-
Καλα δεν ειμαι και καμια ειδικη επι του θεματος, σχετικη ειμαι λογω της δουλειας, οποτε μπορει να σας πω κατι και να εκτεθω. Καταρχην ειχα την εντυπωση οτι για να παρεις ιχ με leasing πρεπει να εχεις εταιρικο αφμ η εστω να εισαι ελευθερος επαγγελματιας. Δευτερον ακομα και ο ιδιωτης να μπορει να παρει δεν ξερω κατα ποσο ειναι ατοκα. Αλλο να παιρνει μια εταιρια 30 ιχ και αλλο ενας ιδιωτης ενα. Τριτον αν δεν εισαι ευχαριστημενος με το αυτοκινητο και θελεις να το δωσεις πριν ληξει η 'συμβαση' υπαρχει πεναλτι. Επισης για μια μικροζημια που θα μπορουσες να την βγαλεις με 30 ευρω σε καποιο συνεργειο εκει πρεπει να το πας στην avis πχ και να πληρωσεις την ταριφα των 150 ευρω. Δεν ειναι μονο αυτα τα θεματα, σιγουρα υπαρχουν και θετικα και αρνητικα στην χρονομισθωση αλλιως ολοι ετσι θα επαιρναν αυτοκινητα αλλα οπως και να χει και τιποτα απο ολα αυτα να μην ισχυε και ολα θετικα να ηταν, ειμαι ανθρωπος που δεν μου αρεσει να χρωσταω και να εχω εκκρεμοτητες στο κεφαλι μου. Προσπαθω οσο μπορω να πληρωνω ντουκου και να μην εχω δανεια χρονομισθωσεις και μηνιαια παγια ατο κεφαλι μου ιδιαιτερα τωρα με το παιδι. Οπως ομως σας ειπα δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα το θεμα και ποσο μαλλον για ιδιωτες - φυσικα προσωπα οποτε πολλα απο αυτα που αναφερω μπορει να ειναι και λανθασμενα. Ειμαι υπερ των αγορων γενικα και το να εχω οσα λιγοτερο μηνιατικα με βοηθαει προσωπικα στο να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
-
Προχωρώ ένα βήμα παρακάτω.
Αν βγάλεις το φόρο (κάνω την υπόθεση ότι θα μείνει flat 26% για 5 χρόνια, πράγμα πολύ δύσκολο) πέφτεις ουσιαστικά στα 29000€ στην πενταετία για το leasing.
Με αγορά προσθέτω στα 32000€ κι άλλα 6000€ για τα έξοδα. Πολύ γεναιόδωρο για τα χλμ που κάνεις, αλλά υπόθεση εργασίας.
Αν η μεταπωλητική αξία ενός qq 32000€ σήμερα σε 5 χρόνια και 50000χλμ στο οδόμετρο είναι κάτω από 9000€ τότε σε συμφέρει. Αν είναι παραπάνω όχι.Κι αυτό χωρίς να υπολογίσεις το γεγονός ότι μπορεί τότε να θες και να το κρατήσεις για χ-ψ λόγους (έτσι κι αλλιώς την απαξίωση την έφαγες).
Αυτό που θα έκανα εγώ στη θέση σου είναι να ρίξω σε προκαταβολή το ποσό από την πώληση του προηγούμενου (όπως είναι) και να δίνω τα 592€ σε δόση στην τράπεζα για τα υπόλοιπα (ή όσο με βολεύει). Εξωφλείς στους 36 μήνες περίπου αντί για 60.
Τη δόση αυτή επίσης τη βάζεις στα έξοδα με το 70% αν δεν κάνω λάθος. Δεν το συμπεριέλαβα στον αρχικό υπολογισμό γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, θυμάμαι να το διαβάζω στο νομοσχέδιο.
Αν ισχύει πάντως, τότε η διαφορά υπέρ της αγοράς γίνεται συντριπτική, ουσιαστικά πληρώνεις τα ίδια και στα 5 χρόνια παίρνεις ένα qq δώρο στη μια περίπτωση. -
Καταρχήν οι αξίες που δίνω στο παράδειγμα είναι για Rav4 διλιτρο diesel. Τα αντίστοιχα νούμερα για το qq 1.5 accenta connect είναι χοντρικά 25000 με μηνιαία δόση 370+ΦΠΑ.
