-
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
Στις εποχές που ζούμε η επιλογή αυτοκινήτου θέλει λίγο ψάξιμο και υπομονή...Η Renault εξοπλίζει πλέον τις εκδόσεις του Megane Hatch (φαντάζομαι και του Coupe) πολύ καλύτερα από ότι ένα μήνα πριν! Έτσι η έκδοση TCE 130 Dynamic κοστίζει 19.300 και έχει standard ESP (πριν δεν είχε ούτε η Privilege και κόστιζε και 800 ευρώ), 17αρες ζάντες και διζωνικό κλιματισμό (πριν standard μόνο στην Privilege)!!! Επίσης κάνει και έκπτωση 1.200 ευρώ. Το μόνο εξτρα που χρειάζεται είναι αισθητήρες παρκαρίσματος (+300 ευρώ), οπότε το αμάξι βγαίνει με τελική τιμή 18.400 ευρώ. Νομίζω ότι σε σύγκριση με το Golf όπου η αντίστοιχη έκδοση έχει 21.200 (highline) είναι πλέον ΠΟΛΥ ανταγωνιστικό.
Από ποιότητα νομίζω ότι το Megane είναι πλέον εφάμιλο του Golf (τουλάχιστον σε ότι μπορεί να δει κανείς). Από οδική συμπεριφορά δεν το έχω οδηγήσει, ως πρωην ιδιοκτήτης όμως Renault 19 (1.4 και 1.8 16V) δεν θα ήμουν πολύ αντικειμενικός... Πάντως το Golf V 1.6 FSI φίλου που είχα οδηγήσει δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε σε επίπεδο όλων αυτών των διθυράμβων που γράφουν τα περιοδικά. Αυτό που ήταν εντυπωσιακό ήταν το Golf VI 160 DSG, που οδήγησα σε test-drive στον περσινό motorshow, κυρίως λόγω κιβωτίου, κινητήρα και ποιότητας και όχι τόσο λόγω στησίματος (πάει όμως και 24Κ).
Όσο για τα περιοδικά νομίζω ότι κανείς πρέπει να φιλτράρει με προσοχή ότι γράφεται γιατί στην τελική η γνώμη του κάθε δοκιμαστή είναι υποκειμενική, επειδή είναι λογικό να έχουν αναπτύξει τις όποιες σχέσεις με τις διαφορες αντιπροσωπείες (...) και γιατί εάν τους ακούγαμε θα είχαμε πάρει όλοι το super καταπληκτικό αμάξι που λέγεται Golf!!!
Προσωπικά πλεον γίνομαι 'Ιταλός' αφού έκλεισα ένα Bravo 150 sport, κυρίως λόγω value for money, είδα βέβαια μετά τη νέα προσφορά της Renault και έπαθα ένα μικρό ΣΟΚ...τεσπα ας αλλάξουμε και λίγο στρατόπεδο!
Για το ESP εισαι σιγουρος? Στο site τους παντως το δινουν στον εξτρα εξοπλισμο (832 ευρω).
-
κάποιοι δε μπορούν να καταλάβουν ότι η ανωτερότητα των γερμανών (αυτή τη χρονική στιγμή και μόνο) έγκειται στην πρωτιά της σύλληψης και υλοποίησης ενός τετρακύλινδρου συνόλου χαμηλού κυβισμού ελαφρώς/διπλώς υπερπληρωμενου και άμεσου ψεκασμού σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο διπλού αυτόματου συμπλέκτη... και ως πρώτοι θα βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό που όσο απλά αντιγράφει, δε θα μπορέσει να πάρει κεφάλι...
κάποτε που η vw πούλαγε 60 ίππους από 1.4 και η renault είχε και ένα 19 16v στη γκάμα το δίλημμα πάντα εμφανίζονταν...
τώρα με τη δεδομένη υπεροχή των συνόλων της vw, γιατί κάποιος να μπει σε περιπέτειες με τα μη-ακόμα-δοκιμασμένα σύνολα της renault?Y.Γ. τόσο καιρό ακούγαμε για κινούμενες ωρολογιακές tsi-βόμβες... για τους tce έχετε να πείτε τίποτε ή καραμέλα??
