-
Δεν γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες χώρες αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας η dacia λειτουργεί στην λογική του sales order stock. Δηλαδή σχεδόν όλα τα οχήματα που έρχονται εδώ ωφείλονται στην παραγγελία που έγινε από κάποιους. Θυμάμαι όταν επισκέφτηκα πρώτη φορά την αντιπροσωπεία ήταν 2-3 μήνες πριν έρθει στη χώρα μας η δεύτερη γενιά και δεν υπήρχε αυτοκίνητο της πρώτης ούτε για δείγμα.
-
Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με το design του εσωτερικού, αντιθέτως το βρίσκω κλασικό και ισορροπημένο. Δεν χορταίνω να βρίσκομαι εκεί μέσα.
Τοποθέτησα ένα σκαφάκι στο πλάι του καθίσματος συνεπιβάτη όπου βάζω το ηλεκτρονικό τσιγάρο και προσωρινά κάποια πράγματα. Στη μια φωτογραφία φαίνεται και η μετατροπή του φωτός οροφής με κόκκινο φίλτρο. Το φως, πέρα από χρήσιμο στην αστροπαρατήρηση (δεν χαλάει την προσαρμογή των οφθαλμών στο σκοτάδι) πάει όμορφα με τον πορτοκαλί/κόκκινο φωτισμό του πίνακα οργάνων. Η όλη αίσθηση είναι πολύ φιλική και ανώτερη από άλλες υλοποιήσεις του στυλ 'χριστουγεννιάτικο δέντρο' που έχουν πολλά άλλα αυτοκίνητα, όπως ένα υβριδικό Honda που μπήκα πρόσφατα αλλά και τα σύγχρονα Γαλλικά. Η προσοχή εστιάζει στον δρόμο. Ακόμη και η θέση του Media Nav τελικά μου φαίνεται ιδανική καθώς οι φωνητικές οδηγίες είναι πλούσιες και δεν χρειάζεται να το κοιτάξεις συχνά. Εκεί χαμηλά έχει λιγότερες ανακλάσεις την ημέρα και δεν σε ενοχλεί το φως του τη νύκτα.
Το αυτοκίνητο, χωρίς να είναι τέλειο, είναι τελικά εξαιρετικό. Όλα τα απαραίτητα είναι εκεί και όλες οι σαχλαμάρες απουσιάζουν. Βρίσκεται στο γλυκό σημείο μεταξύ ενός σπαρτιάτικου εργαλείου και ενός οργίου τεχνητών καταναλωτικών αναγκών. Μέτρον άριστον.
Πρόσφατο αστείο φαινόμενο. Μια κοντόχοντρη σφίγγα, το έντομο που στο αγροτικό μου το ονόμαζαν μπιμπίκα, είχε κολλήσει για πολύ ώρα να πετά από πολύγωνο σε πολύγωνο μπροστά από τη σχάρα της μάσκας. Προφανώς το μετέφραζε σε κυψέλη το πρωτόγονο νευρικό της σύστημα. -
Η θεση του media nav μπορει να εσενα να σου φαινεται καλη αλλα ειναι σε λαθος σημειο. Παρα πολυ χαμηλα απο το δρομο ωστε να παιρνεις τα ματια σου απο εκει οταν χρειαζεται να αλλαξεις μια ρυθμιση
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με το design του εσωτερικού, αντιθέτως το βρίσκω κλασικό και ισορροπημένο.
Το αυτοκίνητο, χωρίς να είναι τέλειο, είναι τελικά εξαιρετικό. Όλα τα απαραίτητα είναι εκεί και όλες οι σαχλαμάρες απουσιάζουν. Βρίσκεται στο γλυκό σημείο μεταξύ ενός σπαρτιάτικου εργαλείου και ενός οργίου τεχνητών καταναλωτικών αναγκών. Μέτρον άριστον.+1
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Η θεση του media nav μπορει να εσενα να σου φαινεται καλη αλλα ειναι σε λαθος σημειο. Παρα πολυ χαμηλα απο το δρομο ωστε να παιρνεις τα ματια σου απο εκει οταν χρειαζεται να αλλαξεις μια ρυθμισηΣωστός. Ίσως από τις χειρότερες θέσεις για οθόνη που έχω δει (σε εργοστασιακή υλοποίηση, σε aftermarket τι έχουν δει τα μάτια μας.... )
-
Σας καταλαβαίνω. Αυτό πίστευα και εγώ πριν το χρησιμοποιήσω. Αφού έλεγα να βάλω επιπρόσθετο GPS στο παρμπρίζ.
Άλλαξα γνώμη. Το GPS έχει πλούσια ηχητική πληροφορία και τα χειριστήρια στην κολώνα του τιμονιού δουλεύουν μια χαρά.