Επίσης αν αγοράσεις το όχημα δεν νομίζω ότι εκπιπτεις αξία ή δόσεις. Στη χρονομισθωση εκπιπτεις γιατί θεωρείται και είναι υπηρεσία. -
Χωρίς να είμαι σίγουρος, ψάχνοντας λίγο, βρήκα αυτό:
http://www.forologikanea.gr/news/ekpipt ... gelmation/Παραθέτω σχετικά από εκεί:
'Εφόσον η επιχείρηση χρησιμοποιεί επιβατικά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της, ή που τα έχει μισθωμένα από τρίτους, όλα τα έξοδα που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της χρήσης και αφορούν την συντήρηση ή την επισκευή τους, την λειτουργία τους γενικά, καθώς και τις αποσβέσεις ή τα μισθώματα, εκπίπτουν κατά ποσοστό, που εξαρτάται από τον κυλινδρισμό του κινητήρα τους. Έτσι, οι δαπάνες των αυτοκινήτων μέχρι 1600 cc, εκπίπτουν κατά ποσοστό 70%, ενώ οι δαπάνες αυτοκινήτων μεγαλύτερου κυβισμού, εκπίπτουν κατά ποσοστό 35%.'Εμένα μου φαίνεται αρκετά ασαφές ώστε να εξαρτάται από τις προθέσεις του εφόρου σε περίπτωση ελέγχου.
Βέβαια για δίλιτρο μιλάμε για 35% μείωση συμμετοχή στις δαπάνες, οπότε ο παραπάνω υπολογισμός μου γίνεται 32300€ (leasing) vs 38000€ αγορά (κι αυτό με γενναία έξοδα χρήσης, και χωρίς να μπει στην εφορία το κόστος απόκτησης, για σιγουριά).
Άρα για να συμφέρει, θα πρέπει να είναι η αξία του rav4 σε 5 χρόνια και 50000χλμ κάτω από 5700€. Χλωμό μου φαίνεται, ακόμα και σε αντιπροσωπεία να πας για να πάρεις καινούριο, παραπάνω θα σου δώσουν (άρα διατηρείς και την ευκολία του εύκολου ξεφορτώματος). -
Οι τιμές της χρονιμίσθωσης ειναι ίδιες και για τους ιδιωτες και για τους επαγγελματίες. Τόκοι δεν υπάρχουν. Οτι λέει η προσφορά, αυτό πληρώνεις. Στα site διαφόρων εταιριών υπάρχουν προφορές, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς (το αυτοκίνητο δε σου μένει μετά τα 4 συνήθως χρόνια). Επίσης υπάρχει περιορισμός στα χλμ. Στα diesel 20000 το χρόνο συνήθως και μετά ανάλογα με τα κυβικά πληρώνεις εξτρα τα παραπάνω χλμ. Κάποιες προσφορές συμφέρουν, εφόσων κάνεις και μεικτή αν το πάρεις μόνος σου, και εφόσων δε ξεπερνάς το όριο των χλμ. Αλλοιώς δε νομίζω οτι συμφέρει. (για ιδιώτη πάντα). Επίσης δε μπορείς να το πουλήσεις, αλλάξεις κλπ τουλάχιστον χωρίς να ζημιωθείς, ενώ το δικό σου σε 1-2 χρόνια δε σου κανει .. το δίνεις. Εγώ αποφάσισα οτι δε με συμφέρει (αν και αρχικά έλεγα να πάρω ενα μικρό με leasing).
-
Οι τιμές της χρονιμίσθωσης ειναι ίδιες και για τους ιδιωτες και για τους επαγγελματίες.
Σωστό
Τόκοι δεν υπάρχουν.Οτι λέει η προσφορά, αυτό πληρώνεις. Στα site διαφόρων εταιριών υπάρχουν προφορές, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς (το αυτοκίνητο δε σου μένει μετά τα 4 συνήθως χρόνια). Επίσης υπάρχει περιορισμός στα χλμ.
Σωστό
Στα diesel 20000 το χρόνο συνήθως και μετά ανάλογα με τα κυβικά πληρώνεις εξτρα τα παραπάνω χλμ.
Το χρόνο τον καθορίζεις εσύ (από 36-72 μήνες), το ίδιο και τα χιλιόμετρα. Ανάλογα προσαρμόζεται και η χρέωση
Κάποιες προσφορές συμφέρουν, εφόσων κάνεις και μεικτή αν το πάρεις μόνος σου, και εφόσων δε ξεπερνάς το όριο των χλμ.
**Η μεικτή είναι πολιτισμός.. δεν σε νοιάζει τίποτα.. όποτε είχα ήμοιυν άρχοντας. Μου είχε τυχει και ένα ψιλοσοβαρό πριν 12 χρόνια και δεν κόλλησα στη ζημιά... Οντας 'ιδίωτης' αν δεν μπορείς να υπολογίσεις τα χιλιόμετρα που κάνεις ετησίως τότυε βράστα!
**
Αλλοιώς δε νομίζω οτι συμφέρει. (για ιδιώτη πάντα). Επίσης δε μπορείς να το πουλήσεις, αλλάξεις κλπ τουλάχιστον χωρίς να ζημιωθείς, ενώ το δικό σου σε 1-2 χρόνια δε σου κανει .. το δίνεις. Εγώ αποφάσισα οτι δε με συμφέρει (αν και αρχικά έλεγα να πάρω ενα μικρό με leasing).
**Πόσο πιθανό είναι να δώσεις καινούργιο αυτοκίνητο; ** -
Το leasing δεν είναι τεκμήριο για τους ιδιώτες;;;
-
Κι η αγορά είναι. Άρα;
-
Τεκμήριο είναι το ποσό της αγοράς και μετά ετησίως ανάλογα με τα κυβικά.
Στη μίσθωση διαβάζω ότι τεκμήριο είναι και το ετήσιο ποσό ππυ δίνεις για μισθώμα...
Σε κάθε περίπτωση προσωπικά δεν με νοιάζει για τεκμήρια γιατί τα καλύπτω και δεν έχω συναλλαγές με μαύριο χρήμα και λοιπά κλασσικά ελληνικά! -
Επειδή βλέπω πως το θέμα της χρονομίσθωσης ανακινείται θα προσπαθήσω να βοηθήσω από λογιστικής και φορολογικής σκοπιάς.(αναφέρομαι σε φυσικά πρόσωπα ελ.επαγγελματίες)
- Η χρονομίσθωση είναι τελείως διαφορετική και πιο απλή απο λογιστικής πλευράς δεν εμπλέκονται αποσβέσεις είναι ένα απλό ενοίκιο
2.Σύμφωνα με τον προηγούμενο ΚΦΕ εκπίπτει το μίσθωμα (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) κατα 70% για αυτοκίνητο κυβισμού εως 1600κ.εκ και 35% για παραπάνω.
3.Ο ΦΠΑ του μισθώματος δεν συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ εσόδων.
4.Το ετήσιο μίσθωμα αποτελεί τεκμήριο (όπως και το τεκμήριο σε περίπτωση αγορας αλλά εδω μοιράζεται στα έτη μίσθωσης - συμφέρει για όποιους έχουν πρόβλημα να καλύψουν τεκμήρια)
5.Ο φορολογικός συντελεστής των κερδών είναι 26% εως 50000€ κέρδος και 33% για παραπάνω.
Βάσει του 5. λοιπόν προκύπτει όφελος απο τον φόρο: Μισθωμαχ70%χ26%χ12 μήνες ή αλλιώς για 500€ μίσθωμα έχουμε ετήσιο όφελος 1092€ ή 5460 στη πενταετία.
Και τώρα έρχομαι σε κάτι που αν ζούσαμε σε σοβαρή χώρα (Αλβανία, Ζιμπάμπουε ή Πακιστάν) θα μπορούσα να απαντήσω με σαφήνεια.
Αν δώσω σε ένα δικηγόρο το παρακάτω κείμενο απο το νέο φορολογικό νομο 4172 / 2013 πώς θα τον ερμήνευε;
Σύμφωνα με τον ν.4172/2013
Κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα, επιτρέπεται η έκπτωση όλων των δαπανών, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 23 του Κ.Φ.Ε., οι οποίες:
α) πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης ή κατά τις συνήθεις εμπορικές συναλλαγές της,
β) αντιστοιχούν σε πραγματική συναλλαγή και η αξία της συναλλαγής δεν κρίνεται κατώτερη ή ανώτερη της αγοραίας, στη βάση των στοιχείων που διαθέτει η Φορολογική Διοίκηση,
γ) εγγράφονται στα τηρούμενα βιβλία απεικόνισης των συναλλαγών της περιόδου κατά την οποία πραγματοποιούνται και αποδεικνύονται με κατάλληλα δικαιολογητικά.(φυσικά παρακάτω γίνεται αναφορά στις μή εκπιπτόμενες δαπάνες αλλά δεν μας αφορά , δεν έχει σχέση με τη χρονομίσθωση εκπίπτει κανονικά.)
Οπότε ο μόνος περιορισμός για να εκπέσει μια δαπανη είναι το α) , δηλαδή μην γίνει κανένας έλεγχος και παρουσιάσουμε ως αυτοκίνητο που τρέχουμε στους πελάτες μας κανένα porche panamera!
Αρα δεν ισχύει το όριο του 70% και 35% και το μίσθωμα εκπίπτει 100% οπότε πάμε σε όφελος στη πενταετία σε στο προηγ. παράδειγμα σε 7800€Φυσικά επειδή στην Ελλάδα οι νόμοι ερμηνεύονται με υπουργικές εγκυκλίους !!!! σχεδόν 2 χρόνια μετά δεν ξέρουμε τι ακριβώς ισχύει. Ναι στην χώρα αυτή μετά από περίπου 600 μέρες δημοσίευση του 4172 δεν υπάρχει εξειδίκευση σε εκατοντάδες σημεία του φορολογικού πλαισίου!!!!!
Υ.Γ Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να προσθέσουμε στα οφέλη είναι και η έκπτωση των δαπανών για κάυσιμα ακριβώς με την ίδια λογική και περιορισμούς που έχει και το μίσθωμα.
-
Και εγω σε μια συνάντηση που ειχα σήμερα με μεγάλη εταιρεία μισθώσεων μου ανέφεραν αυτο για το 100% αλλα πλέον μου είπαν οτι το 30% του εξόδου θεωρείται τεκμαρτό εισόδημα οπότε παλι στα 70% βγαίνει. Μου εκανε εντύπωση αυτο με το εισόδημα (ως τεκμήριο θα ειχε νόημα). Ψάχνω να βρω λογιστή που να μου δώσει σαφή απάντηση αλλα κανεις δεν ξέρει με απόλυτη σιγουριά.
Εντωμεταξύ αποψε άκουσα απο πωλητή το εξής κουφό. Για να μπορείς να περνάς λεει τα έξοδα του αυτοκινήτου στα βιβλία σου (αν αγοράσεις με κανονική αγορα) πρεπει να κόψεις απο τον έμπορο τιμολόγιο και οχι απόδειξη. Τιμολόγιο δεν θα ειχε νόημα αν έβαζα το κόστος του αυτοκινήτου στα έξοδα; Αν κόψω τιμολόγιο πως θα το περάσω στα βιβλία μου, αφου η αγορα δεν εκπίπτει;
Περαιτέρω στα ντεσου της χρονομίσθωσης ειναι οτι τυχον εκπτώσεις καθως και το όφελος απόσυρσης που οι πιο πολλοί δίνουν δώρο τα χάνεις. Αυτο ισοφαρίζει σχεδόν το όφελος της χονδρικής τιμής που αγοράζουν οι εταιρίες μισθώσεων οπότε ξεκινάς απο ίδια βάση.
Τελικά το βασικό κριτήριο ειναι στην αξία μεταπώλησης. Αν θεωρείς οτι το αυτοκίνητο θα εχει την εποχή της λήξης της μίσθωσης μεγαλη αξία τότε λογικά δεν θα σε συμφέρει η χρονομίσθωση καθως για να αποκτήσεις δικαίωμα εξαγοράς έχεις επιβαρύνει τη μισή αξία αυτής κατα τη διάρκεια της μίσθωσης και μετα πληρώνεις μετρητά και το άλλο μισό.
Αν δεν κρατήσεις δικαίωμα εξαγοράς έχεις πληρώσεις την αξία του αυτοκινήτου όλη και στο τέλος δεν σου μένει αυτοκίνητο. -
Αυτό που αναφέρεις στην αρχή αφορά τους μισθωτούς υπαλλήλους-στελέχη που χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα ΕΙΧ , τα οποία πλέον θεωρούνται ως παροχές σε είδος και λογίζεται ένα ποσοστό του μισθώματος LEASING ή των αποσβέσεων , και των δαπανών χρήσης ετησίως ως εισόδημα που προστίθενται στον μισθό τους και φορολογείται με την κλίμακα!!!! (Η ταφόπλακα των εταιρειών Leasing θεωρώ) Είναι πολύ πρόσφατη εγκύκλιος αλλά αφορά διατάξεις που έχουν ψηφιστεί απο 11/2013 αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί για να μην τσακίσουν ξανά τους μισθωτούς και τις εταιρείες Leasing-είναι αν θυμάστε η εγκύκλιος που αφορούσε τα εταιρικά κινητά πριν δυο βδομάδες και έγινε χαμός με τα ΜΜΕ...
Εγώ αναφέρομαι σε επιχειρήσεις ατομικές και φυσικά πρόσωπα ελ.επαγγελματίες , όχι ιδιώτες μισθωτούς.
Αυτό που λέει ο πωλητής για τιμολόγιο και έχει δίκιο αφορά την ΑΓΟΡΑ του ΕΙΧ ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκπτωσης των αποσβέσεων.Το περνάς στα βιβλία σου για λογιστικούς λόγους (δεν συμψηφίζεις το ΦΠΑ αγοράς αλλά δεν είμαι σίγουρος) , έχεις τεκμήριο αγοράς τη χρονιά αγοράς και κάθε χρόνο γλιτώνεις ως έξοδο - απόσβεση ένα ποσοστό πχ 12% με τις νέες διατάξεις , καθώς και τις δαπάνες χρήσης και συντήρησης με τη λογική το 70% και 30% ή 100% που υποστηρίζω εγώ.
Απο την άλλη το Leasing έχει λίγο διαφορετική αντιμετώπιση στα βιβλία και η χρονομίσθωση είναι ακριβώς αυτή που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου.
Με τη λήξη της χρονομίσθωσης αν έχεις δικαίωμα εξαγοράς και πάρεις το αυτοκίνητο τότε το περνάς σαν πάγιο και ακολουθείς τη λογική της αγοράς στα βιβλία σου.
Αυτό που δεν γνωρίζω αλλά κάπου το είχα ακούσει έιναι πως στο τέλος της μίσθωσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ποσό εξαγοράς ως προκαταβολή για μίσθωση νέου αυτοκινήτου;
-
Αν δεν περάσεις την αγορά στα βιβλία σου, δεν μπορείς να εκπίπτεις της δαπάνες χρήσης ΙΧ στη λογική των ποσοστών που αναφέρεις;
Η χρήση ενός αυτοκινήτου για τις εργασίες σου δεν προϋποθέτει να το έχεις αγοράσει και στην επιχείρησή σου, μπορείς να χρησιμοποιείς το ιδιωτικό σου... προφανώς έτσι χάνεις την έκπτωση παγίων, αλλά ας πούμε ότι δεν σε νοιάζουν τα πάγια...
Κάνω κάπου λάθος; -
Ναι φυσικά μπορείς άσχετα αν δεν έχεις περάσει σαν πάγιο το αυτοκίνητο στα βιβλία σου.
Θα περνάς σαν έξοδα τις δαπάνες χρήσης και συντήρησης στα βιβλία σου κανονικά μαζί με το ΦΠΑ (οι αποδ.λιανικής απο βενζινάδικα πρέπει να έχουν σφραγίδα στο πίσω μέρος και να αναγράφεται ο αρ.κυκλ του αυτοκινήτου , και απο συνεργεία κλπ να παίρνεις τιμολόγια ) -
Καλησπερα σε ολους τους συμφοριτες..
Λογω αφιξης απογονου, ειμαστε αναγκασμενοι να αλλαξουμε αυτοκινητο στην οικογενεια. Βασικα, εγω ηθελα κατι σπορ, αλλα οψομεθα...
Ακομα δεν εχω καταληξει σε ποιο αυτοκινητο ή τι κατηγορια... Ουτε εχω επισκεφτει αντιπροσωπειες για τιμες κτλ (Μαλιστα, μου κανει εντυπωση που μιλατε για εκπτωσεις 20% απο καποιους ντιλερς, οταν την τελευταια φορα που αγορασα αυτοκινητο κανουργιο, προ 2ετιας, δεν τους ειδα και πολυ ζεστους για παζαρια.. Αντε να μου εκοψαν ενα 8%. Τελος παντων). Ισως το νεο tiguan, η νεα X1, το mazda CX3, αυτοκινητα που δεν ειναι του γουστου μου, αλλα, ειπαμε.... Οψομεθα...
Δε θελω να το αγορασω μετρητοις, λογω της καταστασης (Οχι οτι τα εχω, αλλα λεμε.....). Και θυμηθηκα τη περιπτωση leasing..
Αν δε κανω λαθος, πλεον μπορουν και ιδιωτες να επωφεληθουν. Εχω ομως καποιες αποριες.1: ισχυει για οποιοδηποτε αυτοκινητο επιλεξεις, καινουργιο ή μεταχειρισμενο, απο οποιαδηποτε εταιρεια ή οι εταιρεις leasing εχουν δικα τους προς ενοικιαση κα αναγκαστικα επιλεγεις ενα απο αυτα?
2: Οταν τελειωνει το leasing, τι γινεται? το επιστρεφεις ή το αγοραζεις? και ποσο? ή η δοση ειναι τετοια, ωστε να το εχεις ξεχρεωσει στο τελος? (Ισως και παραπανω. Σε αυτη τη περιπτωση, το κεφαλαιο που θα εχεις δωσει, ειναι σαν να ειχες παρει δανειο απο τραπεζα με τοκους κτλ, λιγοτερο ή περισσοτερο).
3: Εχεις καποιο θετικο αντικτυπο απο την εφορια ή αυτο εχει αντικρυσμα σε εταιρειες μονο?Αυτα προς το παρον... Ελπιζω να μη σας ζαλισα..
Καλο σκ να εχετε...
-
Φορολογικά ως ιδιώτης δεν έχεις καποιο όφελος.
Αν θα αγοράσεις το αμάξι μετα το leasing η όχι εξαρτάται απο την αρχική συμφωνία σου.
Το κοστος διαμορφώνεται μεταξύ άλλων και με τα χιλιόμετρα που κανεις ετησίως.
Μιλάμε πάντα για καινούργιο αμάξι. Δεν εχω ακούσει ποτε για leasing μεταχειρισμένου.
Αν δεν έχεις τα λεφτα και δεν σε ενθουσιάζουν τα αμάξια που αναγκαστικα λόγω οικογένειας πρέπει να κοιτάς δες και κανα μεταχειρισμένο απευθείας.
Και στο leasing και σε χρηματοδότηση περνάς απο πιστοληπτική ελεγχο.
Χωρις φορολογικά πλεονεκτήματα θα δεις οτι αθροιστικά συμφέρον περισσότερο να το αγοράσεις το αμάξι..... -
ευχαριστω πολυ
-
Λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας κι επειδή θεωρώ κρίμα να χρησιμοποιώ το δικό μου αυτοκίνητο για χλμ που αφορούν πελάτες έχω αρχίσει να ερευνώ το ενδεχόμενο του leasing. Όχι κάτι φανταχτερό προφανώς, κάποιο Astra diesel κλασικά, ή αντίστοιχο θα ήταν υπεραρκετό.
Έχει κανείς εδώ εμπειρία από leasing;
Σε ποιες περιπτώσεις χρήσης συμφέρει οικονομικά;Θα με ενδιέφερε να μάθω γνώμες για εταιρείες που έχουν καλούς όρους και αξιόλογες προσφορές.
Επίσης γενικά το φορολογικό καθεστώς πως το χειρίζεται, φορολογείται το κόστος του leasing κάθε χρόνο ή περνάει σαν έξοδα; Κάπου διάβασα ότι μόνο το 60% του εκπίπτει απ το φόρο (ενώ είναι τελείως επαγγελματικό έξοδο, άλλο και τούτο )
-
Πρακτικά μιλάμε για μακροχρόνια μίσθωση και οχι χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)
Περνάει πλέον όλο το κόστος στα έξοδα μαζί με το ΦΠΑ και σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να αποδείξεις οτι πράγματι η δαπάνη εξυπηρετεί επαγγελματικό σκοπό.
Πολυ καλή εταιρεία που λειτουργεί με πρότυπα, χρόνους και εξυπηρέτηση εξωτερικού ειναι η lease plan που καθε μήνα εχει και προσφορές σε διαφορά μοντέλα με τιμές μακράς καλύτερες οποίου ανταγωνισμού.
Εγω απο εκει πήρα πρόσφατα το 108 για την καθημερινή επαγγελματική μου χρήση -
Συμπτωματικά και εγώ άρχισα να κοιτάζω αυτή τη λογική της χρονομίσθωσης αλλά βάση του παραδείγματος (διάρκειας 4ετίας) που δίνει η λιμιτλες εδώ :
http://www.limitless.gr/pages.asp?pid=4&subid=15αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι κάτι τέτοιο έχει όφελος αν για οποιδήποτε λόγο δε θες αυτοκίνητο πια μετά απο 4 χρονια μιας και στα 4 χρόνια ενώ θα έχεις συνολικά δαπανήσει ενα λίγο χαμηλότερο ποσό για το όχημα (σε σχέση με αγορά του) αλλά από εκει και μετά θα πρέπει να ξανακάνεις συμβόλαιο οπότε πάμε φτου και απο την αρχή, εκτός εαν εξαγοράσεις το αυτοκίνητο (οπου πια δε θα έχεις τα οφέλη για τα οποία επέλεξες χρονομίσθωση). Κάνω κάπου λάθος;
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing