-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Τα 150 μπορεί να είναι απολύτως ασφαλή όταν δεν συμβαίνει τίποτα απρόοπτο και κανείς
δεν κάνει λάθη. Π.χ. αν είσαι σίγουρος ότι αποκλείεται να σκάσει απροειδοποίητα
το εμπρός ελαστικό, ότι το φορτηγό που πέρασε πριν 3 λεπτά δεν 'άφησε' την γόμα του
στο οδόστρωμα ή ότι (το κυριότερο) ο μπροστινός που τον πλησιάζεις φουριόζος
δεν θα κάνει καμία στραβοτιμονιά.https://www.youtube.com/watch?v=BYxfzW8g3ZE
(other people do mistakes...)Το να κάνει ο άλλος της @@ρια και να του δώσεις το περιθώριο μην σε πάρει στον λαιμό του είναι εξίσου σημαντικό
με το να μην την κάνεις εσύ.Βασικά αυτή είναι η πιο σωστή τοποθέτηση fiverg, απλά απολυτα σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ΠΟΤΕ.
Οπότε σταθμίζεις τις πιθανότητες και πράττεις αναλόγως. -
μπήκα λίγο σήμερα να διαβάσω κανένα νέο, κάποια παρατήρηση για τα οχήματά μας,και έχω που διαβάζω 2 σελίδες για τα όρια ταχύτητας. συγνώμη συμφορουμήτες, αλλά μου πρήξατε τα μέζεα με τα 150 τα 160 τα 120 χαω και φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μόνος. στο τελευταίο σέρβις αντί για 4,5 λίτρα λάδι ο μαστοράκος μου έβαλε 5. η στάθμη έφτασε μέχρι το σημάδι του ΜΑΧ. θα έχω άραγε κάποιο πρόβλημα? έχω κάνει σύνολο 43000 Km, και 3000 μετά το τελευταίο.
-
sorry jhn, έχεις δίκιο.
Αν δεν πέρασε το σημάδι του max δεν έχεις κανένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης jhn έγραψε:
μπήκα λίγο σήμερα να διαβάσω κανένα νέο, κάποια παρατήρηση για τα οχήματά μας,και έχω που διαβάζω 2 σελίδες για τα όρια ταχύτητας. συγνώμη συμφορουμήτες, αλλά μου πρήξατε τα μέζεα με τα 150 τα 160 τα 120 χαω και φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μόνος. στο τελευταίο σέρβις αντί για 4,5 λίτρα λάδι ο μαστοράκος μου έβαλε 5. η στάθμη έφτασε μέχρι το σημάδι του ΜΑΧ. θα έχω άραγε κάποιο πρόβλημα? έχω κάνει σύνολο 43000 Km, και 3000 μετά το τελευταίο.Και πολυ καλα εκανε ο μαστορακος και εβαλε οσο εβαλε και πηγε η σταθμη ΜΕΧΡΙ το σημαδι του ΜΑΧ!!!!!
-
Φιλε nickthetrib δεν υπαρχει παρεξηγηση καταρχην, αντιλογο κανουμε σεβομενοι ο ενας τον αλλον και ναι ,αν μπορουσα δεν θα παιρνα καθολου αμαξι. Απλα μου αρεσουν τα ταξιδια, η οδηγηση εντος και εκτος δρομου κλπ , και οπως προανεφερα και ξεκινησε αυτος ο αντιλογος, μερικες φορες γκαζωνω το αμαξι μου παραπανω απο το επιτρεπτο. Και οταν μιλαω γι' αυτους που τρεχουν, βαζω και τον εαυτο μου μεσα. Κατανοω ομως οτι εκεινη την στιγμη παρανομω. Αν καποιος παει με 140 στην αριστερη και βγει ο αλλος απο την μεσσαια με 110, ενω τον εχει δει να ερχεται, ειναι απαραδεκτος, και επικινδυνος. Απλα να καταλαβαινει και ο ερχομενος με 140 οτι ηδη παρανομη. Και οταν συμβαινει αυτο με αδειο δρομο μιλαμε για δολοφονικη οδηγηση απο τον κινουμενο με 110. Οταν ομως ο δρομος ειναι φορτωμενος με αμαξια και κινουμενος με 120 στην μεσσαια θες να προσπερασεις και δεν μπορεις γιατι στην αριστερη περνανε συνεχεια αμαξια με 140, τοτε δυστυχως, αναγκαζεσαι να χωθεις.
