-
Ο χρήστης The Matador έγραψε:
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα, έστω και με τη μορφή 'δημοψηφίσματος':
α) πόσοι από εμάς, που υποτίθεται οτι μας αρέσει η έννοια της αυτοκίνησης, έχουμε λάβει μέρος σε σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης;..
β) πόσοι από εμάς, παραδεχόμαστε οτι δεν γνωρίζουμε/δεν μπορούμε/δεν 'μας χρειάζεται' να γνωρίζουμε πώς να διαχειριστούμε τέτοια κατάσταση, ή άλλη παρόμοια;..
γ) πόσοι από εμάς, έχουμε παρακινήσει συζύγους, παιδιά (ό,τι έχει ο καθένας), φίλους κλπ να λάβουν και εκείνοι μέρος σε τέτοιου είδους σεμινάρια;α) Έχω λάβει, στο Drive Academy
β) Γνωρίζω, αλλά πιστεύω ότι μάλλον δεν θα τα καταφέρω γιατί θα χάσω την ψυχραιμία μου (αν και σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με ρυμουλκούμενο, κατάφερα να το σώσω και αυτό και εμένα και τους άλλους και δεν το πίστευα μετά)
γ) Μόνο 2-3 κολλητούς και την γυναίκα μου, η οποία ακόμα το 'σκέφτεται' (αν και είναι καλή οδηγός μπορώ να πω). -
Δεν μπόρεσα ποτέ, λόγω και μόνο λόγω οικονομικών, να παρακολουθήσω τέτοια σεμινάρια. Τα θεωρώ τουλάχιστον απαραίτητα.
Έχω πει σε πάρα πολλούς φίλους (τουλάχιστον 50) για αυτά. 8 μπόρεσαν και πήγαν. Οδηγούν και οι 8 αρκετά καλύτερα από εμένα.nickthetrib from tapatalk
-
Ειλικρινά σου λέω μπράβο για την αυτοκριτική και την αυτογνωσία σου. Είναι το 80% ώστε να οδηγείς δίχως να είσαι επικίνδυνος για εσένα και τους άλλους.
-
Εγω ήμουν από τους τυχερούς που έκανα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, με το περιοδικό 4τροχοι στα Μέγαρα το 2001. Αυτο δεν σημαίνει ομως οτι σε ακραία κατάσταση θα καταφέρω να βγω σώος, γιατι σε δημόσιο δρόμο υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες.
Δεν κατάφερα ποτέ να πείσω γνωστό να λάβει τέτοιου είδους σεμινάριο δυστυχώς.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Να ρωτησω τωρα εγω ο αφελης, επειδη δεν ειδα να αναφερεται πουθενα, η Porsche του ατυχηματος πως περασε ΚΤΕΟ αφου ειχε λαστιχα 500 ετων; Δε θα επρεπε να ερευνησουν ποιος αδιαφορος/λαδωμενος υπαλληλος εκανε τον ελεγχο και εδωσε το οκ;
-
Δεν είναι απαραίτητο να πέρασε το όχημα....μπορεί να πήγε μόνο η άδεια κυκλοφορίας στο ΚΤΕΟ ....η πάλι μπορεί να φόραγε άλλα λάστιχα όταν ήταν να περάσει ΚΤΕΟ...
-
Εχουν κόψει ποτε κάποιον τα ΚΤΕΟ για λαστιχα;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Εχουν κόψει ποτε κάποιον τα ΚΤΕΟ για λαστιχα;γιατί,έχουν κόψει κάποιον για κάτι γενικότερα;;;;
εγω δεν γνωρίζω κανέναν,ούτε απο κουβέντα για κάποιον που το άκουσε/έμαθε κτλ..... -
Εχουν κοψει τον πατερα μου, και πολυ καλα εκαναν, πριν μια 5ετια σε autovision για καμμενο 5ο στοπ.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εχουν κόψει ποτε κάποιον τα ΚΤΕΟ για λαστιχα;
γιατί,έχουν κόψει κάποιον για κάτι γενικότερα;;;;
εγω δεν γνωρίζω κανέναν,ούτε απο κουβέντα για κάποιον που το άκουσε/έμαθε κτλ.....Ουτε και εγω εχω ακούσει κάτι τέτοιο.
