-
Αυτό που έγραψα πιο πάνω και το παράθεσε ο jon4 είναι λόγια πωλητή μεγάλης αντιπροσωπείας των Αθηνών. Συγκεκριμένα μου είπε ότι μέχρι τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, αυτή η προσφορά-τιμή-πτώση τιμής (όπως θέλει την ονομάζει ο καθένας) θα υφίσταται σίγουρα. Για μετά δεν ξέρει. Το ότι δεν ξέρει, δε σημαίνει ότι θα σταματήσει η προσφορά (ή όπως αλλιώς θέλει τη λέει ο καθένας), αλλά από την άλλη δε σημαίνει ότι θα ισχύει και για πάρα πολύ καιρό.
Όπως λέει και ο samatistas, το νέο μοντέλο θα είνα λίγο πιο τσιμπημένο, απλά δεν ξέρουμε το ταβάνι του. Πιθανολογώ ότι η πρώτη έκδοση (ας πούμε η φτωχή) του νέου μοντέλου θα έχει την τιμή του τωρινού και η πιο πλούσια έκδοση θα ξεφεύγει 1000-1500€ πιο πάνω.
Αυτό που μου ξεκαθάρισε είναι ότι όλες οι παραγγελίες μέχρι τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου θα τύχουν αυτής της τιμής. Μιλάω για τις παραγγελίες, γιατί με την εικόνα που υπάρχει πανελλαδικά οι παραγγελίες είνα πολλές αυτή την περίοδο. Για τις παραγγελίες μετά τον Σεπτέμβριο δεν έχει εικόνα. Εν ολίγοις οι παραγγελίες αυτή τη στιγμή είναι περισσότερες από τα νουμερα που βγάζει η γραμμή παραγωγής (για αυτό και η καθυστέρηση 1,5-2 μήνες και συνυπολογίζω και το κλείσιμο των εργοστασίων), αλλά το καλό είνα ότι θα έχουν όλες την τιμή 17.350€, ανεξάρτητα πότε θα βγούν τα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο. Κάποιος που μπορεί να παραγγείλει ένα αυτοκίνητο τον Οκτώβριο μπορεί να τύχει και αυτός της ίδιας πολιτικής, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο ακόμα. Προσωπικά εύχομαι να πάει έτσι για καιρό για να μπορέσει αρκετός κόσμος να λάβει αυτή τη γενναία έκπτωση σε σχέση με πριν από 3 μήνες.
Η λογική λέει ότι φορτώνουμε το 'παλιό' με καλούδια και το κατεβάζουμε σαν τιμή ενώ το 'νέο' θα έχει άλλες τεχνολογίες, μεγαλύτερη ασφάλεια και φυσικά άλλη σχεδίαση, άρα θα ποντάρει αλλού για να πουλήσει.
Κάτι αντίστοιχο θυμάμαι με το citroen ΖΧ (έκδοση Monte Carlo s) της αδερφής μου που ήταν το τελευταίο πριν την έλευση του Xsara και του είχαν προσθέσει στάνταρ, αν θυμάμαι καλά, air-condition και αερόσακο σαν δέλεαρ για να φύγουν και τα τελευταία κομμάτια, πριν έρθει το καινούργιο μοντέλο. -
http://www.newsauto.gr/news/i-dacia-eti ... o-montelo/
Σε μερικά χρόνια από σήμερα η Dacia θα μας παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο, με το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο value for money ώστε να είναι προσιτό στο ευρύ κοινό.
Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)
Η Dacia αποδείχθηκε «λύρα 100» για τη μητρική Renault καθώς μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του καταναλωτικού κοινού, ως μια προσιτή και αξιόπιστη λύση στη σύγχρονη εποχή. Οι Γάλλοι φαίνεται ότι πιστεύουν πολύ στο συγκεκριμένο brand και έτσι σχεδιάζουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για το προσεχές μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι η Dacia θα δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο. Mε βάση δηλώσεις στελεχών της Renault αλλά και της ρουμάνικης φίρμας φαίνεται ότι στα επόμενα χρόνια η Dacia θα λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο, σε τιμή ιδιαίτερα προσιτή για το ευρύ κοινό.
Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν η τεχνογνωσία και πολλά μηχανικά μέρη από το Renault Zoe, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν το μοντέλο παραγωγής θα είναι αυτοκίνητο πόλης ή κάποια crossover έκδοση (σε αυτή την περίπτωση θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το εικονιζόμενο Duster Concept του 2009).
Προς το παρόν η φίρμα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επόμενη γενιά του Ducia Duster που θα δούμε μέσα στο 2018 κατά πάσα πιθανότητα.
-
Καλησπέρα. Πρώτη φορά στο forum, αν και κάτοχος duster από το '11. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.
Όπως φαίνεται στην εικόνα, έχω ένα σπάσιμο από τρακάρισμα. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω αυτό το λασπωτήρα (εκτός βέβαια από αντιπροσωπεία); Ευχαριστώ πολύ -
Προσωπικά πέραν της αντιπροσωπείας θα προσπαθούσα να δω τι 'παίζει' στα ιντερνετικά μαγαζιά αλλά ακόμη και σε μάντερες μεταχειρισμένων όπου καταλήγουν τελικά τα όποια αξιοποιήσιμα - χρηστικά τμήματα τρακαρισμένων. Υπάρχει ακόμη όμως και μια τρίτη επιλογή. Μπορείς να πας σε ένα φαναρτζίδικο και να σου το επισκευάσουν εκεί όπως ακριβώς κάνουν με σπασμένους προφυλακτήρες. Ακολούθως ένα φινίρισμα και όλα ΟΚ.
-
-
ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ FORUM. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ DUSTER 4Χ4 DCI. ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΣΦΑΚΙΑΝΝΑΚΗ(ΑΘΗΝΑ) ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ ΛΕΥΚΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΓΚΡΙ COMETE. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΓΚΡΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΟΥΣΤΟΥ. ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΕΔΙΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΤΑΛΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΜΑΡ(ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ) ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΚΙΑ. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΜΒΡΗ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΓΚΡΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ. ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΑ ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑΣΑΤΕ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ. ΤΕΛΟΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ DACIA ΓΙΑ TEST DIVE EINAI Ο ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. ΘΕΛΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ , ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ , ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ DUSTER TOY NA TO ΔΩ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
-
Γράφε με πεζά. Τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Προσωπικά παρήγγειλα το Γκρι Comete. Εδώ πάνω στη Θεσσαλονίκη έχουν Test drive, απορώ πως δεν έχουν κάτω στην Αθήνα που έχει περισσότερες αντιπροσωπείες.
Εφόσον έχεις διαφορετικά επιτόκια διαλέγεις το πιο οικονομικό και καταλήγεις εκεί. Όταν υπάρχει πληθώρα επιλογών κερδισμένος βγαίνει ο πελάτης. Αν θέλεις πάντως ανέφερε ενδεικτικά ένα επιτόκιο που σου είπαν. Δε χρειάζεται να αναφερθείς ονομαστικά.
Οσο για το συναγερμό, επειδή εγώ είμαι αυτός που το έψαξα λίγο παραπάνω, τελικά έμαθα ότι κι εδώ πάνω μια αντιπροσωπεία περνάει κανονικά συναγερμό και μάλιστα το έμαθα από ηλεκτρολόγο που συνεργάζεται με την εν λόγω αντιπροσωπεία. Το θέμα είναι ότι κάποιες αντιπροσωπείες περνούν συναγερμό κάποιες αρνούνται και επικαλούνται για πιθανό θέμα με την εγγύηση εάν και εφόσον υπάρξει κάποιο θέμα στο μέλλον. Από τη στιγμή που αυτή η αντιπροσωπεία που σου δίνει δώρο συναγερμό έχει και την ευθύνη, τότε μην ανησυχείς. Κι εγω θα ψαχτώ όταν το παραλάβω για τοποθέτηση σε μια από τις αντιπροσωπείες εδώ πάνω. -
Πρώτο σαββατοκύριακο και 250χλμ με το Duster και έχω εντυπωσιαστεί !! περιμένω πως και πως τις διακοπές για δοκιμαστεί και στα «δύσκολα».
-
Καλοτάξιδο!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλοτάξιδο!
-
Καλοτάξιδο κι από εμένα!
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι. Είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείς, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά εδώ μέσα!
-
Καλοταξιδο. Αναμένουμε review.
-
Καλοταξιδο φιλε advrider!!! Πετρελαιο η βενζινη, τετρακινητο η δικινητο;
Φιλε Παναγοπουλε Αγγελε το γκρι comet ασυζητητι, οχι οτι εχει και μεγαλη διαφορα απο το μαυρο το οποιο εχω, και στο οποιο τωρα το καλοκαιρι αν πεταξεις μεσα ενα ταψι γεμιστα, σε μια ωρα ειναι ετοιμο.
Το γκρι comet το πηρε ο κουνιαδος μου (και οι δυο τα dusterακια τα πηραμε απο την πλαμαρ) και στο χωριο που παρκαρουμε διπλα-διπλα, οταν αρχιζει να πεφτει ο ηλιος δεν τα ξεχωριζεις. Επισης και η δυο βαλαμε συναγερμο (σαν δωρο) απο την αντιπροσωπια. Οποτε δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα εγγυησης. -
Φίλε advrider, εύχομαι από καρδιάς εκατοντάδες χιλιάδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Να το χαίρεσαι μαζί με την οικογένεια σου για πολλά χρόνια...Άντε σύντομα και στο κεφαλάκι μας (που λέμε και στους γάμους)
-
Καλοτάξιδο advrider και πολλά ενδιαφέροντα χλμ.!
-
-
Γεια σας παιδια.Μετα απο σχεδον 6 χρονια να το πρωτο προβληματακι απεβιωσε η μπαταρια του θηριου μου!!!!Αλλαγη με μια mitsuba 75ah 700 ca και ολα μια χαρα.Δυο μερες πριν αναψε ενα πορτοκαλι λαμπακι σαν καρδιογραφημα και εσβησε με τα απο λιγα λεπτα δεν εδωσα σημασια αλλα φανηκε τι ηταν αυτο!!!
-
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Γεια σας παιδια.Μετα απο σχεδον 6 χρονια να το πρωτο προβληματακι απεβιωσε η μπαταρια του θηριου μου!!!!Αλλαγη με μια mitsuba 75ah 700 ca και ολα μια χαρα.Δυο μερες πριν αναψε ενα πορτοκαλι λαμπακι σαν καρδιογραφημα και εσβησε με τα απο λιγα λεπτα δεν εδωσα σημασια αλλα φανηκε τι ηταν αυτο!!!Πόσο?
Dacia Duster