-
3 μήνες. Αρχικά είπαν 4 μήνες, μετά ίσως και 3 ή και 2, αλλά η αρχική πρόβλεψη ήταν μάλλον ακριβέστερη. Το θέμα είναι πως εν τω μεταξύ θα αλλάξει και η ταξινόμηση. Να δούμε τη νέα τιμή.
-
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δε φέρνουν συγκεκριμένα μοντέλα, π.χ. το 1.2 TCe 4x4. Δε λέω να το έχουν ετοιμοπαράδοτο αλλά ποιος ο λόγος να μην μπορείς να το κάνεις παραγγελία;
Παλιότερα που είχα ρωτήσει για μοντέλο άλλης εταιρίας μου είχαν πει ότι υποχρεούνται να διατηρούν κάποιο στοκ ανταλλακτικών για κάθε μοντέλο που εισάγουν επισήμως. Συνεπώς αν θεωρούν ότι κάποιο μοντέλο δε θα πουλήσει δεν το φέρνουν καθόλου γιατί δεν τους συμφέρει να κρατάνε τα ανταλλακτικά του για τις ελάχιστες παραγγελίες που θα έχει. Σ' εκείνη την περίπτωση είχε νόημα γιατί ρώταγα για κινητήρα που δεν υπήρχε σε κανένα απ' τα μοντέλα που έφερναν. Για το 1.2 TCe 4x4 όμως δεν καταλαβαίνω το λόγο. Το 4χ2 1.2 το φέρνουν κανονικά, άρα δεν είναι ο κινητήρας ο λόγος. Σε 4x4 έχουν ήδη άλλους κινητήρες (π.χ. τον diesel) άρα δεν είναι ότι θα φέρουν ανταλλακτικά ειδικά γι' αυτό. Φυσικά μπορεί να διαφοροποιείται και σ' άλλα πράγματα, π.χ. να έχει διαφορετικό κιβώτιο ταχυτήτων απ' όλα τ' άλλα, αλλά και πάλι μου φαίνεται υπερβολικό. Προφανώς υπάρχει κάποιος άλλος λόγος. Φοβούνται ότι δε θα πουλήσει και δε θέλουν να μπουν καν στη διαδικασία να το τιμολογήσουν; Τόσο μεγάλη διαδικασία είναι πια; Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό τους.
-
Πιθανότατα όμως να έχεις δίκιο. Οταν 21000 κοστίζει το 4χ4 στην full έκδοση, το 4χ2 ντίζελ 19000 και κατι λιγότερο το επίσης φορτωμένο με όλα τα διαθέσιμα καλούδια 4χ2 1.2 ενώ και με 20000 το 4χ4 1.5 dci ambiance μάλλον τιμολογιακά δεν έχουν που να το χωρέσουν. Στην πραγματικότητα ίσως να ήταν πολύ καλή επιλογή για κάποιον που δεν κανει πολλά χλμ ετησίως και δεν του χρειάζεται ούτε και συμπαθεί το ντίζελ...
-
Εγώ σου λέω ότι θα πουλήσει 1 κομμάτι το χρόνο, αριθμός αστείος. Τους επιβαρύνει κάπου αυτό; Κέρδος δε θα βγάλουν; Δε θέλουν να επιβαρυνθούν ούτε καν το κόστος για εκτύπωση φυλλαδίου που θα περιλαμβάνει το συγκεκριμένο μοντέλο; Προφανώς κάποιος λόγος θα υπάρχει που δεν το φέρνουν, απλά είμαι περίεργος ποιος. Δε μιλάω μόνο για το TCe 4x4 απλά το βρήκα εύκαιρο ως παράδειγμα. Αντίστοιχα φαντάζομαι υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις (όχι μόνο απ' τη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία) που μπορεί να μη φέρνουν κάποιο μοντέλο ενώ φέρνουν άλλες εκδόσεις του.
Ακόμα και η Jeep απ' όσο θυμάμαι - δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι - το Wrangler Rubicon το φέρνει με παραγγελία. Πόσα Rubicon θα πουληθούν τη σήμερον ημέρα; Μπορεί και κανένα. Ωστόσο αν θες να το παραγγείλεις η δυνατότητα υπάρχει.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φαντάζομαι πως τόσο με το νέο αλλά κυρίως με το προηγούμενο duster θα υπάρχουν κάτοχοι που πιθανο να έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τα 70 με 80000 χλμ . Ειλικρινά θα με ενδιέφερε να ακούσω εάν στα χλμ που έκαναν χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν κάποια επισκευή σε μηχανικά μέρη ή αν έστω παρατηρησαν αλλαγές στη συμπεριφορά των οχημάτων τους που δείχνουν σημάδια κόπωσης από την χρήση. (πχ οι αντοχές των φρένων ή η αίσθηση του επιλογέα ταχυτήτων κλπ)Κάτοχος του 1.5 DCi Laureate 4x4 από Νοέμβριο 2013 με 120.000 χλμ. με κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα εως τώρα. Service στην εταιρεία leasing (κάθε 20.000 χλμ). Μόνη βλάβη η αντικατάσταση του κομπρεσέρ a/c στο πρώτο εξάμηνο.
Επίσης, όπως είδα και σε παλαιότερα posts, ακούω έντονο βουητό (σαν ήχος από χαλασμένο ρουλεμάν) ο οποίος όμως δεν μεταβάλεται με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Επίσης ακούγεται είτε με ταχύτητα στο κιβώτιο, είτε με νεκρά. Στο προηγούμενο service δεν διαπίστωσαν κάτι, αλλά ο θόρυβος είναι ενοχλητικός.
-
free photo hosting. Δρόμος ηγουμενιτσα προς συβοτα -
-
Κάποιος έκανε το πρώτο του μπάνιο το Σ/Κ που πέρασε
Τι ωραίες περιοχές...
-
Ταυγετος, πανω απο Καρδαμυλη..
-
Χορεύοντας με τους λύκους!
-
21250€ η νέα τιμή του 1.5 4x4 με τα νέα τέλη ταξινομησης
-
Σε σχέση με πριν ποια είναι η διαφορά; Θα πρέπει βέβαια να υπολογίσουμε και την κατάργηση της απόσυρσης.
-
Σε παλιό τιμοκατάλογο είχα δει 21000 και σε άλλον 22κάτι (με επιφύλαξη οι τιμές, δεν τις έχω μπροστά μου). Μάλλον η πρώτη τιμή ήταν με απόσυρση και η άλλη χωρίς; Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε μεγάλες διαφορές.
-
Καλησπερα σε ολους!!ενδιαφερομαι να βαλω στο duster τα πλαινα προστατευτικα που κολλανε στο κατω μερος των πορτων..( δεν θελω αυτα που μπαινουν πανω απο τους τροχους,στους θολους) αλλα μονο τις 4 λωριδες για τις πορτες..
Ρωτησα σε επαρχιακη αντιπροσωπεια,μου ειπαν 255,00 €.Στο Σφακιανακη μου ειπαν 150,00 €.Στη Ρουμανια τα βρισκω απο 70,00 €,αλλα δεν στελνουν ελλαντα..
Εχει βαλει καποιος προσφατα τα συγκεκριμενα αξεσουαρ?και αν ναι,απο που ψωνισε?επισης η τοποθετηση ειναι ευκολη?
Κατα τη γνωμη μου,αυτες οι λωριδες το κανουν ΑΛΛΟ AYTOKINHTO.. δειχνει πιο σκληροτραχηλο.. και επειδη στο συγκεκριμενο σημειο οι πορτες μπαινουν αρκετα μεσα ειναι σαν να λειπει κατι απο εκει..ενω αντιθετα στους θολους δεν τα θεωρω ελκυστικα,ασε που αυξανουν και το πλατος του αυτοκινητου..
Εβαλα επισης αντιηλιακες μεμβρανες lumar τις προαλλες σε ανοικτο μπροστα και πιο σκουρο στα πισω και εκτος απο την τεραστια διαφορα που νιωθεις κατω απο τον ηλιο,το εκαναν πιο ομορφο το ατιμο.. -
Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες.
Βρήκα το παρακάτω άρθρο με τον τιμοκατάλογο της Dacia από την επίσημη αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα και μου έκανε εντύπωση το τελευταίο μοντέλο.
1.6 115PS Ambiance 4X4 115 6,8 155 16.870 €
Υποθέτω ότι είναι βενζίνη. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας ενημερώσει τον λαό.
Παραθέτω και το link για να δείτε ολόκληρο τον τιμοκατάλογο.
http://www.gocar.gr/new-models/pricelist/DACIA.html -
Καλησπερα. Καλα υποθετεις. Ειναι βενζινη. Ο 1600αρης ατμοσφαιρικος κινητηρας συνδυασμενος με τετρακινηση.
Ειναι ο μονος κινητηρας βενζινης που συνδυαζεται με τετρακινηση.
Ετσι και εφερναν και τον τουρμπατο 1.2 μαζι με τετρακινηση η παραπανω επιλογη δεν θα ειχε λογο υπαρξης και γιαυτο και υπαρχει πλεον. Λαθος κατ'εμε αλλα τι να κανουμε... -
Αυτος δεν έβγαινε με 105 άλογα ή εγώ θυμάμαι λάθος?
-
Σωστά θυμάσαι. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν αναμένω να 'καιει' λιγότερο από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Θέλω να πω πως ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να έχει υπόψη ότι η πραγματική μέση κατανάλωση θα πρέπει να 'παίζει' στα 8,5 λίτρα ανά 100 χλμ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό όταν πρόκειται να κινηθεί στα επίπεδα των 10 - 20 χιλιάδες χλμ ετησίως.
-
Αν είναι σε αυτά τα επίπεδα τότε θα είναι καλά.
Πατέρας μαθήτριάς μου είχε το προηγούμενο duster σε βενζίνη και έψαχνε να το πουλήσει γιατί είχε νούμερα πάνω από 10 και πιο κοντά στο 12 μου είπε...Βέβαια, οι κινητήρες θα έχουν βελτιωθεί από τότε φαντάζομαι... -
Κακώς το πήρε τότε από την αρχή. Αν θυμάμαι καλά και η dacia για εκείνο το σύνολο έδινε τουλάχιστο στα 8 μέση κατανάλωση και όλοι γνωρίζουμε πως για να πετύχεις τις τιμές κατασκευαστή θα πρέπει να έχεις απαλλαγεί από όλο το έρμα και να κινείσαι με ταχύτητες ταξιδίου μιας αλλης μακρινής εποχής. Σε ορεινές διαδρομές ή εντός της πόλης το 8 γίνεται 10 ή 11 για πλάκα!
Dacia Duster