-
παρτε ιδεα πραγματικων τιμωνε, που ομως ιδιωτης δεν τις πιανει σε καμμια ληζ. τις πιανει μονο εταιρεια με καλο στολο. και πολυ καλο κρεντιταμπιλιτυ. σε αξια 53 περιπου. μπροστα 21 χιλιαρικα, 47 μηναι απο 320. ολα με φαπα. συνολον 36000. 23 εξαγορα.
59 το συνολον και το εχεις στη κατοχη σου. αρα 6 χαρτια σε 4 χρονια πανω απο την τιμη αγορας και αφου λογικα το 23 ειναι και τιμη μεταπωλησης στην αγορα ανετα. βγαλε απο αυτα 2500 χιλιαρικα που θα ηταν η ΜΗ μικτη ασφαλεια (ενω ειναι μικτη), βγαλε 500 αναλωσιμα και βγαλε 1200 σερβις. αν σου συμβει κατι, αστο να παει αστο. επισης βγαλε κοστος χρηματος ενα διχιλιαρο στο συνολο των ετων. δηλαδη μενουνε ψιλα σαν χρημα που εχει χαλαστει. και την ιδια στιγμη εχεις εκπεσει 36000*1.3= 47000 απο εφορια. ακομη και αν βαλει στο 20% την εφορια, κρατησει το 5% στα μερισματα και καταργησει την εισφορα αλληλεγγυης σημαινει οτι εχει βγαλει φορο 25% του 47000 = 12000. δηλαδης στο τελος εχεις ωφεληθει 12000 για να χρησιμοποιησεις για 4 χρονια ενα αυτοκινητο και μαλιστα χωρις με χαμηλη μεση εκταμιευση. καπου ο θελωενα ρωτουσε αν πλερω να παρεις φευ, ναι αυτη την εποχη σε πλερω να παρεις φευ.
-
Πήγα και εγω χθες να δω τη νέα Χ3 30e .Ο πωλητης μόλις του είπα οτι είμαι γιατρός με κατευθυνε προς leasing αμέσως.Μου είπε οτι το 70% των πωλησεων τους είναι leasing πλέον...
-
παρτε ιδεα πραγματικων τιμωνε, που ομως ιδιωτης δεν τις πιανει σε καμμια ληζ. τις πιανει μονο εταιρεια με καλο στολο. και πολυ καλο κρεντιταμπιλιτυ. σε αξια 53 περιπου. μπροστα 21 χιλιαρικα, 47 μηναι απο 320. ολα με φαπα. συνολον 36000. 23 εξαγορα.
59 το συνολον και το εχεις στη κατοχη σου. αρα 6 χαρτια σε 4 χρονια πανω απο την τιμη αγορας και αφου λογικα το 23 ειναι και τιμη μεταπωλησης στην αγορα ανετα. βγαλε απο αυτα 2500 χιλιαρικα που θα ηταν η ΜΗ μικτη ασφαλεια (ενω ειναι μικτη), βγαλε 500 αναλωσιμα και βγαλε 1200 σερβις. αν σου συμβει κατι, αστο να παει αστο. επισης βγαλε κοστος χρηματος ενα διχιλιαρο στο συνολο των ετων. δηλαδη μενουνε ψιλα σαν χρημα που εχει χαλαστει. και την ιδια στιγμη εχεις εκπεσει 36000*1.3= 47000 απο εφορια. ακομη και αν βαλει στο 20% την εφορια, κρατησει το 5% στα μερισματα και καταργησει την εισφορα αλληλεγγυης σημαινει οτι εχει βγαλει φορο 25% του 47000 = 12000. δηλαδης στο τελος εχεις ωφεληθει 12000 για να χρησιμοποιησεις για 4 χρονια ενα αυτοκινητο και μαλιστα χωρις με χαμηλη μεση εκταμιευση. καπου ο θελωενα ρωτουσε αν πλερω να παρεις φευ, ναι αυτη την εποχη σε πλερω να παρεις φευ.
Οντως καλο παραδειγμα. Δεν εχεις ωφεληθει 12000 αλλα 12000-2000 τους τοκους=10 χιλ. Μπονους οτι θα εχεις μικτη ασφαλεια σε σχεση με απλη που σιγουρα μετραει για να ησυχασεις οτι δεν θα εχεις καποιο μεγαλο κοστος επισκευων αν συμβει κατι ασχημο.
Τι χρηση θα εχεις; Αν το συμβολαιο ειναι για 20 χιλ χμ ετησιως θα εχεις σιγουρα μεγαλυερο οφελος. Αν πχ εχεις μονο 10 χιλ χμ ετησιως τοτε πιθανον να μην χρειαστει λαστιχα κατα την περιοδο του ληζινγκ. Οποτε σε συμφερει να τους βαλεις να αλλαξουν λαστιχα πριν την εξαγορα που απο οτι βλεπω θελεις να κανεις.
Σε καθε περιπτωση ειναι ακριβο αυτοκινητο εστω και φουλ εξτρα. Απο Γερμανια παντως οταν μου λενε για ληζινγκ μου αναφερουν οτι το φορολογικο πλεονεκτημα ειναι πολυ πανω απο 25% που ειναι στο παραδειγμα σου.
-
Πήγα και εγω χθες να δω τη νέα Χ3 30e .Ο πωλητης μόλις του είπα οτι είμαι γιατρός με κατευθυνε προς leasing αμέσως.Μου είπε οτι το 70% των πωλησεων τους είναι leasing πλέον...
Λογικο ειναι αλλα το θεμα ειναι οτι για να δικαιολογησεις τετοιο αμαξι πρεπει να εχεις πολλα εσοδα του τυπου των 70-100 χιλ τον χρονο. Ποιος ελευθερος επαγγελματιας στην Ελλαδα ειαι σιγουρος οτι τα επομενα χρονια θα εχει σταθερα καθε χρονια τετοια εσοδα?
Αν δηλωνεις 20 χιλ τον χρονο απιθανο να εγκρινει η εφορια ενα πανακριβο αμαξι οπως το Χ3.
-
Οντως καλο παραδειγμα. Δεν εχεις ωφεληθει 12000 αλλα 12000-2000 τους τοκους=10 χιλ. Μπονους οτι θα εχεις μικτη ασφαλεια σε σχεση με απλη που σιγουρα μετραει για να ησυχασεις οτι δεν θα εχεις καποιο μεγαλο κοστος επισκευων αν συμβει κατι ασχημο.
Οντως, έμπειρος κ γνώστης μας συμβουλευει σωστά. Επίσης, η μικτή δεν ειναι μπόνους, ειναι υποχρέωση. Στον οποιοδήποτε μπορεί να τύχει το παραμικρό, κ το κόστος ειναι στον θεό... Προσωπικά δνε την έβγαλα ποτέ κ δεν μετανιώνω για τα χρήματα που πληρώνω. Μια φορά να σου τυχει κάτι, τα έβγαλες, όπως έχει συμβεί στην μητέρα μου 3 φορές.
-
wantone wrote:
Οντως, έμπειρος κ γνώστης μας συμβουλευει σωστά. Επίσης, η μικτή δεν ειναι μπόνους, ειναι υποχρέωση. Στον οποιοδήποτε μπορεί να τύχει το παραμικρό, κ το κόστος ειναι στον θεό... Προσωπικά δνε την έβγαλα ποτέ κ δεν μετανιώνω για τα χρήματα που πληρώνω. Μια φορά να σου τυχει κάτι, τα έβγαλες, όπως έχει συμβεί στην μητέρα μου 3 φορές.
Mικτη ειναι προσωπικη επιλογη του καθενως. Οταν πολυ κοσμος οδηγαει αμαξια 30 χρονων των 1000ε αξια προφανως δεν μπορεις εσυ να τους επιβαλεις να κανουν μικτη ασφαλεια.
Επισης αν κανεις claim αυξανοντε τα ασφαλιστρα σου, αν δεν αυξανονται τοτε εχει τρυπα το συστημα. Οποτε δεν ειναι ακριβως οικονομικο ωφελος, ασφαλεια ειναι πληρωνεις και ισως την χρειαστεις να σου δωσει ενα μαξιλαρι. Πρεπει να κανεις επιλογες στην ζωη σου δεν μπορεις να ασφαλιζεις το καθε σου βημα. Τοτε δεν θα πας πουθενα.
-
Mικτη ειναι προσωπικη επιλογη του καθενως. Οταν πολυ κοσμος οδηγαει αμαξια 30 χρονων των 1000ε αξια προφανως δεν μπορεις εσυ να τους επιβαλεις να κανουν μικτη ασφαλεια.
Ακόμα κ αμάξι 30 ετών η αξία επισκευής δυο τριών πραγμάτων είναι αρκετά μεγάλη. Ανεβαίνει η τιμή αλλά οχι τόσο ώστε να πονέσει η τσέπη σου, σημασία έχει πόσο συχνά γίνονται ατυχήματα, υπάρχει βαθμολόγηση. Τεσπα, ειναι προσωπική επιλογή, το δέχομαι, αλλά ένα κόστος της τάξεως των 350 ευρώ παραπάνω το χρόνο εμένα δεν μου φαίνεται τόσο μεγάλο για την κακή στιγμή που θα έρθει οταν οδηγείς καθημερινά αργά η γρήγορα.Επειδή εγώ πάντα είχα μικτή, κ συμπεριλαμβάνω το συγκεκριμένο κόστος στην κτήση του αυτοκινήτου, δεν το βλέπω ως ενα επιπλέον βάρος στο leasing. Κ επειδή έμπλεξα μία φορά με ασφάλειες...κ δεν θέλω ξανά τέτοια εμπειρία.
-
Tελικα αγορασες το Leaf που εψαχνες; Δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι απο οτι ξερω το αμαξι πωλειται κανονικα στις εκθεσεις.
-
Tελικα αγορασες το Leaf που εψαχνες; Δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι απο οτι ξερω το αμαξι πωλειται κανονικα στις εκθεσεις.
Ναι το έχω αγοράσει εδώ κ 3 μήνες.
-
Εδώ σε 14 ετών όχημα, 2,5 λίτρα, δε δεχόντουσαν να με ασφαλίσουν για ολική κλοπή γιατί είχε πολλές γρατζουνιές, λέει. Μα ρε χριστιανέ μου, αυτό είναι υπέρ της ασφάλειας, σημαίνει ότι δε θα το κλέψουν. Θα πάρουν το διπλανό που είναι αγρατζούνιστο.
-
Εδώ σε 14 ετών όχημα, 2,5 λίτρα, δε δεχόντουσαν να με ασφαλίσουν για ολική κλοπή γιατί είχε πολλές γρατζουνιές, λέει. Μα ρε χριστιανέ μου, αυτό είναι υπέρ της ασφάλειας, σημαίνει ότι δε θα το κλέψουν. Θα πάρουν το διπλανό που είναι αγρατζούνιστο.
Βασικά οι ασφαλιστηκές, λειτουργούν με την λογική μεχρι την 5ετία περίπου, ως εκει σου δίνουν τα πάντα σε καλύψιεις, μετά αρχίζουν κ κόβουν.
-
Η μικτή είναι μεγάλη συζήτηση. Πάντα είχα στα καινούργια (ή ακριβά) αυτοκίνητά μου. Οδηγώ από το 1993, ποτέ δεν μου χρειάστηκε η μικτή. Μια φορά θα μπορούσε να μου χρειαστεί στο Mini, αλλά με απαλλαγή €400 δεν με συνέφερε (ήταν €500 η ζημιά).
Οπότε ναι, έχω κάνει σε πολλά αυτοκίνητα μου μικτή, έχω πληρώσει αρκετά χρήματα και ποτέ δεν τα πήρα πίσω....απλά είχα ήσυχο το κεφάλι μου. Πλέον δε νομίζω να ξανακάνω μικτή. Αντίθετα, έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές την κλοπής και κακόβουλες ενέργειες (ειδικά στην Ζ4 που κόστος αλλαγή οροφής ήταν €2.800 και πλήρωσε τα €2.600 η ασφάλεια).
Όσο για το leasing, σε όσα αυτοκίνητα είχα κοιτάξει κατά καιρούς, δεν συνέφερε οικονομικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, υπό συνθήκες, συμφέρει εαν κάποιος θέλει να αγοράσει με δόσεις και το επιτόκιο είναι υψηλό ή σε συγκεκριμένα μοντέλα/εκδόσεις που έχουν πετύχει πολύ χαμηλή τιμή οι εταιρείες leasing. Συμφέρει από πλευράς άνεσης, να μην σε απασχολεί το αυτοκίνητο, πώς θα το πουλήσεις και τέτοια. Είναι μεγάλη ευκολία, δεν το συζητώ! Για αυτό ακριβώς και την πληρώνουμε επιπλέον αυτή την ευκολία. Σε C-HR που κοίταζα, η διαφορά ήταν από €3.000 εώς και €5.000 υπέρ της αγοράς.
-
Συμφέρει από πλευράς άνεσης, να μην σε απασχολεί το αυτοκίνητο, πώς θα το πουλήσεις και τέτοια. Είναι μεγάλη ευκολία, δεν το συζητώ! Για αυτό ακριβώς και την πληρώνουμε επιπλέον αυτή την ευκολία. Σε C-HR που κοίταζα, η διαφορά ήταν από €3.000 εώς και €5.000 υπέρ της αγοράς.
Ακριβώς, εμένα προέχει αυτό, να μην με απασχολεί το αυτοκίνητο. Είναι επίσης κ πως το συντηρείς, αν πας με τις προδιαγραφές ή απλά πας για service όποτε σου καπνήσει, γιατί εκεί προφανέστατα το κόστος πέφτει αλλά μακροπρόθεσμα... Πάντως προσωπικά δνε βλέπω κ τόσο μεγάλες διαοφρές, από υπολογισμούς που έκανα. Θες να πεις παράδειγμα ακριβώς με το CHR για να το δούμε στην πράξη? -βέβαια θα βάλεις κόστος ασφάλισης μικτής ώστε να συγκρίνουμε ίδια πράγματα, οχι το τι εν τέλει θέλει ο καθένας γιατί εκει πάει αλλού. Προσωπικά για την μικτή, αν κ δέχομαι αυτά που λες, το επιπλέον κόστος 350 ευρώ το χρόνο, ίσως κ λιγότερο, δεν το σκέφτομαι καθόλου, αν έχεις αυτοκίνητο όλα ειναι πθανά, το ότι δεν μου συνέβηκε κάτι 10 χρόνια δεν σημαίνει οτι δνε θα μου συμβεί ποτέ...
-
Και εγώ όποτε κοίταξα για leasing ιδιώτη ποτέ δε με συνέφερε. Το επιπλέον αντίτιμο της ξεγνασιάς δεν μου έβγαινε με τίποτα στα 'χαρτιά' . Ενδιαφέροντα όσα λές και για τη μικτή Φάνη..
-
Ωραία, για να δούμε τα νούμερα.. Έστω ένα mercedes A class 160d Αγορά 28.500 κ πώληση 16.000 μετά από τέσσερα χρόνια. Μία αλλαγή ελαστικά στην τετραετία περίπου 500 ευρώ. 80 ευρώ τέλη * 4 = 320 ευρώ. 600 ευρώ service για λάδια κτλ αν κ οι πραγματικές τιμές ειναι παραπάνω. 750 ευρώ το χρόνο μεικτή με αντικατάσταση οχήματος (ισως να είναι κ εδώ ακριβότερη) πάμε αλλα 3.000. Αρα το κόστος μάς είναι 12.500 (χασούρα αυτοκινήτου) + 500 + 320+ 600 +3000 = 16920 /4 ~ αρα 4200 τον χρόνο΄κ δεν βάλαμε κ τους τόκους, πόσοι διαθέτουν αυτό το ποσό μετρητά?
Leasing (229+ (24%*229) ) * 12 μήνες =3407 τον χρόνο
προκαταβολή 3629 + φπα = 4499 / 4 χρόνια = 1124 ανά ετος
Συνολο κόστους leasing 4531 ανά ετος.
Η διαφορά δηλαδή ειναι περίπου 300 ευρώ τον χρόνο.
-
Ωραία, για να δούμε τα νούμερα.. Έστω ένα mercedes A class 160d Αγορά 28.500 κ πώληση 16.000 μετά από τέσσερα χρόνια. Μία αλλαγή ελαστικά στην τετραετία περίπου 500 ευρώ. 80 ευρώ τέλη * 4 = 320 ευρώ. 600 ευρώ service για λάδια κτλ αν κ οι πραγματικές τιμές ειναι παραπάνω. 750 ευρώ το χρόνο μεικτή με αντικατάσταση οχήματος (ισως να είναι κ εδώ ακριβότερη) πάμε αλλα 3.000. Αρα το κόστος μάς είναι 12.500 (χασούρα αυτοκινήτου) + 500 + 320+ 600 +3000 = 16920 /4 ~ αρα 4200 τον χρόνο΄κ δεν βάλαμε κ τους τόκους, πόσοι διαθέτουν αυτό το ποσό μετρητά?
Τα σενάρια για τις τιμές πώλησης σε 4-5 χρονια είναι σούπερ φανταστικά πια.
Διανύουμε απίστευτα ρευστές καταστάσεις.
Θα αγοράζει κανεις diesel σε 4 χρονια ; Θα επιτρέπεται ; Όχι μόνο για leasing δεν ξέρεις αλλά και για αγορά.
Οι σημερινές τιμές δύσκολα θα εχουμ σχέση με τις τιμές σε 4 χρονια.
Ειδικά για μοντέλα με χρόνια στην πλάτη, επικείμενη αλλαγή και απλού καυσίμου το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό. Απορώ βασικά πως τα πουλάνε ακόμα και με τι κόστος απόσβεσης μετά τη μίσθωση οι εταιρείες leasing. -
Δεν θα μπορέσουμε ποτε να συμφωνησουμε για το leasing εδώ μέσα γιατί όταν γίνονται συγκρίσεις κανεις δεν υπολογίζει:
- τη μικτή ασφάλιση, την οποία πολλοί απαξιώνουν ενώ μια φορα θα χρειαστεί σοβαρά (άσε που στο leasing έχεις και χαμηλή απαλλαγή πχ Avis 250 ευρώ, LeasePlan 370 κοκ και μπορείς και για πιο απλά πραγματα να τη χρησιμοποιήσεις).
-
το κόστος χρήματος που έχεις αν δεν μπορείς ή δεν θες να αγορασεις μετρητοίς και πας σε χρηματοδοτικά
-
τη ρευστότητα της αγορας αυτά και τα αμέσως επόμενα χρονια με απαγορεύσεις καυσίμων, μεταβατική περίοδο για υβριδικά και ηλεκτρικα κλπ. Με ένα ξένο αμάξι θα φάει ο άλλος την οποία απαξίωση όχι μόνο ως μεταχειρισμένου αλλά και επειδή θα είναι πχ πια ένα απλο τουρμπο βενζινης χωρίς υβριδικοτητα.
Επίσης πολλά παραδείγματα γίνονται με φθηνά, απλά αυτοκίνητα όπου τα περιθώρια είναι μικρα και δεν δίνουν τόσο καλες τιμές στις εταιρίες leasing οι εισαγωγικές. Επίσης και η ύπαρξη απλά εισαγωγικής ή θυγατρικής της ξένης μαμάς παίζει ρόλο γιατί άλλες συμφωνίες παγκοσμίως έχει η LeasePlan ή η Avis με την Toyota ή τη BMW και άλλες με το Θεοχαράκη ή το Βασιλακη.
-
-
Δεν θα μπορέσουμε ποτε να συμφωνησουμε για το leasing εδώ μέσα γιατί όταν γίνονται συγκρίσεις κανεις δεν υπολογίζει:
- τη μικτή ασφάλιση, την οποία πολλοί απαξιώνουν ενώ μια φορα θα χρειαστεί σοβαρά (άσε που στο leasing έχεις και χαμηλή απαλλαγή πχ Avis 250 ευρώ, LeasePlan 370 κοκ και μπορείς και για πιο απλά πραγνατα να τη χρησιμοποιήσεις).
-
το κόστος χρήματος που έχεις αν δεν μπορείς ή δεν θες να αγορασεις μετρητοίς και πας σε χρηματοδοτικά
-
τη ρευστότητα της αγορας αυτά και τα αμέσως επόμενα χρονια με απαγορεύσεις καυσίμων, μεταβατική περίοδο για υβριδικά και ηλεκτρικα κλπ. Με ένα ξένο αμάξι θα φάει ο άλλος την οποία απαξίωση όχι μόνο ως μεταχειρισμένου αλλά και επειδή θα είναι πχ πια ένα απλο τουρμπο βενζινης χωρίς υβριδικοτητα.
Μα αν κάποιος δεν τα βάλει αυτά στην τιμή, τι νόημα έχιε η σύγκριση? οταν συγκρίνεις κάτι συγκρίνεις ακριβώς τα ίδια. Για τους παραπάνω λόγους που σωστά αναφέρεις (προσωπικά κ υποκειμενικά, υπέρμαχος της μεικτής, ενώ τα πανωτόκια δνε τα βάζει κανένας στην τιμή, κ βγάινουν αστα βράστα) βλέπω οτι το leasing έχει πολλά θετικά κ το κεφάλι σου ήρεμο.
-
-
Τα σενάρια για τις τιμές πώλησης σε 4-5 χρονια είναι σούπερ φανταστικά πια.
Διανύουμε απίστευτα ρευστές καταστάσεις.Αυτό λειτουργεί όμως προς όφελος του leasing, ένα ρίσκο που μεταφέρεται στις εταιρείες παραπάνω.
-
Ενα θεμα που δεν λαμβανεις υποψιν ειναι η χρηση του αμαξιου. Στην δικη μου περιπτωση κανω περιστασιακη χρηση μια βολτα μια φορα την εβδομαδα και το καλοκαιρι ταξιδια για μπανια. Δηλ ειναι για την πλακα κυριως και να βρισκεται για ωρα αναγκης. Σε αυτη την κατασταση ειναι πολυ κοσμος στην Ελλαδα.
Δηλ δεν το χρησιμοποιω για δουλειες ουτε βγαζω χρηματα με το αμαξι. Αν πχ επρεπε να πηγαινω σε δουλειες μακρια απο το σπιτι και εκανα 100 χμ την μερα εκει θα εξεταζα το ληζινγκ σε σχεση με αγορα, αλλα το πιθανοτερο ειναι οτι θα αγοραζα ενα μεταχειρο ντηζελ σαν του Φανη. Θα εβγαινε πολυ φθηνοτερο.
Οποτε και μονο το ληζινγκ απευθυνεται σε ατομα που χρησιμοποιουν αυτοκινητα για να κερδισουν χρηματα.
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing