-
Ακριβώς. Γενικά, αν κάνεις τέτοιες διαδρομές συνέχεια, και είσαι συνετός οδηγός, πας από την παλιά για οικονομία. Αν ξεκινήσεις με το σκεπτικό 'Σιγά μην κάτσω να τους δώσω τα λεφτά μου, κορόιδο είμαι;', στα μισά της διαδρομής θα έχεις κουραστεί και θα αρχίσεις τις επικίνδυνες προσπεράσεις. Άσε που 1 σκύλος να σου πεταχτεί, θα δώσεις χρήματα για 100 διελεύσεις.
-
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των νέων σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού
http://www.lifo.gr/now/greece/161403Οι παραπάνω σταθμοί δεν υπάγονταν στις συμφωνίες παραχώρησης των α/δ κι ως εκ τούτου ενδεχόμενη αναβολή λειτουργίας τους συνεπάγεται παροχή αποζημίωσης στους παραχωρησιούχους;
Edit:
Το λινκ διορθώθηκε, το προηγούμενο δεν έβγαζε πουθενά. -
Δε βγάζει κάτι το λινκ Βασίλη
-
Ακόμα δεν υπάρχει παραχωρησιούχος στην Εγνατία. Είναι όμως μνημονιακή υποχρέωση για την παραχώρηση
-
Οι εκπτώσεις που είχαμε στα διόδια της Αιγαίου ως κάτοχοι e pass πάψανε τον αυγουστο
Αρα σιγά μη ξαναπεράσω από τα διόδια στο μοσχοχψωρι για 3,90 -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ακόμα δεν υπάρχει παραχωρησιούχος στην Εγνατία. Είναι όμως μνημονιακή υποχρέωση για την παραχώρησηΝαι, σωστά, άρα είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που ενδεχομένως που δεν μπορεί να μην πραγματοποιηθεί. Ουδείς φαντάζομαι επιθυμεί αύξηση του κόστους μετακίνησης του, αλλά και όλοι συμφωνούμε ότι κάπως πρέπει να πληρώνεται και η συντήρηση αυτού του δρόμου.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Οι εκπτώσεις που είχαμε στα διόδια της Αιγαίου ως κάτοχοι e pass πάψανε τον αυγουστο
Αρα σιγά μη ξαναπεράσω από τα διόδια στο μοσχοχψωρι για 3,90κοιτώντας τυχαία το statement του Aυγούστου για να κάνω τους καθιερωμένους ψυχαναγκαστικούς υπολογισμούς μου για το πόσο χρόνο έκανα στο κάθε κομμάτι του δρόμου,διαπίστωσα κι εγώ πως δεν είχα χρεωθεί με την έκπτωση.
Πήρα επί τόπου τηλ και με ενημέρωσαν πως η έκπτωση ισχύει πλέον ΜΟΝΟ αν έχεις τη συσκευή eway της εταιρίας και όχι άλλο πχ της Αττικής οδού. Απαράδεκτοι εντελώς γιατί το έκαναν χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς να αναγράφεται πουθενά στο σαιτ. Την προηγούμενη βδομάδα που ταξίδεψα πάλι,το παρήγγειλα και μου το στείλανε με τον κλασσικό τρόπο δωρεάν όπου ήθελα και όντως χρεώθηκα με την έκπτωση.Γέμισε το ντουλαπάκι πομποδέκτες... -
κι εγω το ίδιο θα κάνω. Θα πάρω και 3ο πομποδέκτη
Υπήρξε και αρθρο για τη διαλειτουργικότητα όπου το ποσοστό 2,5% που πληρώνει ο ένας στον άλλον μάλλον ειναι υπό συζήτηση.
Η απουσία του κράτους όμως είναι εμφανής. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης που χρειάζεσαι (ασε τις εκτπώσεις) να έχεις τον ΜΠΛΕ ποποδέκτη υποχρεωτικά.....
http://www.kathimerini.gr/926956/articl ... wn-diodiwn
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ακόμα δεν υπάρχει παραχωρησιούχος στην Εγνατία. Είναι όμως μνημονιακή υποχρέωση για την παραχώρηση
Ναι, σωστά, άρα είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που ενδεχομένως που δεν μπορεί να μην πραγματοποιηθεί. Ουδείς φαντάζομαι επιθυμεί αύξηση του κόστους μετακίνησης του, αλλά και όλοι συμφωνούμε ότι κάπως πρέπει να πληρώνεται και η συντήρηση αυτού του δρόμου.
Κοιτα ο δρόμος μπορει και να μην παραχωρηθεί αλλα τα διόδια θα γίνουν γιατι ειναι μεσα στη λίστα με τα προαπαιτούμενα όποτε ουτε ΣτΕ τα ακουμπά ουτε τίποτα.
Ο δρόμος πρέπει να συντηρείται κιολας και να το πληρώνουν αυτο οι χρήστες του, οχι όλη η χώρα ! -
Καλησπέρα και για συγγνώμη για το πιθανόν off topic ,απλα να μην ανοίξω άλλο χωρις λόγο.
Μια σύντομη ερώτηση για όποιον θυμάται...
Πόσο ήταν το αντίτιμο του Φερυ Μποτ στο Ριο Αντιριο πριν την γέφυρα δλδ μεχρι το 2004;
Ευχαριστώ πολύ κ συγγνωμη και πάλι! -
10 ευρώ. Και 1 ευρώ οι πεζοι[emoji44]. Αρχικά η γέφυρα είχε νομίζω 10,5€ την διέλευση και έτσι το φέρυ έπεσε σε μια μέρα στα 5,5€, σύντομα μετά πήγε 6,5€ και τόσο παραμένει τα τελευταία χρόνια.
-
Πάντως δε το γλυτώνουμε
Ενα ταξίδι μεγάλο το έτος θα πηγαίνουμε -
Ευχαριστώ πολύ astra_n. Παρόλο που την περίοδο 2002-2004 περνούσα τουλάχιστον 5-6 φορες το χρόνο το είχα διαγράψει απο το μυαλό μου.
Να'εισαι καλα. -
Οποτε το κοστος με τη γεφυρα δεν αυξηθηκε, μειωθηκε κιολας, γιατι με το φέρρυ πληρωνες εισητήριο και για καθε επιβατη περα του αυτοκινητου.
Αναρωτιεμαι τωρα με τη μιση χρεωση πως επιβιωνουν? Ενω πριν για την ιδια υπηρεσια υπηρχε διπλασια χρεωση και μαλλον θα κλαιγοντουσαν και θα λέγανε οτι δεν βγαινουν. Κατι παρόμοιο θα πρεπει να γινει και με την Σαλαμίνα για να στρωσουν χαρακτήρα οι εκει πλοιοκτητες.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Matador, σε ζηλεύω που διέγραψες τις διελεύσεις με το βαπόρι, σε εμένα μετά από εκατοντάδες πέρα-δώθε οι μνήμες έχουν δυστυχώς χαραχτεί ανεξίτηλα. Συγκεκριμένα, οι ουρές για να μπεις στο καράβι (3-4 ώρες μετά από 3ήμερα εξόδων/Χριστούγεννα/Πάσχα), η επιθετική αγένεια των πληρωμάτων, τα συχνά μικροτρακαρίσματα που έπρεπε είτε να τρέχεις στο Λιμενικό είτε να το ξεχάσεις, τις εκβιαστικές απεργίες της ΠΝΟ φυσικά πάντα μέσα στις γιορτές, τις γνώσεις του Σεβάχ του Θαλασσινού που έπρεπε να αποκτήσεις για να μαντέψεις πότε θα διακοπεί λόγω μποφόρ η συγκοινωνία... Για αυτό όταν ακούω σήμερα κάποιον να λέει ότι είναι ακριβή η γέφυρα και οι ξένοι παραχωρησιούχοι μας κλέβουν, απλά τον στέλνω στο διάολο.
Tedd, οι επιβάτες αυτοκινήτων δεν πλήρωναν επιπλέον εισιτήριο, μόνο όσοι έμπαιναν στο φέρυ πεζοί, δηλαδή ως επί το πλείστον οι κινούμενοι μεταξύ Πάτρας-Ναυπάκτου με την αστική συγκοινωνία. Όντως τα φέρυ κλαιγόντουσαν τότε για το δήθεν χαμηλό εισιτήριο μέχρι που η εξέλιξη ξεβράκωσε το μονοπώλιο.
-
30e να παει η γεφυρα για 2 πανελα το χρονο θα τα δινω τετοια κωλοζωα που ειναι σε συμπεριφορα στα Δημητρουλα, Μαριγουλα,Πουτανιτσα κτλπ..
-
Άλλο το ένα,άλλο το άλλο.
Το οτι τα φέρι κερδοσκοπούσαν ενώ παρείχαν υπηρεσίες τριτοκοσμικών χωρών δε σημαίνει οτι δικαιούται και ο παραχωρησιούχος να κερδοσκοπεί επειδή σου προσφέρει ποιότητα.
Αν πληρώνεις 10 ευρώ ένα άθλιο κρασί πραγματικού κόστους 1 ευρώ,δε σημαίνει οτι είναι σωστό να δίνεις πάλι 10 για ένα καλό κρασί πραγματικού κόστους 5 ευρώ. -
Δεν μπορώ να κρίνω αν ο παραχωρησιούχος της γέφυρας κερδοσκοπεί γιατί δεν ξέρω τις συμβάσεις του με το δημόσιο ούτε τα λειτουργικά του έξοδα. Όμως στην αγορά δεν υπάρχει σωστή και λάθος τιμή, και το κρασί και τα διόδια έχουν τόση τιμή όση θεωρούν ότι σηκώνει η τσέπη του υποτιθέμενου πελάτη. Δυστυχώς σε περιπτώσεις αναγκαστικού ολιγοπωλίου όπως εδώ που κινείσαι μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης ο καταναλωτής συνήθως είναι ριγμένος, αλλά καμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση της ξεδιάντροπης κλοπής.
-
Astra δεν ξεχασα καθόλου το στριμωξίδι κ τις ουρες.... το αντίτιμο ειχα ξεχασει!!! ¨Αλλωστε ήταν σημείο αναφοράς το φερύ μποτ στα ταξίδια... Πηγαίνω που κ που ακόμα απο το φέρυ... το βλέπω σαν στάση, διάλειμμα κ για μενα κ για το αμάξι... Καμια σχεση όπως παλια , απλα έχει μια Α καθυστέρηση...
-
Τώρα τον χειμώνα είναι πολύ καλά, μισοάδειο, μπαίνεις και με τις πάντες μέσα. Συνίσταται για διάλειμμα-ξεμούδιασμα σε μακρινά ταξίδια, χαβαλές για τα παιδιά, στα συν και οι σέλφι με φόντο γέφυρα Το καλοκαίρι και τις αργίες έχει ακόμα στριμωξίδι.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...