-
Ο χρήστης madlef έγραψε:
Καλησπέρα!
Μήπως ξέρει κανένας φίλςο άμα το καινούργιο Duster με βενζίνη θα βγαίνει και αυτόματο ή όχι τελικά;Οχι
-
http://www.pronews.gr/auto-moto/paroysi ... enias-foto
-
Χθες χρειάστηκε να κάνω ένα έκτακτο ταξιδι. 136 χλμ διαδρομή εκ των οποίων τα 45 με στροφιλίκια μέχρι τον τελικό προορισμό μου. Λόγω συγκεκριμένης ανάγκης τα χλμ καλύφθηκαν σε 80' (συνήθως θέλω 110'). Ένα καλό και ένα άσχημο. Μέση κατανάλωση 6,4 lt/100xlm. Το άσχημο τώρα. Διαπίστωσα από τα 150 την εμφάνιση τριγμών στο τζάμι του συνοδηγού που στα 170 έγιναν ανυπόφοροι. Θα πάω να το δουν στην πρώτη ευκαιρία. Εχει κανείς από τους παλιούς παρόμοια εμπειρία σε τριγμούς των τζαμιών;
ΥΓ Τα falken ZE914 πραγματικά πολύ καλά ελαστικά. Εξαιρετικό κράτημα και φρενάρισμα. -
Στου οδηγου μου το κανει ελαφρως σε ταχύτητες πολης το ακουω. Οταν το πιεζω σταματαει..
-
Μου κάνει τριγμούς από την πόρτα τυ συνοδηγού συνολικά από τα 130-135 και πάνω, από την πρώτη μέρα. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι στην ατνιπροσωπεία.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη αρχικά με την αντιπροσωπεία καθώς σύντομα θα πάω για την αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Αν έχω κάτι νεώτερο θα σας το μεταφέρω. Πιθανό και εμένα να εκκινησαν οι τριγμοί από χαμηλότερη ταχύτητα αλλά πραγματικά εκεί στα 150 + που πήγα σταθερά για αρκετά χλμ πραγματικά εκνευρίστηκα. Το επείγον της υπόθεσης μου με απασχόλησε περισσότερο χθες αλλά τώρα είναι ότι πιο ενοχλητικό μπορώ να σκεφτώ ως συμβάν με το ντουστ στα χρόνια που το έχω.
-
Πάντα βιαστικός. Το ΚΤΕΟ (το πρώτο...) ήταν προγραμματισμένο για 25/6 βάσει της ημερομηνίας της άδειας κυκλοφορίας. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος και όλα ΟΚ. Το αυτοκίνητο έχει κάνει στα χέρια μου 119000λμ. Πραγματικά σε αξιοπιστία μου βγήκε ΤΟΥΟΤΑ και μπορώ να το γράφω αυτό όταν από τα χέρια μου πέρασαν δύο από αυτά ως κατόχου (1.6 COROLLA GLI L/B και starlet 1.3 ) και μια carina e ως εταιρικού. Στα χλμ αυτά αλλά και στα 4 χρόνια η μέση κατανάλωση του οχήματος δεν ξεπέρασε ποτέ τα 5,8 λίτρα/ 100χλμ ενώ τα κόστη συντήρησης συγκρινόμενα με της Α που είχα είναι ανάξια λόγου. Ακόμη και το μεγάλο service με την αλλαγή ιμάντα που θα πραγματοποιήσω την άλλη εβδομάδα είναι πολύ χαμηλό συγκρινόμενο με άλλων οχημάτων που είχα. Ποιοτικά μπορεί να μην γεμίζει στο μάτι και έτσι είναι... όμως τίποτε ιδιαίτερο δεν εντόπισα εκτός αυτών που θα γράψω παρακάτω. Μηχανικά πλαίσιο ανάρτηση όλα μου βγήκαν απλά 'αναφοράς' σε απόδοση και αντοχή. Οι όποιες διορθωτικές ενέργειες έγιναν, πραγματοποιήθηκαν για προληπτικούς λόγους και αφορούσαν την επέμβαση με τοποθέτηση μιας βίδας στο φιλτροκούτι, την αντικατάσταση των δύο πίσω ελατηρίων και τοπ μαουντ και μιας βάσης μηχανής (όλα βάσει οδηγιών από την Ρενώ) και τέλος την δωρεάν αντικατάσταση του media nav με το νεώτερο media nav evo (όταν το πρώτο εμφάνισε μια γραμμή πίξελ που διορθώθηκε και αυτή με ένα update...). Τα υφάσματα, πλαστικά κλπ έδειξαν ιδιαίτερη αντοχή και γερά συναρμοσμένα μεταξύ τους δεν έδωσαν τριγμούς. Τα εξωτερικά πλαστικά και το χρώμα επίσης έδειξαν μεγάλη ανθεκτικότητα ενώ οι όποιες φθορες έχει το αυτοκίνητο είναι πραγματικά ανάξιες λόγου. Να πω εδώ κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό. Το αυτοκίνητο σπάνια ανεβαίνει στις 3000 σπανιότατα στις 3500 και καθόλου στις 4000. Είναι ντίζελ και ότι έχει να δώσει το δίνει από τις 1800 έως και τις 2500 στροφές το πολύ. Σημαντικό να αναφέρω πως κάποια στιγμή πριν 2 μήνες έκαψε μια λάμπα ημέρας κόστους 2 ευρώ. Με πόνεσε λίγο αυτό το απρόβλεπτο κόστος αλλά το ξεπέρασα.
Το θέμα του συντονισμού που είχα αναφέρει σε μεγάλες ταχύτητες μάλλον το έλυσα. Το λάστιχο στο πλαίσιο στο παράθυρο του συνοδηγού είχε ξεκολλήσει και αφού το εφάρμοσα στην πόρτα προχώρησα σε μια πολύ παρωχημένη λύση. Το κόλλησα. Σε δοκιμή που έκανα στην ευθεία της Θήβας δεν άκουσα πάλι το συγκεκριμένο συντονισμό. Να σημειώσω εδώ ένα μεγάλο φάουλ. Οι ποτηροθήκες είναι πολύ ρηχές με αποτέλεσμα να είναι χρηστικές μόνο σε καλό οδόστρωμα και με μικρές κλίσεις. Το πρωι όταν το αυτοκίνητο βγαίνει από το γκαράζ λόγω της ράμπας αλλά και περνώντας νεροφαγώματα και ανωμαλίες της γειτονιάς, πρεπει να κρατώ το σέικερ μη μου φύγει. Πολύ ενοχλητικό είναι επίσης το γεγονός ότι το media nav evo μπορεί να συνδέεται μόνο με ένα κινητό κάθε φορά. Όταν λοιπόν μπει όλη η οικογένεια στο αυτοκίνητο, δεν ξέρουμε με ποιου το τηλέφωνο έχει συνδεθεί το σύστημα πολυμέσων.
Προβλήματα με τα οποία έμαθα να ζω και να υπομένω. Τέσπα είμαι της άποψης πως όποιος θέλει suv της λογικής του 'Δεν σπάει, δεν χαλάει' αλλά και δεν ζητά πολλά για να το αγοράσει και να το συντηρεί τότε καλό να δει το νέο duster πριν ή αφού δει ένα rav ή ένα vitara. Κάνει την ίδια δουλειά, σε καποια σημεία καλύτερα, σε άλλα λιγότερο χειρότερα αλλά είναι αμάξι που δεν θα σε προδώσει.
ΥΓ. Α δεν είναι επουδενί. Το ξέρω. Το κατανοώ. -
Η αντικατάσταση του ιμάντα πραγματοποιήθηκε με συνολικό κόστος υπηρεσιών και ανταλλακτικών 327 ευρώ! Εκτός του ιμάντα αλλάχθηκαν τεντωτήρες αντλία νερού και το αντιψυκτικό. Μικρό το κόστος δεδομένου πως πραγματοποιήθηκε σε εξουσιοδοτημένο με εγγυημένη την εργασία και την ποιότητα των ανταλλακτικών. Πάμε για άλλα...
Η αντλία θα μπορούσε να μην αντικατασταθεί τώρα αλλά για μόλις 100 ευρώ το θεωρώ ανόητο ρίσκο για ένα αυτοκίνητο που μέσες άκρες έβγαλε ιαπωνικό χαρακτήρα ως προς την αξιοπιστία και με μέση κατανάλωση αλλά και κόστη συντήρησης α ν α φ ο ρ α ς!
Η αλήθεια που θέλω να επισημάνω( δίχως να αναφέρω ονόματα και διευθύνσεις ...) είναι πως και με μεγαλύτερο κόστος θα πήγαινα πάλι στο ίδιο εξουσιοδοτημένο καθώς στα 4 χρόνια που συνεργάζομαι μαζί τους ο επαγγελματισμός και η ποιότητα της δουλειάς τους είναι σε κορυφαία επίπεδα. Μεγάλη υπόθεση να νιώθεις ότι αφήνεις το αμάξι σου σε καλά χέρια. -
Παρά πολύ λογική η τιμή κι εννοείται ότι έκανες πολύ καλά που άλλαξες και την αντλία νερού. Είναι ένα συγκριτικά μικρό έξοδο που πρέπει πάντα να γίνεται προληπτικά και συνδυαστικά με την αλλαγή ιμάντα.
-
Εξαιρετική η τιμή ειδικά και με την αντλία....
-
Να πω την αλήθεια είμαι περισσότερο δηλαδή ταυτίζομαι με την άποψη του harisma καθώς ναι μεν το κόστος είναι συγκρινόμενο με αναλογες εργασίες σε άλλες μάρκες εξαιρετικό αλλά είναι αυτό που θα έπρεπε. Λογικό. Στην ΑΛΦΑ για την ίδια εργασία και ανταλλακτικά κάτω από 450 δεν έπεφτα με την καμία ενώ όλα αυτά έπρεπε να επαναλαμβάνονται κάθε 80000χλμ αν θυμάμαι καλά. Στα κόστη αυτά έπρεπε να προσθέτω και τα κόστη των μπουζί που ήταν γύρω στο 300άρι. Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε για ανάλογη εργασία και ανταλλακτικά τι παίζει με τους ανταγωνιστές του daster καθώς όλα καλά και ωραία όταν παίρνουμε με διάφορα κριτήρια ένα όχημα ωστόσο επ' ουδενί δεν δέχομαι να υπάρχουν τακτικές ενέργειες συντήρησης με κόστη επιπέδου σοβαρής ζημιάς. Εκτός βέβαια και αν μιλάμε για οχήματα πολύ άνω του μετρίου στην οδηγική ευχαρίστηση, οδική συμπεριφορά κλπ.
-
Σπυράκο ήμουν πρόσφατα Ελβετία και είδα αρκετά duster. Απολύτως τίμιο αμάξι για συνειδητοποιημένους οδηγούς!
-
Kαλησπέρα Στέφανε. Πρόσφατα ημουν στο νησί(γμτ μας έσκισαν οι Βέλγοι πριν λίγο). Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είδα αρκετές Χ1 (μέχρι και περιπολικό!). Κάνει τα διπλάσια και ακόμη περισσότερα από το ντάστερ αλλά τα αξίζει. Μαζί με το 3008 είναι τα ομορφότερα στην κατηγορία τους. Να σαι καλά!
-
Είχα γράψει πριν λίγο...
'Σημαντικό να αναφέρω πως κάποια στιγμή πριν 2 μήνες έκαψε μια λάμπα ημέρας κόστους 2 ευρώ. Με πόνεσε λίγο αυτό το απρόβλεπτο κόστος αλλά το ξεπέρασα. '
Όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν. Αυτή την φορά 'κάηκε' η έτερη λάμπα ημέρας. Το κόστος της νέας ανέβηκε στα 2,5 ευρώ!!! -
-
Μπραβο Σπυρο
-
Ευχαριστώ φίλε Νίκο!
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
:lol:Κώστα όπως καταλαβαίνεις στην επόμενη συνάντηση του που θα κάνει το κλαμπ θα έχω μάλλον λίγα να προσθέσω σε θέματα προβλημάτων! Μάλλον ένα χαρτάκι από post-it θα είναι αρκετό για να μην ξεχάσω.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
[emoji38]
Κώστα όπως καταλαβαίνεις στην επόμενη συνάντηση του που θα κάνει το κλαμπ θα έχω μάλλον λίγα να προσθέσω σε θέματα προβλημάτων! Μάλλον ένα χαρτάκι από post-it θα είναι αρκετό για να μην ξεχάσω. [emoji38]
Το μικρό ή το μεγάλο μέγεθος το post it, Σπύρο;;;
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
[emoji38]
Κώστα όπως καταλαβαίνεις στην επόμενη συνάντηση του που θα κάνει το κλαμπ θα έχω μάλλον λίγα να προσθέσω σε θέματα προβλημάτων! Μάλλον ένα χαρτάκι από post-it θα είναι αρκετό για να μην ξεχάσω. [emoji38]
Το μικρό ή το μεγάλο μέγεθος το post it, Σπύρο;;;
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Θα παρει ενα μεγαλο και θα γραψει δυο λεξεις οπως κανουν τα ακριβα εστιατορια που βαζουν ενα τεραστιο πιατο με δυο κουταλιες φαγητο. Γκουρμε καταστασεις
Dacia Duster