-
Ο χρήστης ikarus έγραψε:
Έχω την προηγούμενη έκδοση, μοντέλο 2012,1.5 dCi Laureate με ESP / Anti Spin και 16' ζάντες αλουμινίου.
Τα πατάκια είναι της μαμάς του δώρο της αντιπροσωπείας.Τετρακίνητο ή όχι; Βασικά μου έκανε εντύπωση που ανέφερες ταχύτητες 160 - 170, δε λέω τις πιάνει ως τελική αλλά συνήθως δύσκολα φτάνεις σε τελικές ένα αυτοκίνητο.
Τετρακίνητο, όταν όμως δεν χρειάζεται (πχ στεγνή εθνική) το δουλεύω σε 2Χ4 για οικονομία καυσίμου και μικρότερη καταπόνηση της τετρακίνησης. Τελικιάζει στα 180+ λόγω αεροδυναμικής, αλλά κινείται και προσπερνάει άνετα στα 160+ στην εθνική.
Εντυπωσιακό! Θα περίμενα να είναι άνετο με ταχύτητες ως 140 (άντε 150) δεδομένης της αεροδυναμικής του. Καλά εννοείται το δουλεύεις 2x4 σε εθνική (εκτός αν επικρατούν δυσμενείς συνθήκες) - μ' αυτά τα δεδομένα ρώτησα κι εγώ. Απλά το τετρακίνητο είναι ούτως ή άλλως πιο βαρύ κι έχει και πιο κοντή κλιμάκωση κιβωτίου σε σχέση με το δικίνητο.
Να ρωτήσω, το έχεις 'μαμά' ή έχεις πειράξει καθόλου τον κινητήρα;
-
Όπως το γέννησε η μάνα του...με εγκαταστημένο το μαγνήτη SUPER FUEL MAX στην έξοδο της αντλίας πετρελαίου πριν την φλογέρα (κάτω από το φίλτρο αέρα). Δεν ξέρω αν κάνει την διαφορά η όχι.
Το συγκρίνεις με το δικό σου και έχεις απορίες ή γενικά μιλάς;
-
Όχι δεν το συγκρίνω με κανένα, ρωτάω γενικά γιατί προσπαθώ να σχηματίσω μια ολοκληρωμένη εικόνα. Εκτός δρόμου είναι σαφείς οι δυνατότητές του, αλλά επειδή ένα αυτοκίνητο κάνει τα πιο πολλά χιλιόμετρα εντός δρόμου (νομίζω ισχύει για τους περισσότερους, ακόμα και οι πορωμένοι off roaders φαντάζομαι τουλάχιστον το 50% το κάνουν στην άσφαλτο) έχει σημασία πώς συμπεριφέρεται κι εκεί (εκτός αν το έχεις για δεύτερο όχημα που νομίζω δεν ισχύει για την πλειοψηφία).
Άρα ναι με νοιάζει και η συμπεριφορά του στο ταξίδι. Προφανώς αυτός που το παίρνει έχει ψηλά στη λίστα τις εκτός δρόμου δυνατότητες και δεν περιμένει την ίδια συμπεριφορά εντός δρόμου μ' ένα Mondeo π.χ. αλλά έχει σημασία να μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι με σχετικά μεγάλες ταχύτητες (εννοώ ως 150 χιλιόμετρα την ώρα) με ασφάλεια, χωρίς να φοβάσαι ότι θα φύγει σε καμιά στροφή. Προφανώς μιλάω υπό κανονικές συνθήκες σε εθνική οδό
Το είχα ρωτήσει και στο παρελθόν αλλά μια γνώμη ακόμα δε βλάπει: όταν ταξιδεύεις με οικογένεια (ας πούμε 4 άτομα + αποσκευές) στις παραπάνω συνθήκες (εθνική οδός χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα π.χ. έντονη βροχή) μέχρι τι ταχύτητα μπορείς να διατηρήσεις σχετικά άνετα (εννοώ να πηγαίνεις με χ χιλιόμετρα για κάποια ώρα, όχι να πιάσεις για 5 δευτερόλεπτα 160 π.χ. σε κατηφόρα);
-
Σε test drive που του είχα κάνει, αυτό που με έκοβε από το πιάσω μεγάλη ταχύτητα ήταν περισσότερο ο θόρυβος στην καμπίνα όσο ανέβαιναν τα χιλιόμετρα και όχι κάποια ανασφάλεια ότι το αμάξι δεν πατάει καλά. Νομίζω πως ως ταχύτητα ταξιδιού θα έβαζα τα 130 περίπου (χωρίς να θυμάμαι με ακρίβεια μιας και έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την δοκιμή).
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σε test drive που του είχα κάνει, αυτό που με έκοβε από το πιάσω μεγάλη ταχύτητα ήταν περισσότερο ο θόρυβος στην καμπίνα όσο ανέβαιναν τα χιλιόμετρα και όχι κάποια ανασφάλεια ότι το αμάξι δεν πατάει καλά. Νομίζω πως ως ταχύτητα ταξιδιού θα έβαζα τα 130 περίπου (χωρίς να θυμάμαι με ακρίβεια μιας και έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την δοκιμή).Λογω του εξοχικου κανω αρκετα χλμ στην εθνικη.Τα 130 τα θεωρω μια καλη ταχυτητα για να κανεις καπως μακρινα ταξιδια,αλωστε απο εκει και πανω σε κουραζει ο θορυβος και πρεπει να εισαι και συνεχεια στην τσιτα.Και το κερδος σε χρονο ποσο θα ειναι αν πηγαινεις με 140-150?
-
Κοίτα κατά την ίδια έννοια κάποιος που πάει μέχρι 120 θα σου πει ότι ελάχιστο κέρδος θα έχεις με τα 130. Όπως και να το κάνουμε καλύτερα να μπορείς να πας με 140-150 παρά με 130. Αλλά δεν το ρώτησα γι' αυτό, το ρώτησα για να καταλάβω ποια είναι η ανεκτή μέγιστη ταχύτητά του. Τώρα αν φτάνει αυτό σε κάποιον ή όχι είναι δικό του θέμα. Δεδομένου του προσανατολισμού του οχήματος πάντως μια χαρά τα βρίσκω τα 130.
Η παράμετρος του θορύβου που θέσατε πάντως είναι πολύ σωστή - σίγουρα δεν μπορείς να ταξιδεύεις γι' αρκετή ώρα με θόρυβο, ακόμα κι αν το αυτοκίνητο τραβάει παραπάνω.
-
Η λύση για τον θόρυβο είναι Judas Priest στο MediaNav. Εγώ πάω 150-170 και ας καίει περισσότερο, μόνο με Cruise Control ή να κολλήσω πίσω από καμμιά Mercedes θα κατόρθωνα λιγότερο. Πρέπει να το δουλέψω αυτό. Πάντως είμαι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του στην εθνική σε τέτοιες ταχύτητες. Σε επαρχιακό με 90-120 η κατανάλωση πέφτει σχεδόν στο μισό, οι θόρυβοι είναι ελάχιστοι και το ταξίδι ευχάριστο, αλλά εκεί την εγρήγορση κρατούν οι συχνές στροφές.
-
@kkokkolis: Αν θυμάμαι καλά έχεις το 1.2 Tce οπότε ο θόρυβος στο δικό σου μπορεί και να είναι λιγότερος απ' τα diesel, αν και φαντάζομαι προκαλείται κυρίως από αεροδυναμικούς θορύβους.
-
Ναι, η μηχανή σχεδόν δεν ακούγεται. Είναι σημαντικό για εμένα αυτό, καθώς δεν μου αρέσει καθόλου το κροτάλισμα του diesel, όπως το έχω ζήσει σε λεωφορεία, πούλμαν και ταξί. Υποθέτω πως έχει βελτιωθεί και αυτό αλλά σε ένα Smart που μπήκα πρόσφατα, ο κινητήρας έκανε σαν τρακτέρ. Από την άλλη το ίδιο συνέβη και σε ένα Yaris. Νόμισα πως ήταν diesel, αλλά ο ιδιοκτήτης μου είπε πως ήταν βενζίνης και έκανε έτσι επειδή είναι τρικύλινδρος.
Ο αεροδυναμικός θόρυβος και ο θόρυβος κύλισης (οι τροχοί του Duster είναι τρακτερωτοί) είναι περισσότερο ανεκτοί από τα αυτιά μου, σε σχέση με τους μηχανικούς θορύβους. Ο 1.2 μάλιστα κάνει ένα 'διαστημικό' φύσημα στις αλλαγές σχέσεων (μπορεί να προέρχεται από το κιβώτιο, μοιάζει με λειτουργία ηλεκτρικού σερβομηχανισμού) που μου αρέσει πολύ. -
Όπως πολύ σωστά σημείωσε ο TimDeLAY, δεν μπαίνω στην διαδικασία να εξηγήσω αν με τα 150 'κερδίζεις' κάτι σε σχέση με τα 130. Αυτό που απλά ανέφερα ήταν η κατά την γνώμη μου μέγιστη ταχύτητα ταξιδιού χωρίς να ενοχλείσαι από θορύβους ή λόγω κρατήματος. Στο QQ με τον ίδιο κινητήρα για παράδειγμα ή 'μέγιστη ταχύτητα ταξιδιού' είναι γύρω στα 150-160. Αν κάποιος που έχει το QQ θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να πάει με 150, μπορεί να πάει με 130 και να έχει ακόμη λιγότερο θόρυβο στο εσωτερικό του από το αντίστοιχο Duster.
Επίσης, ο θόρυβος στο Duster νομίζω ότι ήταν κυρίως αεροδυναμικός και όχι τόσο του πετρελαιοκινητήρα (αν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι ιδιοκτήτες).
-
Ειναι ετσι οπως το λες.
-
Και εγώ έτσι καταλαβαίνω. Λάστιχα και αεροδυναμική να κάνουν τον θόρυβο. Επιβεβαιώνεται και αλλιώς αυτό. Ο κινητήρας κάνει τον ίδιο θόρυβο σε συγκεκριμένες στροφές ανεξάρτητα της σχέσης στο κιβώτιο. Οπότε με χαμηλές ταχύτητες (και σχέση) διαπιστώνει κανείς ότι ο diesel σε στροφές ταξιδιού είναι αρκετά ήσυχος
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
καλό χειμωνα παιδιαΤωρα καταφερα να την δω. Πολυ ωραια φωτο φιλε!!
Επισης το duster εχει καλα κρατηματα και μπορει να κινηθει με 130-140 χλμ στην εθνικη. Αθηνα-Λαμια με πεντε μαντραχαλαιους μεσα, το cruise control ρυθμισμενο στα 130 χλμ γιατι ειχαμε αργησει και το duster δεν εκανε κιχ. Γι' αυτο οσοι το πηραμε το ερωτευτηκαμε . Γιατι μαζι με ενα off road αμαξι ανακαλυψαμε οτι πηραμε και ενα αξιοπρεπεστατο οικογενειακο.. -
Καλησπέρα! Σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ το dusterακι σε diesel. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος, αν έχουν συζητηθεί τυχών προβλήματα του αυτοκινήτου? Γτ το thread έχει φτάσει 300+ σελίδες..
Επίσης, έχει αγορασει κανείς από γερμανικά μεταχειρισμένο? Σαν τιμή, τα μοντέλα του '12 παίζουν γύρω στα 13k€ μαζί με εκτελωνισμο, με 120-150 χιλιάδες χλμ κ σκέφτομαι μήπως το φέρω από εξω -
Πολλά μου φαίνονται γιατί του 12 είναι πριν το facelift. Κάτω από 18 έχει το δικινητο ντήζελ φουλ εξοπλισμένο.
-
Αν μπορεις καινουριο για να εισαι σιγουρος. Γενικα ειναι αξιοπιστο αμαξι και αν ξερεις για ποιο λογο το παιρνεις ειναι καλη αγορα
-
http://www.autotriti.gr/data/usedcars/times/DACIA.asp τιμες του autotriti..
-
Ειδικά τωρα που θα ξεστοκαρουν θα βρεις καινούργιο με λίγα παραπάνω απο τα σάπια γερμανικά.
-
Καλησπέρα σε όλους τους Dusterόπληκτους!!! Χαίρομαι ιδιαίτερα για όλους τους φίλους εδώ μέσα που ξέρουν τι θέλουν και πολύ περισσότερο ξέρουν γιατί πήραν το αυτοκίνητο που πήραν. Χάρηκα κι εγώ λάσπη και χιόνι τις προηγούμενες μέρες στη Χαλκιδική με το Navara του πατέρα μου, αλλά ονειρεύομαι ήδη εξορμήσεις στα βουνά με το Duster το οποίο βολιδοσκοπώ εδώ και 2 χρόνια. Τώρα που ήρθε στον κόσμο η κόρη η αλλαγή αυτοκινήτου είναι πλέον επιτακτική. Έχω καταλήξει σε Diesel 4X4. Για χρώμα κ.λ.π θα δείξει αν και αποκλείω μάλλον το άσπρο λόγω γρατζουνιών, γδαρσιμάτων κ.λ.π (δεκτές συμβουλές). Μέσα στις γιορτές θα κάνω μια βόλτα από τις δυο αντιπροσωπείες της Θεσ/νίκης για τα δέοντα.
Πήρα αφορμή για να γράψω από την ανάρτηση του NMousios. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό βλέπω κι εγώ Duster από Γερμανία στα κλασικά σάιτ, αλλά κάτι με κρατάει. Μπορεί τα περισσότερα να είνα φουλ εξοπλισμένα (δερμάτινα καθίσματα κ.λ.π), αλλά κολλάω στο κλασικό πρόβλημα που έχουν όλοι όσοι σκέφτονται για αυτοκίνητο από Γερμανία. Πρέπει να βρεις άνθρωπο για να το πας για έλεγχο εκεί πριν το φέρεις Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι δεν ξέρεις τι συμπεριφορά είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις φίλων που έφεραν άλλες μάρκες από Γερμανία και πως τύχαινε ρε παιδιά και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν δάσκαλος ή δασκάλα που το είχε για να πηγαίνει στο σχολείο ή κάποιος γεράκος ο οποίος έκανε λίγα χιλιόμετρα κ.ο.κ. Πραγματικά αυτοί οι μαντράδες στη Γερμανία μόνο από δασκάλους αγοράζουν;; Αυτοί οι χριστιανοί δεν έκαναν δλδ ταξίδια ανά την Ευρώπη με το αυτοκίνητο τους τα καλοκαίρια όπως οι περισσότεροι Γερμανοί;; Δε λέω μπορείς όντως να βρεις καλή περίπτωση, αλλά όπως λέει κι ο πατέρας μου 'το αμάξι καλώς ή κακώς το παντρεύεσαι για αρκετά χρόνια'. Οπότε μετά από αρκετή σκέψη και ψάξιμο προτιμώ καινούργιο και να είμαι καλυμμένος με εγγυήσεις κ.λ.π, παρά να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που πήγα Γερμανία για να φέρω ένα αυτοκίνητο. Επαναλαμβάνω ότι δεν αφορίζω όλα τα μεταχειρισμένα εξωτερικού, αλλά ξέρω αρκετές πειπτώσεις με συνεργεία που είχαν το ρόλο του σουλουπώματος αυτοκινήτων από Γερμανία με 320.000 τα οποία γυρνούσαν σε 120.00 (η συγκεκριμένη περίπτωση για Citroen picasso το οποίο μάλιστα πήρε παπάς-το τι ιμάντα, συμπλέκτη και άλλα καλούδια είχε να του αλλάξει από εκεί και πέρα ο άνθρωπος ένας Θεός ξέρει).
Τέλος πάντων μακρυγόρησα, αλλά πραγματικά χαίρομαι ιδιαίτερα όταν διαβάζω απόψεις φίλων εδώ μέσα. Μάλιστα καμαρώνω σε φίλους που συμμετέχω στο συγκεκριμένο φόρουμ κι ας μην είμαι ακόμα κάτοχος Duster. Άσε που το συγκεκριμένο νήμα είνα από τα πιο δραστήρια σε αναρτήσεις.
Κλέινοντας θα ήθελα απόψεις φίλων για το ποια καλούδια πρέπει να ζητήσω ως δωράκι από αντιπροσωπεία, όταν με το καλό πάω. Δηλαδή τι πήραν ως εξτρά στο αυτοκίνητο και τους φάνηκε στην πορεία άκρως απαραίτητο. Δε μιλάω για τα όσα έχει το αυτοκίνητο. Λογικά θα πάω για την πιο ακριβή έκδοση, καθώς σκοπέυω να το κρατήσω για αρκετά χρόνια. Ελπίζω ότι θα υάρξει και καμιά γενναία έκτπωση μέσα στο 2017 λόγω της έλευσης και του νέου Duster.
Τα σέβη μου κύριοι!! -
Κάτοχος ντήζελ 4χ4 με τον πλούσιο εξοπλισμό. Από έξτρα υπάρχει το medianav αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Ή αντιπροσωπεία δίνει συνήθως τα κλασικά, συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος. Το cruise control ίσως είναι κάτι χρήσιμο αν και που έχω δεν το χρησιμοποιώ.
Dacia Duster