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
κάποιοι δε μπορούν να καταλάβουν ότι η ανωτερότητα των γερμανών (αυτή τη χρονική στιγμή και μόνο) έγκειται στην πρωτιά της σύλληψης και υλοποίησης ενός τετρακύλινδρου συνόλου χαμηλού κυβισμού ελαφρώς/διπλώς υπερπληρωμενου και άμεσου ψεκασμού σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο διπλού αυτόματου συμπλέκτη... και ως πρώτοι θα βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό που όσο απλά αντιγράφει, δε θα μπορέσει να πάρει κεφάλι...
κάποτε που η vw πούλαγε 60 ίππους από 1.4 και η renault είχε και ένα 19 16v στη γκάμα το δίλημμα πάντα εμφανίζονταν...
τώρα με τη δεδομένη υπεροχή των συνόλων της vw, γιατί κάποιος να μπει σε περιπέτειες με τα μη-ακόμα-δοκιμασμένα σύνολα της renault?Y.Γ. τόσο καιρό ακούγαμε για κινούμενες ωρολογιακές tsi-βόμβες... για τους tce έχετε να πείτε τίποτε ή καραμέλα??
πάντως εγω εχω δει tsi κινούμενη βόμβα μπροστά μου και αυτό δεν αμφισβητείται
και εαν κατι ειναι σιγουρο για τη renault ειναι η αξιοπιστία των κινητήρων της
οσο για τους tce δεν εχει ακουστεί απολύτως τίποτα(τους 1,2) -
ΛΙΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤSI?
-
Αυτο που ειχα διαβασει για τους TCE ειναι οτι
οι κινητηρες της σειρας TCE της Renault βασιζονται στην σειρα κινητηρων HR της Nissan , π.χ ο 1,4tce (H4Jt) στην ουσια ειναι ενας HR15DE της Nissan,αυτοι οι κινητηρες φτιαχνονται απο την ιαπωνικη εταιρια Aichi Machine Industry ερχονται στην ευρωπη και η Renault τοποθετει το τουρμπο,τα ηλεκτρονικα και κανει τις ρυμισεις.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο κινητηρας ειναι δοκιμασμενος και δεν παρουσιαζει προβληματα εν'αντιθέση με τους πρωτους tsi τα προβληματα των οποιον λυθηκανε στην αρχη οπως-οπως με ''μπαλωματα '' π.χ αυτο που ειχα διαβασει στο VW ΦΟΡΟΥΜ ειναι οτι ριχνανε την ιπποδυναμη κανωντας υποχρεωτικο update στην ecu των αυτοκινητων, στην συνεχεια βεβαια διορθωσανε τα οποια προβληματα υπηρχανε απο το εργοστασιο -
Μην συγκρίνετε τους εκατοντάδες χιλιάδες TSI κινητήρες που κυκλοφορούν χρόνια στην αγορά και έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα τους με νέους - σχετικά καινούργιους κινητήρες. Και βέβαια μην ξεχνάμε πως σε γενικές γραμμές όλοι οι νέοι κινητήρες είναι πλέον και αξιόπιστοι.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Για το ESP εισαι σιγουρος? Στο site τους παντως το δινουν στον εξτρα εξοπλισμο (832 ευρω).
Μου το είπαν στην ΡΕΜΕΣ και αν μπεις στο site είναι standard (ESP & ASR) και στο Hatch και στο Coupe σε όλες τις εκδόσεις! Νομίζω ότι το Megane είναι πλέον πολύ ανταγωνιστικό!
Όσον αφορά το Golf κανένας δεν αμφισβητεί ότι η VW έκανε κίνηση ματ με τις τεχνολογίες TSI και DSG (το κιβώτιο αυτό είναι πραγματικά μαγικό), όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει και την ιστορία και εμπειρία της Renault, και ιδίως σε turbo κινητήρες.
Μην παραβλέπουμε πάντως και το οικονομικό, πολλοί μπορούν να δώσουν μέχρι ένα 'Χ' ποσό για αμάξι και τέλος αυτή είναι η οροφή τους δεν μπορούν να πάνε παραπάνω. Το Golfaki είναι ακριβούτσικο... -
Επίσης το Γκολφ για κάποιους είναι μαλακό και όχι αρκετά σπορ. Για αυτούς υπάρχει το Megane και το Leon. Δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει υπεροχώ του Γκολφ παντού.
-
Η υπεροχή προς το Golf έχει να κάνει σε αντικειμενικά καθαρά κριτήρια .
Αντικειμενικά: όπως η αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων, η ελαστικότητα-ροπή σε χαμηλές στροφές του κινητήρα, κατανάλωση, η δυνατότητα επιλογής DSG, μεταπολιτική αξία.
Πράγματα τα οποία δεν χωρούν συζήτησης σε όσους έχουν οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα.Από κει και πέρα τα υποκειμενικά κριτήρια όπως η εξωτερική - εσωτερική εμφάνιση - σχεδίαση, ο σπορ χαρακτήρας έχουν να κάνει με τις προτιμήσεις του καθενός.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επίσης το Γκολφ για κάποιους είναι μαλακό και όχι αρκετά σπορ. Για αυτούς υπάρχει το Megane και το Leon. Δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει υπεροχώ του Γκολφ παντού.Όπως όλα τα γιαπωνέζικα δεν χαλάνε, τα ιταλικά σκορπάνε, τα γαλλικά ανατινάζονται, όλα με ημιάκαμπτο κοπανάνε, ε έτσι και το γκολφ είναι καλύτερο παντού.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ε οταν τα λεω εγω...τα αυτοκινητα τα παιρνουμε για το στησιμο τους κια οχι για τα πλαστικα τους....δεν λεω να ναι καλη η ποιοτητα αλλα οχι να ναι το πρωτο τεκμηριο επιλογης του αυτοκινητου.
ποιο στησιμο?
πρεπει να μπορεις να καταλαβεις για να κρινεις το στησιμο, ενω οι διαφορες στα πλαστικα ειναι ευκολα διακριτες.το 90% των 'οδηγων', με ενα ελαφρυ τιμονι, ανετες αναρτησεις και αναδιπλουμενους καθρεπτες, ειναι ικανοι να χαρακτηρισουν κορυφαιο οποιοδηποτε αυτοκινητο. Πολυ δε περισσοτερο αν φερει και ενα αναγνωρισμο brand name.
Ε την έκανε τη ζημιά του ο επί τροχών φαντάζομαι όλοι κοπανάνε ντουλαπάκια και πόρτες για να δούνε τα πλαστικά ??
-
Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Η υπεροχή προς το Golf έχει να κάνει σε αντικειμενικά καθαρά κριτήρια .
Αντικειμενικά: όπως η αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων, η ελαστικότητα-ροπή σε χαμηλές στροφές του κινητήρα, κατανάλωση, η δυνατότητα επιλογής DSG, μεταπολιτική αξία.
Πράγματα τα οποία δεν χωρούν συζήτησης σε όσους έχουν οδηγήσει και τα δύο αυτοκίνητα.Από κει και πέρα τα υποκειμενικά κριτήρια όπως η εξωτερική - εσωτερική εμφάνιση - σχεδίαση, ο σπορ χαρακτήρας έχουν να κάνει με τις προτιμήσεις του καθενός.
Αυτά τα έχει και άλλο μοντέλο και μαλιστα σε χαμηλότερη τιμή και με καλύτερη οδική συμπεριφορά (Leon).
-
Τα μικρά tce (1,2) δεν έχουν βγάλει τίποτα από προβλήματα εδώ και 2 χρόνια. Δε νομίζω ότι θα μπορούσαν άλλωστε, με τόσες ενισχύσεις που δέχτηκε το μοτεράκι για να μπει το turbo. Εδώ υπάρχει αμάξι με πρόγραμμα στα 135 άλογα και με πολλές χιλιάδες χλμ χωρίς το παραμικρό. Ωστόσο πιστεύω πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε σε αυτό το θέμα το tce με τα μοτέρ TSI. Αν πουληθήκανε στην Ελλάδα Χ tce ο αριθμός των TSI σε όλων των ειδών τα αμαξώματα είναι τουλάχιστον 10 φορές Χ(ίσως να λέω και λίγα). Οπότε στην πιθανότητα που πάντα υπάρχει κάτι να είναι ελαττωματικό από κατασκευής, στον πολύ μεγαλύτερο αριθμό θα εμφανιστεί σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά αυτό δε λέει κάτι, ότι το μοτέρ είναι αναξιόπιστο.
-
Ένα σχετικά συχνό πρόβλημα των πρώτων TSI ήταν νομίζω βλάβη της πεταλούδας που εναλλάσσει τη λειτουργία κομπρεσορα και turbo. Ένος γνωστού το 140αρι TSI του έπαθε τη βλάβη αυτή στα 80.000 χλμ., το έφτιαξε και όλα οκ. Αυτά βέβαια είναι στο παιχνίδι, άμα όμως έχεις πληρώσει και κάποια λεφτάκια παραπάνω αρχίζει και στη δίνει...
-
Θα ηθελα να αναφερω κατι που δεν εχει ειπωθει οσον αφορα γιατι πλεον τα μικρομεσαια χατς δεν ειναι τοσο σπορ οσο φαινονται θεωρητικα με τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα.
Ειναι το θεμα των 'σινεμπλοκ'
στην προσπαθεια της η vw να κανει το golf πιο ποιοτικο στο πατημα και χωρις να ακουγονται θορυβοι και τριγμοι απο την αναρτηση, το εξοπλισε με σινεμπλοκ διαμετρου βαρελιου
Ετσι φαινεται λιγοτερο σπορ στο δρομο απο το ιδιο λεον, που αν ψαξετε κωδικους vag θα δειτε οτι φορα σκληροτερα σινεμπλοκΚαι για να μεινουμε εντος θεματος επειδη ψαχνομαι κι εγω τελευταια στο θεμα του χατς, ειχα καταληξει σε golf(με αλλαγμενα σινεμπλοκ) ή 308 THP.
Βεβαια τωρα με τις νεες τιμες του μεγκαν, πρεπει να περασω οπωςδηποτε απο ρενω.
Ερωτηση:Το dynamique 5D εχει ημιμπακετ καθισματα τυπου golf highline ή θα φαμε ξενερα με καθισματα τυπου οπελ αστρα και φοκους? -
απ οτι εχω δει εχει ημιμπακετ κ λενε οτι ειναι κ ανετα :
-
εχει ημι-μπακετ με συνδυασμο δερμα και υφασμα και ισως πιο προσεγμενο ταμπλο...Και στην ουσια το dynamique με το privilege εχουν τη διαφορα αυτη, το parktronic και ηλεκτρικα αναδιπλουμενους καθρεφτες και 1000ευρω...στο dynamique κατα πασα πιθανοτητα κανουν δωρουν το parktronic, τοποθετημενο ομως εδω στην ελλαδα...Παντως και εγω το coupe μαλλον το απορριπτω γιατι ειναι ιδιαιτερο μικρο και αντιπρακτικο...Και βεβαιως αν και μικρος σε ηλικια δεν με χαλαγε ιδιαιτερα αν δω απο κοντα το station wagon και ειναι τοσο ωραιο οσο στις φωτογραφιες και δεν ειναι καμια μαουνα (αλλα μαλλον θα ναι μαουνα οποτε . . . ) ως κατι πιο ξεχωριστο
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
...Και βεβαιως αν και μικρος σε ηλικια δεν με χαλαγε ιδιαιτερα αν δω απο κοντα το station wagon και ειναι τοσο ωραιο οσο στις φωτογραφιες και δεν ειναι καμια μαουνα (αλλα μαλλον θα ναι μαουνα οποτε . . . ) ως κατι πιο ξεχωριστοΤο μήκος του είναι 4,558 mm. Ιδιαίτερα μακρύ δεν είναι. Απ'ότι βλέπω απο τους καταλόγους πιο κοντό απο το Octavia5, περίπου στις διαστάσεις του Civic 4d, Mazda 3 4d, Linea, Corolla και το Jetta από τα κλασικά 4θυρα.
Αυτό που βλέπω απο τις φωτογραφίες δεν δείχνει σαν ... καραβαν για υδραυλικό (σαν το Astra SW δηλαδή) ... αλλά σαν επιμηκυμένο 5θυρο. (Θα το προτιμούσα ιδιαίτερα πάντως από το 5θυρο και με τον 1,4 turbo). -
ειναι σαφως πιο ομορφο απο το 5θυρο κατ εμε αλλα και 263 χιλιοστά μακρύτερο απ αυτό....
-
ολα τα στεισον πανω κατω ιδια ειναι.ασε που δειχνεισ καμια 20αρια χρονια πιο μεγαλοσ,κ ειναι παραξενο να βλεπεισ νεο μεσα σε αυτο.λεσ κ πηρε το αυτ.του μπαμπα του βολτα......
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI