-
Τι εννοεις νονε; ειναι γνωστο σε ποιο πατωμα βασιζονται ολα αυτα τα αυτοκινητα, και ειναι του Τιπο που παρουσιαστικε το 1988. Ακομα και το Gullieta σε τροποποιημενο πατωμα Τιπο ειναι. Εχει αναλυθει το θεμα αυτο πολλες φορες και στον ειδικο τυπο και στα φορουμς. Το οτι τα μετεπειτα πατωματα ειχε πολλες τροποποιησεις που ισως να τα ελεγαν νεο πατωμα δεν αλλαζει οτι ηταν τροποποιημενο Τιπο.
Αποδειξη το πατωμα του Giulia που κοστισε ενα δις να το φτιαξουν το οποιο βεβαια θα βγαλει αλλα 10 αμαξια στα επομενα 20 χρονια.
-
Φιλε σοβαρολογεις τωρα?
Ολα λοιπον ειναι citroen traction avant γιατι σ αυτη εφαρμοστηκε ευρευως η μπροστινη κινηση
Ρε πατε καλα κι εχει δροσισει κιολας?!
Κι επειδη σε παρατηρω ,νταξ εχεις κομπλεξ με την alfa, αλλα τερματισες ολες τις πιστες.... -
Φυσικα σοβαρολογω. Τι κομπλεξ εχω; εχουμε στην οικογενεια 147 απο το 2002. Μια χαρα αμαξια ειναι ολα αυτα και μπορω να σου πω οταν βγηκε το Αλφα σπαιντερ το 1996 πρπ ειχα παθει πλακα αλλα ηταν πολυ ακριβο για μενα. Αλλα δεν παυει να εχουν ενα τροποποιημενο πατωμα Τιπο.
ΥΓ μην κανεις επιθεσεις σε αλλους, εγω δεν το κανω για σενα. Αν δεν σου αρεσει τι γραφω μην τα διαβαζεις. Δεν εισαι η αστυνομια του φορουμ.
-
Φίλε, είσαι ο πρώτος άνθρωπος που βλέπω -έβερ- που γράφει ΤΟ Giulia και ΤΟ giulietta. Νομίζω ότι το κάνεις επίτηδες για να προκαλέσεις.
-
Κι εγω αυτο μολις σκεφτομουν, τρολολο
Θυμαμαι και αλλα ποστ που ηταν ετσι γραμμενα με πολλα ''καρφακια'' για τις alfa ιδιως προς υπερασπιση των bmw. Κατα τ αλλα δε κανω την αστυνομια, απλα απανταω στις χαζομαρες που γραφονται για τη citroen alfa romeo traction avant 156. -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Πάντως γενικά και από θέματα αξιοπιστίας (ακούω για πολλά safe mode) αλλά και η εικόνα του εσωτερικού μάλλον δείχνουν ότι το τελικό προϊόν δεν είχε ολοκληρωθεί στην εξέλιξη του.....Sent from my iPad using Tapatalk
Αναφορές για check υπάρχουν μόνο στον αμερικανικό τύπο και πουθενά στον ευρωπαϊκό. Το εσωτερικό το έχω δει από κοντά και δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με μια BMW ή Merc.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Θυμαμαι και αλλα ποστ που ηταν ετσι γραμμενα με πολλα ''καρφακια'' για τις alfa ιδιως προς υπερασπιση των bmw. Κατα τ αλλα δε κανω την αστυνομια, απλα απανταω στις χαζομαρες που γραφονται για τη citroen alfa romeo traction avant 156.Δεν εχω τετοια κολληματα ουτε είμαι οπαδος καποιας συγκεκριμένης μαρκας. Όταν μιλαμε για καθημερινα αμαξια όλα με το (αμαξι) τα αναφερω. Ειτε είναι Αλφα ειτε BMW ειτε Τογιοτα.
Παντως το σασσι του Giulia είναι ανωτερο από των αντιστοιχων BMW όπως φαινεται και από τα συγκριτικα. Το εσωτερικο όμως είναι ένα τικ ποιο κατω σε φινίρισμα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Η 156 ηταν Φιατ Τιπο μοντελλο 1988. Η αληθεια είναι ότι παρολα αυτά μου αρεσε πολύ όταν βγηκε όπως και τα αδελφια το κουπε και το ανοιχτο που ειχαν βγει μερικα χρονια ποιο πριν.Όμως παιδες το ξαναγραφω. Το Giulia είναι ξεχωριστο αμαξι γιατι εχει ολοκαινουριο πισωκινητο πατωμα (όπως ηταν οι πραγματικες Αλφα πριν τους αγορασει η Φιατ). Σιγουρα το Giulia θα σου φαινεται διαφορετικα και σε μερικα χρονια.
Μήπως εννοείς την 155;; Αυτή ήταν σε μεγάλο βαθμό Tipo/Tempra. H 156 δε νομίζω..
-
Και όμως ο wantone έχει δίκιο.
http://www.alfisti.gr/main/alfa_history ... odel&id=33 -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το εσωτερικό το έχω δει από κοντά και δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με μια BMW ή Merc.
Οντως δεν υστερει πουθενα σε σχεση με την 3αρα, μετα απο προσωπικη-στατικη επαφη. Ιδιως το καντραν ειναι ευκολα ανωτερο. Για τη C δε μιλαω γιατι δεν εχω δει.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Θυμαμαι και αλλα ποστ που ηταν ετσι γραμμενα με πολλα ''καρφακια'' για τις alfa ιδιως προς υπερασπιση των bmw. Κατα τ αλλα δε κανω την αστυνομια, απλα απανταω στις χαζομαρες που γραφονται για τη citroen alfa romeo traction avant 156.Δεν εχω τετοια κολληματα ουτε είμαι οπαδος καποιας συγκεκριμένης μαρκας. Όταν μιλαμε για καθημερινα αμαξια όλα με το (αμαξι) τα αναφερω. Ειτε είναι Αλφα ειτε BMW ειτε Τογιοτα.
Παντως το σασσι του Giulia είναι ανωτερο από των αντιστοιχων BMW όπως φαινεται και από τα συγκριτικα. Το εσωτερικο όμως είναι ένα τικ ποιο κατω σε φινίρισμα.
Τελος παντων, ισως εγω δεν αντιλαμβανομαι το πως γραφεις καποια πραγματα. Αλλα οταν μιλαμε για το αισθητικο κομματι της 156 και ξεκινας γραφωντας '' η 156 ομως ειναι TIPO 1988'' ε καταλαβαινεις οτι προκαλεις.
Αυτο για εσωτερικο επειδη αναπαραγεται ευρεως δεν ισχυει σε καμια περιπτωση οπως συμφωνησα και με τον Δια.
-
Προσωπικες αποψεις ειναι, αλλα αυτο που ειχα δει εγω υστερουσε σε φινιρισμα αλλα και στα πλαστικα στην κεντρικη κονσολα σε σχεση με το Μ σπορτ δικο μου. Βεβαια παιζει να ηταν απο τα πρωτα αμαξια αυτο που ειχα δει. Η διαφορα ηταν μικρη ομως και δεν ειναι λογος να ασχολειται καποιος. Μεγαλη διαφορα ομως κανει οτι δεν εχει LED και δεν βγαινει το ESP.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τελος παντων, ισως εγω δεν αντιλαμβανομαι το πως γραφεις καποια πραγματα. Αλλα οταν μιλαμε για το αισθητικο κομματι της 156 και ξεκινας γραφωντας '' η 156 ομως ειναι TIPO 1988'' ε καταλαβαινεις οτι προκαλεις.
Αυτο για εσωτερικο επειδη αναπαραγεται ευρεως δεν ισχυει σε καμια περιπτωση οπως συμφωνησα και με τον Δια.
Δεν προκαλω κανενα, την αληθεια λεω. Εσυ δεν θα πρεπει να γραφεις τετοια πραγματα σε αυτοκινητστικες συζητησεις. Οπως σου ειπα δεν σου ανηκει το φορουμ ουτε σου ανηκει καποια εταιρεια. Εισαι κατοχος Αλφα?
Εγω ειμαι κατοχος 147 και ειχα και Lancia Prisma τι να λεω για το Λαντσια οτι ηταν ιδιο με τα ιστορικα Λαντσια (i.e. Stratos)? Καμμια σχεση, ενα rebadged Fiat ηταν με καλυτερο εξωτερικο design.
-
Η prisma οντως ηταν fiat, οπως και η 155 ειχε στενη συγγενεια με το tempra. Το να συνεχιζεις ομως να ισχυριζεσαι οτι η 156 εχει οποιαδηποτε σχεση με το τιπο επι της ουσιας ειναι για ντοματες... Επειδη ακριβως δεν εχω αλφα, ισως ειναι και αρκετα πιο αντικειμενικος με τη φιρμα. Ουτε μ εχει ταλαιπωρησει, ουτε την εχω θεοποιησει ως κατοχος. Αν δε σ αρεσω κατα τ αλλα πατα το θαυμαστικο, δε θ αλωνιζετε γραφωντας οτι σας κατεβει.
-
Σε κάθε όμιλο υπάρχουν οχήματα που μοιράζονται λίγο ή πολύ διάφορα μέρη. Ειδικά στην Φίατ αυτό αποτελεί κοινό μυστικό. Δεν με ξενίζει να ακούσω πως κάποια αυτοκίνητα μοιράστηκαν το ίδιο πάτωμα ή και κινητήρες όπως έχει συμβεί για παράδειγμα στον όμιλο vw. Από εκεί και μετά όμως υπάρχει ένα πλήθος διαφοροποιήσεων από μάρκα σε μάρκα και από μοντέλο σε μοντέλο που καθιστά παρακινδυνευμένο ένα ισοπεδωτικό χαρακτηρισμό του στύλ όλα ίδια είναι... Από τα γραφόμενα του wantone δεν βλέπω όμως ισοπέδωση αλλά μια ενοχλητική αλλά αληθινή γνήσια άποψη για την 156 και τα πριν... αυτής οχήματα. Κοινώς δεν ήταν ένα σχέδιο από λευκό χαρτί. Είχε κάποιους περιορισμούς που το πάτωμα όριζε. Ηταν λοιπόν ένα ακόμη αυτοκίνητο του ομίλου fiat σε μια εποχή που παίζονταν μάλιστα αν θα απορροφηθεί συνολικά από μια φίρμα της άλλης άκρης του Ατλαντικού. Μερικές φορές για να μην πω πάντα... πρέπει να τα λέμε όλα.
-
Ρε Σπυρο ξεκιναει η κουβεντα ως '' η 156 ειναι ομορφη'' και η απαντηση ειναι '' η 156 ειναι fiat tipo 1988''.
Αν δε βλεπεις κατι στραβο...τι να σου πω κι εσενα. -
Λοιπον δεν ασχολουμαι αλλο με αντιπαραθεσεις. Οποιος ενδιαφερεται να επεκτεινει τις γνωσεις τους για την αυτοκινηση και την ιστορια του καθε αμαξιου υπαρχει πολυ υλικο στο νετ να διαβασει...τιπ: ας ξεκινησει να καταλαβει τι ειναι πατωμα και οταν οδηγας κατι τι ειναι αυτο που οδηγας...
Ο λογος που εγραψα το παραπανω ηταν για να δωσω μεγαλυτερο βαρος στο ποσο σημαντικο ειναι το μοντελο του τοπικ και ποσο θαραλλεα ηταν η αποφαση του Μαρκιονε να ξεκινησει απο λευκο χαρτι και να φτιαξει ενα πολυ καλο πατωμα σε σχεση με τους προκατοχους τους στην Φιατ που επερναν τον ευκολο δρομο.
ΥΓ το τιπο και ολη η σειρα που ακολουθησε βασιζομενη σε αυτο προφανως ηταν εξαιρετικο αυτοκινητο αποδειξη οτι παραγωγα του κατασκευαζονται ακομα και σημερα.
-
Εγώ ακριβώς σε αυτή την τελευταία παράγραφο του wantone στέκομαι και αρκούμαι. Η Τζούλια είναι ένα εντελώς νέο δημιούργημα από λευκό χαρτί και φίλοι αλλα και αντίπαλοι της φίρμας θα πρέπει να παραδεχτούν πως στην κατηγορία της είναι με τα σημερινά δεδομένα το αυτοκίνητο που ορίζει το ταβάνι της κατηγορίας που κινείται. Το τίπο εξαιρετικό στην εποχή του όπως και η 155 ή η 156 αλλά είχαν τα τρωτά τους σημεία. Διαολε τι μπορείς να πεις για αυτή την Α;
-
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/eidikes- ... air-156-ti
Αυτη εδω δηλαδη Κωστα εσενα σου περναει το ιδιο απαρατηρητη οπως ενα primera- vectra. Ok
http://www.4troxoi.gr/sites/default/fil ... 156_12.jpg -
Ακόμη και σε βαγκον αισθητικά είναι υπέροχη η 156
Youtube VideoΕντάξει για την 159 δεν το συζητάμε νομίζω .
Youtube VideoSent from my SM-T715 using Tapatalk
ALFA ROMEO GIULIA