-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ερωτήσεις:
για το 1)
Το Megane Hatch TCe έχει την ίδια κλιμάκωση κιβωτίου με το coupe? Αν όχι ας γράψει κάποιος αυτή του hatch.για το 2)
Όταν λες σε λίγους μήνες, μπορείς να το προσδιορίσεις περίπου? Από Γενάρη; Το επόμενο καλοκαίρι; Γιατί είμαι σε φάση επιλογής...και μια σημείωση για το 3)
Έκανα ακριβώς αυτό χθες. Πήγα και εξέτασα Megane και Golf την ίδια μέρα και χωρίς να είμαι κανας ...εξπέρ σε εκτιμήσεις υλικών (εκεί φτάσαμε τώρα!!) εντυπωσιάστηκα από το εσωτερικό του Megane.Το golf δεν το αντέχει η τσέπη μου, το παραδέχομαι. Χάρηκα όμως που βρήκα εναλλακτική πρόταση που με ενθουσίασε σε πρώτη (στατική έστω) φάση.
- Κατά την άνοιξη λέγεται ότι θα βγει το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Είναι σίγουρο ότι η RENAULT εξελίσει διπλό συμπλέκτη για ημιαυτόματη λύση και όχι CVT;
Το έχω διαβάσει και εγώ βέβαια σε ξένα site αλλά πολύ το αργούνε... -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Τα μικρά tce (1,2) δεν έχουν βγάλει τίποτα από προβλήματα εδώ και 2 χρόνια. Δε νομίζω ότι θα μπορούσαν άλλωστε, με τόσες ενισχύσεις που δέχτηκε το μοτεράκι για να μπει το turbo.Μην το λες. Έχουν βγάλει προβλήματα όχι βέβαια στο καθαρό μηχανικό κομμάτι της υπερτροφοδότησης, και του μοτερ, αλλά στην ηλεκτρονική διαχείριση του μοτέρ. Ποτέ τα μοτέρ των RENAULT δεν έχουν προβλήματα στον μηχανικό τους κομμάτι, στα ηλεκρονικούλια τους λίγο τα κάνουν σαλάτα μερικές φορές.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ερωτήσεις:
για το 1)
Το Megane Hatch TCe έχει την ίδια κλιμάκωση κιβωτίου με το coupe? Αν όχι ας γράψει κάποιος αυτή του hatch.για το 2)
Όταν λες σε λίγους μήνες, μπορείς να το προσδιορίσεις περίπου? Από Γενάρη; Το επόμενο καλοκαίρι; Γιατί είμαι σε φάση επιλογής...και μια σημείωση για το 3)
Έκανα ακριβώς αυτό χθες. Πήγα και εξέτασα Megane και Golf την ίδια μέρα και χωρίς να είμαι κανας ...εξπέρ σε εκτιμήσεις υλικών (εκεί φτάσαμε τώρα!!) εντυπωσιάστηκα από το εσωτερικό του Megane.Το golf δεν το αντέχει η τσέπη μου, το παραδέχομαι. Χάρηκα όμως που βρήκα εναλλακτική πρόταση που με ενθουσίασε σε πρώτη (στατική έστω) φάση.
- Κατά την άνοιξη λέγεται ότι θα βγει το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
Είναι σίγουρο ότι η RENAULT εξελίσει διπλό συμπλέκτη για ημιαυτόματη λύση και όχι CVT;
Ναι διπλού συμπλέκτη, το είχα δει σε διαφημιστικό video της Renault. Το link υπάρχει κάπου στο forum, νομίζω στο Renault topic.
-
dct ονομαζεται το κιβωτιο.αρχεσ του 10 θα ερθει.εχω δει βιντεο πανω σε μεγκαν.διπλου συμπλεκτη ειναι,ιδιο με του γκρουπ του γνωστου.........
-
Καλό αυτό. Με κλειστά τα μάτια θα προτιμούσα ένα RENAULT από ένα VW με τον ίδιο τύπο μετάδοσης.
Ειδικά τα γρήγορα μοντελάκια των CLIO και MEGANE με ημιαυτόματη μετάδοση θα είναι μέλι!!!Θέλω ρε παιδί μου να 'απεξαρτηθώ' από τα RENAULT, οδηγώ συχνά-πυκνά αυτοκίνητα αντίστοιχων τιμών από άλλους κατασκευαστές, αλλά ρε παιδιά τα RENAULT σου προσφέρουν οδηγικά χαρακτηριστικά και ποιότητα κύλισης αντίστοιχα με αυτοκίνητα πολύ μεγαλύτερης τιμής και το λέω χωρίς καθόλου υπερβολή.
Συν και τα γνωστά πλεονεκτήματα από την θωράκιση του στο τομέα παθητκή ασφάλεια.