Περί ορέξεως ουδείς λόγος φυσικά. -
Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον φίλο kkokkolis καθώς σε καλούδια υπάρχει επάρκεια ενώ και το ταμπλό δίχως να διεκδικεί δάφνες εντούτοις είναι πολύ βολικό και η απλότητα του μου αρέσει. Φυσικά θεωρώ πολύ σωστή την παρατήρηση του Νίκου και του Ace αν και μεταξύ μας δεν δείνω ιδιαίτερη σημασία στην οθόνη. Μάλιστα εκτός των περιπτώσεων που χρησιμοποιώ το navigator κατά κανόνα επιλέγω να την κρατώ σβηστή ακούγωντας μουσική από το usb ή το ραδιόφωνο. Το ραφάκι στο επάνω μέρος έχει το απαιτούμενο βάθος ώστε να βάζω εκεί το πορτοφόλι, το κινητό και άλλα μικροαντικείμενα. Το ταμπλό στην πλευρα του συνοδηγού επίσης έχει πρόβλεψη όπως φαινεται και στις παραπάνω φωτογραφίες ώστε να μπουν πράγματα δίχως όμως αυτά να κυνδυνεύουν να αλλάξουν θέση σε στροφές και απότομες αλλαγές ταχύτητας. Το ντουλαπάκι μπρος από το συνοδηγό επίσης είναι πολύ μεγάλο και χωρά πάρα πολλά πράγματα και την ευκολία και πρακτικότητα αυτών έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά ο 'τεμπέλης'. Ετσι μετά από πολλά χλμ θα συμφωνήσω πως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό δίχως φανφάρες.
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα με το design του εσωτερικού, αντιθέτως το βρίσκω κλασικό και ισορροπημένο. Δεν χορταίνω να βρίσκομαι εκεί μέσα.Εγώ πάντως **πωρώθηκα **με τις φωτογραφίες. Τέτοια εσωτερικά μου αρέσουν. Βλέπω και υποβραχιόνιο. Πώρωση.
Ωραίος!... -
Οντως πολυ χαμηλα το media. Θα μπορουσε να ναι κατω το ραφι κι ετσι να ερχο6ταν πιο ψηλα η οθονη.
Υπαρχουν σε καποιο σημειο στο τιμονι χειριστηρια?
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν βαλεις cruise control, εχει κουμπακια στο τιμονι, αλλα ολα εχουν εναν λεβιε δεξια πισω απο το τιμονι, σταθερο, οπου εχει τα χειριστηρια για το ηχοσυστημα και το τηλεφωνο (bluetooth)..
-
Α μαλιστα! Ετσι τα ειχε και το clio μου, σε ενα λεβιαδακι δεξια του τιμονιου
Μια χαρα, undercover
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Λογικα σε επομενη εκδοση θα τα αλλαξουν αυτα τα σφαλματα και θα βαλουν το ραφι κατω και την οθονη πανω. Ετσι ειχαν κανει στο γκολφ 5 αφου στο γκολφ 4 το ραδιο ηταν κατω οπως στο duster.
Εγω τα προσεχω αυτα γιατι επειδη περνας καποιο χρονο σε ενα αμαξι κοιταζεις να εισαι ανετος. Π.χ. να εχει ποτηροθηκες να βαλεις ενα καφε-νερο (οχι οπως στο πεζω 2008-308 που ψαχνεις να βρεις που θα τα ακουμπησεις και δε βρισκεις),ενα υποβραχιονιο,μεγαλες ή τουλαχιστον επαρκεις θηκες στις πορτες,αναπτηρα (που τωρα δε βαζουν και χρεωνουν πακετο καπνιστη σαν εξτρα). Τωρα απο κει και περα οτι εξτρα βρεις μεσα στη καμπινα καλο θα ειναι (συρταρια,θυρες usb...) -
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι για κόστος συντήρησης: το diesel αν θυμάμαι καλά έχει ιμάντα. Γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει ν' αλλάζει (στο περίπου φυσικά) και κόστος αλλαγής (υλικά και εργασία);Να επανέλθω με μια ερώτηση: πέρα απ' τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα αλλαγής ιμάντα αν τύχει και χρειαστεί νωρίτερα πώς το καταλαβαίνεις; Δεν είναι και λίγο να μείνεις από σπασμένο ιμάντα... Άσε που και στα προβλεπόμενα μπορεί να δουν ότι είναι σε καλή κατάσταση και δε χρειάζεται αλλαγή οπότε πάλι πρέπει να'χεις το νου σου.
EDIT: έχει συζητηθεί το θέμα αρκετά απ' όσο βλέπω εδώ:
viewtopic.php?f=6&t=34582
Πάντως φαντάζομαι ιμάντα έχουν όλα τα 1.5dci ή είναι 'προνόμιο' του Duster;
-
Πώς παραθέτω τι έγραψε κάποιος και μετά από κάτω γράφω τα δικά μου? Δεν μπορώ να το βρω με τίποτα!!
-
Ο χρήστης Snowpeak έγραψε:
Πώς παραθέτω τι έγραψε κάποιος και μετά από κάτω γράφω τα δικά μου? Δεν μπορώ να το βρω με τίποτα!!Πατάς το κουμπάκι που γράφει 'παράθεση' πάνω δεξιά στο εκάστοτε post.
-
Πριν λιγες ωρες το duster ξεπερασε τα 65000 χλμ. Μεση καταναλωση 5,4 lt/100km. Στα χλμ αυτά πραγματοποιησα 4 αλλαγες λαδιων, χρειαστηκε μια διορθωτικη ενεργεια προσθηκης μιας βιδας στο φιλτροκουτι, μια αντικατασταση αισθητηρα παρκαρισματος και αντικατασταση των πισω ελατηριων μετα απο νορμα της renault. Tο συνολικο κοστος για τα παραπανω εφτασε τα 370 ευρω σε διαστημα 2 ετων και 3 μηνων. Μπορω να πω πως η επιλογη μου εως τωρα δειχνει σε καλο δρομο!
-
Ζηλεύω τις καταναλώσεις σας. Εγώ είμαι στην γειτονιά του 7
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πριν λιγες ωρες το duster ξεπερασε τα 65000 χλμ. Μεση καταναλωση 5,4 lt/100km. Στα χλμ αυτά πραγματοποιησα 4 αλλαγες λαδιων, χρειαστηκε μια διορθωτικη ενεργεια προσθηκης μιας βιδας στο φιλτροκουτι, μια αντικατασταση αισθητηρα παρκαρισματος και αντικατασταση των πισω ελατηριων μετα απο νορμα της renault. Tο συνολικο κοστος για τα παραπανω εφτασε τα 370 ευρω σε διαστημα 2 ετων και 3 μηνων. Μπορω να πω πως η επιλογη μου εως τωρα δειχνει σε καλο δρομο!Σε δυο χρόνια και κάτι 65k, άρα το χρόνο 30 χιλιάδες! Έχεις πήξει στα ταξίδια; Σε κάθε περίπτωση εύχομαι πολλά ακόμα ασφαλή και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πριν λιγες ωρες το duster ξεπερασε τα 65000 χλμ. Μεση καταναλωση 5,4 lt/100km. Στα χλμ αυτά πραγματοποιησα 4 αλλαγες λαδιων, χρειαστηκε μια διορθωτικη ενεργεια προσθηκης μιας βιδας στο φιλτροκουτι, μια αντικατασταση αισθητηρα παρκαρισματος και αντικατασταση των πισω ελατηριων μετα απο νορμα της renault. Tο συνολικο κοστος για τα παραπανω εφτασε τα 370 ευρω σε διαστημα 2 ετων και 3 μηνων. Μπορω να πω πως η επιλογη μου εως τωρα δειχνει σε καλο δρομο!Ο ορισμός του συνειδητοποιημένου οδηγού - και ανθρώπου ας μου επιτραπεί να προσθέσω από τον ηλεκτρονικό συγχρωτισμό μαζί του... - που οδηγεί το αυτοκίνητο που του ταιριάζει και είναι απολύτως ευχαριστημένος με αυτό!
Εύχομαι 10 φορές παραπάνω απροβλημάτιστα χιλιόμετρα στον ίδιο και την ίδια ικανοποίηση από το αυτοκίνητο για όλους τους οδηγούς του φόρουμ! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πριν λιγες ωρες το duster ξεπερασε τα 65000 χλμ. Μεση καταναλωση 5,4 lt/100km. Στα χλμ αυτά πραγματοποιησα 4 αλλαγες λαδιων, χρειαστηκε μια διορθωτικη ενεργεια προσθηκης μιας βιδας στο φιλτροκουτι, μια αντικατασταση αισθητηρα παρκαρισματος και αντικατασταση των πισω ελατηριων μετα απο νορμα της renault. Tο συνολικο κοστος για τα παραπανω εφτασε τα 370 ευρω σε διαστημα 2 ετων και 3 μηνων. Μπορω να πω πως η επιλογη μου εως τωρα δειχνει σε καλο δρομο!
Ο ορισμός του συνειδητοποιημένου οδηγού - και ανθρώπου ας μου επιτραπεί να προσθέσω από τον ηλεκτρονικό συγχρωτισμό μαζί του... - που οδηγεί το αυτοκίνητο που του ταιριάζει και είναι απολύτως ευχαριστημένος με αυτό!
Εύχομαι 10 φορές παραπάνω απροβλημάτιστα χιλιόμετρα στον ίδιο και την ίδια ικανοποίηση από το αυτοκίνητο για όλους τους οδηγούς του φόρουμ!Όπως έχω γράψει σε προηγούμενα ποστ μου, προφανώς συμφωνώ emperor!!!
nickthetrib from tapatalk
Dacia Duster