Και φυσικα δεν ειναι μονο η υπερβολικη ταχυτητα επικυνδινη. Ειναι το αλκοολ, το να μιλας με το κινητο στο χερι, τα φορτηγα-λεοφορεια που καθονται στην μεσσαια λωριδα, η κουραση κλπ. -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Φιλε nickthetrib δεν υπαρχει παρεξηγηση καταρχην, αντιλογο κανουμε σεβομενοι ο ενας τον αλλον και ναι ,αν μπορουσα δεν θα παιρνα καθολου αμαξι. Απλα μου αρεσουν τα ταξιδια, η οδηγηση εντος και εκτος δρομου κλπ , και οπως προανεφερα και ξεκινησε αυτος ο αντιλογος, μερικες φορες γκαζωνω το αμαξι μου παραπανω απο το επιτρεπτο. Και οταν μιλαω γι' αυτους που τρεχουν, βαζω και τον εαυτο μου μεσα. Κατανοω ομως οτι εκεινη την στιγμη παρανομω. Αν καποιος παει με 140 στην αριστερη και βγει ο αλλος απο την μεσσαια με 110, ενω τον εχει δει να ερχεται, ειναι απαραδεκτος, και επικινδυνος. Απλα να καταλαβαινει και ο ερχομενος με 140 οτι ηδη παρανομη. Και οταν συμβαινει αυτο με αδειο δρομο μιλαμε για δολοφονικη οδηγηση απο τον κινουμενο με 110. Οταν ομως ο δρομος ειναι φορτωμενος με αμαξια και κινουμενος με 120 στην μεσσαια θες να προσπερασεις και δεν μπορεις γιατι στην αριστερη περνανε συνεχεια αμαξια με 140, τοτε δυστυχως, αναγκαζεσαι να χωθεις.
Και φυσικα δεν ειναι μονο η υπερβολικη ταχυτητα επικυνδινη. Ειναι το αλκοολ, το να μιλας με το κινητο στο χερι, τα φορτηγα-λεοφορεια που καθονται στην μεσσαια λωριδα, η κουραση κλπ.makwolf αυτού του είδους ο αντίλογος μέσω πληκτρολογίου, ενέχει πάντα τον κίνδυνο παρεξήγησης. Χαίρομαι που δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Στον δρόμο που κυκλοφορούν τόσο πολλοί ξεχωριστοί άνθρωποι το ζητούμενο είναι, όσο το δυνατόν, να μην υπάρξει ζόρικη κατάσταση για κάποιον ώστε κάτω από την πίεση να μην κάνει μ@λ@κία με απρόβλεπτες και δυσάρεστες συνέπειες.
Απλά η αντιπαράθεση εδώ ξέφυγε γιατί κάποιοι νομίζουν οτι μόνο όσοι παρανομούν γίνονται επικίνδυνοι, δε λέω οτι δεν γίνονται κάποιες φορές, αλλά δεν γινονται μόνο αυτοί. -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Το λιγοτερο που εισαι ειναι παρανομος. Και αν σε γραψουν θα φταιει το γ@μημενο το κρατος, ενω ξερεις πιο ειναι το οριο ταχυτητας. Ο μονος λογος για να τρεχεις ετσι ειναι θεμα υγειας. Αυτο που καταλαβαινω ειναι μια ανικανοτητα ελεγχου του δεξιου ποδιου. Φαντασου εναν πυγμαχο που δεν μπορει να ελεγξει τα χερια του και αρχιζει και βαραει τον κοσμο αντι να μπει στο ρινγκ να πυγμαχησει. Καθε τετοιο σπορ εχει τον τοπο του που παιζεται. Τοσες χωρες εχουν οριο ταχυτητας 120-130 , κατι θα ξερουν. Ολοι το εχουμε κανει , αλλα οι περισσοτεροι θελω να πιστευω παραδεχομαστε οτι δεν θα επρεπε.
Και το σημαντηκοτερο καταλαβαινεται οτι ειμαστεΜέχρι 140 κανένας δεν ασχολείται για να σε γράψει στον αυτοκινητόδρομο (+10 από το όριο δηλαδή). Τα δε όρια είναι αυθαίρετα και κυρίως υπάρχουν για λόγους οικονομίας και ρύπανσης. Τα 90 μίλια είναι υπηρεσιακή ταχύτητα στα Motorways της Αγγλία και ας είναι το όριο αρκετά χαμηλότερο. Βέβαια αν σε τσακώσει κάμερα θα πληρώσεις...
Πολύ ενδιαφέρον πείραμα έγινε σε έναν δρόμο στο Τέξας. Το όριο ανέβηκε από τα 70 στα 85 μίλια και το ποσοστό των ατυχημάτων και των θυμάτων μειώθηκε!!! Ο λόγος ήταν ότι ο κόσμος επικεντρώθηκε στην οδήγηση αντί να προσπαθεί να επιβραδύνει συνεχώς χωρίς λόγο!!!Τα περί αντικοινωνικής συμπεριφοράς για 15-20% πάνω από το όριο, μόνο γέλωτα προκαλούν...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το λιγοτερο που εισαι ειναι παρανομος. Και αν σε γραψουν θα φταιει το γ@μημενο το κρατος, ενω ξερεις πιο ειναι το οριο ταχυτητας. Ο μονος λογος για να τρεχεις ετσι ειναι θεμα υγειας. Αυτο που καταλαβαινω ειναι μια ανικανοτητα ελεγχου του δεξιου ποδιου. Φαντασου εναν πυγμαχο που δεν μπορει να ελεγξει τα χερια του και αρχιζει και βαραει τον κοσμο αντι να μπει στο ρινγκ να πυγμαχησει. Καθε τετοιο σπορ εχει τον τοπο του που παιζεται. Τοσες χωρες εχουν οριο ταχυτητας 120-130 , κατι θα ξερουν. Ολοι το εχουμε κανει , αλλα οι περισσοτεροι θελω να πιστευω παραδεχομαστε οτι δεν θα επρεπε.
Και το σημαντηκοτερο καταλαβαινεται οτι ειμαστεΜέχρι 140 κανένας δεν ασχολείται για να σε γράψει στον αυτοκινητόδρομο (+10 από το όριο δηλαδή). Τα δε όρια είναι αυθαίρετα και κυρίως υπάρχουν για λόγους οικονομίας και ρύπανσης. Τα 90 μίλια είναι υπηρεσιακή ταχύτητα στα Motorways της Αγγλία και ας είναι το όριο αρκετά χαμηλότερο. Βέβαια αν σε τσακώσει κάμερα θα πληρώσεις...
Πολύ ενδιαφέρον πείραμα έγινε σε έναν δρόμο στο Τέξας. Το όριο ανέβηκε από τα 70 στα 85 μίλια και το ποσοστό των ατυχημάτων και των θυμάτων μειώθηκε!!! Ο λόγος ήταν ότι ο κόσμος επικεντρώθηκε στην οδήγηση αντί να προσπαθεί να επιβραδύνει συνεχώς χωρίς λόγο!!!Τα περί αντικοινωνικής συμπεριφοράς για 15-20% πάνω από το όριο, μόνο γέλωτα προκαλούν...
Όπως επίσης και τα περί μόλυνσης του περιβάλλοντος!!!!!
-
Ο χρήστης jhn έγραψε:
μπήκα λίγο σήμερα να διαβάσω κανένα νέο, κάποια παρατήρηση για τα οχήματά μας,και έχω που διαβάζω 2 σελίδες για τα όρια ταχύτητας. συγνώμη συμφορουμήτες, αλλά μου πρήξατε τα μέζεα με τα 150 τα 160 τα 120 χαω και φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μόνος. στο τελευταίο σέρβις αντί για 4,5 λίτρα λάδι ο μαστοράκος μου έβαλε 5. η στάθμη έφτασε μέχρι το σημάδι του ΜΑΧ. θα έχω άραγε κάποιο πρόβλημα? έχω κάνει σύνολο 43000 Km, και 3000 μετά το τελευταίο.Αν δεν γράψουμε για υπερβολική ταχύτητα στο topic του Duster, που θα γράψουμε;;;
ΟΚ. Sorry και από μέρους μου για το off-topic!
-
Να σας ρωτησω βρε παιδια στα 80000 που λεει ελεγχος πισω φρενων τι γινεται??Φυσημα καθαρισμα και σφιξιματα???Εχει παει κανεις???Θα ρωτησω και για την αναβαθμιση του εγκεφαλου που εχει ειπωθει εδω μεσα.Καποτε που ειχα ρωτησει σε μια αντ/πεια μου ειχαν αν δωσει εντολη το εργοστασιο γινεται κατι τετοιο.Δεν μου φαινεται εμενα σωστο αυτο.Ενα check δεν ειναι οπως κανουμε στους υπολογιστες μας πχ και γινονται οι αναβαθμισεις η κανω λαθος???
-
Ταμπουρα εχει πισω?
-
Ασχέτως από τη νομιμότητα ή σωφροσύνη των υψηλότερων ταχυτήτων, περιμένω το Duster TCE να είναι ανώτερο από το σημερινό μου αυτοκίνητο, με το οποίο κινούμαι άνετα στα 140-160 με κορυφή γύρω στα 175. Μόνο σε κατάλληλους δρόμους και άρα σπάνια, αλλά όταν πρόκειται να προσπεράσεις τρεις νταλίκες στη σειρά το επικίνδυνο αυτοκίνητο είναι το αργό. Και να μείνεις από πίσω τους είναι επικίνδυνο, καθώς δεν βλέπεις τίποτε μπροστά και από πίσω σου κολλάνε όσοι βιάζονται. Δύο φορές κόντεψα να σκοτωθώ και τις δύο φορές πήγαινα με 60-80 και μπλόκαραν τα φρένα του προ ABS αυτοκινήτου (βρεγμένο οδόστρωμα). Αν δεν φοράς ζώνη και με τα 60 σκοτώνεσαι μια χαρά, ή αποκτάς μόνιμη βλάβη στον αυχένα. Είναι θέμα συγκυριών, ο Sumacher δεν έπαθε το παραμικρό με τις F1 και την πάτησε στο ski, η Νταϊάνα σκοτώθηκε με Mercedes και ένας παιδικός μου φίλος σκοτώθηκε με παπάκι με σχεδόν μηδενική ταχύτητα (δεν φορούσε κράνος βέβαια).
Είναι χρήσιμη πληροφορία νομίζω το πως τα πάει σε εκείνες τις ταχύτητες και από ότι διαβάζω τα πάει μια χαρά αλλά με περίεργη αίσθηση τιμονιού και σχετικό θόρυβο.Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ταμπουρα εχει πισω?Ναι φιλε μου.
-
Τα 80.000km επομενως ειναι λογικο νουμερο ν ανοιξεις να δεις σε τι κατασταση ειναι τα φερμουιτ/σιαγωνες και τα κυλινδρακια των ταμπουρων. Οπως οπτικα ελεγχεις τακακια/δισκοπλακες εμπρος.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
μπήκα λίγο σήμερα να διαβάσω κανένα νέο, κάποια παρατήρηση για τα οχήματά μας,και έχω που διαβάζω 2 σελίδες για τα όρια ταχύτητας. συγνώμη συμφορουμήτες, αλλά μου πρήξατε τα μέζεα με τα 150 τα 160 τα 120 χαω και φαντάζομαι πως δεν είμαι ο μόνος. στο τελευταίο σέρβις αντί για 4,5 λίτρα λάδι ο μαστοράκος μου έβαλε 5. η στάθμη έφτασε μέχρι το σημάδι του ΜΑΧ. θα έχω άραγε κάποιο πρόβλημα? έχω κάνει σύνολο 43000 Km, και 3000 μετά το τελευταίο.
Αν δεν γράψουμε για υπερβολική ταχύτητα στο topic του Duster, που θα γράψουμε;;;
ΟΚ. Sorry και από μέρους μου για το off-topic!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Και πολυ καλα εκανε ο μαστορακος και εβαλε οσο εβαλε και πηγε η σταθμη ΜΕΧΡΙ το σημαδι του ΜΑΧ!!!!!
κάποια συνεργεία δεν συμπληρώνουν μέχρι το max για την περίπτωση που περάσει καύσιμο στα λάδια λόγο μη ολοκληρωμένης ενεργητικής αναγέννησης του dpf.Άλλοι πάλι βάζουν λάδι έως το max.Αν κανεις πολλά χλμ εντός πόλης καλύτερα να έχει 4,5 λτ.
-
Γνωμη μου ειναι πως δεν χρειαζεται ετσι κι αλλιως να φτανει το λαδι στην ενδειξη max. Ενα εκατοστό παρακατω είναι αρκετό.
-
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το μαξ δεν είναι το όριο που αν πέσει λίγο ακόμα μέσα θα σπάσει ο κινητήρας. Είναι προφανώς πιο κάτω. Ο κατασκευαστής δίνει ένα εύρος και προτείνει να είσαι μέσα σε αυτό. Και το μαξ εντός είναι.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Δεν διαφωνούμε! Βέβαια φίλε Ιάσωνα προφανώς και δεν είχες ποτέ ιταλικό όπου το max σε 1500 χλμ το πολύ το έχεις χάσει! Εκεί το μόνο που με απασχολούσε ήταν να μην πέσω κάτω από το min!
-
Όχι τέτοια προβλήματα δεν είχα ποτέ.. Με τον δείκτη της βενζίνης έχω μόνο θέμα να πέφτει γρήγορα
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Dacia Duster