-
Γενικά από ρενω αυτό που ξέρω. Abs και λοιπά συστήματα ίσον δόνηση. Αντίληψη από το αυτοκίνητο ότι θες να φρενάρεις αλλά κάτι πάει στραβά (φρενάρισμα πανικού κλπ) φρενάρει το αυτοκίνητο όσο πιο δυνατά μπορει με αποτέλεσμα να κατεβαίνει το πεντάλ
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Και εγώ ως συμπεριφορά του ABS το αντιλαμβάνομαι.
-
Ο χρήστης stelioscupra έγραψε:
Παιδια εχω ερωτηση...προχθες το ανεβασα σε χιονοδρομικο και ο δρομος σε καποια σημεια ειχε λιωμενο χιονι..φρεναρω λιοπον με μικρη ταχυτητα πανω στο χιονι για να δω πως πιανουν τα λαστιχα....φυσικα και γλίστρησαν και την ωρα που γλιστρουσα με πατημενο φρενο το πενταλ του φρενου αρχισε να μαλακωνει να τρεμοπαιζει πανω κατω και να κανει ενα θορυβο ωσπου να ακινητοποιηθει το αμαξι και να ερθει στα φυσιολογικα του το φρενο νομιζα πως επαθαν ζημια τα φρενα! το ξαναδοκιμαζω και βλεπω οτι το κανει αυτο μονο οταν το αμαξι γλιστραει. Ξερει να μου πει κανεις τι παιζει??Το ABS μπηκε, σε τετοια περιπτωση πατάς με την ιδια πιεση το φρένο και αυτο κάνει τη δουλειά του.
-
Το κανει και σε εσας δηλαδη ρε παιδια αυτο? γιατι δεν μου φενεται φυσιολογικο να συμπεριφερεται το πενταλ του φρενου ετσι.βεβαια δεν εχω και προηγουμενη εμπειρια απο οδηγηση αυτοκινητου με ABS....
-
Διάβασε και το μανουαλ. Μια χαρά φυσιολογικό είναι. Όταν ενεργοποιούνται αυτά τα συστήματα υπάρχει ενημέρωση προς τον οδηγό
-
Ο χρήστης stelioscupra έγραψε:
Το κανει και σε εσας δηλαδη ρε παιδια αυτο? γιατι δεν μου φενεται φυσιολογικο να συμπεριφερεται το πενταλ του φρενου ετσι.βεβαια δεν εχω και προηγουμενη εμπειρια απο οδηγηση αυτοκινητου με ABS....Συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα που έχουν ABS και είναι η κλασική φυσιολογική συμπεριφορά του. Κάνε μια δοκιμή φρεναρίσματος πανικού και θα νομίζεις ότι πατάει το πόδι σε χαλίκια που σπάνε, το δε πεντάλ θα 'θέλει' να διώξει το πόδι από πάνω του.
Θα το συνηθίσεις... -
Ο χρήστης Manker έγραψε:
Το κανει και σε εσας δηλαδη ρε παιδια αυτο? γιατι δεν μου φενεται φυσιολογικο να συμπεριφερεται το πενταλ του φρενου ετσι.βεβαια δεν εχω και προηγουμενη εμπειρια απο οδηγηση αυτοκινητου με ABS....
Συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα που έχουν ABS και είναι η κλασική φυσιολογική συμπεριφορά του. Κάνε μια δοκιμή φρεναρίσματος πανικού και θα νομίζεις ότι πατάει το πόδι σε χαλίκια που σπάνε, το δε πεντάλ θα 'θέλει' να διώξει το πόδι από πάνω του.
Θα το συνηθίσεις...Θα το δοκιμασω και σε ασφαλτο να δω αν θα μου κανει τα ιδια...παντως ο λογος που το μυαλο μου πηγε στο οτι ισως εχουν προβλημα τα φρενα ειναι οτι πριν απο κανα 2μηνο μου αλλαξαν τη φουσκα των φρενων στην αντιπροσωπια γιατι ηταν ο λογος μου ειπαν πως μου αναβε το λαμπακι του ESC στις κατηφορες.
-
ABS κατά 95%. Σε καμία περίπτωσεις δε χαλαρώνεις τη πίεση όταν νιώθεις το πεντάλ να σε 'γαργαλάει'.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
ABS κατά 95%. Σε καμία περίπτωσεις δε χαλαρώνεις τη πίεση όταν νιώθεις το πεντάλ να σε 'γαργαλάει'.100% θα έλεγα.
-
Στο mazda μου οταν μπαινει τo abs ,δεν νιωθω απολυτως τιποτα στο πενταλ του φρενου,ενω στο elantra του πατερα μου νιωθω τη δονηση.Ομως σε κανενα απο τα δυο δεν βυθιζεται το πενταλ περαν απο το φυσιολογικο,οπως σε νορμαλ φρεναρισμα.Εγω θα το κοιταζα αυτο με τη βυθιση που αναφερεις.
-
Είσαι σίγουρος οτι δεν ήταν κάποιο σύστημα τύπου EDC, ESP που στην ουσία φρενάρισμα μονο του το αυτοκίνητο ?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
esp δεν είναι γιατί δεν λειτουργεί σε ευθεία και πατώντας εσυ το φρένο,το edc ελέγχεται ηλεκτρονικά και στην περίπτωση σου ενεργοποιήθηκε αλλά δεν δικαιολογεί τη βύθιση του φρένου.Σε στεγνό τα φρένα σου είναι άψογα;;;έχεις παρατηρήσει κάτι;;;
-
Σε φρενάρισμα πανικού ή συμπεριφορά του πεντάλ είναι ακριβώς αυτή
-
Ο χρήστης iason1907 έγραψε:
Γενικά από ρενω αυτό που ξέρω. Abs και λοιπά συστήματα ίσον δόνηση. Αντίληψη από το αυτοκίνητο ότι θες να φρενάρεις αλλά κάτι πάει στραβά (φρενάρισμα πανικού κλπ) φρενάρει το αυτοκίνητο όσο πιο δυνατά μπορει με αποτέλεσμα να κατεβαίνει το πεντάλSent from my Nexus 5X using Tapatalk
Όπως σου είπαν και οι άλλοι, καλώς ήρθες στον κόσμο του ABS. Προσωπικά το ένιωσα πρώτη φορά το 1993. Πίστευα ότι σήμερα θα το είχαν μάθει όλοι πια.
-
Το Matrix κάνει ακριβώς το ίδιο.
Αύριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, πάμε Θεοχαράκη για να το δούμε. -
Να κάνω και γω μια ερώτηση. Έχω το λευκό ( μη μεταλλικό) duster. Έχω ως τώρα δυο άγγιγματα με ενα αμάξι το ενα και με πλαϊνό χωμα δρόμου το άλλο. Και είχα αποτελεσμα 2 εκ φθορά στο ενα και 5 εκ στο άλλο στα φτερά. Το θέμα είναι οτι ξεκόλλησε κόμματι απο τη βαφή και τις δυο περιπτώσεις. Δηλαδή φαίνεται το μαυρο απο κάτω στο σημείο. Είναι φυσιολογικό να φεύγει η βαφή τόσο εύκολα ή είναι μαπα το λευκο; και τις δυο φορες ηταν ελαφριά τα αγγιγματα και είχε ρωγμή του χρώματος στο σημείο και μετα απο λίγο καιρό ξεκόλλησε η βαφή και στα δυο σημεία. Επίσης κοστος σε φανοποιο περίπου; δεν έχω παει ακόμα.
-
Απορώ με τι τα βάφουν πια ..... Με γυμνό χέρι να τα ακουμπησει κανεις κινδυνεύουν να κάνουν σημάδι
-
Duster είναι, μην αγχωνεσαι για το χρώμα
-
Νομίζω πως είχα περιγράψει παλιότερα μια δυσάρεστη εμπειρία μου. Από μια νταλίκα στην ΕΟ ο οδηγός για καποιο λογο που μόνο αυτος ξέρει πέταξε από το παράθυρο ένα κουτάκι αναψυκτικού γεμάτο. Το κουτάκι αρχισε να αναπηδά στην ασφαλτο και τελικά έκανε ένα γκελ στην πίσω πλαϊνή μου πόρτα. Ακούγοντας τον θόρυβο φρικαρα. Τελικά τη γλύτωσα με ένα σημαδι ενός χιλιοστού στο σημείο που έφυγε το χρώμα. Εάν έπεφτε στο καπό ή στον προφυλακτήρα πιστεύω ότι η ζημιά θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη. Πάντως πέραν αυτού δεν μου έχει συμβεί κάτι άλλο. Νομίζω πάντως πως έχει πολύ σημασία με πια γωνία και με πόση ενεργεια θα γίνει η όποια επαφή, και τα αποτελέσματα που θα προκαλέσει. Το χρώμα από κτυπήματα μικρά ή μεγάλα είναι το πρωτο που μπορεί να φύγει. Το θέμα είναι να μη φεύγει εύκολα το υπόστρωμα- αστάρι που στην περίπτωση μου διαπίστωσα ότι έμεινε ανέπαφο.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Απορώ με τι τα βάφουν πια ..... Με γυμνό χέρι να τα ακουμπησει κανεις κινδυνεύουν να κάνουν σημάδιΥπερβολές.
Dacia Duster