Ιςως παλιά οταν ηταν δημόσια τα ΚΤΕΟ να είχαν κόψει κανέναν με παλιό αυτοκινητο που δεν είχε λαδωσει
Υγ + τον μπαμπά του δόν Κορλεόνε. -
Σε ΚΤΕΟ ιδιωτικό έχω πετύχει να κόβουν για διάφορους λόγους και πρέπει να κάνεις την επιδιόρθωση και μετά από μια εβδομάδα να ξανά περάσεις χωρίς κόστος το ΚΤΕΟ για να σου δώσουν το ΟΚ.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γυρασκω αει διδασκωμενος
-
Δεν νομιζω να εξεταζεται η ηλικια των ελαστικων (νομιζω δεν προβλεπει κατι τετοιο ο νομος), ποσο μαλλον η κατασταση αφου δεν υπαρχει 'καταστασομετρο' για να εξεταζονται με αυστηρα ΚΑΙ αντικειμενικα ΚΑΙ μετρησιμα κριτηρια, και οχι με το 'ματι' του ελεγκτη. Μονο το βαθος πελματος.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Όπως έγραψα και παραπάνω, το αυτοκίνητο [...]
Μπράβο για αυτά που γράφεις, είναι πολύ σωστά, δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω
+1
.... Και εγώ μαζί σου φίλε μου. -
Ο χρήστης gns έγραψε:
Όπως έγραψα και παραπάνω, το αυτοκίνητο [...]
Μπράβο για αυτά που γράφεις, είναι πολύ σωστά, δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω
+1
.... Και εγώ μαζί σου φίλε μου.Να είσαι καλά Γιώργο!!!
-
Από το βίντεο βλέπουμε λοιπόν πως τα ελαστικά ήταν 10+ ετών M+S με δείκτη ταχ. V.
Τα ΚΤΕΟ εκ του νόμου δεν ελέγχουν ηλικία ελαστικών παρά μόνο βάθος πέλματος ή πολύ εμφανή σκισίματα κλπ. Εγώ αυτό ξέρω αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας μας ενημερώσει. Το πολύ πολύ να σου δώσουν καμμιά συμβουλή off-the-record (ούτε σαν απλή παρατήρηση δεν είναι υποχρεωμένοι να το γράψουν). Αυτά από προσωπική εμπειρία.
Από κει και πέρα τα Μ+S ελαστικά είναι ή ΔΕΝ είναι ακατάλληλα λάστιχα χειμώνα όπως αναφέρεται συνέχεια? Δεν είμαι χρήστης τέτοιον ελαστικών και έκανα μια μικρή έρευνα: τα ελαστικά αυτά μπορούν να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια όλο τον χρόνο (προφανώς με χαμηλότερη απόδοση από συμβατικά ασφάλτινα - όπως όμως έχει κι ένα πχ 'πράσινο' λάστιχο). Τα πραγματικά ελαστικά χειμώνα έχουν το σηματάκι με την νυφάδα ή/και την βουνοκορφή (δεν μιλάω για λάστιχα με καρφάκια - αυτό πάλι είναι άλλο). Όπου κοίταξα σε ξένα φόρουμ/site αυτό έλεγαν.
Φυσικά πρέπει να χρησιμοποιούνται ΜΕΣΑ στις προδιαγραφές τους οι οποίες: ήταν για ταχύτητες ως 240 km/h (δείκτης V). Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα μάλλον, πιθανόν και σημαντικότερο από την ηλικία. Προφανώς τα λάστιχα των 240 max δεν ανατινάζονται με 1-2-3 φορές να 300ρίσεις, αλλά 1-2-3-4-10 *κάποια *στιγμή (σε συνδυασμό με τις ίσως αόρατες/εσωτερικές ρωγμές παλαιότητας) θα αστοχήσουν...
Πιστέυω πάντως πως ίσως τελικά βγει κάτι καλό από την ιστορία αυτή, ίσως κάποιοι (έστω ελάχιστοι που θα ενδιαφερθούν) που δεν γνώριζαν περί ελαστικών παρά μόνο τα βασικά να δίνουν περισσότερη προσοχή τώρα. Η δημοσιότητα που δώθηκε ίσως δεν είναι και τόσο λάθος τελικά παρ' όλη την αναμενόμενη παπαρολογία. -
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Πιστέυω πάντως πως ίσως τελικά βγει κάτι καλό από την ιστορία αυτή, ίσως κάποιοι (έστω ελάχιστοι που θα ενδιαφερθούν) που δεν γνώριζαν περί ελαστικών παρά μόνο τα βασικά να δίνουν περισσότερη προσοχή τώρα. Η δημοσιότητα που δώθηκε ίσως δεν είναι και τόσο λάθος τελικά παρ' όλη την αναμενόμενη παπαρολογία.
Μακάρι να γινει τουλαχιςτον αυτο.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Εγω ήμουν από τους τυχερούς που έκανα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης, με το περιοδικό 4τροχοι στα Μέγαρα το 2001. Αυτο δεν σημαίνει ομως οτι σε ακραία κατάσταση θα καταφέρω να βγω σώος, γιατι σε δημόσιο δρόμο υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες.
Δεν κατάφερα ποτέ να πείσω γνωστό να λάβει τέτοιου είδους σεμινάριο δυστυχώς.
Sent from my iPhone using Tapatalk ProΕίμαι και εγώ ένας από τους λίγους τυχερούς που έχω κάνει σεμινάρια με τους 4τροχους. Με την άλφα Ρομέο επίσης καθως και με την Χόντα και τον Σαρακάκη. Επισης είχα λάβει μέρος στην 24ωρη μεγαλη δοκιμή 10 μικρομεσαίων με toyota corolla 5d-1600cc συνοδηγός στον Άγγελο ζηβα. Έκατσα δίπλα του για 1ωρα και δεν ήθελα να κατέβω. Ακόμη έσκασα 500 ευρωπουλα για να οδηγήσω με ασφάλεια στα Μέγαρα subaru wrx & sti μία Κυριακή από το πρωί έως αργά το απόγευμα σε ένα subaru weekend.
Αποτέλεσμα μετά από ολα αυτά. Σίγουρα εμπειρία πολύ μεγάλη. Έμαθα πολλά που δεν ήξερα αλλά δυστυχώς δεν φτάνει .... Πρεπει να ιδρωσω πολλές φανελλες ακόμη για να μπορέσω να πω ότι ειμαι καλός οδηγός. Να μην ξεχνάμε ότι το δίπλωμα οδήγησης που έχουμε ολοι μας δεν μας κάνει καλούς οδηγούς. -
Η απόκτηση οδηγικες γνώσης και εμπειρίας καθε άλλο παρά άχρηστη ειναι αλλα η αλήθεια ειναι οτι η αν κάποιος τρέχει σε δημόσιους δρόμους θέλοντας να σπάσει το φράγμα του ήχου ειναι εξ ορισμού επικίνδυνος ασχέτως γνώσης και εμπειρίας. Χρειάζεται και αποτροπή, δεν μπορεί κάποιος να πηγαίνει με 300χαω ανενόχλητος σε δημόσιο δρομο.
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Από το βίντεο βλέπουμε λοιπόν πως τα ελαστικά ήταν 10+ ετών M+S με δείκτη ταχ. V.Τα ΚΤΕΟ εκ του νόμου δεν ελέγχουν ηλικία ελαστικών παρά μόνο βάθος πέλματος ή πολύ εμφανή σκισίματα κλπ. Εγώ αυτό ξέρω αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας μας ενημερώσει. Το πολύ πολύ να σου δώσουν καμμιά συμβουλή off-the-record (ούτε σαν απλή παρατήρηση δεν είναι υποχρεωμένοι να το γράψουν). Αυτά από προσωπική εμπειρία.
