-
makwolf » 23 Οκτ 2017 06:34
Καλημερα dusterαδες.
Εχω το αμαξι τριαμιση χρονια ......
Α! Εδω και λιγες μερες αλλαξα λαστιχα και εβαλα τα michelin latitude cross. Σε ταξιδι που εκανα στην εθνικη ητανε αψογα. Περιμενω να δω πως θα πανε και στο χωμα.Μichelin Latitude Cross
Εξαιρετικά στην άσφαλτο! Εξαιρετικά στο χώμα και στη λάσπη, δηλαδή για λάστιχο 65/35% άσφαλτος /χώμα. Πολύ καλά στην άμμο από το λίγο που τα δοκίμασα και ακόμα καλύτερα στο χιόνι. Στο παγωμένο μην την ψάχνετε αλλά στο φρέσκο χιόνι πάνε μαμιόντας!Λάδι:
Evolution Full-Tech FE 5W-30 Renault RN 0720, ACEA CΕπιμένω στον συγκεκριμένο τύπο ή στην προδιαγραφή rn0720. Τα 'Low Saps' είναι σημαντικά. Επίσης η Elf αναφέρει πως το συγκεκριμένο λάδι οξειδώνεται έξι φορές λιγότερο από αυτά της προηγούμενης γενιάς. Το προτείνει για δύο χρόνια και 30000χλμ. Tο ίδιο και η Renault στην μπροσούρα του K9K.
Εγώ τα κράτησα για 20000 χιλ ταξιδιωτικά χλμ και 1,5 χρόνο πριν τα αλλάξω. Τα αγόρασα από Γερμανία και μου κόστισαν 31 ευρώ τα 5 λιτρα μαζί και τα μεταφορικά. Αγόρασα όμως 4 πεντόλιτρα.
Στην αλλαγή αυτή τη φορά προσθεσα και 270ml motorkote. -
Για τους φίλους που ρώτησαν είμαι καλά όπως και το dusterάκι μου. Ειλικρινά σας ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον και ζητώ συγνώμη για την παρατεταμένη απουσία. Μια και άρχισα να συνεχίσω για το duster... Μετά από 100000 και κάτι ψηλά σε χλμ παραμένει το ίδιο αξιόμαχο, αποτελεσματικό και δίχως ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πριν τρεις εβδομάδες άκουσα κάτι τριγμούς που έμοιαζαν να έρχονται από το ταμπλό. Τελικά ο λόγος και εδώ προτείνω να το τσεκάρουν και η κασκάιδες ήταν πως οι τριγμοί έρχονταν από την εξωτερική πλευρά της δεξιάς μπροστινής κολόνας και στο σημείο που το πλαστικό και το εξωτερικό λάστιχο του παρμπρίζ εφάπτονταν. Μια μικρή ποσότητα σπρέι σιλικόνης ήταν αρκετή ώστε οι τριγμοί να εξαφανιστούν. Επειδή σε πολλά αυτοκίνητα του ομίλου ακολουθούνται οι ίδιες τεχνοτροπίες μπορεί να είναι και η ίδια πηγή - αιτία για τριγμούς. Παραδέχομαι όμως πως στην αρχή ξεγελάστηκα και νόμιζα πως οι τριγμοί έρχονταν από το ταμπλό. Καλημέρα σε όλους.
-
Καλημέρα Σπύρε μου!
Μας έλειψες φίλε! -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Για τους φίλους που ρώτησαν είμαι καλά όπως και το dusterάκι μου. Ειλικρινά σας ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον και ζητώ συγνώμη για την παρατεταμένη απουσία. Μια και άρχισα να συνεχίσω για το duster... Μετά από 100000 και κάτι ψηλά σε χλμ παραμένει το ίδιο αξιόμαχο, αποτελεσματικό και δίχως ιδιαίτερες απαιτήσεις. Πριν τρεις εβδομάδες άκουσα κάτι τριγμούς που έμοιαζαν να έρχονται από το ταμπλό. Τελικά ο λόγος και εδώ προτείνω να το τσεκάρουν και η κασκάιδες ήταν πως οι τριγμοί έρχονταν από την εξωτερική πλευρά της δεξιάς μπροστινής κολόνας και στο σημείο που το πλαστικό και το εξωτερικό λάστιχο του παρμπρίζ εφάπτονταν. Μια μικρή ποσότητα σπρέι σιλικόνης ήταν αρκετή ώστε οι τριγμοί να εξαφανιστούν. Επειδή σε πολλά αυτοκίνητα του ομίλου ακολουθούνται οι ίδιες τεχνοτροπίες μπορεί να είναι και η ίδια πηγή - αιτία για τριγμούς. Παραδέχομαι όμως πως στην αρχή ξεγελάστηκα και νόμιζα πως οι τριγμοί έρχονταν από το ταμπλό. Καλημέρα σε όλους.Σπύρο μου καλημέρα ! Είχα ανησυχήσει φίλε ! Ελπίζω να είσαι καλά!
-
Καλεμερα Σπυρο! Αντε και στα 1.000.000χλμ
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
καλημέρα Σπύρο!!! τόσο χάλια ρε γαμώτο??? μετά από 100.000χλμ σπρέι σιλικόνης??? ρε σα δεν ντρέπονται ...χαχαχα κ καλή εβδομάδα!!!
-
Καλως μας ηρθες Σπυρο.Καλα χιλιομετρα στο duster σου.....
-
Μόλις ειδοποιήθηκα από την ΤΕΟΡΕΝ για το σταρτ-στοπ!!! κλείσαμε ραντεβού για επαναπρογραμματισμό στο σύστημα ψεκασμού κ είδομεν...αυτό μετά από απάντηση των γαλλων όπως μου είπαν...αναμείνατε πάω την Πέμπτη
αν ειδοποιήθηκε κ κανένας άλλος κ πάει νωρίτερα ας αναφέρει αποτέλεσμα -
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Μόλις ειδοποιήθηκα από την ΤΕΟΡΕΝ για το σταρτ-στοπ!!! κλείσαμε ραντεβού για επαναπρογραμματισμό στο σύστημα ψεκασμού κ είδομεν...αυτό μετά από απάντηση των γαλλων όπως μου είπαν...αναμείνατε πάω την Πέμπτη
αν ειδοποιήθηκε κ κανένας άλλος κ πάει νωρίτερα ας αναφέρει αποτέλεσμαΠολύ ωραία άρα λογικά το βρήκαν το πρόβλημα.
Όταν έχεις νέα ενημέρωσε αν μπορείς και το αντιστοιχο thread
http://hellasduster.freeforums.net/thread/4/start-stop -
**OBDII FAULT CODE:
P0202 - Powertrain
Injector Circuit - Cylinder 2 **Τα προβλήματα εμφανίζονται πάντα στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Χθές λοιπόν, ξεκίνησα από Θεσσαλονίκη να κατέβω Πειραιά να μπω στο καράβι που θα με πάει σπίτι μου. Κοντά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (χρησιμοποιώ την παλιά εθνική) άρχισα να νοιώθω κάποιους μικροδισταγμούς από το μοτέρ, οι οποίοι πατώντας γκάζι ξεπερνιόντουσαν. Στην αρχή δεν ανησύχησα γιατί αυτό μου το είχε κάνει και παλιότερα. Για την ακρίβεια μου το παρουσιάζει αραιά και που εδώ και 20000 χλμ περίπου αλλά το ξεπερνάει μόνο του. Κάποια στιγμή μάλιστα μου έδειξε στο 'Torque' τον παραπάνω κωδικό προβλήματος. Αλλά ξεπεράστηκε και δεν ανησύχησα όπως είπα.
Μέχρι να φτάσω Κατερίνη το πράγμα όλο και χειροτέρευε. Αυτή την φορά μου άναψαν αρχικά το λαμπάκι preheating μαζί με το λαμπάκι του ESP ???... Σταματώ δεξιά, σβήνω. Στο 'Torque' διαβάζω πάλι το παραπάνω σφάλμα. Μετά από ένα λεπτό βάζω μπρος. Όλα ΟΚ και τα λαμπάκια έσβησαν. Ανοίγω καπό όλα κανονικά. Το μοτέρ δούλευε στρωτά. Ξεκινώ προς Ελασσόνα. Σε λίγο πάλι τα ίδια. Οδηγώ προσεκτικά και στήνω αυτί: Με λίγο γκάζι και μέχρι 1900 σαλ σχεδόν καλά. Με περισσότερες σαλ ακούω κάτι σαν 'πειράκια' από το μοτέρ. Πατώ γκάζι και τα πειράκια σταματάνε αλλά το μοτέρ αρχίζει τους 'δισταγμούς'. Βρίσκω μία ισορροπία στο γκάζι και πηγαίνω...Δυσκολεύομαι στις ανηφόρες και κατεβάζω ταχύτητες. Αλλά στις κατηφόρες φεύγω ευτυχώς γρήγορα.
Θα το πάω λέω μέσα μου γιατί δεν με παίρνει να καθυστερήσω. Θα χάσω και το πλοίο. Κατεβαίνω Λάρισα, διασχίζω τον κάμπο με 70-80 χαω και την ψυχή στο στόμα. Εν τω μεταξύ έχουν ανάψει πάλι τα γνωστά λαμπάκια. Κάποια στιγμή σταματώ και ελέγχω τα λάδια καλού κακού. ΟΚ και το μοτέρ δεν ανεβάζει θερμοκρασία. Δύο γραμμούλες σε όλο το ταξίδι. Δεν υπάρχει ίχνος καπνού πίσω και η κατανάλωση πέφτει σιγά σιγά κάτω από τα 6lt/100... Κάθε φορά που σβήνω και ξαναβάζω μπρός τα λαμπάκια σβήνουν κι αυτά. Ανεβαίνω τον Δομοκό αργά και προσεχτικά ακούγοντας διαρκώς το μοτέρ. Κατεβαίνω Λαμία γρήγορα για να κερδίσω χρόνο.
Ανεβαίνοντας τον Μπράλο τα πράγματα χειροτερεύουν. Δεν πάει! Ανάβουν πάλι τα γνωστά λαμπάκια μαζί με το κόκκινο stop engine αυτή τη φορά. Σταματώ δεξιά και σκέφτομαι... Κανονικά πρέπει να φωνάξω οδική βοήθεια και να το φορτώσω. Βάζω μπρος να δω τι θα γίνει. Στο ρελαντί όλα καλά. Σβήνει και το κόκκινο stop engine. Ξεθαρεύω και ξεκινάω πάλι σιγά σιγά. Ανεβαίνω με τρίτη και 30 χαω. Σαν τρακτέρ... Τετάρτη δεν σηκώνει. Μετά από έναν αιώνα τελειώνει επιτέλους η ανάβαση και αρχίζει η κατάβαση. Κατεβαίνω με 100-110 χωρίς να το πιέσω και χωρίς πρόβλημα. Προσπαθώ να κερδίσω χρόνο. Συνεχίσω προς Θήβα με 60 χαω και πέμπτη. Σπάνια βάζω έκτη σε κατηφορικά σημεία. Με κυνηγάει ο χρόνος. Κοντά στην Αλίαρτο νοιώθω το μοτέρ να ζωντανεύει. Σε λίγο πηγαίνω με 100 χαω και το μοτέρ δουλεύει στρωτά. Δεν τολμάω να το πατήσω παραπάνω. Φοβάμαι μήν αρχίσει πάλι τα βηξήματα. Αν φτάσω με αυτό τον ρυθμό στη Θήβα σκέφτομαι θα προλάβω το καράβι...
