Ο χρήστης ektoras έγραψε:
Στις εποχές που ζούμε η επιλογή αυτοκινήτου θέλει λίγο ψάξιμο και υπομονή...
Η Renault εξοπλίζει πλέον τις εκδόσεις του Megane Hatch (φαντάζομαι και του Coupe) πολύ καλύτερα από ότι ένα μήνα πριν! Έτσι η έκδοση TCE 130 Dynamic κοστίζει 19.300 και έχει standard ESP (πριν δεν είχε ούτε η Privilege και κόστιζε και 800 ευρώ), 17αρες ζάντες και διζωνικό κλιματισμό (πριν standard μόνο στην Privilege)!!! Επίσης κάνει και έκπτωση 1.200 ευρώ. Το μόνο εξτρα που χρειάζεται είναι αισθητήρες παρκαρίσματος (+300 ευρώ), οπότε το αμάξι βγαίνει με τελική τιμή 18.400 ευρώ. Νομίζω ότι σε σύγκριση με το Golf όπου η αντίστοιχη έκδοση έχει 21.200 (highline) είναι πλέον ΠΟΛΥ ανταγωνιστικό.
Από ποιότητα νομίζω ότι το Megane είναι πλέον εφάμιλο του Golf (τουλάχιστον σε ότι μπορεί να δει κανείς). Από οδική συμπεριφορά δεν το έχω οδηγήσει, ως πρωην ιδιοκτήτης όμως Renault 19 (1.4 και 1.8 16V) δεν θα ήμουν πολύ αντικειμενικός... Πάντως το Golf V 1.6 FSI φίλου που είχα οδηγήσει δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε σε επίπεδο όλων αυτών των διθυράμβων που γράφουν τα περιοδικά. Αυτό που ήταν εντυπωσιακό ήταν το Golf VI 160 DSG, που οδήγησα σε test-drive στον περσινό motorshow, κυρίως λόγω κιβωτίου, κινητήρα και ποιότητας και όχι τόσο λόγω στησίματος (πάει όμως και 24Κ).
Όσο για τα περιοδικά νομίζω ότι κανείς πρέπει να φιλτράρει με προσοχή ότι γράφεται γιατί στην τελική η γνώμη του κάθε δοκιμαστή είναι υποκειμενική, επειδή είναι λογικό να έχουν αναπτύξει τις όποιες σχέσεις με τις διαφορες αντιπροσωπείες (...) και γιατί εάν τους ακούγαμε θα είχαμε πάρει όλοι το super καταπληκτικό αμάξι που λέγεται Golf!!!
Προσωπικά πλεον γίνομαι 'Ιταλός' αφού έκλεισα ένα Bravo 150 sport, κυρίως λόγω value for money, είδα βέβαια μετά τη νέα προσφορά της Renault και έπαθα ένα μικρό ΣΟΚ...τεσπα ας αλλάξουμε και λίγο στρατόπεδο!
Για το ESP εισαι σιγουρος? Στο site τους παντως το δινουν στον εξτρα εξοπλισμο (832 ευρω).