Από κει και πέρα τα Μ+S ελαστικά είναι ή ΔΕΝ είναι ακατάλληλα λάστιχα χειμώνα όπως αναφέρεται συνέχεια? Δεν είμαι χρήστης τέτοιον ελαστικών και έκανα μια μικρή έρευνα: τα ελαστικά αυτά μπορούν να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια όλο τον χρόνο (προφανώς με χαμηλότερη απόδοση από συμβατικά ασφάλτινα - όπως όμως έχει κι ένα πχ 'πράσινο' λάστιχο). Τα πραγματικά ελαστικά χειμώνα έχουν το σηματάκι με την νυφάδα ή/και την βουνοκορφή (δεν μιλάω για λάστιχα με καρφάκια - αυτό πάλι είναι άλλο). Όπου κοίταξα σε ξένα φόρουμ/site αυτό έλεγαν.
Φυσικά πρέπει να χρησιμοποιούνται ΜΕΣΑ στις προδιαγραφές τους οι οποίες: ήταν για ταχύτητες ως 240 km/h (δείκτης V). Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα μάλλον, πιθανόν και σημαντικότερο από την ηλικία. Προφανώς τα λάστιχα των 240 max δεν ανατινάζονται με 1-2-3 φορές να 300ρίσεις, αλλά 1-2-3-4-10 *κάποια *στιγμή (σε συνδυασμό με τις ίσως αόρατες/εσωτερικές ρωγμές παλαιότητας) θα αστοχήσουν...
Πιστέυω πάντως πως ίσως τελικά βγει κάτι καλό από την ιστορία αυτή, ίσως κάποιοι (έστω ελάχιστοι που θα ενδιαφερθούν) που δεν γνώριζαν περί ελαστικών παρά μόνο τα βασικά να δίνουν περισσότερη προσοχή τώρα. Η δημοσιότητα που δώθηκε ίσως δεν είναι και τόσο λάθος τελικά παρ' όλη την αναμενόμενη παπαρολογία.Φίλε τα έχεις μπερδέψει λίγο...
- Χειμερινό ελαστικό συνεπάγεται υποχρεωτικά ότι είναι τύπου M+S.
- Τα χειμερινά ελαστικά έχουν υποχρεωτικά το εικονίδιο της χιονονιφάδας.
- Κάποια χειμερινά έχουν την δυνατότητα τοποθέτησης καρφιών.
Άρα, η Porsche φόραγε πραγματικά χειμερινά ελαστικά.
Από εκεί και πέρα, αναλόγως με τις προτιμήσεις του οδηγού, τις συνθήκες και το αυτοκίνητο, ο αγοραστής έχει την δυνατότητα να αγοράσει μια 4άδα είτε σκληροπυρηνικών χειμερινών είτε λιγότερο σκληροπυρηνικών.
Η πρώτη περίπτωση (π.χ. μάρκας gislaved) ενδείκνυται για κάποιον που κινείται σε χιονισμένες περιοχές, διότι δεν θα χρειαστεί ποτέ αλυσίδες. Όμως, ο μέγιστος δείκτης ταχύτητας είναι T (στην καλύτερη H).
Η δεύτερη περίπτωση (όλες οι γνωστές εταιρίες έχουν) είναι περισσότερο all around. Λιγότερο αποτελεσματικά σε ακραίες συνθήκες, αλλά δίχως ιδιαίτερους περιορισμούς σε δείκτη ταχύτητας.
Για να καταλάβεις, όταν έμενα στην Καστοριά πήγα να βάλω χειμερινά ελαστικά. Επειδή, όμως, τακτικά κατέβαινα στην Πάτρα, προτίμησα τα Michelin Pilot Alpin που είχαν δείκτη H, παρά κάτι απίστευτα Gislaved με δείκτη όμως Q (τα οποία σε θερμοκρασίες Πατρινού χειμώνα θα αποδημούσαν σύντομα).
Οι ντόπιοι, όμως, δαγκωτό Gislaved και μάλιστα στην μικρότερη δυνατή διάσταση που μπορεί να φορέσει το αυτοκίνητό τους (γι' αυτό και είχαν μια εξτρά μικρότερη 4άδα ζαντών, με φορεμένα πάνω τα χειμερινά ελαστικά).
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#