-
Ευχαριστώ , εγώ στο τελευταίο γέμισμα έβγαλα 7,8λ/100χλμ και συνολικό μέσο όρο 8,8! Μετράω με το spritmonitor και σε κάθε γέμισμα πέφτω και από λίγο (το προηγούμενο γέμισμα 8.65 και 9.8), έχω 2000χλμ και δεν είχα ποτέ τούρμπο αυτοκίνητο οπότε το μαθαίνω από την αρχή , το stop & start δεν το πολυβάζω γιατί στα πολλά φανάρια στην Αθήνα γίνεται κουραστικό το τράνταγμα από το μιζάρισμα !
-
Ευχαριστώ , εγώ στο τελευταίο γέμισμα έβγαλα 7,8λ/100χλμ και συνολικό μέσο όρο 8,8! Μετράω με το spritmonitor και σε κάθε γέμισμα πέφτω και από λίγο (το προηγούμενο γέμισμα 8.65 και 9.8), έχω 2000χλμ και δεν είχα ποτέ τούρμπο αυτοκίνητο οπότε το μαθαίνω από την αρχή , το stop & start δεν το πολυβάζω γιατί στα πολλά φανάρια στην Αθήνα γίνεται κουραστικό το τράνταγμα από το μιζάρισμα !
Πολύ καλά για Αθήνα , ρίχνεις την κατανάλωση αισθητά. Αν ξέρεις αγγλικά θα μπορούσες να δεις βίντεο με θεμα ecodriving και city hypermiling στο YouTube. Έχεις το eco ον?
-
Το eco το έχω 50-50 , γίνετε πολύ νωχελικό , όχι ότι με χαλάει αλλά ακόμα το επεξεργάζομαι ! Θα δω τα βιντεάκια αν και προσπαθώ να ρολάρω το αυτοκίνητο οσο ποιο πολύ μπορώ , τσουλάει εντελώς αθόρυβα και γρήγορα ( χωρίς ταχύτητα) ! νομίζω κάπου σταθερά 7-7,5 είναι καλή κατανάλωση για αυτό το αυτοκίνητο στην Αττική , αν βάλουμε και το κόστος καυσίμου στα 0,62/λίτρο ...ούτε στα ποιο τρελά μου όνειρα !
-
Παλαιότερα όσοι βάζαμε αέριο στα αυτοκίνητα μας καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι δεν κάναμε οικονομία σε απόλυτους αριθμούς γιατί το μειωμένο κόστος καυσίμου σε ωθούσε να κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα....
@Υem, στην υποδοχή για το αέριο βιδώνεις αντάπτορα ή κουμπώνει απευθείας το ακροφύσιο της αντλίας;
-
Το eco το έχω 50-50 , γίνετε πολύ νωχελικό , όχι ότι με χαλάει αλλά ακόμα το επεξεργάζομαι ! Θα δω τα βιντεάκια αν και προσπαθώ να ρολάρω το αυτοκίνητο οσο ποιο πολύ μπορώ , τσουλάει εντελώς αθόρυβα και γρήγορα ( χωρίς ταχύτητα) ! νομίζω κάπου σταθερά 7-7,5 είναι καλή κατανάλωση για αυτό το αυτοκίνητο στην Αττική , αν βάλουμε και το κόστος καυσίμου στα 0,62/λίτρο ...ούτε στα ποιο τρελά μου όνειρα !
Αστειεύεσαι, είσαι παρα πολύ καλα για Αθήνα, 2 φορές το χρόνο που έρχομαι δεν θέλω να οδηγαω αυτοκίνητο, μετρό και προαστιακός.
-
Παλαιότερα όσοι βάζαμε αέριο στα αυτοκίνητα μας καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι δεν κάναμε οικονομία σε απόλυτους αριθμούς γιατί το μειωμένο κόστος καυσίμου σε ωθούσε να κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα....
@Υem, στην υποδοχή για το αέριο βιδώνεις αντάπτορα ή κουμπώνει απευθείας το ακροφύσιο της αντλίας;
Αυτό με τα χιλιόμετρα ισχύει με το παλιό βενζίνης έκανα 14-15κ το χρόνο με πολύ εγκράτεια τώρα τα 17κ θα τα έχω σίγουρα .
Η αντλία κουμπώνει κατευθείαν αλλά η Landirenzo μας δίνει και ένα άλλο αντάπτορα ίσως για άλλες χώρες που μπορεί να έχουν άλλα ακροφύσια ?
-
Αστειεύεσαι, είσαι παρα πολύ καλα για Αθήνα, 2 φορές το χρόνο που έρχομαι δεν θέλω να οδηγαω αυτοκίνητο, μετρό και προαστιακός.
Ευτυχώς δε μένω κέντρο και κινούμε σε λίγο ποιο άπλα δρόμους , και εγώ για κέντρο ποτέ ότι θέλω με μετρό εδώ και χρόνια
-
Dacia υγραέρια ακούω ...εεε για ASX μιλάει ο άνθρωπος Japan θέλει ο γάτος πιο σωστός στην πρόταση του Vitara ....
για να μείνω στο οφ τοπικ κλιμα προτείνω Eclipse Cross πολύ όμορφο το ατιμο ![](blockquote class=)
-
Δεν με πειραζει το off-topic παιδια, αλλωστε εγω ρωτησα για την συγκριση. Το duster lpg το θεωρω πολυ πιθανο, αλλιως θα παω μαλλον σε καποιο μεταχειρ, σε αρκετα πιο λιγα χρηματα. Αλλα ναι γενικα ειμαι φαν του τζαπαν.
-
Dacia υγραέρια ακούω ...εεε για ASX μιλάει ο άνθρωπος Japan θέλει ο γάτος πιο σωστός στην πρόταση του Vitara ....
για να μείνω στο οφ τοπικ κλιμα προτείνω Eclipse Cross πολύ όμορφο το ατιμο ![](blockquote class=)
['>http://](http://img src=)
To εχει ενας στην γειτονια. Ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο απο κοντα απο οτι στις φωτο.
-
Ανοιξε θεμα με το τι θέλεις. Θα γινω αγιοτερος ολων εδω μεσα...
-
Ξερει κανεις αν τα ASX ειναι made in japan; Διαβαζω διαφορα στο ιντερνετ και εχω μπερδευτει.
Επισης απο οτι βλεπω τα πιο πολλα που πουλιουνται στην Ελλαδα μεταχειρισμενα, πχ 2011-2012 ειναι μαλλον εισαγωγες απο Ιταλια και αλλου. Γιατι; Δεν πουλησαν ποτε καλα εδω;
-
Επεσαν πάνω στην κρίση .
-
Είμαι σε αναζήτηση οικογενειακού για 4μελη οικογένεια (τα παιδιά είναι μωρά, άρα εχουμε καροτσάκια, καθισματάκια κτλ). Σκόπευα να ρίξω τουλάχιστον 25-30Κ για αγορά καινούργιου, αλλά επειδή η αγορά καινούργιου είναι απογοητευτική εδώ και καιρό (μεγάλες καθυστερήσεις, περικοπές εξοπλισμών, αυξήσεις τιμών) και σε μια μεταβατική κατάσταση (κλασσικά ΜΕΚ, υβριδικά, ηλεκτρικά) άρχισα να ρίχνω ματιές σε πιο οικονομικές προτάσεις μεταχειρισμένων για να καλύψω τις ανάγκες μου για τα επόμενα 4-5 χρόνια (τουλάχιστον) μέχρι να στρώσει το πράμα (ελπίζω).
Ο μηχανικός μου, μου πρότεινε ενα Mitsubishi ASX του 2013 με 110.000 χλμ. Ειναι το 1.8 diesel με τα 150 άλογα, μηχανικό κιβώτιο 6άρι. Το πήρε για δικό του άνθρωπο (άρα το έλεγξε πολύ καλά πριν το αποκτήσει) απλά βρέθηκε αργότερα και ένα άλλο που το ήθελαν ακόμη περισσότερο (Mercedes) και αποφάσισαν να μη κρατήσουν το ASX. Έτσι κάπως μου το πρότεινε.
Είναι πλήρες σε εξοπλισμό για την εποχή του: αναδιπλούμενοι καθρέφτες, πανοραμική, κλίμα, αυτόματα παράθυρα, κάμερα οπισθοπορείας κτλ.
Μου το δίνει όσο το πήρε από το μαντρά, στα 13.000€. Τόσο του το άφησε λόγω συνεργασίας, κανονικά το έδινε 14.500€. Και όντως, τα αντίστοιχα σήμερα τα βρίσκω στο car.gr να πωλούνται πάνω από 14-14.500€.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι το αυτοκίνητο ήρθε από Γερμανία. Μου λεει ότι πλέον είναι δύσκολο να γινουν λαλακίες με τα χλμ, και ότι έχει όλα τα χαρτιά του από τα αντίστοιχα ΚΤΕΟ και φυσικά, ως μηχανικός, έχει ελέγξει και τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.
Επίσης, λόγω εργασίας από το σπίτι, δε κάνω πολλά χλμ. Θα είναι κυρίως εκδρομικά χλμ, υπολογίζω 7-10.000 το χρόνο. Επίσης, μπορει να κάθεται και 4-5 μέρες συνεχόμενα. Από τη στιγμή που δεν είναι καινούργιο (δε θα πληρώσω δλδ 2-3 χιλιάρικα παραπάνω σε αξία για να πάρω το πετρέλαιο), δε ξέρω αν θα έπρεπε να με προβληματίζει το ότι είναι πετρέλαιο, αναφέρομαι σε ζητήματα απόσβεσης των παραπάνω χρημάτων που θέλει το πετρέλαιο κτλ. Με απασχολεί όμως το θέμα euro5, euro6. Δε ξέρω τι ισχύει με αυτά τα ζητήματα σε σχέση με πετρελαιοκινητήρες, κίνηση στην πόλη κτλ. Και τι απαγορεύσεις αναμένεται να έρθουν.Εμένα, εφόσον θεωρείται αξιόπιστο αυτοκίνητο, σαν λύση μου κάνει, γιατί με μικρό κόστος καλύπτω τις ανάγκες μου για τα επομενα χρόνια. Θέλω ένα ψηλό αυτοκίνητο για να φορτώνω ξεκουραστα μωρα και πράματα, να μπορώ να κινουμαι άνετα στην αστική ζούγκλα (λακούβες, πεζοδρόμια κτλ) και να προσεγγίζω ξέγνοιαστος τις παραλίες το καλοκαίρι μέσω κατσικόδρομων. Αυτό με 13.000 δε θα το λυπάμαι όπως ένα καινούργιο των 30.000€, τα μωρά θα παίζουν/λερώνουν μέσα και δε θα "αρρωσταίνω", θα σκονίζεται/ταλαιπωρείται στην παραλία και δε θα τρελαίνομαι κτλ κτλ.
Ενδεικτικά, σκεφτόμουν και τελευταίο Vitara μτχρ σαν λύση αλλα είναι πιο ακριβό. Αυτό το συγκεκριμένο ASX όμως καθαρά οικονομικά είναι ευκαιρία.
Θα ήθελα τη γμώμη σας. Ειδικά με πετρέλαια δεν έχω ιδέα τι πρέπει να προσεξω και τι να σκεφτώ.
Παρακαλώ όμως να μείνουμε, όσο γίνεται, στο συγκεκριμένο όχημα γιατί αυτό μου έχει προταθεί.
Ευχαριστώ. -
Καλή τιμή είναι και πολύ καλό αυτοκίνητο. Αξιόπιστο και για εμένα όμορφο.
Τώρα για τα χλμ, πολλά μπορούν να γίνουν οπότε το θέμα είναι να εμπιστεύεσαι τον μηχανικό σου.
-
Αν ισχύουν όλα όσα σου υπόσχεται ο πωλητής, σαν μοντέλο είναι περίφημο. Αν...
Ακόμα έχω στο μυαλό μου την θετική άποψη που σχημάτισα το 2011, όταν το έψαχνα και το οδήγησα τότε. -
Τον μηχανικό μου τον εμπιστεύομαι απόλυτα σε ότι αφορά τους ελέγχους που είναι εφικτό να κάνει με τα εργαλεία που έχει στα χέρια του. Τώρα αν παραποιήθηκαν έγγραφα/εγκέφαλοι πριν εισαχθεί το όχημα και αυτό δεν εντοπίζεται, είναι άλλο θέμα..
Δεν υπάρχει κάποιο πανευρωπαικό σύστημα να καταγράφει βασικά δεδομένα ενός οχήματος (πχ χλμ), ίσως μέσω ΚΤΕΟ, με βάση τον αριθμό πλαισίου;
Σχετικά με το θέμα euro5 euro6. Νομίζω είναι euro5 το συγκεκριμένο... είναι κάτι που θα έπρεπε να με προβληματίσει, πχ μελλοντικοι περιορισμοί; ή κάτι που θα έπρεπε έχω υπόψιν κατα τη χρήση;
Σίγουρα το καύσιμο είναι μεγάλο θέμα... θέλει πρατήριο εμπιστοσύνης.
-
Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο σύστημα καταγραφής.
Είναι euro5 εκείνη η εποχή. Το 6 ήρθε πολύ αργότερα. Δεν θα με προβλημάτιζε αυτό. Στους καιρούς αυτούς θα με προβλημάτιζε περισσότερο αν θα βρίσκω καύσιμα και πόσο θα κοστίζουν... Από 'κει και πέρα αν κανείς απίθανος πολιτευτής πατήσει την κοιλιά του και προκύψει κάτι, ανήκει στα απρόβλεπτα. Το αυτοκίνητο πάντως είναι καλό και ναι θέλει όπως όλα καθαρό καύσιμο. -
Αν το κρατήσεις λίγα χρόνια μάλλον δεν θα σε προβληματίσει. Αν πάλι θα το κρατήσεις πιο πολλά μάλλον το euro5 θα απαγορευτεί στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Κυρίως τα δύο μεγάλα. Στο εξωτερικό ήδη πολλες πόλεις δεν δέχονται
και έχουν banαρει τα euro5 diesel.
Δηλαδή εγώ θα το έψαχνα πιο πολύ περί euro5
Το μέλλον θα είναι απαγορευτικό για diesel χωρίς adblue σύστημα -
Σχετικά με το θέμα του ιστορικού φίλος πλήρωσε το παρακάτω ( νομίζω 10-15 € ) και έμεινε ευχαριστημένος. Του έδωσε αναλυτικό ιστορικό όσο το αυτοκίνητο ήταν σε επίσημο δίκτυο. Δε θυμάμαι περισσότερα, αν είναι να ρωτήσω
https://www.autodna.com/Τώρα αναφορικά με την εξορία των diesel , ειλικρινά έχουμε κάποια σαφή εικόνα τι επικρατεί στο εξωτερικό; Δεν αναφέρομαι σε άρθρα του στυλ από τότε θα ...και εκτιμούμε ότι ... αλλά τι γίνεται στην πράξη.
Προσωπικά βρήκα αυτό
https://urbanaccessregulations.eu/ το οποίο είναι αρκετά αναλυτικό, αλλά δεν υπάρχει κάπου μια σαφής αναφορά ή κοινή πολιτική. Αυτό που βλέπω είναι ότι πόλεις ορίζουν τα LEZ , κυρίως στα ιστορικά τους κέντρα και οι περιορισμοί είναι πολύ διαφορετικοί ανά περίπτωση (ακόμα και ανά ώρα και ημέρα εβδομάδας), επίσης από προσωπική εμπειρία φετινή στην Ιταλία στη μόνη πόλη στην οποία είδα ban ήταν στη Φλωρεντία για κάτω του euro3, επίσης είδα ότι τα euro4, πλήρωναν διπλό κόστος στην κάρτα του παρκαρίσματος. Κάτι άλλο δεν κατάλαβα, Ρώμη δεν μπήκα.
Ειλικρινά , προφανώς κάποτε θα απαγορευτούν ολικά τα euro5 , αλλά μήπως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο μας τα παρουσιάζουν; Δε ξέρω και εγώ , ρωτάω να ενημερωθώ....
Mitsubishi ASX Crossover