-
Αυτοκίνητο από Γερμανία ούτε στον εχθρό μου. Τα αλάτια μόνο που τρώει το χειμώνα αρκούν...
-
Το Media Nav το προτείνω, δίνει ζωή στο αυτοκίνητο, αποφεύγεις και τα καλώδια των τυπικών GPS, εκτός αν θέλεις να βάλεις aftermarket. Κάνει 600€ από Skroutz αλλά από το διαδίκτυο υπάρχουν και με 250€.
Οι αισθητήρες παρκαρίσματος μου φάνηκαν μετρίως χρήσιμοι. Όταν βρωμίζουν χτυπάνε μόνοι τους και τα όρια του αυτοκινήτου είναι εύκολα αντιληπτά από τους καθρέπτες.
Το Cruise Control είναι καλό αν έχεις βαρύ πόδι και θέλεις μια μέθοδο να κάνεις οικονομία και να αποφύγεις κλήσεις υπερβολικής ταχύτητας. Εγώ δεν θα το χρησιμοποιούσα μάλλον, θα με έπαιρνε ο ύπνος και αφού δεν έχουμε Tesla θα σκοτωνόμουν, παίρνοντας και άλλους στο λαιμό μου. Εσένα μπορεί να σου κάνει.
Το υποβραχιόνιο με κλειστά μάτια. Ξεκούραση και αποθηκευτικός χώρος διπλα σου για όλα τα χρεώδη.
Πατάκια φυσικά.
Πράγματα που πήρα aftermarket, που τα έχει και η αντιπροσωπία: σκάφη για τον χώρο αποσκευών ή/και το σαλόνι. Απαραίτητα και τα δύο, ιδίως σε 4x4.
Τα άλλα, κοτσαδόρο, σχάρα, φορέα ποδηλάτων κλπ, ανάλογα με τις ανάγκες σου.
Τα αισθητικά (πλαστικά προστατευτικά κλπ) κατά το δοκούν. Εμένα μου αρέσει ως έχει, αλλά αν κάνεις off road μπορεί να σου είναι χρήσιμα για να αποφύγεις γρατζουνιές. Εγώ σε χωματόδρομο είχα επαφές ψηλά, από κλαδιά και ρίζες δέντρων που προεξείχαν προς το μονοπάτι. Από αυτά δεν σε προστατεύει τίποτε.
Συναγερμός αν προτιμάς, εγώ δεν έβαλα αλλά μάλλον το έχω μετανιώσει. Μπαίνει και εκ των υστέρων βεβαίως. -
Μεσες ακρες συμφωνω με μια μικρη διαφοροποιηση. Οι αισθητηρες παρκαρισματος σε εμενα λειτουργουν πολυ καλα αν και σπανια τους εχω χρειαστει καθως συνηθως δεν μπαινω στην πολη με το düster.
-
Βγαίνω με ένα υγρό χαρτομάνδηλο (ή απλώς λίγο σίελο), τους καθαρίζω και ξαναδουλεύουν. Υπ'όψιν πως, παρά την πίεση της γυναίκας μου, δεν έχω πλύνει το αυτοκίνητο από τον Αύγουστο, 3. 5 μήνες τώρα. Ο, τι κάνει η βροχή.
-
Για την σκάφη συμφωνω. Πολύ χρήσιμη
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Οι αισθητηρες παιζει ρολο αν ειναι αφτερμαρκετ που ειναι συνηθως κινεζικοι του 20αρικου ή εργοστασιακοι που οσο να ναι ειναι καλυτεροι
-
Για αποφυγη γρατζουνιων σε οσους πανε σε χωματοδρομους οπου πολλες φορες προεξεχουν κλαδια,πολυ αποτελεσματικη ειναι η μεμβρανη κουζινας που κολλαει πολυ καλα στις επιφανειες που θελουν προστασια και ξεκολλανε παλι πολυ ευκολα.
-
Εγώ απλά το πήρα απόφαση. Για αυτή τη χρήση είναι άλλωστε.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Τεμπελης οπωσδηποτε για τους λογους που ανεφερε ο kkokkolis, σκαφακι πορτ μπαγκαζ σωτηριο (μου ειχε χυθει λαδι απο βαζο με ελιες) το βγαζεις το ξεπλενεις με λαστιχο και το ξαναβαζεις αφου στεγνωσει, οι αισθητηρες παρκαρισματος κανουν το παρκαρισμα παιχνιδακι (μενω Αθηνα προς το κεντρο και ξερω τι σου λεω) και δεν μου εχουν βγαλει προβλημα παρολο που εχω να πλεινω το αμαξι απο τον Ιουλιο, και συναγερμο για εξτρα προστασια. Αν πιεσεις μπορεις να τα παρεις σαν δωρο (εκτος του τεμπελη ο οποιος ειναι ακριβος 150 ευρω περιπου).
Οσο για το medianav, απλα απαραιτητο και πολυ ευκολο και το cruise control καλο ειδικα αν κανεις ταξιδια. Εγω εθνικη το χρησιμοποιω οταν δεν εχει πολυ κινηση και ειναι πολυ ξεκουραστω.. Πατακια, αν πηγαινεις εκτος δρομου λαστιχενια οπωσδηποτε.. Υπαρχουν πολλα εξτρα για το αμαξι αλλα νομιζω προς το παρον για αυτα αναρωτιωσουν -
Ευχαιστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Έτσι όπως το σκέφτομαι και μετά από όσα έχω διαβάσει, το υποβραχιόνιο, αισθητήρες (στο C-Max της αδεφφής μου τους έχω βρει πολύ χρήσιμους όταν το οδηγώ εντός Θεσ/νίκης) και συναγερμό απαραίτητα. Υπάρχει ιστορικό με κλοπή αυτοκινήτου στην οικογένεια και όσο να'ναιεκεί πάει πρώτα ο νους μου.
Απλά νόμιζα ότι το Media Nav ήταν fix στην τελευταία έκδοση. Το πήρε κανείς ως δώρο από την αντιπροσωπεία;;;
Πατάκια και σκάφη τα χρειάζομαι, απλά θέλει λίγο ψάξιμο αν μπορώ να τα βρω σε καλή τιμή εκτός αντιπροσωπείας έτσι ώστε να ζητήσω κάτι άλλο που αξίζει να μπει από την αρχή πάνω στο αυτοκίνητο από τη μαμά. Αν είχε κάνει κάποιος έρευνα αγοράς και έχιε μέτρο σύγκρισης για πατάκια-σκάφη ας δώσει μια απάντηση.
Για cruise control δε νομίζω να μου χρειαστεί και πολύ, μια και βγαίνω εθνική για να κατέβω Νότια Ελλάδα (στα μέρη της γυναίκας) 1-2 φορές το χρόνο. Τα περισσότερα χιλιόμετρα γίνονται στο οδικό δίκτυο μεταξύ Θεσ/νίκης-Βόρειας Χαλκιδικής όπου η προσοχή σου πρέπει να είναι στο 100% λόγω των στενών δρόμων και του κακού οδοστρώματος.
Για χρώμα δε διάβασα απαντήσεις, αλλά θα τα δω από κοντά. Γκρι σκούρο και ασημί μου έχουν κάνει καλή εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια (από ότι βλέπω στο δρόμο). Το άσπρο του πάει πολύ, αλλά με τη δύσκολη χρήση που θα του κάνω θα γίνει παρδαλό από πάσης φύσεως γρατσουνιές. Είχα δει φευγαλέα πριν λίγες εβδομάδες ένα μπλε σκούρο, αλλά δεν ξέρω αν ήταν 4Χ4 ή βγαίνει στην έκδοση 4Χ2.
Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές.
ΥΓ Αν κάποιος επισκέφτηκε τις δυο αντιπροσωπείες της Θεσ/νίκης και έχει να προτείνει κάποια ας απαντήσει (δε μιλάω για After sales συμπεριφορά που διάβασα απαράδεκτα πράγματα πολλές σελίδες πίσω, αλλά για το θέμα δώρων στην παραγγελία). -
Σκαφη για πορτμπαγκαζ μην παρεις την γνησια της ρενω,ειναι απο υλικο που κανει τα πραγματα να γλυστρανε στις στροφες.Να αγορασεις λαστιχενια αφτερμαρκετ.Και απο τα γνησια σκαφακια που ειχα αγορασει,αυτο του οδηγου δεν καλυπτε το υποποδιο.Ισως ομως τωρα να τα εχουν βελτιωσει.
-
Να πας στις αντιπροσωπειες και να παρεις προσφορες. Δες τι δωρα σου κανουν και αν δεν εισαι ικανοποιημενος ζητα παραπανω. Μπορει να εχουν τη δυνατοτητα να σου δωσουν εξτρα δωρα ή να σου μειωσουν την τιμη αγορας. Πηγαινε και σε αντιπροσωπειες και εκτος Θεσ/κης οπως στη Βεροια που λες
-
http://www.car.gr/9125628-dacia-duster- ... ve-4x4-eu6 αυτό είναι το καλυτερο χρωμα το γκρι σκούρο για μένα και μετα το ασπρο. Έχει εκτελωνισμενα όπως αυτό στα 20200€, αλλά εχει και στο car.gr απο Θεσσαλονίκη, Βέροια, Χαλκιδική με 20300-20600 αλλά χωρίς medianav θέλει παραγγελία. Στη Χαλκιδική διαβασα βάζουν έξτρα ταμπλετα δώρο.
-
Κι εμενα το ανθρακι μου αρεσε, σε τετοιο χρωμα τωρα θα το επαιρνα.
-
Όντως του ταιριάζει...!
Αυτό το αμάξι, μόνο που το βλέπω, θέλω να το αρπάξω και να το ταλαιπωρήσω στις πιο απίθανες off road διαδρομές...! -
Χθες μου μετέφεραν εντυπώσεις ιδιοκτήτη Duster για το πόσο ικανοποιημένος είναι από την επιλογή του, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση που έχω από εδώ μέσα ότι είναι ένα πράγματι τιμιο (το λιγότερο) αυτοκίνητο, που δεν απογοητεύει στο ελάχιστο τους ιδιοκτήτες του.
Καλοτάξιδα να είναι να τα χαίρεστε!
-
Ο χρήστης Dusterix έγραψε:
ΥΓ Αν κάποιος επισκέφτηκε τις δυο αντιπροσωπείες της Θεσ/νίκης και έχει να προτείνει κάποια ας απαντήσει (δε μιλάω για After sales συμπεριφορά που διάβασα απαράδεκτα πράγματα πολλές σελίδες πίσω, αλλά για το θέμα δώρων στην παραγγελία).
Νομίζω και από την 3η αντιπροσωπεία μπορείς να παραγγείλεις.. 'άτυπα' ίσως..
-
Το χρώμα αφορά το προσωπικό σου γούστο. Εμάς μας αρέσει μαύρο (Mobutu). Εμένα μου άρεσε και το μπρούντζινο/καφέ, ειδικά για 4x4 και λάσπη, αλλά δεν άρεσε στη γυναίκα μου και ούτως ή άλλως δεν διατίθεται μετά το face lift.
Όταν γύρισα από το Πήλιο ήταν τέτοια η ομίχλη και στην εθνική που όλα τα λευκά, γκρι και ασημί αυτοκίνητα ήταν αόρατα, μόνο ο προβολέας ομίχλης φαινόταν από κάποια απόσταση. Τα μαύρα και κόκκινα φαίνονταν άνετα. Σπάνιο φαινόμενο βέβαια. -
Απο χρωμα για μενα το πιο ομορφο ειναι το γκρι comet, μετα το μαυρο και μετα το ασπρο. Αν γυρναγα το χρονο πισω γκρι comet θα το επαιρνα το αμαξι μου. Το medianav δεν νομιζω οτι δινεται σαν δωρο, και τα λαστιχενια πατακια της αντιπροσωπιας και γω ξερω οτι δεν πιανουν το υποποδιο. Υ παρχουν ομως after market που το κανουν..
-
Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Για το τετρακινητο diesel ψαχνομαι. Βλέπω είστε πολύ αρνητικοι με την ιδέα του μεταχειρισμένου από γερμανια. Ή αλήθεια είναι ότι κι εγώ το φοβάμαι λίγο αλλά το σκέφτομαι γτ με λίγο πάνω από τα μισα λεφτα, βρίσκεις αυτ/το σε φαινομενικά καλή κατάσταση.. 2-3 γνωστοί μου που έφεραν από εξω, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Βέβαια έφεραν βενζινοκινητο και όχι με τετρακίνηση (πιο πολύ για την τετρακίνηση αγχωνομαι, μην είναι πολύ ταλαιπωρημένη)
Dacia Duster