Αν βελτιωθεί λίγο η ποιότητα του (έχει βελτιωθεί) και η ποιότητα σε χρήση σε βάθος χρόνου (αυτό αναμένουμε να το δούμε) νομίζω ότι το MEGANE δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το GOLF, το αντίθετο μάλιστα. -
k γω αυτο ελεγα αλλα οταν ειδα το μεγκαν ειπα'το πηρα'.εξαλλου γενικα ειναι καλα σαν κατασκευη,συν την διαφορετικοτητα στο σχεδιο τουλ/στον.η ποιοτητα για μενα ειναι μεταξυ 8-9 στα καλα μοντελα εστω οποτε....
-
Τα μικρά tce (1,2) δεν έχουν βγάλει τίποτα από προβλήματα εδώ και 2 χρόνια. Δε νομίζω ότι θα μπορούσαν άλλωστε, με τόσες ενισχύσεις που δέχτηκε το μοτεράκι για να μπει το turbo.
Μην το λες. Έχουν βγάλει προβλήματα όχι βέβαια στο καθαρό μηχανικό κομμάτι της υπερτροφοδότησης, και του μοτερ, αλλά στην ηλεκτρονική διαχείριση του μοτέρ. Ποτέ τα μοτέρ των RENAULT δεν έχουν προβλήματα στον μηχανικό τους κομμάτι, στα ηλεκρονικούλια τους λίγο τα κάνουν σαλάτα μερικές φορές.
για πες για τα προβλήματα του TCe..???
ισως οχι εδώ αλλά αν νεκραναστησεις το clioIII topic να ειμαστε εντος θέματος..
θα σου ειμαι(στε) ευγνωμονες -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Τα μικρά tce (1,2) δεν έχουν βγάλει τίποτα από προβλήματα εδώ και 2 χρόνια. Δε νομίζω ότι θα μπορούσαν άλλωστε, με τόσες ενισχύσεις που δέχτηκε το μοτεράκι για να μπει το turbo.
Μην το λες. Έχουν βγάλει προβλήματα όχι βέβαια στο καθαρό μηχανικό κομμάτι της υπερτροφοδότησης, και του μοτερ, αλλά στην ηλεκτρονική διαχείριση του μοτέρ. Ποτέ τα μοτέρ των RENAULT δεν έχουν προβλήματα στον μηχανικό τους κομμάτι, στα ηλεκρονικούλια τους λίγο τα κάνουν σαλάτα μερικές φορές.
για πες για τα προβλήματα του TCe..???
ισως οχι εδώ αλλά αν νεκραναστησεις το clioIII topic να ειμαστε εντος θέματος..
θα σου ειμαι(στε) ευγνωμονεςΤώρα να μην ψάχνω να σου πω εδώ. Ξέρω τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις (από συνεργεία της RENAULT αυτά) που τα μοτέρ τους δεν δούλευαν σωστά (ρεταρίσματα, προβλήματα στην επιτάχυνση). Η διάγνωση έδειχνε εγκέφαλο, αυτός άλλαζε αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια. Στις δύο περιπτώσεις ξαναλάχτηκε ο εγκέφαλος, αλλά πάλι τα ίδια. Βεβαια όλα αυτά μπορεί να δημιουργούνται από κάτι πιο απλό (παράδειγμα ένα σένσορα, μία βαλβίδα) αλλά το αποτέλεσμα χρεώνεται σε όλη την λειτουργία του μοτέρ.
Για αυτό πολλές φορές όταν στα διάφορά ποστ που γίνεται κουβέντα για κινητήρες turbo vs ατμοσφαιρικοί, υπερθεματίζω θετικά για τους ατμοσφαιρικούς. Είχα turbo στην ζωη μου, είναι μοτέρ δυνατά - ροπάτα,(προς θεού όχι οικονομικά στην κατανάλωση όπως προσπαθούν να μας πείσουν) αλλά η πολυσύνθετη κατασκευή τους είναι υπόβαθρο για να αναπτυχθούν διάφορά προβλήματα και να χάσει ο ιδιοκτήτης του τον ύπνο του. -
Θα συμφωνήσω αλλά θα θυμίσω πως και οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες στο ξεκίνημα τους είχαν παρόμοια προβλήματα. Επειδή οι TSI και TCE έχουν turbo δεν σημαίνει ότι θα αποδειχτούν αναξιόπιστοι. Αντιθέτως οι TSI στο σύνολο τους έχουν ήδη αποκτήσει αξιοπιστία και ειδικά ο 1.4 122PS και ο 1.8 160PS.
-
Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Θα συμφωνήσω αλλά θα θυμίσω πως και οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες στο ξεκίνημα τους είχαν παρόμοια προβλήματα. Επειδή οι TSI και TCE έχουν turbo δεν σημαίνει ότι θα αποδειχτούν αναξιόπιστοι. Αντιθέτως οι TSI στο σύνολο τους έχουν ήδη αποκτήσει αξιοπιστία και ειδικά ο 1.4 122PS και ο 1.8 160PS.Δεν καταλαβαίνω τι θελεις να πεις για τους ατμοσφαρικούς κινητήρες. Αν εννοείς την αρχή των εμβολοφόρων κινητήρων εσωτερικής καύσης, αυτή τοποθετείται πια πριν από 100 χρόνια, οι κινητηρες turbo είναι λίγο νεότεροι, ενώ πιο σύνθετες λύσεις αντιστοιχες με την αρχιτεκτονική TSI όποιος ασχολείται με τα rally τις γνωρίζει εδώ και τουλάχιστον 25+ χρονια από την LANCIA.
Τέλος πάντων.
ΟΙ υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες όποιας αρχιτεκτονικής είναι πραγματικά κοσμήματα όταν είναι νέοι, το πρόβλημα τους είναι όταν αρχίζουν να γερνάνε.
Προσωπικά αν και τελικά θα αγόραζα το MEGANE, πιστεύω ότι ο καλύτερος συνδυασμός μικρομεσαίου αυτοκινήτου-κινητήρα είναι η λύση της HONDA για τα CIVIC, δηλαδή ατμοσφαιρικός κινητήρας τουλάχιστον 1800cc με καλή δύναμη και ροπή και αξιοπιστία στους αιώνες των αιώνων αμήν.
Αλλά από την μία η μόδα με τα μικρά υπερτροφοδοτούμενα μοτέρ από την άλλη το γελοίο φορολογικό σύστημα της χώρας μας μας οδηγούν στις γνωστές λυσεις. -
για ποιο λογο να βγαλει μια εταιρια ενα μοτερ το οποιο θα αντεξει πχ 700.000χλμ ή 25 χρονια?
τα αυτοκινητα στις πολιτισμενες χωρες, σε 10 χρονια πανε για παλιοσιδερα, καθως δεν εχουν καμια εμπορικη αξια... (οκ, υπαρχουν και ελαχιστες εξαιρεσεις).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι διπλού συμπλέκτη, το είχα δει σε διαφημιστικό video της Renault. Το link υπάρχει κάπου στο forum, νομίζω στο Renault topic.
Σύμφωνα με όσα λέει εδώ...
http://www.renault.com/en/Innovation/stars-mecaniques/pages/transmission-dct.aspx
...θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο τρίμηνο, αλλά δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμο με τους TCe
'will initially be available on core-range dCi 110 DPF versions of New Megane' -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για ποιο λογο να βγαλει μια εταιρια ενα μοτερ το οποιο θα αντεξει πχ 700.000χλμ ή 25 χρονια?τα αυτοκινητα στις πολιτισμενες χωρες, σε 10 χρονια πανε για παλιοσιδερα, καθως δεν εχουν καμια εμπορικη αξια... (οκ, υπαρχουν και ελαχιστες εξαιρεσεις).
Καλά Σπύρο είπαμε να έχουμε αντίλογο αλλά εσύ το παράκανες! Δεν μίλησα για τέτοια νούμερα αλλά στην όχι πολιτισμένη Ελλάδα τα αυτοκίνητα θα ζήσουν τουλάχιστον 10 χρόνια και 200000 χλμ.
Δεν συμφωνείς;
Μακάρι να είμαστε καλά, να είμαστε εδώ όταν ένας TSI θα συμπληρώσει 10 χρόνια ζωης υγιής και εγώ θα τα πάρω πίσω αυτά που λέω
Και επαναλαμβάνω ότι η χώρα μας δεν είναι πολιτισμένη. -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Σύμφωνα με όσα λέει εδώ...
http://www.renault.com/en/Innovation/stars-mecaniques/pages/transmission-dct.aspx
...θα πρέπει να περιμένουμε το πρώτο τρίμηνο, αλλά δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμο με τους TCe
'will initially be available on core-range dCi 110 DPF versions of New Megane'Τα είδα και εγώ τα βιντεακια με το σασμαν αυτό αλλά ακόμα και τώρα να έρθει η RENAULT άργησε.
Το γκρουπ έχει φύγει μπροστά και χρειάζεται στην RENAULT να πατήσουν λίγο παραπάνω γκάζι γιατί στέλνουν πελάτες στην αγκαλιά του γκρουπ.
Προσωπικα αν και δεν είμαι συμπαθών το γκρουπ (το αντίθετο μάλιστα) πιστεύω ότι το κιβώτιο διπλού συμπλεκτη της VW καικυρίως η τοποθέτηση του σε μικρομεσαία καθημερινά αυτοκίνητα είναι η μεγαλύτερη εξέλιξη στα αυτοκίνητα την τελευταία 10ετία. -
για ποιο λογο να βγαλει μια εταιρια ενα μοτερ το οποιο θα αντεξει πχ 700.000χλμ ή 25 χρονια?
τα αυτοκινητα στις πολιτισμενες χωρες, σε 10 χρονια πανε για παλιοσιδερα, καθως δεν εχουν καμια εμπορικη αξια... (οκ, υπαρχουν και ελαχιστες εξαιρεσεις).
Καλά Σπύρο είπαμε να έχουμε αντίλογο αλλά εσύ το παράκανες! Δεν μίλησα για τέτοια νούμερα αλλά στην όχι πολιτισμένη Ελλάδα τα αυτοκίνητα θα ζήσουν τουλάχιστον 10 χρόνια και 200000 χλμ.
Δεν συμφωνείς;
Μακάρι να είμαστε καλά, να είμαστε εδώ όταν ένας TSI θα συμπληρώσει 10 χρόνια ζωης υγιής και εγώ θα τα πάρω πίσω αυτά που λέω
Και επαναλαμβάνω ότι η χώρα μας δεν είναι πολιτισμένη.τα ορια ηλικιας εχουν μειωθει και εδω, και θα πεσουν και αλλο λογω αποσυρσης.
ναι, 10 χρονια ή 200000χλμ ειναι λογικο νουμερο για Ελλαδα. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ερωτηση:Το dynamique 5D εχει ημιμπακετ καθισματα τυπου golf highline ή θα φαμε ξενερα με καθισματα τυπου οπελ αστρα και φοκους?Αν θυμάμαι καλά στην έκθεση είχα δει το Privilege, τα καθίσματα δεν είναι τοσο σπορ (ιδίως στην στήριξη των μηρών) και μάλλον θα θέλει λίγο κόντρα με το γόνατο σε κλειστές γρήγορες στροφές... Καλύτερα όμως να δεις ο ίδιος και να το οδηγήσεις κιολας.
-
Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Θα συμφωνήσω αλλά θα θυμίσω πως και οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες στο ξεκίνημα τους είχαν παρόμοια προβλήματα. Επειδή οι TSI και TCE έχουν turbo δεν σημαίνει ότι θα αποδειχτούν αναξιόπιστοι. Αντιθέτως οι TSI στο σύνολο τους έχουν ήδη αποκτήσει αξιοπιστία και ειδικά ο 1.4 122PS και ο 1.8 160PS.εγώ ενα TSI 140 ξέρω, γιατί ειναι του κολλητού μου ,ο οποίος όμως εχει κάνει και 65.000χλμ σε2,5χρόνια και εχει αποδειχθεί κάθε άλλο παρά αξιόπιστο.. απο το φόρουμ εδώ που ρώτησα, κανείς δεν εχει κάνει τοσα χιλιόμετρα με TSI γιαυτό μην ειστε σιγουροι
-
μην ξεχναμε κ το στυλ οδηγησησ.ξερω ατομα που οτι κ να τουσ δωσεισ θα το διαλυσουν.......
-
Ο χρήστης klf έγραψε:
μην ξεχναμε κ το στυλ οδηγησησ.ξερω ατομα που οτι κ να τουσ δωσεισ θα το διαλυσουν.......ναι σιγουρα παιζει και αυτό ρόλο, αλλά αν μιλάς για κόφτες και τέτοια, καμία σχέση
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Θα συμφωνήσω αλλά θα θυμίσω πως και οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες στο ξεκίνημα τους είχαν παρόμοια προβλήματα. Επειδή οι TSI και TCE έχουν turbo δεν σημαίνει ότι θα αποδειχτούν αναξιόπιστοι. Αντιθέτως οι TSI στο σύνολο τους έχουν ήδη αποκτήσει αξιοπιστία και ειδικά ο 1.4 122PS και ο 1.8 160PS.
εγώ ενα TSI 140 ξέρω, γιατί ειναι του κολλητού μου ,ο οποίος όμως εχει κάνει και 65.000χλμ σε2,5χρόνια και εχει αποδειχθεί κάθε άλλο παρά αξιόπιστο.. απο το φόρουμ εδώ που ρώτησα, κανείς δεν εχει κάνει τοσα χιλιόμετρα με TSI γιαυτό μην ειστε σιγουροι
Για πες έτσι χοντρικά τι έχει πάθει;
Ο avpap75 (δε το είχα προσέξει) μας λέει ότι απ ότι ξέρει πιο αξιόπιστοι έχουν αποδειχθεί ο 1400 με τους 122ps (Δηλαδή ο λιγότερο 'πιεσμένος') και ο 1800 με τους 160 (νομίζω δεν μπαίνει στο GOLF) που δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με τους TSI 1400, αφού δεν διαθέτει διπλό σύστημα υπερτροφοδότησης, αλλά απλό turbo. Οπότε...
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI