-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μπορείς ανά πάσα στιγμή να το πάρεις το νούμερο. Αν σου αρνηθεί καλείς το 100 και πάτε στο τμήμα όλοι μαζί. Εναλλακτικά κάνεις καταγγελία στο οικείο αστυνομικό τμήμα.
...Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα στο Στρουμφοχωριό...
Άσε να μαντέψω το αποτέλεσμα της καταγγελίας. Θα (ανακοινωθεί ότι θα) γίνει ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας είτε θα χαθεί, είτε θα τους βγάζει όλους λάδι...To exw kanei se synoriofylaka (sto kentro ths A8hnas).... Oso hmoyn strateysimos keleysths kai ton phga yphresiaka gia yperbalonta zhlo klp klp....
Mantepse ti egine..... -
Τι να σου πω Hannibal... εμένα όταν μια φορά με σταματησαν κατά τύχη και διαπίστωσαν ότι είμαι Αξιωματικός του Ε.Σ., απέδωσαν τον προβλεπόμενο εκ του κανονισμού χαιρετισμό και μου ζήτησαν συγγνώμη για την ενόχληση. Η πλάκα ήταν όμως μια μέρα που γυρνούσα με στολή από την τότε μονάδα μου στα σύνορα και μου έκαναν σήμα οι Συνοριακοί... και άκουσαν γαλλικά που δεν κοιτάνε ποιός είναι μέσα στο αυτοκίνητο πριν το σταματήσουν...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι να σου πω Hannibal... εμένα όταν μια φορά με σταματησαν κατά τύχη και διαπίστωσαν ότι είμαι Αξιωματικός του Ε.Σ., απέδωσαν τον προβλεπόμενο εκ του κανονισμού χαιρετισμό και μου ζήτησαν συγγνώμη για την ενόχληση. Η πλάκα ήταν όμως μια μέρα που γυρνούσα με στολή από την τότε μονάδα μου στα σύνορα και μου έκανα σήμα οι Συνοριακοί... και άκουσαν γαλλικά που δεν κοιτάνε ποιός είναι μέσα στο αυτοκίνητο πριν το σταματήσουν...Ε.Σ.=Ερυθρος Σταυρος;;;
-
-
Τι να σου πω Hannibal... εμένα όταν μια φορά με σταματησαν κατά τύχη και διαπίστωσαν ότι είμαι Αξιωματικός του Ε.Σ., απέδωσαν τον προβλεπόμενο εκ του κανονισμού χαιρετισμό και μου ζήτησαν συγγνώμη για την ενόχληση. Η πλάκα ήταν όμως μια μέρα που γυρνούσα με στολή από την τότε μονάδα μου στα σύνορα και μου έκαναν σήμα οι Συνοριακοί... και άκουσαν γαλλικά που δεν κοιτάνε ποιός είναι μέσα στο αυτοκίνητο πριν το σταματήσουν...Emena afoy me ebgale apo to amaksi les kai hmoyn o pasarhs, me ksaplwse sto kapo, moy klwtsise ta podia giati leei den htan poly anoixta gia na moy kanei swmatiko elegxo kai afoy eide thn taytotita kai synexise na me brizei ai na moy fwnazei mas akoyse olo to kentro kai to monasthraki.
Arnh8hke na moy dwsei ton ari8mo kai moy elege pare ton ari8mo toy peripolikoy klp. Moy ypedeikse oti prepei na baraw soystes mprosta toy kai na ka8omai klarino kai afoy me esprwxne kai moy kolage thn moyrh toy panw sthn dikia kai afoy me eftyne ka8os miloyse.... Mazeytikan kai alla peripolika ka8ws ekana thn kinhsh na ton boythksw apo ton laimo (shmeiwsh katalehksan na einai gyrw stoys 10 astyfylakes gyrw mas kai na prospa8oyn na me hremhsoyn) phgame oloi mazi sto tmhma kai h prwth koybenta poy eipa einai ferte moy ena xarth na moy deiksei poy 8elei na ton steulo. Se olo ton dromo apo to monasthraki pros to tmhma metagwgwn poy yphretoyse o kyrios milaga me ton aksiomatiko yphresias ths monadas moy.... Opote fantasoy thn katalhksh....
se kapoia fash thn wra poy efeyga htan kati filarakia toy ap'eksw apo to tmhma kai moy legane kai liga soy ekane egw 8a soy kolaga to oplo ston krotafo kai na dw an 8a koyniwsoyn.... Otan loipon toy apanthsa oti to oplo 8a toy to ebaza ston kolo kai ama goystarei thn briskoyme kai allios ektws apo yphresiaka opws ekana me ton synadelfo toy apla ebgale ton skasmo....Apla mallon exw malakomagnhth.....
-
Φαντάζομαι ευτυχής για εσέ κατάληξη και χαίρομαι για αυτό!
Σου έκανε εξυπνάδες γιατί είσασταν ομοιόβαθμοι (αν ηταν αρχιφύλακας) και πάτησε στο ότι είσαι κληρωτός. Αν ήταν ένας Σημαιοφόρος πχ στην θέση σου θα έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο καθώς οφείλει τον ίδιο σεβασμό όπως σε Αξιωματικό της Αστυνομίας. Άσε που κανονικά μόνο Στρατονομία, Ναυτονομία ή Αερονομία μπορεί να συλλάβει στρατεύσιμο. Έπρεπε να καλέσεις επί τόπου την Ναυτονομία. Καλή κίνηση αυτή με τον Αξ/κό Υπ/σίας σου πάντως. Όσο για την εξυπνάδα με το όπλο πες ότι στον Έβρο αν τολμούσε να σου έλεγε τέτοια μαλακία θα κατέβαινε Styer με ολόκληρο ένοπλο άγημα και θα τους βάζατε τα G3 στον κώλο (έχουν γίνει πολλά παρόμοια... ).
Τελικά τι ακριβώς έγινε; Υπηρεσιακή Αναφορά και στέρηση μισθού;
-
Φαντάζομαι ευτυχής για εσέ κατάληξη και χαίρομαι για αυτό!Σου έκανε εξυπνάδες γιατί είσασταν ομοιόβαθμοι (αν ηταν αρχιφύλακας) και πάτησε στο ότι είσαι κληρωτός. Αν ήταν ένας Σημαιοφόρος πχ στην θέση σου θα έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο καθώς οφείλει τον ίδιο σεβασμό όπως σε Αξιωματικό της Αστυνομίας. Άσε που κανονικά μόνο Στρατονομία, Ναυτονομία ή Αερονομία μπορεί να συλλάβει στρατεύσιμο. Έπρεπε να καλέσεις επί τόπου την Ναυτονομία. Καλή κίνηση αυτή με τον Αξ/κό Υπ/σίας σου πάντως. Όσο για την εξυπνάδα με το όπλο πες ότι στον Έβρο αν τολμούσε να σου έλεγε τέτοια μαλακία θα κατέβαινε Styer με ολόκληρο ένοπλο άγημα και θα τους βάζατε τα G3 στον κώλο (έχουν γίνει πολλά παρόμοια... ).
Τελικά τι ακριβώς έγινε; Υπηρεσιακή Αναφορά και στέρηση μισθού;
Η αστυνομία έχει δικαιοδοσία ελέγχου ταυτότητας σε στρατιωτικούς. Όπως και να σταματήσει ένα αυτοκίνητο όπου επιβαίνει ένας ένστολος στρατιωτικός, να ζητήσει την ταυτότητα για να δει αν είναι π.χ. κατάσκοπος ντυμένος στρατιωτικά. Το αν είναι κάποιος στρατιωτικός δεν βεβαιώνεται από τα ρούχα, αλλά από την ταυτότητα, την οποία οφείλει να έχει πάντα μαζί. Και ο στρατιωτικός οφείλει να δεχθεί τον έλεγχο. Αλλά μέχρι εκεί, αν είναι όντως στρατιωτικός, τον χαιρετάει και τελείωσε. Όπως η αστυνομία μπορεί και να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ από στρατιωτικούς/στρατιωτικά οχήματα. Επίσης μπορεί να συλλάβει έναν στρατιωτικό ο οποίος τελεί ένα αδίκημα άμεσα, π.χ. πλακώνεται στο ξύλο σε ένα μπαρ, ή πουλάει ναρκωτικά. Αν γνωρίζει ότι είναι στρατιωτικός, τότε καλεί και την ΣΝ (αν προλάβει να έρθει), αλλιώς τον παραλαμβάνει η ΣΝ με την δικογραφία από το κρατητήριο.
Το ανάποδο δεν ισχύει, δηλαδή η ΣΝ δεν έχει δικαίωμα ελέγχου ταυτότητας σε πολίτες (ή τουλάχιστον σε αυτούς που δεν φαίνονται να είναι στρατιωτικοί). Δηλαδή αν σε ένα μπαρ υπάρχουν εξοδούχοι με πολιτικά ρούχα που πλακώνονται στο ξύλο, η ΣΝ μπορεί να κάνει έλεγχο ταυτότητας, και κατόπιν σύλληψη. Όλοι οι έλεγχοι εννοείται γίνονται με κόσμιο τρόπο από κάθε πλευρά.
-
Θα με τρελάνετε απογευματιάτικα
α) Δεν υφίσταται ιεραρχική σχέση μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών, όπως σαφώς καθορίζεται στο ΠΔ 126/92 (ΦΕΚ Α' 63/13-4-1992). Κάθε αστυνομικός οφείλει να απονέμει στρατιωτικό χαιρετισμό σε όλους τους πολίτες κατά την έναρξη του ελέγχου και όχι μόνο στους 'ανώτερους' του στρατιωτικούς.
β) Όπως αξιώνετε από τους αστυνομικούς να σας σέβονται κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, έτσι θα πρέπει να σέβεστε κι εσείς αυτούς. Τα 'γαλλικά' προς ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους και ειδικά από ένστολο, είναι ποινικά και πειθαρχικά κολάσιμη συμπεριφορά. Απορώ πώς δεν συνέλαβαν το φίλτατο REALZEUS. Η στολή δεν απαλλάσσει από τον έλεγχο, καθώς μπορεί την αγοράσει ο καθένας και, επίσης, ο οποιοσδήποτε στρατιωτικός θα μπορούσε να μεταφέρει συστηματικά λαθρομετανάστες με το ΙΧ του για να συμπληρώσει το εισόδημά του.
γ) Κληρωτός ναύτης ή υπξκός δεν δικαιούται να κάνει έγγραφη υπηρεσιακή αναφορά (άρθρο 1801, παράγραφος 4 του Γενικού Κανονισμού του ΠΝ), άρα ο φίλτατος Hannibal μάλλον υπερβάλλει. Επίσης, το άρπαγμα από το λαιμό είναι επίθεση εναντίον αστυνομικού και σε βάζει μέσα χωρίς πολλά-πολλά. Ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν μπορεί να κάνει και πολλά σ' αυτή την περίπτωση, πέρα από το να ενημερώσει το Διοικητή και να στείλει, ίσως, την αντίστοιχη Στρατο-Ναυτό-Αερονομία. Σκεφτείτε ότι δεν ξέρει αν είναι ακριβή αυτά που του αναφέρει τηλεφωνικά ο κληρωτός. Εγώ πάντως θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός. Η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν όντως απαράδεκτη, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι να τον κάνεις να τρέχει.
δ) Και βέβαια μπορεί αστυνομικός ανακριτικός υπάλληλος να συλλάβει οποιονδήποτε στρατιωτικό, για οποιοδήποτε πλημέλλημα ή κακούργημα (Άρθρο 16 του ΠΔ 126). Απλά στη συνέχεια τον παραδίδει στα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Μόνο εφόσον πρόκειται για πταίσμα, καταγράφει τα στοιχεία του και ακολουθούν τα περαιτέρω. Αν θέλετε να κάνετε τον έξυπνο, μπορείτε να απαιτήσετε να κληθεί ανακριτικός υπάλληλος, για να διενεργήσει τη σύλληψη (δείτε εδώ http://www.astynomia.gr/index.php?optio ... d=58&lang= ποιοι αστυνομικοί είναι ανακριτικοί υπάλληλοι). Ως τότε, όμως, οποιοσδήποτε αστυνομικός έχει υποχρέωση να μην σας αφύγει να φύγετε από κει.
ε) Steyer με ολόκληρο ένοπλο άγημα κατά αστυνομικών; Πάτε καλά; Τέτοιες ιστορίες ούτε στο Φαρ Ουέστ δεν τις λένε! Εκτός αν ο Έβρος ανήκει σε άλλη χώρα...
Η καλύτερη αντιμετώπιση που, ενδεχομένως, έχουν οι στρατιωτικοί από ορισμένους αστυνομικούς, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο ενδεχόμενο εφαρμογής του Άρθρου 10 το Ν.660/1970, σύμφωνα με τον οποίο η ΕΛΑΣ, το ΠΣ και το ΛΣ υπάγονται στο ΥΕΘΑ όταν και αν απαιτηθεί . Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι οι στρατιωτικοί υπάγονται στην αρμοδιότητα της αστυνομίας, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.
@REALZEUS: Κάνε ένα κόπο και διάβασε λίγο το ΠΔ 126, το ΣΠΚ, το ΣΚ 20-1 κλπ γιατί είσαι εκτός τόπου και χρόνου και σύντομα θα βρεθείς προ εκπλήξεως από κανένα διαβασμένο πιτσιρικά Yπαστυνόμο B' ...
EDIT: Με πρόλαβε ο filandos και έγραψε πάνω-κάτω τα ίδια...
-
πριν 4-5 χρόνια,4 το πρωί,στρίβω από πειραιώς προς χαμοστέρνας (ευτυχώς χωρίς να διώξω κ@λο, όπως συνήθως) και βλέπω καμιά 20αριά αστυνομικούς,περιπολικά,μηχανές..τα πάντα όλα.φακός πάνω μου και σήμα να σταματήσω.
αλάρμ,σταματάω και με κυκλώνουν μασκοφόροι με αυτόματα να με σημαδεύουν.
σβήνω και βάζω τα χέρια πάνω στο τιμόνι.
με πλησιάζει ένας και ζητάει τα χαρτιά.τα δίνω και πάει στο περιπολικό.μετά από 2-3', με πλησιάζει και με ύφος με ρωτάει:- εσύ είσαι ο 'τρεχαγυρευόπουλος'?
-ναι
-είσαι σίγουρος?
-απ'όσο ξέρω..αν ξέρεις κάτι άλλο πες το μου (χαμογελώντας)
-ξέρεις ποιος είμαι εγω?
-(τι νούμερο πετύχαμε, σκέφτομαι) όχι
-δεν ξέρεις ε?
-όχι
-έλα ρε 'τρεχαγυρευόπουλε', ο συμμαθητής σου από το δημοτικό είμαι ο 'ταδόπουλος'
άλλη φορά, στα εξάρχεια, περπατάω και έχω κατακόκκινα,πρησμένα μάτια από μία φοβερή αλλεργία.κουβαλάω και κολλύριο!
με σταματάει μια περιπολία και με αρχίζουν στα γλυκόλογα.πες μας τι έχεις πάνω σου,μην τα βρούμε στο τμήμα.πέταξε τα τώρα κλπ
ρε παιδιά,90 κιλά πρεζόνι έχετε ξαναδεί? αλλεργία έχω - εσύ είσαι ο 'τρεχαγυρευόπουλος'?
-
Ο ΣΚ 20-1 ορίζει σαφώς ότι ο στρατιωτικός οφείλει χαιρετισμό προς ανώτερο του των Τριων Κλάδων των Ε.Δ, της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ. Ομοίως και οι τα στελέχη των Σωμάτων αυτών οφείλουν χαιρετισμό στους ανωτέρους τους των Ε.Δ. και των υπολοίπων Σ.Α. Επίσης σαφώς και η Αστυνομία διενεργεί έλεγχο για να διαπιστώσει την ταυτότητα του οποιουδήποτε. Από την στιγμή όμως που διαπιστώσει ότι είναι στρατιωτικός δεν έχει δικαίωμα σύλληψης και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καλέσει τα αρμόδια όργανα για να προχωρήσουν στην σύλληψη. Φυσικά έχει υποχρέωση να εμποδίσει την φυγή του υπόπτου (συμφωνούμε). Οποιοδήποτε στέλεχος το γνωρίζει αυτό και έτσι γίνεται στην πράξη. Όσο για την βεβαίωση παράβασης από στρατιωτικά οχήματα γίνεται μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τον Φρούραρχο της περιοχής. Αλλιώς είναι εντελώς άχρηστη καθώς δεν τίθεται θέμα διοικητικής ποινής παρά μόνον αυτής που θα επιβληθεί υπηρεσιακώς από το ανώτερο κλιμάκιο ή σχηματισμό στον οποίο ανήκει το όχημα.
-
Ο ΣΚ 20-1 ορίζει σαφώς ότι ο στρατιωτικός οφείλει χαιρετισμό προς ανώτερο του των Τριων Κλάδων των Ε.Δ, της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ. Ομοίως και οι τα στελέχη των Σωμάτων αυτών οφείλουν χαιρετισμό στους ανωτέρους τους των Ε.Δ. και των υπολοίπων Σ.Α.Σε ποιο σημείο ακριβώς; Το μόνο σχετικό είναι το άρθρο 16, που δεν αναφέρει τίποτα γι αυτό. Θα μου έκανε εντύπωση άλλωστε, αφού δεν υπάρχει ιεραρχική σχέση μεταξύ στρατιωτικών και αστυνομικών (ναι, το ξαναγράφω).
Επίσης σαφώς και η Αστυνομία διενεργεί έλεγχο για να διαπιστώσει την ταυτότητα του οποιουδήποτε. Από την στιγμή όμως που διαπιστώσει ότι είναι στρατιωτικός δεν έχει δικαίωμα σύλληψης και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καλέσει τα αρμόδια όργανα για να προχωρήσουν στην σύλληψη. Φυσικά έχει υποχρέωση να εμποδίσει την φυγή του υπόπτου (συμφωνούμε). Οποιοδήποτε στέλεχος το γνωρίζει αυτό και έτσι γίνεται στην πράξη.
Έχει δικαίωμα σύλληψης, αν είναι ανακριτικός υπάλληλος **και **ο οδηγός έχει διαπράξει πλημέλλημα (π.χ. φόνος πεζού εξ αμελείας) ή κακούργημα (π.χ. ληστεία).
Όσο για την βεβαίωση παράβασης από στρατιωτικά οχήματα γίνεται μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τον Φρούραρχο της περιοχής. Αλλιώς είναι εντελώς άχρηστη καθώς δεν τίθεται θέμα διοικητικής ποινής παρά μόνον αυτής που θα επιβληθεί υπηρεσιακώς από το ανώτερο κλιμάκιο ή σχηματισμό στον οποίο ανήκει το όχημα.
Γιατί δεν τίθεται θέμα διοικητικής ποινής; Έχουν φάει πρόστιμα και πρόστιμα οδηγοί της Μ.ΓΕΑ για κίνηση στις λεωφορειολωρίδες, παράνομο παρκάρισμα και υπερβολική ταχύτητα και - guess what - τα πλήρωσαν από την τσέπη τους. ΟΚ, στρατιωτικές πινακίδες και στρατιωτικό δίπλωμα δεν μπορούν ν' αφαιρεθούν από αστυνομικό, αλλά το πρόστιμο 'τσούζει' σε κάθε περίπτωση.
ΥΓ Θέλω να δω τροχαίο να βγάζει κατσαβίδι για να πάρει πινακίδες από άρμα μάχης για παράνομο παρκάρισμα πριν από παρέλαση
-
Μερικά πολύ ενδιαφέροντα που έχουν τύχει σε εμένα. Όσο πιο περιληπτικά γίνεται:
- Φίλος φεύγει από το σπίτι μου και κινείται στο λιμάνι του Πειραιά. Ξαφνικά, σειρήνες, μηχανές, πίσω του, αριστερά, δεξιά. Έρχεται ένας δίπλα του. Κάτι του λέει, αλλά πού να ακούσει με κλειστό τζάμι; Προχωράει και κατεβάζει το τζάμι. Του κάνει κάτι νοήματα κτλ. Τι να κάνει ο φίλος, σταματάει στην αριστερή λωρίδα όπως είναι και κατεβαίνει κάτω.
- Τι έγινε ρε παιδιά;
- Καλά παιδί μου, δεν ξέρεις ότι δεν σταματάμε ποτέ στα αριστερά του δρόμου;
- Μα έτσι όπως έκανες, του λέει, φοβήθηκα ότι θα με πυροβολήσεις και σταμάτησα επιτόπου.
- Ξέρεις τι έκανες;
- Όχι
- Πέρασες με κόκκινο. Δεν το είδες;
- Όχι, δεν είδα τίποτε.
Σημείωση: μάλλον πέρασε το φανάρι που έχει ουσιαστικά για τα λεωφορεία που βγαίνουν από το στενό δίπλα στον Αγ. Διονύσιο που για να το δεις πρέπει να είσαι πολύ γάτα και προετοιμασμένος. Εδώ το έχαναν γνώστες της περιοχής όταν πρωτομπήκε. - Άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια.
- Ορίστε
- Μήπως έχεις τίποτε στο αμάξι που δεν πρέπει να βρούμε;
- Δεν ξέρω, δεν είναι το δικό μου, είναι του πατέρα μου.
- Κάτσε να ψάξω.
Κοιτάει, βρίσκει κάτι σακούλες. - Τι έχουν μέσα;
- Ιδέα δεν έχω.
- Να τις ανοίξω;
- Και δεν τις ανοίγεις; Κι εγώ περίεργος είμαι.
Κοιτάνε, κάτι εργαλεία βρήκαν, όλα εντάξει. - Πού δουλεύεις;
- Σε μια εταιρεία και κάνω και διδακτορικό στο ΕΜΠ.
- Ορίστε; Δε σου φαίνεται.
- Μάλλον, για να με κυνηγάς έτσι...
- Σε ποια εταιρεία είσαι;
- Στην ......
- Κανονικά έπρεπε να σε γράψω, αλλά θα στη χαρίσω. Αν σε ξαναδώ να κάνεις κάτι τέτοιο, θα σε σκίσω
Καληνύχτες και τέλος...!!!
-
Το ωραίο, που έχει μια χαρά εφαρμογή ο 20-1 κτλ, είναι όταν κάναμε τον Παρμενίωνα το 2003 το Σεπτέμβρη. Είχα φτάσει στη μονάδα στις 10/9 και στις 11/9 μου φορτώνουν κάποιους ΕΠΟΠ να πάμε να γίνουμε λέει ομάδα αποκοπής σε καταδρομική επιχείρηση. Εκείνο το βράδυ, και το χάρηκα πολύ, αφενός είχα τον πρώτο μου εναγκαλισμό με φίδι την ώρα που σερνόμασταν σε κάτι αρδευτικά χαντάκια, αφετέρου, κάναμε μία ωραία σύλληψη. Κορμός στο δρόμο, κρυμμένοι εμείς, έρχεται το τζιπ των συνοριακών, πάνε να βγάλουν τον κορμό από τη μέση και ξαφνικά εμφανίζονται τριγύρω τους 4 άτομα βαμμένα με φούμο κτλ να τους σημαδεύουν. Τους κρατήσαμε περίπου 1 h που κράτησε και η άσκηση. Καλά παιδιά, αλλά φοβήθηκαν στην αρχή γιατί δεν περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο στα καλά καθούμενα.
-
Πάσχα, γυρνάω από Πρέβεζα. Βρίσκομαι στο χωριό Συκούλα, στα σύνορα Άρτας - Αιτωλοακαρνανίας και είναι βράδυ. Μπροστά φορτηγό, πίσω 5 + 1 αυτοκίνητο και περιμένουμε να προσπεράσουμε. Είμαι ο μόνος που έχω απόσταση ασφαλείας από τον μπροστά (ο Θεός με φύλαξε). Ξαφνικά και ενώ δε βλέπουμε το πλάι του δρόμου λόγω του φορτηγού, πετάγεται ένας αστυνομικός να σταματήσει το 2ο αυτοκίνητο πίσω από το φορτηγό. Φρένα, πανικός, χαμός όλοι. Ο μπροστά μου, ένα Civic του 1985 δεν έχει καθόλου stop, οπότε με γλύτωσε το μεσαίο φως του πιο μπροστά που το είδα και φρενάρισα αμέσως. Το άσχημο είναι πως, όση απόσταση και να έχεις κρατήσει (τα ~35 m που έπρεπε με τα 60 Km/h που πηγαίναμε σίγουρα δεν τα είχα) δεν προλαβαίνεις να σταματήσει και λόγω του χρόνου αντίδρασης που προστίθεται καθώς πηγαίνουμε πίσω και λόγω του ότι ο μπροστά δεν έχει stop. Γλυτώνω μένοντας στο δρόμο, σε σχέση με 2 άλλους που έριξαν τα αυτοκίνητα αριστερά και δεξιά. Περνώντας από τους αστυνομικούς, του λέω του ενός, πίτα θα μας έκανες έτσι όπως πετάχτηκες. Φεύγω, λοιπόν, και καθώς κινούμαι πιο κάτω, βλέπω κάποιος να μου ανάβει τα φώτα πίσω. Κατάλαβα ότι ήταν οι αστυνομικοί, αλλά ήθελα να δω πού θα το πάνε. Κάνω ακόμα πιο δεξιά, ανάβω και φλας να του πω πέρνα. Ξανά φώτα αυτός. Ωραία λέω, θα παίξουμε. Opel Astra vs Nissan Xtrail σε στροφές στο Μενίδι. Αν και είχα βάρος πίσω, δεν είχαν καμιά ελπίδα, ειδικά με το 1ο Xtrail. 3η και χάθηκα στις στροφές (Bridgeston Potenza που ζεστάθηκαν). Αναγκάστηκε να ανάψει σειρήνα για να κάνει σήμα να σταματήσω. Έρχονται από πίσω. Κατεβάζω παράθυρο.
- Καλησπέρα σας.
- Καλησπέρα
- Άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια
- Ορίστε, ορίστε, ορίστε, αλλά μαλακία έκανες έτσι όπως έκανες το σήμα.
- Μπορώ να ρίξω μια ματιά πίσω;
- Φυσικά και μπορείς, αλλά εξακολουθώ να σου λέω ότι έκανες μαλακία.
Ανοίγω πίσω - Εδώ έχω τυράκι, εδώ βαλίτσα με ρούχα, εδώ κοστούμι και φόρεμα της μαμάς, μπορεί να τα ψάξεις αν σου λέω αλήθεια, αλλά μαλακία έκανες πριν, στο λέω 3η φορά.
Πάει η μαμά να βγει. - Μείνετε μέσα κυρία μου, της φωνάζουν.
- Μείνε μέσα, της λέω, να πυροβολήσουν θέλουν τα παιδιά.
- Όχι κύριέ μου, απαντάει, αλλά αν κρατούσατε αποστάσεις δε θα γινόταν αυτό.
- Αν δεν πεταγόσουν έτσι, τότε δε θα γινόταν αυτό, απαντάω. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εγώ κρατούσα αποστάσεις γι' αυτό και φρέναρα χωρίς να πετάξω το αμάξι αριστερά και δεξιά όπως οι άλλοι και όχι μόνο αυτό, αλλά ο μπροστά μου είχε καμμένα stop και δεν τον έλεγξες, αλλά τρέχεις να την πεις σε εμένα που έχω κρατήσει αποστάσεις και δε φταίω σε τίποτε ουσιαστικά. Και αν θες να μάθεις, οδήγηση έμαθα από τον .... που είναι ..... και έχω περάσει χαλαρά και τη ΣΓΕΟ οπότε μπορώ άνετα να ξεχωρίσω το λάθος και το σωστό και γι' αυτό σου είπα ότι έκανες μαλακία, ειδικά σε νυχτερινές συνθήκες που δε φαίνεσαι (τότε δεν είχαν φωσφορούχα γιλέκα).
- Καληνύχτα σας.
- Καλή σας νύχτα, καλή βάρδια.
- Κινούμαι προς Γιάννενα μαζί με μία θεία. Έχω έρθει χαλαρά όλη τη διαδρομή και στην είσοδο των Ιωαννίνων και ενώ έχω ακόμα 80 Km για το χωριό, είχα κουραστεί. Σταματάω σε ένα φανάρι. Ανάβει πράσινο και από την αριστερή περνάει ένας με πινακίδες ΙΝχ, άρα ντόπιος, με 100+ (135 αποδείχθηκε αργότερα). Αφού αυτός πηγαίνει με τόσα σκέφτομαι θα ξέρει ότι δεν έχουν μπλόκα τέτοια ώρα (6.30-7.30 περίπου) και κάνω ένα καλό άνοιγμα, 1η, 2α, 3η κόφτη, 4η σχεδόν κόφτη, 5η και πηγαίνω με .... Ξαφνικά μπλόκο και μου κάνουν σήμα. Βγαίνω στην αριστερή και ξανά δεξιά για να κόψω γιατί στην δεξιά βρίσκεται ο γιαννιώτης που του κάνουν και αυτού σήμα. Σταματάω, λοιπόν:
- Καλήμερα
- Καλήμερα
- Ξέρεις με πόσα πήγαινες;
- Όχι, αυτό περιμένω να μου πεις
- Τουλάχιστον 160 σε όριο 70 γιατί ο άλλος πήγαινε με 135 και τον πέρασες σαν σταματημένο και σταμάτησες και πολύ πιο κάτω.
- Τι λέει το ραντάρ;
- Άσε το ραντάρ, το ραντάρ γράφει 114 (αν θυμάμαι καλά)
Ήταν τρίποδο σε Ku μπάντα το οποίο δεν το είχαν για φωτογραφίες, αλλά σαν ραντάρ προσέγγισης γιατί βαριόντουσαν να σημαδεύουν με το πιστόλι. - Ε τόσα θα πήγαινα.... χαμόγελο
- Ναι, ναι, με τόσα..... χαμογελάει και αυτός. Εδώ έχει περιπατητές, έχει κόσμο.
- Τέτοια ώρα το πρωί με τόσο κρύο; Από εδώ είμαι, από εδώ έχω καταγωγή, ξέρω το δρόμο απέξω και την πόλη επίσης, ούτε κίνηση έχει τέτοια ώρα, ούτε περιπατητές.
- Αν είχαμε όμως το φωτογραφικό τι θα έκανες;
- Ε τι να κάνω; Θα πλήρωνα τα κερατιάτικα και θα χρέωνα την κλήση στη μαμά.
Δίνω χαρτιά κτλ και ακούω που λέει στον άλλο την έκπτωση, ότι θα τον γράψει για 105 αντί για 135. - Θα σε γράψω, μου λέει, για 114, άδεια, δίπλωμα αφαιρούνται κτλ.
- Στον άλλο έκανες έκπτωση 30 Km/h, του λέω, εγώ δε θα έχω έκπτωση;
- Καλά, θα σε γράψω για 84 τότε, απαντάει.
17 € πλήρωσα τελικά και τέλος. Ωραίος τύπος ο Αρχιφύλακας.
- Επιστρέφω από Πρέβεζα προς Αθήνα. Έχω αφηνιάσει στο δρόμο και τελικά έκανα χρόνο 4.30 με φέρρυ τότε και σταμάτημα για φαγητό στα McDonalds. Φτάνοντας προς Πειραιά, στρίβω προς Λ. Σχιστού και ανεβαίνω. Με περνάει με 140 ένας με Alfa 156 που ήμασταν το φέρρυ μαζί, τον είχα περάσει καθώς πηγαίνα συνέχεια με > 150, με πέρασε στα McDonalds και τον ξαναπέρασα πριν με ξαναπεράσει στη Λ. Σχιστού. Ανεβαίνω με 80 γιατί είναι κοντά στο σπίτι πλέον (Κερατσίνι) και προσπαθώ να κρυώσω τα λάδια πριν σβήσω το αμάξι. Ξαφνικά, ένα φορτηγό αλλάζει λωρίδα και με αναγκάζει να βγω αριστερά, ενώ βλέπω ένα περιπολικό κρυμμένο δεξιά. Επιταχύνω λίγο (στα ~90), αλλά μετά ξανακόβω σε σημείο που το φορτηγό με πέρασε. Φτάνουμε στην κορυφή της ανηφόρας και μου κάνουν σήμερα να σταματήσω.
- Καλημέρα
- Καλήμερα
- Γιατί με σταματήσατε;
- 98
- Τι;
- 98
- Και +2 = 100, απαντάω
- Πήγαινες με 98
Εν τω μεταξύ, έχω ήδη φορτώσει και είμαι προκλητικός καθώς έχω βγει και τρώω ακόμα τις πατάτες και πίνω sprite. - Το φορτηγό με πόσα πήγαινε;
- Δεν ξέρω, εμένα μου είπαν 98 και αυτό κάνω.
- Ναι, αλλά αφού είσαι σε απόσταση 500 m από το περιπολικό, μιλάς με ασύρματο, άρα μπορείς να ρωτήσεις ποιος ήταν μπροστά και ποιος πίσω και θα δεις ότι θα σου πουν πως ήμουν μπροστά και το φορτηγό πίσω και τώρα το φορτηγό είναι μπροστά, άρα σίγουρα πήγαινε πιο γρήγορα από τα 98 που πηγαίνω εγώ, πράγμα αδύνατο.
- Δεν ξέρω
- Ε πώς δεν ξέρεις; Μια ερώτηση στο περιπολικό είναι. Θες να προλάβουμε μαζί το φορτηγό να δούμε ταχογράφο; Γιατί ή ο ταχογράφος κλέβει τρελλά ή το φορτηγό ανέβαινε με 110 την ανηφόρα και θα τρελλαθούμε τελείως όλοι μαζί.
- Είσαι σίγουρος;
- Ε τι σίγουρος και μη σίγουρος; Σου λέω μίλα με το περιπολικό, γιατί να σου πω ψέματα; Έχω περάσει όλη την Πελοπόννησο με 150 και εδώ που δεν πήγα πάνω από 90 σε όριο 80 με σταματάς.
Του αναφέρω και κάτι άλλο ενδιαφέρον, δηλαδή μια καλή άκρη στην ΕΛΑΣ και του λέω: - Ξέρω τι λέω και δε θα σου πω ψέματα για 17€, αλλά είναι λάθος να σταματάς εμένα για παράβαση +10 τη στιγμή που έγινε για να μη πέσει πάνω μου το φορτηγό το οποίο έπρεπε να φάει άσχημη κλήση για ταχύτητα, αλλαγή λωρίδας χωρίς χρήση φλας κτλ. Δεν περίμενα το περιπολικό να στείλει σήμα για εμένα γιατί με βλέπει και τον βλέπω που με βλέπει και έχει ιδίαν αντίληψη του τι έγινε.
- Καλά φύγε, μου απαντάει και συγγνώμη
Ωραίος τύπος ο πιτσιρικάς - Μα δεν είναι να ζητάς συγγνώμη, του απαντάω, αν έτρεχα θα στο έλεγα, όπως σου είπα ότι πήγαινα πριν λίγο με 150, αλλά εδώ που δε φταίω θα το φωνάζω μέχρι τέλους.
Έφυγα τελικά και ηρέμησα. Μετά που το σκέφτηκα, μάλλον το φορτηγό πήγαινε με 80, εγώ με 90 και το ραντάρ (Χ μπάντα τότε με 13 deg άνοιγμα δέσμης) μέτρησε και την ταχύτητα του πιο μεγάλου στόχου (φορτηγό) ή του πιο γρήγορου στόχου (εγώ) και τη μεταξύ μας διαφορά ταχύτητας 1 ή 2 φορές.
- Παραλιακή, πηγαίνω προς Γλυφάδα. Το κλασσικό μπλόκο στο Φλοίσβο. Πηγαίνω με 70 στο κοντέρ σε όριο 50. Σήμα να σταματήσω. Ανάβω φλας, σταματάω δεξιά. Κατεβαίνω. Βλέπω φορτηγάκι για έλεγχο καυσαερίων. Λέω δεν μπορεί να με σταμάτησε για ταχύτητα, σιγά τα +20 που πήγαινα.
- Να το κάνω πίσω; Θα μετρήσεις καυσαέρια; Στάματησα πριν 1 μήνα και πήρα χαρτί (επίτηδες σταματάει ο μπαμπάς για να έχει το χαρτί ότι το αμάξι είναι εντάξει), πάλι το ίδιο αμάξι;
- Δώσε μου άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια
- Δίνω, κοιτάει, πάει προς περιπολικό.
- Να το φέρω τελικά πίσω ή όχι το αμάξι;
- Έχουμε να γράψουμε πολλάάάάά...!!! Μου φέρνεις την ταυτότητά σου;
Μέχρι να φέρω ταυτότητα, γράφει κλήση. Πάω να δω και τι βλέπω; Ταχύτητα 88, ζώνη (δίκιο είχε), αλλαγή λωρίδας χωρίς φλας (μόνος στη μεσαία λωρίδα), οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή. - Τι είναι αυτά, του λέω;
- Αυτά που έκανες. Υπογραψε.
Υπογράφω και φεύγω. Ένα τηλέφωνο στο κατάλληλο πρόσωπο. Μα καλά, του λέω, πώς έτσι ξαφνικά +20 στην πραγματική μου ταχύτητα (ξέρω ότι το Astra κλέβει 2 Km/h μέχρι τα 100 και μετά το σφάλμα μειώνεται και τότε ήταν αρνητικό με τα 195/60R15 και τώρα με τα 205/50R16 δείχνει ακριβώς μέχρι τα 205 που το έχω δοκιμάσει, οπότε αν το κοντέρ έδειχνε 70 θα πήγαινα με 68 και όχι 88) και αλλαγή λωρίδας χωρίς φλας ΚΑΙ οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή;
Κάτσε να το κοιτάξω μου λέει. Το ψάχνει και μετά από μία ημέρα μου λέει ότι είδε το επίθετο και αφηνίασε γιατί κάποιος συγγενής τον είχε κόψει σε εξετάσεις της ΕΛΑΣ. Χμμμμμ, θα το φτιάξω, μου απαντάει.
Πηγαίνω τελικά στο Τμήμα Τροχαίας και μιλάω με Αξκο Υπηρεσίας. Του εξηγώ τι έχει γίνει και του λέω να πληρώσω για τη ζώνη και την ταχύτητα ναι, αλλά όχι να μου βάζει +20 και να μου λέει ότι άλλαξα και λωρίδα τη στιγμή που ο δρόμος ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ άδειος σε απόσταση > 200 m μπροστά και πίσω. Αν είναι, του λέω, θα πάρω τα στοιχεία και θα πάω στον Τριανταφυλλόπουλο γιατί αυτό παραπάει, δεν μπορώ να αντιδράσω αλλιώς. Μου λέει θα σου σβήσω αυτά που δεν έκανες και θα πληρώσεις τα υπόλοιπα. Δεκτόν, τα βλέπω και τα πληρώνω. Επιστρέφω στο Τ.Τ. να ευχαριστήσω τον άνθρωπο και να δώσω και κάτι χαρτιά. Πετυχαίνω τον τύπο στο δρόμο ενώ ήμουν με το γνωστό του που τον έκοψε. - .....
- Ποιος είσαι;
- Είμαι ο ....
- Καλά ρε, εσύ έγραψες τον .... Κόντεψες να με κάνεις να πάω στον Τριανταφυλλόπουλο με αυτά που κάνεις.
- Πού τον έγραψα; Φέρε τη να τη σβήσω επιτόπου.
- Τώώώρα, την έχω ήδη πληρώσει, αλλά δεν ήταν σωστό αυτό που έκανες, να γράφεις παραβάσεις που δεν έχουν γίνει.
.........
Φύγαμε γιατί δεν είχαμε να πούμε τίποτε άλλο. Αισθάνθηκα άσχημα για τον άνθρωπο που ξεφτιλίστηκε, αλλά τι να κάνεις και από την άλλη; Να πληρώσεις ανύπαρκτες παραβάσεις;
- Είμαι με ένα φίλο στον Παπασωτηρίου στα Εξάρχεια. Βγαίνουμε έξω με τσάντες στα χέρια (όχι, δεν αγοράσαμε βιβλία γιατί δεν ανήκουμε στα προϊόντα βλακείας του συστήματος). Βλέπουμε στα 50 m δύο τύπους, περίπου στα 25, με καλό σπορ ντύσιμο, να ανοίγουν ένα Atos. Ξαφνικά μας κυκλώνουν 5 της ΕΛΑΣ.
- Ταυτότητες
- Ορίστε
Ο φίλος ρωτάει: - Γιατί αυτός ο έλεγχος;
- Τυπικός έλεγχος.
- Ωραία, κάνε γρήγορα για να πιάσεις αυτούς που κλέβουν το Atos.
- Ναι, σιγά μην το πιστέψω. Τι έχεις στις τσάντες;
- Πράγματα που δε θες να δεις
- Τι δηλαδή;
- Βιβλία μάλλον, αφού βγαίνουμε από Παπασωτηρίου με τσάντες του βιβλιοπωλείου.
Τελειώνει ο έλεγχος. - Πήγαινε τώρα να δεις το Atos
- Ρε, λέει ο ένας, το κλέψανε όντως.
- Προς τα πού πήγαν, ρωτάει ο ανώτερος
- Μέσα στο στενό, του απαντάω, αλλά τώώώρα, άντε πιάσε τους, πάνω στο παπάκι και πάει το ραδιο-CD.
Τι να πεις; Εξαιρετική έμπνευση. Κάνουμε έλεγχο σε δύο σοβαρούς για να αυξήσουμε τους ελέγχους και τους κλέφτες τους αφήσαμε να αλωνίζουν.
Το καλό το κρατάω για άλλη φορά με Ασφάλεια, Στρατονομίες, ελέγχους κτλ.
Ευχαριστώ.
-
Τα οποια παραπανω δειχνουν αυτο που τοοοοσες φορες εχω πει εγω:
σε αυτη την χωρα σημαντικο δεν ειναι το τι ισχυει κατα το γραμμα του νομου (το οποιο συνηθως δεν γνωριζουν οι τροχονομοι, οι οποιοι περιοριζονται στα τετριμμενα), αλλα το τι γνωριζεις εσυ να απαντησεις κ πως θα το πεις...Κ τι εντυπωση ατομου θα δωσεις (πχ ατομου που ξερει τι του γινεται, δεν μασαει μια κ - ευγενικα - ξερει τα δικια του κ τα υποστηριζει).
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Τι να σου πω Hannibal... εμένα όταν μια φορά με σταματησαν κατά τύχη και διαπίστωσαν ότι είμαι Αξιωματικός του Ε.Σ., απέδωσαν τον προβλεπόμενο εκ του κανονισμού χαιρετισμό και μου ζήτησαν συγγνώμη για την ενόχληση. Η πλάκα ήταν όμως μια μέρα που γυρνούσα με στολή από την τότε μονάδα μου στα σύνορα και μου έκαναν σήμα οι Συνοριακοί... και άκουσαν γαλλικά που δεν κοιτάνε ποιός είναι μέσα στο αυτοκίνητο πριν το σταματήσουν...
Emena afoy me ebgale apo to amaksi les kai hmoyn o pasarhs, me ksaplwse sto kapo, moy klwtsise ta podia giati leei den htan poly anoixta gia na moy kanei swmatiko elegxo kai afoy eide thn taytotita kai synexise na me brizei ai na moy fwnazei mas akoyse olo to kentro kai to monasthraki.
Arnh8hke na moy dwsei ton ari8mo kai moy elege pare ton ari8mo toy peripolikoy klp. Moy ypedeikse oti prepei na baraw soystes mprosta toy kai na ka8omai klarino kai afoy me esprwxne kai moy kolage thn moyrh toy panw sthn dikia kai afoy me eftyne ka8os miloyse.... Mazeytikan kai alla peripolika ka8ws ekana thn kinhsh na ton boythksw apo ton laimo (shmeiwsh katalehksan na einai gyrw stoys 10 astyfylakes gyrw mas kai na prospa8oyn na me hremhsoyn) phgame oloi mazi sto tmhma kai h prwth koybenta poy eipa einai ferte moy ena xarth na moy deiksei poy 8elei na ton steulo. Se olo ton dromo apo to monasthraki pros to tmhma metagwgwn poy yphretoyse o kyrios milaga me ton aksiomatiko yphresias ths monadas moy.... Opote fantasoy thn katalhksh....
se kapoia fash thn wra poy efeyga htan kati filarakia toy ap'eksw apo to tmhma kai moy legane kai liga soy ekane egw 8a soy kolaga to oplo ston krotafo kai na dw an 8a koyniwsoyn.... Otan loipon toy apanthsa oti to oplo 8a toy to ebaza ston kolo kai ama goystarei thn briskoyme kai allios ektws apo yphresiaka opws ekana me ton synadelfo toy apla ebgale ton skasmo....Apla mallon exw malakomagnhth.....
Με αφορμη αυτο , ξαναθυμηθηκα το δικο μου...3-3-09
Γυρνωντας απο πεταγμα χαρταετου....
Σημερα στην πατρα κατα τις 7 το απογευμα ειχε επεισοδια στην παραλιακη
λεωφορο (οι αφγανοι εξω φρενων), οποτε με ενα φιλο μου επειδη βρισκομαστε
στην περιοχη και καθως θελουμε να παμε προς το κενρο της πολης περπαταμε
κατα μηκος της παραλιακης οπου υπαρχουν καδοι που καιγονται. Ο φιλος δε
ειναι χομπιστας φωτογραφος (τη φωτογραφικη την ειχε παρειγια νατρβηξουμε
φωτογραφιες το χαρταετο κτλ) οποτε δε χανει ευκαιρια να απαθανατησει καποιες
σκηνες και φτανουμε στο ψητο...μολις φτανουμε στο μερος που εχουν στηθει τα
ματ τραβα μια φωτογραφεια τους χωρις να αστραψει φλας αφου η καμερα του
ειναι σουπερ ντουπερ ουαου. Ε λες και τους τσιμπισε μυγα μας αρχιζουν στα
μπινελικια του στυλ θα σας γαμη..ρε μουνοπ.., ζηταμε λοιπον συγγνωμη και
τους δειχνουμε οτι σβηνουμε και τη φωτο.
Φευγουμε λοιπον διασχιζοντας καθετα την παραλιακη για να φυγουμε προς το
κεντρο αφου βλεπομε οτι δε μας σηκωνει το κλιμα και εκει που λεμε ολα οκ μας
περικυκλωνουν τεσσερις με πολιτικα και μας αρχιζουν στις ανακρισεις και τα
σπρωξιδια. Ενα απο αυτα τα αρχιδια με πιανει απο το γιακα και με σερνει στο
περιπολικο τα ιδια και στο φιλο μου .
Τελικα μας πανε μεσα για εξακριβωση λεγοντας κατι τρελα για προσαγωγη και
συλληψη πριν..Οταν μας κατεβαζουν απο το περιπολικο λενε χαρακτηριστικα στον
φιλο μου που τους ρωτα ευγενικα ποση ωρα θα παρει η ιστορια 'κοψε τις
ειρωνιες γιατι ειδες την καλη πλευρα μας μη δεις και την αναποδη'. Στην
αστυνομικη διευθυνση εντωμεταξυ που μας πηγαινουν φερνουν αργοτερα αλλους 2
αμοιρους ,τον εναν εκ των οποιων τον εχουν πλακωσει στο ξυλο κατα τη στιγμη
της 'συλληψης' σκιζοντας του το μπουφαν ,ενω οταν το παιδι προσπαθει
τρεμοντας να ανοιξει το κινητο του οπως του εχει ζητηθει ,παει ενα απο αυτα
τα λαμογια και του λεει χαρακτηριστικα 'τωρα τρεμεις ρε μαλακισμενο'
σπρωχνωντας τον και ριχνωντας του φαπες. Τελικα καμια ωρα μετα μας αφηνουν
να φυγουμε ενω ακολουθησαν και αλλα απιστευτα μεχρι που ενας απο αυτους μου
ειπε οτι θα μου κανει μηνυση αν αναψω τσιγαρο
Υ.Γ.1 Εγιναν και αλλα πολλα τρελα κατα τη διαρκεια της αναμονης για την
εξακριβωση αλλα το νοημα το πιασατε.Μιλαμε για πολυ απειλη και σπρωξιδι..και παλι καλα δηλαδη..
Υ.Γ.2 Ημασταν παραπανω απο ευγενικοι και οι δυο μας σε ολη τη διαρκεια της
διαδικασιας.
Υ.Γ.3 Τωρα καταλαβαινω γιατι τα xsara της αστυνομιας ειναι συνεχεια
συνεργειο....
Υ.Γ.4 Δεν ειμαι γραμμενος σε κανενα κομμα και γενικα δε με λες και
πολιτικοποιημενο ατομο.
Απο τις λιγες στιγμες της ζωης μου που της σκεφτομαι και μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι..Εκεινη τη στιγμη ανετα μερικους τους εκανα τρυπιτο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τα οποια παραπανω δειχνουν αυτο που τοοοοσες φορες εχω πει εγω:σε αυτη την χωρα σημαντικο δεν ειναι το τι ισχυει κατα το γραμμα του νομου (το οποιο συνηθως δεν γνωριζουν οι τροχονομοι, οι οποιοι περιοριζονται στα τετριμμενα), αλλα το τι γνωριζεις εσυ να απαντησεις κ πως θα το πεις...Κ τι εντυπωση ατομου θα δωσεις (πχ ατομου που ξερει τι του γινεται, δεν μασαει μια κ - ευγενικα - ξερει τα δικια του κ τα υποστηριζει).
Στο συγκεκριμένο έχεις δίκιο, αλλά το ολοκληρώνω με δύο σημεία που χρήζουν προσοχής:
-
Όταν τους έλεγα αυτά που τους έλεγα είχα την 1η καβάντζα (ακόμα και σε ΕΚΑΜ την έχω πει) που σημαίνει πως Ο,ΤΙ έχουν κάνει και ΘΑ κάνουν, πρόλαβα και το έκανα στον ΕΣ, οπότε μπορώ να έχω άποψη και αν φτάσουμε σε κάποιο σημείο ακόμα και σε δικαστήριο, αρκεί ένα αντίγραφο των ασκήσεων της μονάδας που αποδεικνύει του λόγου το αληθές ή ακόμα πιο εύκολα, 10 μάρτυρες που κάνουμε ακόμα παρέα που βεβαιώνουν ότι έγιναν αυτά που περιγράφω. Επειδή κλασσικά σου λένε 'θα μας πεις πώς να κάνουμε τη δουλειά μας;', έχω την άνεση να τους πω 'ναι, γιατί ξέρω πώς πρέπει να την κάνεις'. Κάνω μετά και την ερώτηση, 'σε έχουν πυροβολήσει ποτέ;', οπότε παίρνω αρνητική απάντηση και τελειώνουν τα παιχνιδάκια.
-
Σε περιπτώσεις τροχαίων παραβάσεων, υπάρχει η καβάντζα Νο2 που είναι ο συνάδελφός τους Α.Β. που έχει σοβαρή σχέση με οδήγηση και με καλύπτει ΠΑΝΤΑ. Δεν μπορούν δηλαδή να μου πούνε 'νύχτα το πήρες το δίπλωμα;' γιατί πολύ απλά θα τους απαντήσω 'όπως φαντάζομαι κι εσύ' και θα είναι αλήθεια. Αν μου πουν 'πώς πηγαίνεις έτσι; θα σκοτωθείς' ή 'κάνεις μ....ες και θα φας κανέναν' ή 'ποιος είσαι ο Σουμάχερ' ή κάτι αντίστοιχο, μπορώ να τους απαντήσω ότι 'ξέρω πώς πηγαίνω γιατί με έχει εκπαιδεύσει ο Α.Β. που εκπαίδευσε την ομάδα Σ και τους εκπαιδευτές τους αντίστοιχους, οπότε δε χρειάζεται να ρωτάς αν ξέρω ή όχι'.
Ο κοινός άνθρωπος, αυτός που δεν έχει την καβάντζα, δεν μπορεί τόσο εύκολα να πει τέτοια πράγματα γιατί αρκούν 2-3 ερωτήσεις και θα φανεί το ψέμα. Πχ εγώ ξέρω πρόσωπα και πράγματα στην ΕΛΑΣ, οπότε αν με ρωτήσουν για το αν λέω αλήθεια, θα απαντήσω και θα φανεί. Τα ίδια και στα του ΕΣ που αν έχεις κάνει την άσκηση, αν έχεις περάσει από την εκπαίδευση, φαίνεται στις 2 πρώτες ερωτήσεις. Στα ΕΚΑΜ πχ που μίλησα (πήγαν να βγάλουν έναν τύπο από την πολυκατοικία που είχε τρελλαθεί από εγκεφαλικό, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων) και μου ζητούσαν τρόπο να μπουν στο σπίτι, τους είπα 2-3 τρόπους εκ των οποίων μόνο τον ένα δέχθηκαν ως πρόσφορο γιατί οι άλλοι είχαν πήδημα από μπαλκόνι σε μπαλκόνι (απόσταση 1 m) και φοβόντουσαν....!!! Τους είπα όμως να σπάσουν την πόρτα με τον κριό που έχουν, να μην ρίξουν shunt grenade γιατί ο τύπος έκανε σωρούς από ρούχα και θα πάρουμε καμιά φωτιά, τους είπα για την καραμπίνα που ΟΛΟΙ έλεγαν ότι έχει πως την έχει στη ντουλάπα και την έβγαλε μόνο για τον Ολυμπιακό που πήρε πρωτάθλημα, άρα 99,9% την έχει γυαλισμένη και στη θήκη της, τους είπα να μη ρίξουν δακρυγόνα και πεθάνουμε όλοι στην πολυκατοικία και γενικά, η κουβέντα που είχα με τον επικεφαλή, ήταν 2 min, πολύ περιεκτική και φάνηκε ότι ξέρω τακτικές και διαδικασίες, οπότε και αυτοί μπήκαν τελικά αλλιώς μέσα και ενώ ετοίμαζαν ασπίδες κέβλαρ, όπλα κτλ, τελικά μπήκαν πιο χαλαρά και του έριξαν με το taser (2η καταγεγραμμένη χρήση στην Ελλάδα), τον πήραν μετά αγκαλιά και τον κατέβασαν κάτω. Αν έμπαιναν με όπλα κτλ που έλεγαν οι υπόλοιποι από κάτω, στο τέλος, αφού ο άνθρωπος ήταν άοπλος, θα έπρεπε να πέσει ξύλο σε περιορισμένο χώρο και με άτομο μικροκαμωμένο που μπορεί άνετα να ξεφύγει (δεν μπορούσαν πρακτικά να κλείσουν όλες τις εξόδους διαφυγής) πράγμα άσχημο και για τους δύο. Με το taser τελείωσαν όλα σε < 1 min.
Ο φίλος, που ούτε σοβαρή θητεία είχε (οίκημα ΑΓΕΝ), ούτε καβάντζα έχει που να μπορεί να σταθεί από απλή κουβέντα μέχρι δικαστήριο, στηρίζεται πχ στο phd και στην εταιρεία για να μην την πατήσει. Μία φορά έπιασε, τις άλλες όμως; Δεν είναι, λοιπόν, μόνο η σταθερή κουβέντα, το σοβαρό παρουσιαστικό (που σε αυτό χάνω γιατί μερικοί με βλέπουν αμίλητο μεν, χαλαρό δε και θέλουν να με σκίσουν από μίσος γιατί φαίνεται ότι τους γράφω, όπως και τους πορτιέρηδες στα μαγαζιά που ακόμα και στο καφενείο της γειτονιάς μου θέλουν να μου ρίξουν πόρτα), ο τρόπος που εκθέτεις τα επιχειρήματά σου κτλ, αλλά και η καβάντζα που στην κουτοπόνηρη ερώτηση 'κι εσύ πού ξέρεις' μπορώ να δώσω απάντηση που δε χωράει αμφισβήτηση και βουλώνει τον εξυπνακίδη (το άκουσα προχτές που το έλεγε ένας μπάρμπας σε έναν από οδική βοήθεια και μου άρεσε πολύ).
Ευχαριστώ.
-
-
Καλημέρα σας!
Διάβασα τις 'επαφές' σας με την αστυνομία και θυμήθηκα τα δικά μου. Δόξα τω θεώ μόνο ως ένστολος (ΔΕΑ ΕΠ ) έχω βρεθεί απέναντί τους στα 28 χρόνια της ζωής μου. Θυμάμαι τη μία και μοναδική φορά που με έχουν σταματήσει για αλκοτέστ στη ζωή μου στην Ξάνθη, το οποίο τέλείωσε τη στιγμή που είδαν την στρατιωτική ταυτότητα με την ερώτηση:
-Δεν έχετε πιει ε?.
-Ένα ποτηράκι βότκα μόνο.- Οκ φύγετε.
'Οντως τόσο είχα πιει. Βαριόταν και τα πάρε δώσε με την ΣΝ αν καθόταν η στραβή βέβαια. Ο πλυθηντικός πάντως με παραξένεψε πολύ! Πάντως υπήρχε πρόβλημα με τους ΕΠΟΠ εκεί. Είχαν γίνει 2-3 δυστυχήματα σε διάστημα 4-5 μηνών με υπαιτιότητα ΕΠΟΠ υπό την επείρια μέθης που τους στοίχησαν τη ζωή...
Οι υπολοιπες επαφές μου ήταν πιο επεισοδιακές... Το στρατόπεδο στο οποίο υπηρετούσα είχε την ευθύνη ανεφοδιασμού όλων των στρατιωτικών και αστυνομικών οχημάτων σε πετρέλαιο. Από τους αστυνομικούς ούτε οι μισοί δεν είχαν ταυτότητα μαζί τους. Όποτε λοιπόν είχα υπηρεσία ΑΞΥΠ ούτε οι μισοί δεν ανεφοδιάζονταν...Το ακράδαντο επιχείρημά τους ήταν:
-Aφού οδηγώ περιπολικό τι άλλο μπορεί να είμαι? (Συνήθως όσοι δεν είχαν ταυτότητα φορούσαν και πολιτικά...)
-Ξέρω 'γω... Οι απόκριες αργούν πολύ πάντως (Αύγουστο-Ιανουάριο ήμουν εκεί). Ας δεχτούμε ότι όντως είσαι αστυνομικός, αν με πετύχεις αύριο για εξακρίβωση χωρίς ταυτότητα δεν θα χάσω την ώρα μου για να σιγουρευτείς ότι είμαι αυτός που λέω? Κάνε ένα κόπο να πας να την φέρεις και θα σε αφήσω..
-Μα μένω από πετρέλαιο. Είσαι και συνάδελφος...
-Συνάδελφος από πού και ως που? Βρες βενζινάδικο. Στο καλό.
-&^&%&*%$%#$%^. Όπισθεν, πρώτη με τα λάστιχα να στριγκλίζουν, το μοτέρ να μουγκρίζει και την τουρμπίνα να σφύρίζει. Αν το έκανα εγώ αυτό δεν θα έτρωγα μία για επικίνδυνους ελιγμούς χάριν επιδείξεως?Φυσικά οι διαταγές που είχα προέβλεπαν ακριβώς αυτό. Και είχα και στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι τέτοια μπ....α που είναι τα αστυνομικά τμήματα πού να ξέρω ότι δεν το βούτηξε κανένας άσχετος και κάνει βόλτες? Τι φταίω εγώ να μπλεχτώ μαζί με τα ζώα που μπορεί να τους φάγανε το περιπολικό επειδή το φουλάρισα να φτάσει μέχρι τα σύνορα?
Αυτά τα ολίγα και διασκεδαστικά... Ελπίζω ως πολίτης να συνεχίσω να μην έχω πάρε-δώσε μαζί τους στο δρόμο! - Οκ φύγετε.
-
Τι μου θύμισες τώρα...
Στο στρατόπεδο, έρχονταν συνοριακοί και από το τοπικό τμήμα για καύσιμα για να μην κατεβαίνουν Ορεστιάδα. Από όσο ήξερα, μετά η ΕΛΑΣ έδινε στον ΕΣ τα αντίστοιχα καύσιμα σε κάποιο άλλο στρατόπεδο. Έμπαιναν, λοιπόν, από την πίσω πύλη, από τον όρχο, και πήγαιναν στα καύσιμα για ανεφοδιασμό. Δεν ξέρω γιατί δεν έμπαιναν ποτέ από την κεντρική πύλη, αλλά αυτό γινόταν συνέχεια. Κάποια χρονική περίοδο είχαν έρθει διαταγές να κάνουμε περιπολίες 24/7, νομίζω ήταν πριν τις εκλογές του 2004. Η περίπολος ήταν η αγαπημένη μου ασχολία, γιατί περπατάς, συζητάς με τον βοηθό, πιάνεις κουβέντα με τον σκοπό, και δεν κάθεσαι όρθιος μέσα στο κρύο κοιτώντας τον ουρανό (και ευτυχώς, στη μονάδα είχα 0 ώρες σκοπιά τους 6 μήνες που ήμουν εκεί μιας και ο Σχης δεν άφηνε Υπαξ να κάνουν ούτε σκοπιές, ούτε αγγαρίες - να ζήσει ο άνθρωπος, νομίζω μετά έγινε ταξίαρχος, 4-5/2004 και πήγε πάλι κάπου Β. Ελλάδα, Γιαννιτσά, Βέροια ή κάπου εκεί τέλος πάντων).
Βλέπω, λοιπόν, το τζιπ (Cherokee) να έχει μπει μέσα και πολύ αργά να κατευθύνεται προς τα καύσιμα. Θα ήταν μεσημέρι προς απόγευμα, οπότε όλα ήταν ήσυχα, καθόλου κόσμος και απλά ο φρουρός του όρχου είχε ανοίξει την πύλη. Στα καύσιμα όμως, δεν υπήρχε κανείς για ανεφοδιασμό, οπότε σταμάτησαν και έψαχναν αυτόν που γεμίζει. Λέω του βοηθού να πάμε να τους κάνουμε πλάκα. Ήταν γνωστό πως είχα και 1-2 κακά συνήθεια, όπως το να 'κλέβω' σφαίρες, κυρίως αβολίδωτα, και να κυκλοφορώ στην περίπολο με κουμπωμένη γεμιστήρα (όχι αυτή με τις πραγματικές σφαίρες). Οργανώνουμε, λοιπόν, σχέδιο με τον βοηθό για να τους αιφνιδιάσουμε μιας και δεν μας είχαν δει 100%. Κάνουμε έναν κύκλο και βγαίνουμε από την πίσω πλευρά, την ώρα που έψαχναν τον υπεύθυνο. Κουμπωμένες γεμιστήρες, full-face για το κρύο, κράτημα του όπλου κανονικότατα (όχι στην πλάτη, στο πλάι κτλ) με χέρι στον σκανδαλοφυλακτήρα και άνοιγμα στις δύο πλευρές του jeep. Μας βλέπουν ξαφνικά και παθαίνουν σοκ.
- Καύσιμα, καύσιμα, για καύσιμα ήρθαμε φώναζε ο ένας, από το τμήματα είμαστε.
- Το βλέπω, αλλά ο ένας φοράει πολιτικά, για δώ ταυτότητα και βγάζω και το full-face για να με δει στο πρόσωπο.
Δίνει ταυτότητα. - Ωραίος, όλα εντάξει.
- Μήπως ξέρετε πού είναι ο υπεύθυνος;
- Θα πάω να τον φωνάξω, του απαντάω.
Πάω στον κοντινό σκοπό, του λέω να πάρει ΑΥΔΜ να ενημερώσει για να έρθουν για καύσιμα. Οι αστυνομικοί, έλεγαν μετά στον υπεύθυνο (βασικά Στρ ήταν που τον είχε αφήσει ο Ανθστης στη θέση του να βάζει καύσιμα), ότι αυτοί στην περίπολο ήταν λίγο... περίεργοι. - Μη φοβάσαι, τους απαντάει, απλά να χαίρεσαι που δεν σε έβαλε στον τοίχο, είναι περίεργος ο περιπολάρχης, μεγάλος σε ηλικία και ο μόνος από εδώ μέσα που θα σε πυροβολούσε χαλαρά αν κουνιόσουν....
Μετά, μας πετύχαιναν στο δρόμο και μου έλεγαν αν ήθελα να μας πάνε σε κανένα χωριό, στο σταθμό του τραίνου, να κεράσουν τίποτε στην ταβέρνα κτλ. Ωραίες εποχές...!!!
Ευχαριστώ.
-
Οι καταδρομείς είστε τα καλύτερα παιδιά, απέναντι σε αυτούς που είναι εντάξει απέναντί σας, ανεξαρτήτως βαθμίδας κληρωτού ή μονίμου. Η υπηρεσία μου στη 13 ΔΕΕ για ένα 7μηνο ήταν το καλύτερο κομμάτι της θητείας μου. Πήγα ψαρωμένος από την Ξάνθη με όλους εκεί πάνω να μου λένε θα σου κάνουν και θα σου δείξουν οι Καταδρομείς, και ήταν η μόνη μονάδα στην οποία μου φέρθηκαν ως αξιωματικό άπαντες παρότι ο μπερές μου ήταν μπλε και η ειδικότητά μου αποκλειστικά γραφείου. Οι δε στρατιώτες εξαιρετικά πειθαρχημένοι και φιλότιμοι, χωρίς να μου προξενήσουν κανένα πρόβλημα όποτε με είχαν ΑΥΔΜ!
Τέλος στο
-
Δεν ήμουν καταδρομέας, αλλά ο Σχης ήταν γεμάτος πουλάδες και μας έλεγε συνέχεια τι διαφορά έχετε εσείς κτλ, οπότε τρώγαμε συνέχεια ασκήσεις. Επειδή τις προτιμούσα σε σχέση με το γραφείο, τα πέρασα όλα, από κλασσικό μηχανοκίνητο πόλεμο και κινήσεις με άρματα, μέχρι καταδρομικές τα βράδια που είχε το μεγαλύτερο γέλιο, να περνάει ο ένας δίπλα στον άλλο και το θρόισμα των φύλλων να σε κάνει να μην ακους τίποτε μέχρι που σηκωθήκαμε και ειδωθήκαμε.
Ήμουν, λοιπόν, στο 618 Μ/Κ ΤΠ, στην Πλάτη του Έβρου, 10/9/2003 - 9/3/2004. Λόγω πιθανής απομόνωσης του Τάγματος σε περίπτωση πολέμου με Τουρκία, είχαμε λίγο περίεργο ρόλο εκεί πάνω. Έπρεπε να κάνουμε τις εξής δουλειές ταυτόχρονα:
Από όλα αυτά, τα έκανα όλα, δηλαδή τουλάχιστον από 10 ασκήσεις έχω κάνει σε κάθε αντικείμενο και από βολές ας μην το συζητάμε, τουλάχιστον 150 με G3A3,4 και άλλες τόσες με όλα τα πολυβόλα του ΕΣ. Όσο για κατοικημένη περιοχή, λόγω του ότι μου άρεσαν αυτά και έβλεπα τα ντοκιμαντέρ και είχα παρακολουθήσε και από κοντά τα ΕΚΑΜ, ήμουν πολύ καλός και με προτιμούσαν συνέχεια (πήρα και 4 μέρες τιμητική, στα χαρτιά φυσικά, γιατί ο Δκτης δε μου έδινε άδεια ΚΑΘΟΛΟΥ μιας και είχε βρεί τον ιδανικό στρατιώτη).
Επίσης, πολλές εκπαιδεύσεις. Πέρασα 3 φορές σχολείο πολυβόλων (2 σχολεία 1 μήνα και 1 σχολείο 5 ημερών) και στην επιφυλακή των εκλογών εκπαίδευα καθημερινά μονίμους και κληρωτούς στα πολυβόλα. 2 φορές ασυρμάτων (από 3 ημέρες) και μετά έκανα τον εκπαιδευτή σε άλλους. 3 φορές με το Μηχανικό για ναρκοπόλεμο. Έμαθα να ρίχνω με RPG/LAW και όλμους στον Παρμενίωνα και ας μην ήταν η ειδικότητά μου, πήγα να μάθω και Milan, αλλά έμαθα μόνο τα βασικά. Πέρασα 5 ημέρες σχολείο ΠΒΧ πολέμου στο οποίο ο εκπαιδευτής που ήταν Τχης ήθελε να με βάλει να διδάξω πυρηνικό πόλεμο κιόλας (λόγω ειδικότητας - λιμενεργάτης για να μην είμαι μέρος του συστήματος), αλλα τη γλύτωσα όταν με ρώτησε αν γνωρίζω τον ανιχνευτή Geiger-Miller και αφού του απάντησα ζήτησα να πάω στο ΚΨΜ για να μην ασχολούμαι με παιδικά θέματα αφού το είχα δουλέψει ένα εξάμηνο στη σχολή (λιμενεργατών του ΟΛΠ).
Η πλάκα ξέρεις ποια είναι; Πως στη μονάδα με φώναζαν 'ο μάχιμος'... όπου άσκηση είναι μέσα 100%. Παρακαλούσα για μια σκοπιά να χαλαρώσω, αλλά τίποτε. Steyr και άσκηση και στο δρόμο με το κινητό να δίνω οδηγίες σε κάποιον που αφήναμε πίσω να βγάλει τις υπηρεσίες που τις είχα και αυτές τους τελευταίους μήνες (450€ ο λογαριασμός στη voda μετά). Το ευχάριστο ήταν πως 2 άτομα που είχαμε, έναν από Καταδρομείς (νομίζω ήταν η τελευταία φουρνιά ΟΥΚ που έπαιρναν κληρωτούς και τον έκοψαν λόγω διαστρέμματος, οπότε μας τον έστειλαν αφότου είχε πάρει κάτι αναβολές και ψυχοφάρμακα γιατί στεναχωρήθηκε που κόπηκε) και έναν από Πεζοναύτες και οι δύο μου έλεγαν πως ήμουν ο μοναδικός που έχουν δει από Πεζικό να εκπαιδεύεται τόσο σκληρά και να ξέρει τι του γίνεται στις ασκήσεις. Από την άλλη όμως, ούτε άδειες έπαιρνα, ούτε οδοιπορικά όταν πήρα κάποιες μέρες, ούτε φυλάκιο με έστελναν να χαλαρώσω, ούτε τίποτε. Οι καβάντζες όλες μέσα στο Τάγμα, δηλαδή όχι στρώσιμο κρεβατιού, υπέγραφα μόνος υπηρεσιακά και εξοδόχαρτα με σφραγίδα Λγου και το ήξεραν όλοι, περίπολοι χωρίς κράνος, αλλά μόνο σκούφο, Δνεας αλλαγής χωρίς μπουφάν, όπλο, με παντόφλες κτλ, όρχο δεν πήγαινα παρά μόνο όταν ήθελα να φύγω από τη χαρτούρα της Παρασκευής, με άφηναν να έχω ποτά στο γραφείο, να κάνω μπάνιο μετά τις 24.00, να κοιμάμαι ό,τι ώρα θέλω (πχ 2.00-3.00 μίλαγα με κοπέλα στο τηλέφωνο και καθάριζα το όπλο και δεν έλεγε κανείς τίποτε) και άλλα τέτοια ψιλοκαβαντζωτικά που σε χαλαρώνουν. Έφτασα μέχρι να τσακωθώ με Υπλγο για μια διαταγή (δεν ήξερε ότι είχα διαταγή να φτιάξω κάτι χαρτιά και να τα πάω αμέσως στον Δκτη και επέμενε να πάω για γυμναστική κι εγώ και ένας άλλος που είχε χτυπήσει τη μέση του και στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο το Γερμανικό ΥΠΕΞ - λόγω διπλής υπηκοότητας - το οποίο πήρε την πρεσβεία η οποία πήρε το ΥΕΘΑ, το οποίο πήρε τον Σχη και μετά έγινε Ο ΧΑΜΟΣ και ο Υπλγος μου ζήταγε συγγνώμη που σου φώναξα - εγώ τι να πω πού γύρισα το γραφείο δηλαδή - παρόλο που του εξηγούσα πως εγώ δε θα έκανα ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο και τα παράπονα ήταν για το καψώνι του τραυματισμένου και όχι για εμένα που έχασα την άδεια εξαιτίας του, αφού θα φεύγαμε αργότερα και θα χάναμε το αεροπλάνο) και του γύρισα τα τραπέζια στο γραφείο και δε μου έκαναν και τίποτε, παρά μόνο μου είπαν πως 'τέτοιος που είσαι, τέτοια παιδιά θα κάνεις'... καλό ακούστηκε πάντως στους υπόλοιπους που το άκουσαν... χα χα χα
Τέλος το off topic.
Ευχαριστώ.
- Αφαιρέθηκαν οι γενικοί σχεδιασμοί του 618 Μ/Κ ΤΠ (όπως τους είχαμε μάθει τότε στην εκπαίδευση) λόγω παραπόνων ότι παρουσιάζονται διαβαθμισμένα στοιχεία στη δημοσιότητα. Από εδώ και στο εξής, ας τα ξέρουν μόνον οι Τούρκοι και οι ΗΠΑ.
-
έχει βγει λίγο ? Υπάρχει θέμα με στρατιωτικά.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4