-
Από όσα ξέρω ο ΣΧ βαράει προσοχές στον ΚΚ...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
με την Bimota YB4 και τον Διατσιδη, ολα αυτα
.μεγάλος καραγκιόζης ο άνθρωπος
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από όσα ξέρω ο ΣΧ βαράει προσοχές στον ΚΚ......ετσι ηξερα και εγω, συν οτι πινει νερο στο ονομα του, μεχρι που ακουσα τις τελευταιες αυτες φημες, και εδω στο forum, αλλα και δια στοματος του φιλου που ανεφερα πριν.
Ισως να ειναι και 'λασπη' για τις εντυπωσεις, ο Κ.Κ παντως εχει γραψει ηδη πολλα
δημοσιογραφικα χλμ , και να εκανε στην ακρη απο μονος του καποια στιγμη, ασχετως
Λυμπερη ή οχι, δεν θα μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Δεν τον ξερω καθολου, ουτε εχω αποψη/ιδεα για τις ενασχολησεις του με τα διτροχα, σε αγωνες, αρθρα του κτλ, οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη, αλλα για εκεινη την εποχη, ηταν μεγαλο γεγονος να καταφερεις να 'μπεις' στο Maranello διπλα σε μια F40, ειδικα για την Ελληνικη πραγματικοτητα.
-
Δεν τον ξερω καθολου, ουτε εχω ασχοληθει με τις ενασχολησεις του με τα διτροχα, σε αγωνες, αρθρα του κτλ, δεν μπορω να εκφερω γνωμη, αλλα για εκεινη την εποχη, ηταν μεγαλο γεγονος να καταφερεις να 'μπεις' στο Maranello διπλα σε F40, ειδικα για την Ελληνικη πραγματικοτητα.
απλά δες 2 γύρους motogp...
σε πίστα βέβαια με μηχανή...είναι απολαυστικός... -
@redmonster
Να σχολιαζει? Τον ειχα ακουσει για πολυ λιγο, και μου θυμιζε
τον Μανωλη Μαυροματη σε μεταδοση ποδοσφαιρικου αγωνα...
Πανω στην μηχανη ειναι καλος? -
@redmonster
Να σχολιαζει? Τον ειχα ακουσει για πολυ λιγο, και μου θυμιζε
τον Μανωλη Μαυροματη σε μεταδοση ποδοσφαιρικου αγωνα...
Πανω στην μηχανη ειναι καλος?για τις εμπειρίες που έχει είναι αρκετα μέτριος...
το θέμα είναι το πριν καβαλήσει... δίνει το προσωπικό του σόου... κάνει ζέσταμα αλα valentino rossi... οι μηχανάκιδες με πιάνουν... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Εγώ αναρωτιέμαι...
Τα περιοδικά, εντάξει, έχουν χιλιά-δυο στραβά (και ορισμένα καλά, ενίοτε), οι αναγνώστες τους (όλοι εμείς δηλαδή), είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε ορθά ένα άρθρο, και κατ' επέκταση και το ίδιο περιοδικό; Για το 99% των αναγνωστών δεν θα έπαιρνα και όρκο, κατ' αρχάς γιατί ως μοναδικό κριτήριο αξιολόγησης έχουν το αν το άρθρο επικρίνει ή επαινεί το αμάξι τους... Για να μην πιάσουμε τώρα ικανότητες ανάλυσης κειμένου, εμπειρία πάνω στο αντικείμενο κ.λπ...
+πολλά
- αλφα ρομεο vs vag
-
και που να διαβασετε κανενα auto bild.........θα κλαψετε αφου σου δινουν την εντυπωση οτι δεν υπαρχουν αλλοι κατασκευαστες εκτος απο τους γερμανους
η vw ανακαληψε τον τροχο,η bmw το ηλεκτρο και τετοια διαφορα -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Το θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί αγοραστές είναι απλό: Με το Χ ποσό, τι αγοράζω;;;
Μαρκο αυτο ΠΡΕΠΕΙ να αλλαξει με το ποσο αποτιμω τη ζωη τη δικια μου και των αλλων σε μια δυσκολη στιγμη.Και να διαλεξω το αυτοκινητο που θα 'διορθωσει'το λαθος μου και οχι εκεινο που θα 'αδιαφορισει 'γι'αυτο.
Και αυτο το πρωτοδιαβασα στους 4τ.
Πατέρα παρανόησις!
Δεν εννοώ παραχωρήσεις σε θέματα ασφάλειας, σε καμμία περίπτωση. Ίσως με το παράδειγμά μου γίνει κατανοητό το τι εννοώ:
Όταν έψαχνα για αμάξι είχα το Χ ποσό και τις Ψ ανάγκες. Κοίταξα κυρίως το Octavia SW και το C4 picasso (αρχικά το Xsara Picasso, αλλά αποκλείστηκε λόγω καλύτερης ασφάλειας του καινούριου) και ως outsider το Rav 4 cityscape (ή κάπως έτσι, μία προσθιοκίνητη έκδοση του Rav με περίπου 21Κ) και το Jazz. H λογική μου; Θέλω χώρους, λογικά έξοδα συντήρησης και αξιοπιστία. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως σε θέματα ασφάλειας δεν κάνουμε παραχωρήσεις. Ένα περιοδικό δεν θα τα συνέκρινε, γιατί το ένα είναι SW, το άλλο MPV και το άλλο SUV (και το τέταρτο super-mini)... Μα, καλύπτουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες, άρα απευθύνονται στο ίδιο κοινό!
Αυτή είναι η ένστασή μου. Ο (πιστεύω συνειδητοποιημένος) αγοραστής δεν κοιτάει κατηγορίες, αλλά τι καλύπτει καλύτερα τις δεδομένες ανάγκες του. Για εμένα ένα καλό τεστ θα ήταν πχ: 'Οικογενειακά με 20Κ'. Ή 'Σπορ αυτοκίνητα με 30Κ'... κτλ... (όχι βέβαια με στυλ Auto χέσε με που μαζεύουμε βαθμουλάκια... και στο τέλος αυτό που σε ρίχνει 'στου χαντάκ΄' βγαίνει πρώτο γιατί είναι φθηνό και έχει μεγάλο πορτ μπαγκάζ...)
Τέλος το και τα χαιρετίσματά μου στην κυρία Πόπη!
-
Από όσα ξέρω ο ΣΧ βαράει προσοχές στον ΚΚ...
...ετσι ηξερα και εγω, συν οτι πινει νερο στο ονομα του, μεχρι που ακουσα τις τελευταιες αυτες φημες, και εδω στο forum, αλλα και δια στοματος του φιλου που ανεφερα πριν.
Ισως να ειναι και 'λασπη' για τις εντυπωσεις, ο Κ.Κ παντως εχει γραψει ηδη πολλα
δημοσιογραφικα χλμ , και να εκανε στην ακρη απο μονος του καποια στιγμη, ασχετως
Λυμπερη ή οχι, δεν θα μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση...Το έμαθα από παλιό εργαζόμενο στους 4τ που μου είπε και άλλα πολλά που δεν θα σας πω!
Απλά να ξέρετε ότι η σχέση Σ.Χ. και δάσκαλου δεν είναι όπως νομίζετε!
Σταματώ εδώ! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι 4Τροχοί ή οποιοδήποτε περιοδικό, δεν έχει λόγο να 'σπρώξει' τα αυτοκίνητα κανενός ομίλου: δεν του δίνει διαφημιστικά πακέτα το Group VAG, αλλά μπορεί να του δώσει η Karenta, ο Βασιλάκης (Seat, Saab), o Δάβαρης( Hyundai, KIA), o Συγγελίδης (Citroen, Chrysler, Jeep και πλέον ΚΑΙ Skoda), o Θεοχαράκης (Nissan, Peugeot, Chevrolet Europe, SangYong, Infiniti) o Σφακιανάκης (Suzuki,+ κάτι αμερικανιές), ο Σαρακάκης (Honda, Mitsubishi, Volvo?) και κάμποσοι άλλοι...Δεν σπρώχνουν λοιπόν το VAG, αλλά αναλόγως μπορεί να σπρώξουν τα VW (Karenta), τα Seat (Βασιλάκης) κοκ....
Οι περισσοτερες εταιρειες που αναφερεις ειναι διανομεις. Η εισαγωγικη στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι ενα ακρο της μαμας (πχ bmw car hellas, citroen hellas, και για το ερωτηματικο σου Volvo Cars Hellas απο το 2000). Στην περιπτωση της VW η εισαγωγικη ειναι η Kosmocar οπως και της Audi και οχι η Karenta.
Το ποσο λοιπον που δαπανατε για διαφημιση/προωθηση του προιοντος οπως και το ειδος και υφος αυτης καθοριζετε απο την θυγατρικη και τις περισσοτερες φορες ειναι στο ιδιο μηκος κυματος οπως και στις υπολοιπες, τουλαχιστον ευρωπαικες, αγορες. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οταν ειδα το ονομα του αμεσως αυτο μου ηρθε στο μυαλο, μιας και τον ειχα γνωρισει απο κοντα και αρκετα καλα...ποσο
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Οταν ειδα το ονομα του αμεσως αυτο μου ηρθε στο μυαλο, μιας και τον ειχα γνωρισει απο κοντα και αρκετα καλα...ποσο
μια κουβέντα να ανταλλάξεις μαζί του καταλαβαίνεις πόσο είναι...
έχει πάρει τα διακαιώματα των Motogp και αναγκαζόμαστε να τα βλέπουμε στο eurosport για να μην ακούμε τις ηλίθιες παρατηρήσεις του... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μέχρι το 2004 νομίζω το fight club βασιζόταν στους χρόνους και τα σχόλια οδηγών αγώνων (Μοσχούτης, Χατζητσοπάνης, έστω και Σώτος Κοκκίνης -Rχriste μήπως ξέρεις και το στόρυ πίσω από Κοκκίνη-Τσάδαρη-Drive; ). Μετά στρογγυλοκάθησαν όλοι στο καλάμι τους και φυσικά επειδή ήταν ΟΙ χεράδες δεν καταδέχονταν να φέρουν οδηγό αγώνων, οπότε έκαναν μια φιλότιμη προσπάθεια να μας πείσουν ότι η γη είναι τετράγωνη.
Πέρα από αυτό που αναφέρω πιο πάνω είναι πάρα πολλά που μπορεί να πει κάποιος για το συγκεκριμένο περιοδικό και θα ξεφύγουμε πολύ από το θέμα αν τα αναλύσουμε.
Για να μην πιάσουμε και την Ποπάρα...
Αυτή απροπό σε ποιό λαγούμι έχει κρυφτεί τώρα;EDDIE μπορεί να σε έχει στεναχωρήσει πολύ το DRIVE για τις επιλογές του αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό (μέχρι που έφυγε ο Τσιγκρής) ήταν το μόνο περιοδικό που μπορούσα να πάρω μια ένδειξη του τι μπορεί να κάνει κάποιο σπορ αυτοκίνητο σε χρόνους αλλά και να μου περάσει αυτήν την εικόνα γραπτά.
Τώρα για τον Πατέλο είναι συμπάθειες αυτές...προφανώς εσύ δεν τον πήγαινες και ούτε κάτι από αυτά που λέει κάποιος φίλος παραπάνω δεν είμαι σε σχέση με τον Πατέλο. Εξάλλου αυτό που κάνω εγώ είναι να συγκρίνω το Drive με τα υπόλοιπα περιοδικά. Και εκεί για μένα το Drive ακόμα και τώρα απέχει στο τι feedback θα σου δώσει.
Σκέψου όμως και ότι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς είναι δύσκολο να εξασφαλίζεις χορηγούς για να έχεις 5-6 σετ ελαστικών να λιώνεις στις πίστες μέχρι να βγάλεις χρόνους και συμπεράσματα όλα γίνονται με περιορισμούς.@Qsis Ναι γιατί να μην είναι πιο γρήγορη η 335 από την Ζ4Μ? Τι ενδείξεις έχεις για το αντίθετο? Τι επιχείρημα είναι αυτό? «σιγά μην είναι γρηγορότερο από μια Μ»?
-
Προφανώς δεν πέτυχες το περιοδικό στα καλά του, δηλαδή προ του 2000. Γιατί η σύγκριση πραγματικά είναι τραγική. Εκτός αν θες να μου πεις ότι και οι διαφημίσεις για τσουτσουνομεγενθυντές το 2005 δεν σου έκαναν καμμία αρνητική εντύπωση οπότε τότε κακώς έχουμε οποιαδήποτε κουβέντα επί του θέματος γιατί προφανώς δεν αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο το θέμα ειδικός τύπος.
Ο Πατέλος είναι ένας από τους συντάκτες που καβάλησαν για τα καλά το καλάμι και έγιναν αντιπαθέστατοι. Δεν είμαι ο μόνος ούτε καν ένας από λίγους που το λέει οπότε δεν τίθεται θέμα προσωπικής συμπάθειας/αντιπάθειας.@Qsis Ναι γιατί να μην είναι πιο γρήγορη η 335 από την Ζ4Μ? Τι ενδείξεις έχεις για το αντίθετο? Τι επιχείρημα είναι αυτό? «σιγά μην είναι γρηγορότερο από μια Μ»?
Το ότι επιμένεις να απορείς είναι λίγο ύποπτο...
Με πολύ απλά λόγια βάλτα στη ζυγαριά...
Ένα αμάξι 1400 κιλών με αγωνιστικό μπλοκέ διαφορικό και 340 άλογα και 37 κιλά ροπή απέναντι σε ένα αμάξι 1600+ κιλών χωρίς μπλοκέ, με 300 άλογα και 40 κιλά ροπή (κάνω σούμα -40 άλογα και μόλις +3 κιλά ροπή, +200 κιλά -μπλοκέ) μπορεί να είναι πιο αργό σε πίστα; Ποτέ των ποτών...
Το γράψαν πάντως και οι ίδιοι, ότι δηλαδή η Ζ4Μ είναι σαφώς πιο γρήγορη και ότι οι ίδιοι δεν μπορούσαν να γράψουν τόσο γρήγορο χρόνο. Η 'ροπάτη' 335 σαφώς και είναι πιο εύκολη για τον μέτριο οδηγό.
Το θέμα είναι γιατί μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν οι ίδιοι το τεστ και όχι κάποιος οδηγός αγώνων.
Πιο απλά δεν νομίζω να μπορεί να στο εξηγήσει κάποιος... -
Ορισμένα από τα εμπορικά στελέχη του περιοδικού ήταν όχι για κλωτσιές, για κλωτσιές, μπουνιές και κουτουλιές μαζί...
Ο πεομεγεθυντής τραγική επιλογή, που το πλήρωσαν πάρα πολύ ακριβά σε διάβρωση image... Έδειχνε όμως ότι υπήρχε ήδη πρόβλημα ρευστότητας-διαφημιστικής απορρόφησης... Για 500 ευρώ (1000, 2000 δεν με νοιάζει πόσα...), γαμήσανε την εικόνα του περιοδικού...
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
@Qsis Ναι γιατί να μην είναι πιο γρήγορη η 335 από την Ζ4Μ? Τι ενδείξεις έχεις για το αντίθετο? Τι επιχείρημα είναι αυτό? «σιγά μην είναι γρηγορότερο από μια Μ»?
η παλια Ζ4 ειναι πιο ελαφρια και εχει δυνατοτερο μοτερ, το τουρμπο της 335 εχει νοημα στις χαμηλομεσαιες αλλα η ατμοσφαιρα της Μ ειναι πιο δυνατη στους κοφτες
σαν Μ εχει καλυτερες ρυθμισεις για πιστα , εχει μπλοκε διαφορικο, πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι σου φαινεται περιεργη η σκεψη μου
απλα το ενα ειναι απολυτο 'οπλο' και το αλλο ειναι γρηγορο οικογενειακο
μπορω να σου δωσω δεκαδες ισως αντιστοιχα παραδειγματα αυτοκινητων τα οποια ενας μεσος κουλος θα τα πηγαινε πιο γρηγορα απο αλλα τα οποια ειναι πιο γρηγορα
ο 'ειδικος' τυπος επιμενω πρεπει να μπορει να αναδειξει τις διαφορες που εχουν να κανουν με τις πραγματικες δυνατοτητες ενος αυτοκινητου, αλλιως παμε να κανουμε δοκιμες εγω κι εσυ..
τις προαλλες μου χτυπιοντουσαν οι αλλοι οτι το s2000 ειναι πιο γρηγορο απο το s3 μες στη πιστα..
και ισως να ειναι..
με μενα πισω απο το τιμονι ομως δεν προκειται ποτε να ειναι , οπως και με το 95% των οδηγων..πιστευω να κατανοεις το σκεπτικο μου, οταν δοκιμαζεται ενα αυτοκινητο και δημοσιευεται ενας χρονος , πρεπει οσο το δυνατον αυτος ο χρονος να αντιστοιχει στην πραγματικοτητα..
βεβαια ακομα και οι πιο εμπειροι δημοσιογραφοι δεν ειναι οδηγοι αγωνων (με αξιωσεις) , αλλιως θα εκαναν αλλη δουλεια, αλλα πρεπει να ειναι σε αυτο το 5% αν θελουν να λεγονται ειδικοι..
και φυσικα πρεπει να τονισουν οτι τη Ζ4Μ που εχουμε ως παραδειγμα δε μπορει να την οδηγησει ο καθενας , οπως και εκαναν στη παρουσιαση της
για αυτο εγω που τους παρακολουθουσα εκεινη την εποχη ,βρηκα λογικο το οτι δεν μπορεσαν να περασουν την 335, ομως αυτο δημιουργει και ερωτηματα παραλληλα για το ποσο οι ικανοτητες τους ειναι αρκετες ωστε να σου δωσουν μια εικονα της πραγματικοτητας
-
@qsis
Σωστα γενικα αυτα που λες. Ισως οχι απαραιτητα σε τοσο μεγαλο ποσοστο οπως το 95% με 5%, που λες αλλα γενικα ετσι ειναι.
Τωρα επι του προκειμενου, η οδικη συμπεριφορα της Ζ4 Μ συμφωνα με τους περισσοτερους ξενους και Ελληνες εγκυρους δοκιμαστες, στο οριο και πανω απο αυτο ειναι εξαιρετικα νευρικη και δυσκολη, ως προς την στιγμη που θα ξεκολλησει, παρολη την
ιδανικη κατανομη βαρους, κατι που δεν ισχυει τοσο πολυ στην μικροτερη 3.0si αποτελωντας
για πολλους την ιδανικη επιλογη.
Η 335i απο την αλλη εχει πιο προηγμενα ηλεκτρονικα, (EDL= ηλεκτρονικη προσομειωση μπλοκε), -παροτι δεν εχει μηχανικο-, τα οποια σε συνδυασμο με το μεγαλυτερο μεταξονιο, της δινουν μια πολυ πιο ευκολη ως προς την εξερευνηση των δυνατοτητων του πλαισιου-κινητηρα, οδικη συμπεριφορα.
Ειναι πολυ πιο ειδικη κατασκευη η Ζ4Μ και με πιο ατιθαση συμπεριφορα, δεν απευθυνεται
σε μεσο ή και απλως σπορτιφ οδηγο σε καμμια περιπτωση... -
Θυμάστε αν ήταν ο Τσιγκρής αυτός που τα είχε οδηγήσει?
Αυτοκινητα που "σπρωχτηκαν" ή "θαφτηκαν" απο τον ειδικο τυπο