-
Το μοτερ είναι 1300 κυβικά τόσα το δηλώνει ο κατασκευαστής τόσο γράφει και η άδεια κυκλοφορίας στην Γερμανία στην Ελλάδα στην Αμερική στην Αυστραλία κλπ Για φορολογικούς λόγους μπορεί να τo αντιμετωπίζει κάθε νομοθέτης όπως θέλει και στους αγώνες μπορεί να το βάζουν σε άλλη κατηγορία για να τονώσουν τον ανταγωνισμό , τι να κάνουμε ετσι είναι οι wankel , βγάζουν πολλή δύναμη για τα κυβικά τους, το βάρος τους και το φυσικό τους μέγεθος.
Μπήκε όμως στο μεγάλο βαρύ κουπε τετράπορτο RX-8 , μπορεί τον πρώτο καιρό (2003) να έδινε ανταγωνιστικές επιδόσεις αλλα όταν το VW group άρχισε να εξελίσσει και βελτιώνει τους TFSI τότε game over ,η mazda δεν εξέλιξε μια turbo έκδοση και το αυτοκίνητο έφυγε 2,3,4 χέρι σε κάγκουρες και η φήμη του χάλασε , οι αρχικοί ιδιοκτήτες που είχαν σκάσει 40 άρες χιλιάδες € τουλάχιστον μπορούσαν να κάνουν τα service στην ώρα τους και να μην ψάχνουν κινέζικους πολλαπλασιαστές για να γλυτώσουν 50-100 €.
Γιατί όμως σταμάτησε η mazda την εξέλιξη του; (μην πιστεύετε κάποια clic bait δημοσιεύματα Wankel τέλος για πάντα)
Απάντηση απλή σύντομη και όποιος κατάλαβε κατάλαβε RX-8 CO2 emissions 284 g/km
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Οπότε με όλα αυτά, τα apex seals δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα και δεν θα χρειάζεται ανακατασκευή;Αυτά είναι τα κρίσιμα εξαρτήματα που λέμε με σωστή συντήρηση και σωστή χρήση , ζέσταμα κινητήρα , οδήγηση με σκίσιμο -εναν μπίπ την ημερα την ανακατασκευή κάνει πέρα- , σωστή αποθέρμανση κρύωμα του κινητήρα τότε μπορεί να ξεπεράσεις και τα 150000 χλμ χωρίς να πέσει δραματικά η συμπίεση .
-
Ενα τέτοιο σε αυτή την τιμή και ας είχε τις πόρτες κτυπημένες R3
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 5195cc1aab
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Το μοτερ είναι 1300 κυβικά τόσα το δηλώνει ο κατασκευαστής τόσο γράφει και η άδεια κυκλοφορίας στην Γερμανία στην Ελλάδα στην Αμερική στην Αυστραλία κλπΣου ξαναλέω ότι μπορεί μεν ο θάλαμος καύσης να είναι 1300 κυβικά εκατοστά, αλλά δεν μπορεί να γίνει αντιστοίχιση με εμβολοφόρο κινητήρα 1300 κυβικών. Είναι μήλα με πορτοκάλια λόγω του διαφορετικού τρόπου λειτουργίας.
-
Το ×2 στα κυβικά, (μάλλον) βγαίνει γιατί σε 720 μοίρες περιστροφής του άξονα, έχουν περάσει 2 θάλαμοι του ρότορα από την φάση της καύσης.
Επίσης no shit sherlock το ότι σταμάτησε γιατί δεν περνάει τα διάφορα όρια για καυσαέρια και κατανάλωση.
-
Και εδώ πάντως οι βάνκελ φορολογούνταν χ2 στα έιτις. Είχε γίνει δε το εξής κουλό, στην αρχή όταν αγόραζες το Rx-7 ή και το Rx-4 ήταν 1.300 κυβικά, αλλά μετά άλλαξε ο νόμος και όταν το μεταπωλούσες στον επόμενο το χρέωναν με συντελεστή x2 στον κυβισμό του (μπορεί και x2,2 δεν θυμάμαι τώρα). Ο νόμος άλλαξε ξανά μετά την πρώτη απόσυρση. Μέχρι τότε όποιος το είχε πάρει το κρατούσε γιατί απλούστατα δεν υπήρχε κανένας πρόθυμος να το φορτωθεί με τον διπλάσιο κυβισμό (τεκμήριο, ασφάλιστρα στα ύψη).
Οι ρόταρυ και οι υπερτροφό είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η εμμονή στη φορολογία με βάση τα κυβικά είναι απλά βλακώδης. -
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον harisma23: είναι άλλο να σου λέει η AMG ότι το One των 1.000 ίππων που απευθύνεται σε λιγότερους από 500 ζάμπλουτους (ίσως λέω και πολλούς) σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα κάνουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 5.000 χλμ κατ' έτος, θέλει επισκευή κινητήρα κάθε 50.000 χλμ και να στο λέει αυτό 1-2 χρόνια πριν βγει το αυτοκίνητο στην παραγωγή και άλλο να μην στο λέει αυτό η Mazda (ξεκάθαρη ανακοίνωση ότι κάθε 70, 80 ή 100.000 χλμ παίρνεις τον κινητήρα στο χέρι δεν νομίζω ότι έχει δημοσιευθεί από τη Mazda), η οποία πουλάει ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση και σε μερικές δεκάδες χιλιάδες μονάδες κατ' έτος στον απλό κοσμάκη.
Μπορούμε να παίζουμε όσο θέλουμε με τις λέξεις, μπορεί να μην είναι 'αναξιόπιστο', αλλά 'ιδιαίτερο' ή όπως αλλιώς το ονομάζει κανείς, η ουσία είναι ότι εδώ και 50 χρόνια, ο βάνκελ είναι ο κινητήρας με την πιο σύντομη ημερομηνία λήξης που κοντράρεται στα ίσια σε χιλιόμετρα μεταξύ επισκευών με τους κινητήρες των πιο αναξιόπιστων/προβληματικών αυτοκινήτων όλων των εποχών. -
Αυτό είναι πρόβλημα για τον πρώτο ιδιοκτήτη, που το αγόρασε καινούριο, του έκανε λίγα χιλιόμετρα (σιγά τις 70-80 χιλιάδες σε 15 χρόνια) και τώρα το δίνει 2,5 χιλιάρικα με χαλασμένο μοτέρ.
Για τον αγοραστή, το παίρνει τσάμπα, δίνει αλλά τόσα κι έχει ΑΜΑΞΑΡΑ με καινούριο μοτέρ και μηδενικά πάγια έξοδα. Ιδανικό Sunday car, θα του κάνει 40 Κ χιλιόμετρα στη δεκαετία, είναι και future classic. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αυτό είναι πρόβλημα για τον πρώτο ιδιοκτήτη, που το αγόρασε καινούριο, του έκανε λίγα χιλιόμετρα (σιγά τις 70-80 χιλιάδες σε 15 χρόνια) και τώρα το δίνει 2,5 χιλιάρικα με χαλασμένο μοτέρ.
Για τον αγοραστή, το παίρνει τσάμπα, δίνει αλλά τόσα κι έχει ΑΜΑΞΑΡΑ με καινούριο μοτέρ και μηδενικά πάγια έξοδα. Ιδανικό Sunday car, θα του κάνει 40 Κ χιλιόμετρα στη δεκαετία, είναι και future classic.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, σε πάω!
Εδώ βλέπουμε την εφαρμογή της θεωρίας της σχετικότητας στην καθημερινότητα μας, όπου η αξιοπιστία ενός κινητήρα εξαρτάται από την οπτική γωνία του εκάστοτε αγοραστή!
Ο ίδιος δηλαδή κινητήρας μπορεί να είναι αναξιόπιστος/προβληματικός αν είσαι ο πρώτος αγοραστής που έχει πληρώσει 40 χιλιάρικα και έχεις σκοπό να του κάνεις 15-20.000 Km το χρόνο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να είναι αξιόπιστος αν έχεις αγοράσει με 4 χιλιάρικα μεταχειρισμένο RX-8 με αλλαγμένο ή επισκευασμένο κινητήρα και σκοπό να κάνεις 4.000 Km το χρόνο!
Φαντάζομαι ότι όσο πέφτει η τιμή αγοράς και τα χιλιόμετρα ανά χρόνο, τόσο πιο αξιόπιστος γίνεται ο wankel!
Δηλαδή αν καποιος το αγοράσει με δυο χιλιάρικα και σκοπό να κάνει 2.000 Km το χρόνο, ο wankel μεταμορφώνεται σε τερας αξιοπιστίας!Αυτά συμβαίνουν άμα ξεκινάς μια κουβέντα πετώντας μια ρουκέτα (αξιόπιστος ο wankel) και μετά ψάχνεις επιχειρήματα για να υποστηρίξεις την (ανεδαφική) θέση σου. Απλώς καταφεύγεις σε σοφιστείες...
-
Θες να παίζεις με τις λέξεις για να αποδείξεις ότι ο Wankel είναι αναξιόπιστος; Ουάου, το πέτυχες! Για να δείξεις ότι όλοι έχουν λάθος κι εσύ είσαι σωστός;
Πάμε άλλη μία: αυτή τη στιγμή, με 5-6 χιλιάρικα, έχεις ένα σπορ μοντέλο με μοναδικά χαρακτηριστικά (πισωκίνητο, καλό μπλοκέ, άριστο ζύγισμα), με ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ κινητήρα, με οδηγικά χαρακτηριστικά που τα έχουν μόνο Μ3 Ε46, 350Ζ και Cayman. Τα οποία είναι απλησίαστα από κόστος συντήρησης και πάγια έξοδα (τέλη, τεκμήρια).
Εσύ δηλαδή θα προτιμούσες ένα Type-R ή ένα Golf V GTi, με κάνα διχίλιαρο παραπάνω σε τιμή αγοράς και 500 ευρώ παραπάνω για τέλη; Από ένα πισωκίνητο με καινούριο μοτέρ; 'Μα είναι αναξιόπιστο.' Πώς λέγαμε παλιά 'μα έχει αθηναϊκές πινακίδες'; Κάπως έτσι...Και κάτι τελευταίο: έχω κολλητό με 8άρι και σχεδόν εργοστασιακή συμπίεση με 120 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αρκετά με το μύθο για σπασμένα μοτέρ στις 50Κ. Αν δεν το οδηγάς σα ζαγάρι, με σκισίματα κρύο, με συνεχή μποτιλιαρίσματα, αφήνοντάς το χωρίς λάδι (Ουάου, θέλει να το κοιτάς κάθε δύο γεμίσματα, αναξιόπιστο), μια χαρά αντέχει πολύ ξύλο. Είναι ο ορισμός του δεύτερου-τρίτου αυτοκινήτου.
-
Ο harisma23 δινει ρεσιταλ κατακρινοντας οσους το πηραν και οσους το παρουν ενω οταν εγω ελεγα για το κουγκα με μαλωνε και με εβαζε στη θεση μου που δε μου αρεσε το βενζινοκινητο κουγκα. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]. Κλαιω τις τελευταιες μερες....
Τουλαχιστον ο αλλος αγοραζ3ι ενα σπορ αμαξι με 3 4000 και βαζει αλλα 2 η 3000 και εχει ενα οπλο τηρουμενων των αναλογιων και οχι ενα suv που ηθελε 22000 και προσπαθουσε να γινουν σπορ οδηγοι οι αγοραστες του -
@ dimsabas: Δεν το ξεκίνησα εγώ το παιχνίδι με τις λέξεις και ούτε καν το έπαιξα ποτέ, εν αντιθέση με σένα. Εγώ ήμουν εξ' αρχής ξεκάθαρος ότι πρόκειται για έναν αναξιόπιστο / προβληματικό κινητήρα. Εσείς, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του wankel, πήρατε τα άρματα και βγήκατε να υπερασπιστείτε την αξιοπιστία του με σοφιστείες και υπό προϋποθέσεις...
Υπενθυμίζω ότι μιλάς σε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δηλώσει τη συμπαθεια που έχει στο RX-8 και το wankel και του οποίου ο πατέρας στην αρχή της δεκαετίας του 70 είχε RX-2! Αλλά πέρα από συμπάθειες και συναισθηματισμούς, δεν μπορώ ούτε να κάνω τη νύχτα μέρα όσον αφορά την αξιοπιστια ούτε να πουλήσω οπαδιλίκι...
@NikosGolf: Δεν βρίσκω για ποιο λόγο κάνεις τη σύνδεση, πέρα από τα συμπλέγματα που κουβαλάς...
-
Τέσπα από τις λίγες φορές που ο dimsabas εκφράζει άποψη με την οποία συμφωνώ απόλυτα. Ενα τέτοιο αυτοκίνητο είναι από την φύση του μια 'απεύθυνση' σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Όταν ο άλλος μπορεί να το βρει στο 1/10 της αρχικής του τιμής και να απολαύσει ότι και εκείνος που το πήρε 'του κουτιού' μπορεί να παραβλέψει και κάποια ζητηματάκια που μπορεί να του παρουσιάσει. Άλλωστε πιθανότατα να είναι προετοιμασμένος και να τα έχει ήδη μπατζετάρει...
-
Μα ναι, δε θα το αγοράσεις έχοντας μαζέψει οριακά τρία χιλιάρικα. Θα το πάρεις ξέροντας ότι στον επόμενο χρόνο, θα χρειαστεί να δώσεις άλλα τρία για να γίνει καινούριο.
Ξέχωρα από τα μαζέματα που χρειάζεται κάθε μεταχειρισμένο 15 ετών, συμπλέκτη, δίσκους, ελαστικά. -
Σπύρο, θεωρώ ότι είμαι πολύ συγκεκριμενος σε αυτά που γράφω. Στο συγκεκριμένο θέμα έχω σχολιάσει αρνητικά μόνο την αξιοπιστία και το γενικό κόστος χρήσης και συντήρησης του RX-8 και όχι το πόσο καλή ή κακή αγορά είναι ως μεταχειρισμένο.
Μιας και τέθηκε όμως το θέμα, θα πώ ότι ως μεταχειρισμένο μπορεί να ειναι μια πολύ καλή αγορά για τον υποψιασμένο - ψαγμένο αγοραστή (οι περισσότεροι έτσι είναι, ειδικό αυτοκίνητο γαρ) και μια πολύ κακή αγορά για τους λίγους ανυποψίαστους που περιμένουν ότι θα έχουν κόστος χρήσης και συντήρησης αντίστοιχο με την τιμή αγοράς του ως μεταχειρισμένο.
-
Μα ναι, δε θα το αγοράσεις έχοντας μαζέψει οριακά τρία χιλιάρικα. Θα το πάρεις ξέροντας ότι στον επόμενο χρόνο, θα χρειαστεί να δώσεις άλλα τρία για να γίνει καινούριο.
Ξέχωρα από τα μαζέματα που χρειάζεται κάθε μεταχειρισμένο 15 ετών, συμπλέκτη, δίσκους, ελαστικά.- απειρο.
Τι να λεμε τωρα τα αυτονοητα? Το αμαξι αξιζει με 1000.
Μονο απο τα τελη και ασφαλειες τεκμηρια που γλυτωνεις απο ενα γκολφ 2 λιτρο ειναι αρκετα.
Εξαλλου δε θα το παρεις να πηγαινεις καθε μερα κεντρο.
Αμα καθομαστε να ακουσουμε το harisma επειδη ειχε το rx2 ο πατερας ενταξει τι να πω
- απειρο.
-
Για αυτό harisma γράφω πως ο dimsabas (ευρισκόμενος σε εξαιρετική φόρμα και απαλλαγμένος από καταναγκαστικά ζητήματα κατανάλωσης κλπ) το περιγράφει ως επιλογή αυτοκινήτου, για τον ελεύθερο χρόνο ενώ και ο υποψήφιος κάτοχος θα έχει λάβει υπόψη εκτός το χαμηλό κόστος αγορας και τα λοιπά συμπαραμαρτούντα.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αμα καθομαστε να ακουσουμε το harisma επειδη ειχε το rx2 ο πατερας ενταξει τι να πω
Να μην ασχολείσαι με μένα, γιατί αποδεικνύεις πόσο συμπλεγματικός είσαι και να μην αναφερεσαι στον πατέρα μου!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Να μην ασχολείσαι με μένα, γιατί αποδεικνύεις πόσο συμπλεγματικός είσαι και να μην αναφερεσαι στον πατέρα μου!
Εσυ ασχοληθηκες πρωτος με μενα στο νημα κουγκα οποτε μη κανεις υποδειξεις. Αυτα αλλου. Σε μενα δε παιρνανε αυτα γιατι εχει διοδια. Στον πατερα σου εσυ αναφερθηκες για να μας δειξεις οτι ξερεις και να υποστηριξεις αυτα που λες. Εγω δεν εχω τιποτα με τον ανθρωπο να ναι καλα
-
...
Και κάτι τελευταίο: έχω κολλητό με 8άρι και σχεδόν εργοστασιακή συμπίεση με 120 χιλιάδες χιλιόμετρα. Αρκετά με το μύθο για σπασμένα μοτέρ στις 50Κ. ...Σου φαίνεται λογικό επιχείρημα;
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?