-
Ισχύουν αυτά που είχα γράψει παραπάνω.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πως αποδυκνύει ένας ελέυθερος επαγγελματίας την χρήση ΙΧ στην εργασία του? Δηλαδή ένας ηλεκτρολόγος ή ενας υδραυλικός δικαιολογεί την χρήση ενός Passat? Παράξενο δεν είναι?Είναι και δεν είναι. Το... τυράκι είναι για εμάς να ζητάμε την έκδοση τιμολογίων για ο,τι κάνουμε στο αυτοκίνητο ώστε να ωθήσουμε τις γύρω από το αυτοκίνητο επιχειρήσεις να εκδίδουν παραστατικά εσόδων. Έτσι το κράτος κερδίζει από το ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος τους (αφού σε εσένα δεν τον επιστρέφει έτσι κι αλλιώς, απλώς υπολογίζεται και αυτός στα έξοδα κατά τα αντίστοιχα ποσοστά ).
-
γεια σας.
ένα φίλος μου έχει συμβόλαιο leasing αλλα χωρίς εξαγορα στο τέλος. μπορεί να το αλλάξει τώρα; έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια απο όταν το πήρε.φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα, σωστά;
ευχαριστώ.
-
Δε χρειάζεται (και δεν τον συμφέρει φορολογικά) να αλλάξει το συμβόλαιο, απλά να συμφωνήσει με την εταιρεία για εξαγορά του αυτοκινήτου μετά το πέρας της μίσθωσης σε κάποια προσυμφωνημένη τιμή.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πήγα πρόσφατα στη ΔΟΥ για έλεγχο της φορολογικής μου δήλωσης και εκεί με υποχρέωσαν να γράψω το χρονομισθωμένο αυτοκίνητο που έχω σα να ήταν κανονικά δικό μου (πχ. φαίνομαι εγώ ως ιδιοκτήτης και όχι η εταιρεία). Είναι σωστό αυτό ?Ισχύει αυτό; Και στην περίπτωση μισθωτού που αγοράζει με χρονομίσθωση;
-
Καλησπέρα σε όλους,
Ενδιαφέρομαι να 'πάρω' ένα καινούργιο αυτοκίνητο, μέχρι 2.000 κυβικών (δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιο) και θα ήθελα την γνώμη σας, επι του θέματος. Με συμφέρει καλύτερα να το πάρω με χρονομίσθωση ή με leasing;;; Μπορώ αν το πάρω με leasing να το βάλω στα έξοδα της εταιρίας μου ή έχει αλλάξει κάτι, με τα καινούργια νομοσχέδια; Γενικά ψάχνω τον 'καλύτερο' και 'οικονομικότερο' τρόπο ώστε να πάρω το αυτοκίνητο. Η γνώμη σας για την χρονομίσθωση και το leasing ποια είναι; Αξίζει ή μπα; Περιμένω τις προτάσεις σας, καθώς και τα σχόλια σας επι του θέματος!
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης gatonigr έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Ενδιαφέρομαι να 'πάρω' ένα καινούργιο αυτοκίνητο, μέχρι 2.000 κυβικών (δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιο) και θα ήθελα την γνώμη σας, επι του θέματος. Με συμφέρει καλύτερα να το πάρω με χρονομίσθωση ή με leasing;;; Μπορώ αν το πάρω με leasing να το βάλω στα έξοδα της εταιρίας μου ή έχει αλλάξει κάτι, με τα καινούργια νομοσχέδια; Γενικά ψάχνω τον 'καλύτερο' και 'οικονομικότερο' τρόπο ώστε να πάρω το αυτοκίνητο. Η γνώμη σας για την χρονομίσθωση και το leasing ποια είναι; Αξίζει ή μπα; Περιμένω τις προτάσεις σας, καθώς και τα σχόλια σας επι του θέματος!
Ευχαριστώ!
Χρονομισθωση και leasing δεν ειναι το ιδιο ;
-
Leasing = χρηματοδοτική μίσθωση με δικαίωμα εξαγοράς
Χρονομίσθωση = Operating Leasing = σα να νοικιάζεις το αυτοκίνητο χωρίς δικαίωμα εξαγοράς.Και στις 2 περιπτώσεις (πλέον) ένα ποσοστό από τα έξοδα (από 100% < 1400 cc έως 35% για 2000 cc και νομίζω 25% για > 2000 cc) περνάει στα έξοδα της εταιρίας.
Ο gatonigr ας διαβάσει όλο το θέμα και τα ξαναλέμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Leasing = χρηματοδοτική μίσθωση με δικαίωμα εξαγοράς
Χρονομίσθωση = Operating Leasing = σα να νοικιάζεις το αυτοκίνητο χωρίς δικαίωμα εξαγοράς.I stand corrected
-
Γιατί παιδεύεσαι με αγορά μετρητά;
Παρτο με χρονομίσθωση να ησυχάσεις !
Είναι εκπληκτικές οι εκπτώσεις επί των λιανικών που παίρνουν από τις αντιπροσωπείες και έχεις εγγυηση καθόλη τη διάρκεια της μίσθωσης.... το οτι δεν τις προωθούν οι ξεφτιλό υπάλληλοι στις εκθέσεις γίνεται μόνο για να πάρουν την προμηθειούλα της πώλησης!
Επειδή το ψάχνω πολύ γιατί αρνούμαι να ξαναέχω πεταμένα στο δρόμο λεφτά ντούκου (ακόμα και να μου περισσεύουν) στο τέλος της μίσθωσης κέρδος έχεις....Ουπς μετά είδα ότ το έκλεισες!
Συγχαρητήρια λοιπόν και καλοτάξιδο ! -
Σε πολλές περιπτώσεις δεν συμφέρει η χρονομίσθωση πάντως. Προσωπικά είμαι υπέρ της αγοράς.
-
Βλέπω το θέμα ήσυχο επί 3ετια και απορώ...
Δεν συμφέρει με χρονομίσθωση;
Ψαχνοντάς το είδα σε μεγάλες εταιρίες πολύ καλές εκπτώσεις στις αξίες αυτοκινήτων και έχω μπει σε πειρασμό.
Αθροίζοντας δόσεις φτάνω λίγο παραπάνω απο το να αγόραζα το αυτοκίνητο ο ίδιος.
Αν βάλω και την αξία παροχών και τη χρήση του κεφαλαίου μου αλλού αντί να είναι πεταμένο στο δρόμο και να χάνει καθημερινά αξία θεωρώ ότι βγαίνω κερδισμένος ....
Επιπλέον προσδοκώ και φορολογική ελάφρυνση ως ελ. επαγγελματίας. Ηδη τα κοστη του υφιστάμενου τα βάζω με συντελεστή στα έξοδα. Αν μπορώ να βάζω όλο το πακέτο (αυτοκίνητο και παροχές) κατά το ίδιο ποστσό βέβαια το όφελος είναι μεγαλύτερο.
Χάνω κάτι; -
Κατερίνα όποτε μπορέσεις δώσε μας τα φώτα σου σε σχέση με τη χρονομίσθωση. Γιατί δεν την προτείνεις?
Ομολογώ ότι δεν έχω ψαχτεί καθόλου με το θέμα, αλλά το να μην καταβάλω ένα μεγάλο ποσό εφάπαξ όπως γίνεται με την αγορά, να μην με νοιάζει αν θα βγάλει προβλήματα, να μην ανησυχώ και πολύ για τα σέρβις κλπ ή ακόμη και για το αν θα με τρακάρει κάποιος τη νύχτα που θα κοιμάμαι... ακούγεται δελεαστικό. Ακόμη και αν βγαίνει 'λίγο' παραπάνω. Βέβαια αυτό το λίγο μπορεί να είναι πολύ για κάποιον άλλο, Εντελώς υποκειμενικό φαντάζομαι...
-
Ίσως το ΦΠΑ της δόσης αν δεν το έχεις υπολογίσει. 23% είναι αυτό, κάνει διαφορά.
Συνήθως στις προσφορές δεν το συμπεριλαμβάνουν. -
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Ίσως το ΦΠΑ της δόσης αν δεν το έχεις υπολογίσει. 23% είναι αυτό, κάνει διαφορά.
Συνήθως στις προσφορές δεν το συμπεριλαμβάνουν.Πρώτα κάνω τη δόση με ΦΠΑ και μετα πολλαπλασιάζω με τους μήνες.
Δικηγόρος άνθρωπος ειμαι ντε ... Οχι κανας τσοπάνης.....! -
Δεν είχα σκοπό να σε θίξω.
Πάντως επειδή κι εγώ είμαι ΕΕ και με το 70% να πηγαίνει στις δαπάνες είναι δελεαστικό, την έχω κάνει την άσκηση.
Και τα νούμερα δεν έβγαιναν. Καλή η ευκολία και η ξεγνιασιά, αλλά την πληρώνεις σε χρήμα.Για το κεφάλαιο πάντως έχω την ίδια άποψη με σένα, καλύτερα δανειάκι και τα λεφτά στην άκρη.
-
Μην ανησυχείς δεν θίχτηκα άλλωστε σύνηθες λάθος ειναι αυτο για έναν μη επαγγελματία.
Εγω παντως τα βάζω απο εδώ, τα βάζω απο εκεί και ακομα και αν δεν βάζω το έξοδο (70%μονο μεχρι 1600 κυβικά οπότε παρότι ζαχαρωνα το νεο rav με βλέπω τελικά για το κασκαι) παλι καλύτερα τα βλέπω.
Εξηγώ το γιατι με βάση την τιμή που μου έδωσαν πριν λιγο για το νεο RAV4.
Μηνιαία δόση για 60 μήνες (75000 km) 592 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ητοι 35550 στην πενταετία. Λιανική τιμή με το κλειδί στο χερι και τον εξοπλισμό που ήθελα και περιλαμβάνεται στην πανω προσφορα (μεταλλικό και δέρμα) περίπου 32.000.
Αν στην πενταετία βάλεις μικτή, service, λάστιχα, τέλη κυκλοφοριας και την άνεση οτι χεστηκες για το αμάξι και σε υπηρετεί και δεν γίνεσαι εσυ δούλος για να το έχεις σενιο και να μην έρχεται μετα ο καθε καραγκιόζης να σου βγάζει την πίστη στα παζάρια ενω δεν εχει καν γρατζουνιά το αμάξι - ποσο μαλλον αν ειχε) σίγουρα δεν έχεις βγει χαμένος.
Επιπλέον σου εχει μείνει το κεφάλαιο και το βάζεις άλλου η απλά το αποταμιεύεις ενω αν υπολογίσεις και τη φορολογική έκπτωση βγάζεις και την υποτίμηςη μεταπώλησης. Ειδικα δε η τιμή μεταπώλησης εμένα δεν μου λεει κατι γιατι το κεφάλαιο του αμαξιού που πουλάω σήμερα για να πάω σε χρονομίσθωση θα μου μείνει, δεν θα το ρίξω παλι πίσω στην αγορά για αγορα νέου ωστε να προσδοκώ να το πάρω πίσω με την τότε μεταπώληση. Να φανταστείς δεν με ενδιαφέρει καν το δικαίωμα εξαγοράς. Μετα απο 5 χρόνια καλα να είμαστε να πάρουμε κατι άλλο.Δεν ξέρω τι να σου πω εμένα δεν μου φαίνεται να μπαίνεις μέσα.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Κατερίνα όποτε μπορέσεις δώσε μας τα φώτα σου σε σχέση με τη χρονομίσθωση. Γιατί δεν την προτείνεις?Ομολογώ ότι δεν έχω ψαχτεί καθόλου με το θέμα, αλλά το να μην καταβάλω ένα μεγάλο ποσό εφάπαξ όπως γίνεται με την αγορά, να μην με νοιάζει αν θα βγάλει προβλήματα, να μην ανησυχώ και πολύ για τα σέρβις κλπ ή ακόμη και για το αν θα με τρακάρει κάποιος τη νύχτα που θα κοιμάμαι... ακούγεται δελεαστικό. Ακόμη και αν βγαίνει 'λίγο' παραπάνω. Βέβαια αυτό το λίγο μπορεί να είναι πολύ για κάποιον άλλο, Εντελώς υποκειμενικό φαντάζομαι...
Και εγω παρακάλεσα να μας πει γιατι δεν συμφέρει η έστω τι πρεπει να προσέξουμε. Εχουμε μάλιστα ξεκινήσει παλι την κουβέντα στο σχετικο τοπικ.
Οτιδήποτε με νούμερα θα ηταν χρήσιμο για να ειναι κατανοητά γιατι συνήθως ακούω άστο δεν σε συμφέρει και οκ καταλαβαίνω τους πωλητές που θα χάσουν την προμήθεια αν το πάρω χρονομίσθωση (ομολογημένο στα ίσα αυτο απο γνωςτο πωλητή) αλλα οι αλλοι; -
Συνήθως σε leasing τα χιλιόμετρα είναι αρκετά περιορισμένα. Αν κάνεις καμιά 25αριά χιλιάδες τον χρόνο σου βγαίνει κούκος αηδόνι, άσε που πολλές εταιρείες δεν δέχονται τέτοιες συμφωνίες.
-
Α
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Συνήθως σε leasing τα χιλιόμετρα είναι αρκετά περιορισμένα. Αν κάνεις καμιά 25αριά χιλιάδες τον χρόνο σου βγαίνει κούκος αηδόνι, άσε που πολλές εταιρείες δεν δέχονται τέτοιες συμφωνίες.Αντίθετα κάνω λίγα χιλιόμετρα. Τα 15.000 που υπολογίζει στην προσφορα ειναι πολλα και αν πέφτει και άλλο η τιμή χαμηλώνοντας τα θα το κάνω. Να φανταστείς το rav του 2007 που πουλάω το δίνω με 45000 χιλιόμετρα (θα ηταν γύρω στα 50000 αν δεν έκανα τον τελευταίο χρόνο πολλα με το Yaris diesel)
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing