. Πχ αν είσαι με 4500rpm με 3η και ζητάς να σου βάλει 2α, προφανώς και θα σε 'γράψει'.
Ακομα και 4,500σαλ να ημουν, ημουν ηδη ανεβασμενος στα φρενα, και ο κοφτης του R8 V10 ειναι κοντα στις 8,000σαλ, τι να λεμε τωρα...
Το ότι την άλλαξε 2sec μετά, μάλλον ήταν η ιδέα σου και απλώς άλλαξε λίγο πιο καθυστερημένα (και όχι σε 'ρυθμούς βιντεοπαιχνιδιού'). Ίσως να το αιφνιδίασες κιόλας (ζητώντας την προηγούμενη ταχύτητα ελάχιστα πριν τον κόφτη) και ενώ ήταν έτοιμο να σου βάλει την επόμενη ταχύτητα, εσύ ζήτησες την προηγούμενη.
Το ειπα πριν Γιωργο, στο Νασο, και 1sec περιπου να ηταν, αυτο φτανει εκεινη την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη που περιεγραψα, για να βγεις τελικα εκτος προδιαγεγραμμενης τροχιας.
Btw μ' αρεσουν οι απιστευτες θεωρητικες προσεγγισεις, λες και ησουν εκει και το εβλεπες, ή λες και το ειχες δοκιμασει και εσυ ο ιδιος, ετσι που με 'ακυρωνεις'...Τουλάχιστον εγώ αυτό υποθέτω ότι συνέβη. Δεν ήμουν και μπροστά για να έχω περισσότερο feedback.
Τωρα πας να το 'σωσεις' καπως...
Πάνω σε αυτό που λες πάντως σχετικά με το DSG, oύτως ή άλλως, το DSG δεν προορίζεται για χρήση πίστας, οπότε λογικό είναι να προσανατολίζεται σε χρήστες με διαφορετικό επίπεδο οδήγησης ή/και απαιτήσεων.
Αντίθετα κάποιος που θα πάρει την 911, αναμφίβολα έχει πάρει αυτό το αμάξι 'έτοιμο' (τρόπος του λέγειν) για πίστα.
Στο scirocco, και δη στο 1.4tsi, αυτή η φράση μόνο ως πλάκα μπορεί να ειπωθεί (αφού το αμάξι γενικότερα -από την σχεδίαση μέχρι την υλοποίηση- δεν έχει τη διάθεση να 'χτυπήσει' τέτοιο κοινό).Τωρα μιλας σωστα, και καλο ειναι που γραφεται και απο εσενα μηπως και το καταλαβουν μερικοι, και ξεκολησουν απο την πεποιθηση οτι προκειται για ενα αγωνιστικης χρησης σχεδον και δυνατοτητων κιβωτιο, μονο και μονο επειδη εχει paddles πισω απο το τιμονι. Καμμια σχεση φυσικα...
-
Ούτε το χειροκινητο scirocco είναι για αγωνιστική χρήση ούτε το DSG . Τι λέμε τώρα ;
Audikon DSG απο εμενα.. Ήμουν κατα των αυτόματων μια βόλτα με DSG και απο τότε ... Δεν το αλλάζωSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
Ούτε το χειροκινητο scirocco είναι για αγωνιστική χρήση ούτε το DSG . Τι λέμε τώρα ;
Audikon DSG απο εμενα.. Ήμουν κατα των αυτόματων μια βόλτα με DSG και απο τότε ... Δεν το αλλάζωSent from my iPhone using Tapatalk
Δεν εχεις καταλαβει κατι. Με το manual εαν εχεις την αντιστοιχη εξοικειωση, μπορεις να εκμεταλλευτεις στο επακρο δυνατοτητες πλαισιου-κινητηρα. Με το DSG, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, λογω φιλοσοφιας-ρυθμισης, ΔΕΝ μπορεις.
Κατα τα αλλα οπως εχω ξαναπει, προκειται για ενα εξαιρετικο, εξυπνο και φιλικο στην χρηση αυτοματο για χρηση στο κεντρο, και χαλαρωτικο, οικονομικο γενικα κιβωτιο, μεχρι και ευχαριστο σε σβελτους ρυθμους.
Μεχρι εκει ομως. Οποιος θελει κατι παραπανω, σε επιπεδο γρηγορων ρυθμων, απλα δεν θα τον καλυψει, οπως αντιστοιχα το χειροκινητο.Με βαση λοιπον του τι θελει-προτιμα, τι εξοικειωση εχει, και που κινειται κυριως ο εκαστοτε υποψηφιος αγοραστης, κανει και την αντιστοιχη επιλογη του.
-
Δεν απομένει τίποτα άλλο εκτός από το να μας πεις με ποιο τρόπο να γαμάμε...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δεν απομένει τίποτα άλλο εκτός από το να μας πεις με ποιο τρόπο να γαμάμε...
Κιβώτια διπλού συμπλέκτη [Διάσπαση]