Κάποια στιγμή στον Κιθαιρώνα μου ανάβει ξανά το κόκκινο stop engine. Μου έχει ήδη ανάψει το πορτοκαλί μοτεράκι
'Toxic Fume Filter System Warning Light'. Σταματώ δεξιά και το ρελαντί είναι ακανόνιστο. Σβήνω για δύο τρία λεπτά. Βάζω πάλι μπρός και όλα οκ εκτός από το πορτοκαλί μοτεράκι που συνεχίζει να ανάβει. Ανεβαίνω προσεκτικά με τετάρτη ακόμα και πέμπτη. Στις λίγες στροφές δεν έχει μεγάλο πρόβλημα και πηγαίνει. Επιτέλους κατηφόρα και φτάνω Ελευσίνα. Με την ψυχή στο στόμα και 30 χαω ανεβαίνω το Σχιστό ενώ διάφορα πολύχρωμα φωτάκια αναβοσβήνουν στο ταμπλό. Δε δίνω πια σημασία. Απλά προσπαθώ να ακούω το μοτέρ... Φτάνω Πειραια και μπαίνω στο καράβι στο παρα πέντε.Το Duster κρυώνει στο καράβι και μετά παίρνει μπροστά κανονικά. Τα φωτάκια σβήνουν όλα και όλα δείχνουν εντάξει. Στις πρώτες ανηφόρες μου κάνει πάλι τα κόλπα του. Το φέρνω προσεχτικά μέχρι το σπίτι και το βάζω στην αυλή. Καβαλάω τη μηχανή και πάω να πιώ ένα τσίπουρο. Είναι ήδη αργά αλλά το έχω ανάγκη...
Τώρα το έχω απ έξω και του ρίχνω μούντζες! Ταυτόχρονα ψάχνω στο ίντερνετ την θεραπεία... -
που και τι πετρελαιο έβαλες???
-
Καταλαβαίνω την αγωνία σου να προλάβεις αλλά αντικείμενα δεν έπραξες σωστά.
Δεν κάνεις αρχικά ένα γέμισμα με καλό καύσιμο και να ρίξεις κανένα καθαριστικό στο ρεζερβουάρ;;
-
Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο πρόβλημα για τον κινητήρα αυτόν.Μίλησες με κάποιο συνεργείο?
-
Ελιν Crystal. Από το ίδιο βενζινάδικο βάζω πάντα στην Τούμπα. Από αυτό γέμισα και τρεις μέρες πριν και πετάχτηκα Μέτσοβο. Επίσης, πριν μου κάνει νερά έκανα τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα απροβλημάτιστα με το ίδιο καύσιμο.
-
Έχοντας 150000χλμ ίσως πρέπει να ελέγξω ή να καθαρίσω τα μπεκ.
Επίσης μπορεί να είναι πρόβλημα σε κάποια φίσα ή ακόμα και στον ελεγκτή του ψεκασμού.Έχω βάλει πολλές φορές πετρέλαιο από τυχαία βενζινάδικα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Εδώ το αμάξι έκανε σαν να του είχα βάλει βενζίνη
-
Ο χρήστης Dusterman έγραψε:
Έχοντας 150000χλμ ίσως πρέπει να ελέγξω ή να καθαρίσω τα μπεκ.
Επίσης μπορεί να είναι πρόβλημα σε κάποια φίσα ή ακόμα και στον ελεγκτή του ψεκασμού.Έχω βάλει πολλές φορές πετρέλαιο από τυχαία βενζινάδικα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Εδώ το αμάξι έκανε σαν να του είχα βάλει βενζίνη
Dusterman αν θυμαμαι καλά το μοντελο του 2010 έχεις; Δες και σε ξενα forum μηπως συμβαινει κάτι αντίστοιχο...
-
Οτι και να λεμε θελει ελεγχο σε συνεργειο και διαγνωστικο
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα χιλιομετρα είναι πραγματικα? Μεταχειρισμένο απο Γαλλία δεν το είχες πάρει;
-
Από αυτά που διαβάζω, δηλαδή κωδικό λάθους και περιστάσεις εμφάνισης προβλήματος, μάλλον για μπεκ ή αντλία μου φαίνεται...
-
Πονάω ήδη για το κόστος, με αυτά που διαβάζω, και φαντάσου ότι δεν θα τα πληρώσω εγώ.
Μεγάλο πακέτο.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Dacia Duster