-
Πωωωωω, τα διαβαζω και 'ντρεπομαι' . Ποια η ηλικια αυτου του ανθρωπου?
Αχαχαχαχα!!! Εγώ εαν ακυρώσω θα βάλω εσένα να πάρεις τηλέφωνο Αλέξανδρε...να τρομάξουν!
-
Εχεις παραγγειλει και δεν το πηρα χαμπαρι??
-
'..το Peugeot 208 κερδίζει αμέσως τον οδηγό του, αφού είναι ευχάριστο, άνετο και ασφαλές σε όποια διαδρομή και να βρεθεί. Η ανάρτηση φροντίζει να αμβλύνει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες των δρόμων, χωρίς να δίνει την αίσθηση χαλαρότητας και επιτρέποντας στον οδηγό να εκμεταλλεύεται πλήρως τη δύναμη του κινητήρα και να κινείται ευθύβολα και με ασφάλεια. Στις στροφές οι κλίσεις είναι περιορισμένες και το αμάξωμα του 208 παραμένει πεισματικά στην προεπιλεγμένη πορεία, μοιάζοντας λες και είναι βιδωμένο στην άσφαλτο. Παράλληλα, το τιμόνι είναι ακριβές, έχει καλή αμεσότητα και τα φρένα με τους δίσκους σε όλους τους τροχούς είναι δυνατά. Γενικότερα το μικρό Peugeot προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα κύλισης, με το γενικότερο στήσιμό του να ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο fun to drive και στην άνεση.'
'Συγκεκριμένα το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,4 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 χλμ./ώρα, με εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 122 γρ./χλμ.
Ο 1.2 PureΤech του 208 αποδίδει 100 ίππους στις 5.500 σ.α.λ., με τη ροπή του να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από του 1.0 λτ. EcoBoost, καθώς φτάνει τα 205 Nm, από τις 1.750 σ.α.λ. Πολύ καλή είναι όμως κι η κλιμάκωση του χειροκίνητου 6τάχυτου κιβωτίου, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να τα βλέπει ο οδηγός στο κοντέρ σε 9,9 δλ., ενώ η τελική ανέρχεται στα 188 χλμ./ώρα. Από πλευράς κατανάλωσης και εκπομπών CO2, η γαλλική φίρμα ανακοινώνει 5,3 λτ./100 χλμ. και 118 γρ./χλμ. αντίστοιχα (και τα δύο μοντέλα απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας).'
Τιμή στα 17.400-17.500 και για τα 2 μοντέλα.
-
Το από πάνω post περιέχει περιέχει τοποθέτηση προϊόντος
-
.. ίσως περιέχει και κάποιους από τους λόγους που το Peugeot 208 έχει πουλήσει περισσότερο από όλη την γκάμα της Ford στην Ελλάδα μαζί..2469 πωλήσεις μόνο του, με 1974 όλη η Ford..
-
'..το Peugeot 208 κερδίζει αμέσως τον οδηγό του, αφού είναι ευχάριστο, άνετο και ασφαλές σε όποια διαδρομή και να βρεθεί. Η ανάρτηση φροντίζει να αμβλύνει αποτελεσματικά τις ανωμαλίες των δρόμων, χωρίς να δίνει την αίσθηση χαλαρότητας και επιτρέποντας στον οδηγό να εκμεταλλεύεται πλήρως τη δύναμη του κινητήρα και να κινείται ευθύβολα και με ασφάλεια. Στις στροφές οι κλίσεις είναι περιορισμένες και το αμάξωμα του 208 παραμένει πεισματικά στην προεπιλεγμένη πορεία, μοιάζοντας λες και είναι βιδωμένο στην άσφαλτο. Παράλληλα, το τιμόνι είναι ακριβές, έχει καλή αμεσότητα και τα φρένα με τους δίσκους σε όλους τους τροχούς είναι δυνατά. Γενικότερα το μικρό Peugeot προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα κύλισης, με το γενικότερο στήσιμό του να ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο fun to drive και στην άνεση.'
'Συγκεκριμένα το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,4 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 χλμ./ώρα, με εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 122 γρ./χλμ.
Ο 1.2 PureΤech του 208 αποδίδει 100 ίππους στις 5.500 σ.α.λ., με τη ροπή του να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από του 1.0 λτ. EcoBoost, καθώς φτάνει τα 205 Nm, από τις 1.750 σ.α.λ. Πολύ καλή είναι όμως κι η κλιμάκωση του χειροκίνητου 6τάχυτου κιβωτίου, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να τα βλέπει ο οδηγός στο κοντέρ σε 9,9 δλ., ενώ η τελική ανέρχεται στα 188 χλμ./ώρα. Από πλευράς κατανάλωσης και εκπομπών CO2, η γαλλική φίρμα ανακοινώνει 5,3 λτ./100 χλμ. και 118 γρ./χλμ. αντίστοιχα (και τα δύο μοντέλα απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας).'
Τιμή στα 17.400-17.500 και για τα 2 μοντέλα.
Πρώτα απ' όλα το επιλεκτικό copy paste έχει ένα μεγάλο λάθος... Αυτό που έκανα bold αφορούν το fiesta. Μετά από κάτω παραθέτεις τα του 208.
Μπράβο στην πεζώ και τους μετόχους της για τις πωλήσεις των προιόντων της. Ουδεμία σύνδεση τα του άρθρου με τις πωλήσεις όμως. Σε οικονομικό forum μια τέτοια συζήτηση θα έκανε πάταγο. Αν σε κάνει να νιώθεις καλά ότι οι πωλήσεις αντιπροσωπεύουν εκατό τοις εκατό το πόσο καλό είναι ένα αυτοκίνητο έναντι ενός άλλου δεκτό αλλά αφορά εσένα.
Το τμήμα μάρκετινγκ της στελλάντις τα σπάει τελευταία, το μόνο σίγουρο
-
'Παράλληλα, το τιμόνι είναι ακριβές, έχει καλή αμεσότητα και τα φρένα με τους δίσκους σε όλους τους τροχούς είναι δυνατά. Γενικότερα το μικρό Peugeot προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα κύλισης, με το γενικότερο στήσιμό του να ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο fun to drive και στην άνεση.'
Κάποιοι από τους λόγους που οδήγησαν και εμένα στο 2008. Όσοι το έχουν ψάξει όπως εγώ (18μηνες πριν τον αγορά μου) διαπίστωσαν τις κοινές αυτές συντεταγμένες. Αυτή η χρυσή τομή 'ανάμεσα στο fun to drive και στην άνεση', νομίζω είναι που βάζει την τελεία στην αναζήτηση πολλών υποψηφίων αγοραστών.
Αν βάλουμε μαζί της ικανοποιητικές επιδόσεις, χαμηλές καταναλώσεις, ηλεκτρική επιλογή (208 και 2008 είναι 2-3 σε πωλήσεις ηλεκτρικών), φυσικά design μέσα-εξω, ποιοτικά υλικά, τότε φτιάχνεις ένα-δυο-τρια best seller..
Όπως είχα σχολιάσει και τότε, πριν κλείσω το αυτοκίνητο στις 01/2020, '..not just a pretty face'.
-
Καμία σχέση αυτή η δοκιμή με τη πραγματικότητα...οποιος εχει οδηγήσει αυτα τα 2 αυτοκίνητα μπορει αμέσως να το καταλάβει! Επισης καμια σχέση με τις πωλήσεις, αλλοι ειναι οι λόγοι και εχουν συζητηθεί πολλές φορές.
-
.. ίσως περιέχει και κάποιους από τους λόγους που το Peugeot 208 έχει πουλήσει περισσότερο από όλη την γκάμα της Ford στην Ελλάδα μαζί..2469 πωλήσεις μόνο του, με 1974 όλη η Ford..
δουβλη
-
τι κανει η ξαδερφη? λειπει η γατα και εχω μοναξιες να της πεις.
-
να σου ξηγησω εγω τον κυριοτερο, λογο πωλησης μια που πηρα ενα: ειναι απο τα ελαχιστα ετοιμοπαραδοτα στα ληζινγκ. επισης οσο το οδηγησα ειναι απλα οκ. ισως και λιγοτερο απο οκ. και δεν ειμαι χέητερ αλλα κατοχος. βασικα ειναι κουκλα αλλα οταν το παρεις μετα απο καποιες μερες συνειδητοποιεις οτι ειναι μια χαρα και καλυτερο στο στησιμο το κορσα! και ακομη καλυτερο το ιμπίθα.
-
-
'Είναι γεγονός, ότι τα δυο αυτά μικρά μοντέλα είναι από τα πιο fun to drive της κατηγορίας και έχουν το χάρισμα να μιλούν απευθείας στην καρδιά των φανατικών της οδήγησης. Στο δρόμο εμφανίζονται άκρως «στριφτερά» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δυσανασχετούν σε χαλαρούς ρυθμούς και σε μακρινά ταξίδια! Το Fiesta στοχεύει ξεκάθαρα στην οδηγική ευχαρίστηση και ειδικά σε δρόμο με στροφές, όπου αρωγοί για αυτό είναι το άμεσο και κοφτερό τιμόνι, με το set up της ανάρτησης να συμβάλλει στις άμεσες και προβλέψιμες αντιδράσεις ακόμα και στο όριο. Ναι, είναι λίγο πιο σφιχτή συγκριτικά με του Peugeot 208, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κουράζει και ταλαιπωρεί τους επιβάτες του, όταν περνά από ανωμαλίες του οδοστρώματος.'
'Τελικά ποιο;
Δύσκολη η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γιατί και τα δυο αυτοκίνητα του συγκριτικού τεστ προσφέρουν όσα αναζητά ο σύγχρονος οδηγός από την κατηγορία. Δυναμική εμφάνιση, σβέλτους κινητήρες, πολύ καλή οδική συμπεριφορά, άφθονη τεχνολογία άνεσης κι ασφάλειας και μάλιστα σε τιμές λογικές για τα προτερήματά τους. Η μάχη είναι αμφίρροπη με τον τελικό νικητή να κρίνεται όχι στις λεπτομέρειες, αλλά στα θέλω του κάθε υποψήφιου αγοραστή. Το Ford Fiesta αναμενόμενα εμφανίζει ελαφρώς πιο σπορ χαρακτήρα λόγω έκδοσης ST-Line, ενώ το 208 διακρίνεται με τα premium γνωρίσματά του, τα οποία αν του ζητηθεί θα τα βάλει για λίγο στην άκρη και θα χαρίσει οδηγικά χαμόγελα!'
Και για να είμεθα ακριβείς να προσθέσουμε και τα υπόλοιπα γραφώμενα της δοκιμής που παραλείφθηκαν.. Του συγκριτικού από το έγκριτο autogreeknews...
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου και να το χαρείς μιας και όπως λές συνδυάζει τα θέλω σου. Για κάποιους που οι προτεραιότητες του είναι περισσότερο οδηγοκεντρικές θα συνεχίζουν να επιλέγουν καταλληλότερα για εκείνους οχήματα.
-
'Είναι γεγονός, ότι τα δυο αυτά μικρά μοντέλα είναι από τα πιο fun to drive της κατηγορίας και έχουν το χάρισμα να μιλούν απευθείας στην καρδιά των φανατικών της οδήγησης. Στο δρόμο εμφανίζονται άκρως «στριφτερά» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δυσανασχετούν σε χαλαρούς ρυθμούς και σε μακρινά ταξίδια! Το Fiesta στοχεύει ξεκάθαρα στην οδηγική ευχαρίστηση και ειδικά σε δρόμο με στροφές, όπου αρωγοί για αυτό είναι το άμεσο και κοφτερό τιμόνι, με το set up της ανάρτησης να συμβάλλει στις άμεσες και προβλέψιμες αντιδράσεις ακόμα και στο όριο. Ναι, είναι λίγο πιο σφιχτή συγκριτικά με του Peugeot 208, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κουράζει και ταλαιπωρεί τους επιβάτες του, όταν περνά από ανωμαλίες του οδοστρώματος.'
'Τελικά ποιο;
Δύσκολη η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γιατί και τα δυο αυτοκίνητα του συγκριτικού τεστ προσφέρουν όσα αναζητά ο σύγχρονος οδηγός από την κατηγορία. Δυναμική εμφάνιση, σβέλτους κινητήρες, πολύ καλή οδική συμπεριφορά, άφθονη τεχνολογία άνεσης κι ασφάλειας και μάλιστα σε τιμές λογικές για τα προτερήματά τους. Η μάχη είναι αμφίρροπη με τον τελικό νικητή να κρίνεται όχι στις λεπτομέρειες, αλλά στα θέλω του κάθε υποψήφιου αγοραστή. Το Ford Fiesta αναμενόμενα εμφανίζει ελαφρώς πιο σπορ χαρακτήρα λόγω έκδοσης ST-Line, ενώ το 208 διακρίνεται με τα premium γνωρίσματά του, τα οποία αν του ζητηθεί θα τα βάλει για λίγο στην άκρη και θα χαρίσει οδηγικά χαμόγελα!'
Και για να είμεθα ακριβείς να προσθέσουμε και τα υπόλοιπα γραφώμενα της δοκιμής που παραλείφθηκαν.. Του συγκριτικού από το έγκριτο autogreeknews...
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου και να το χαρείς μιας και όπως λές συνδυάζει τα θέλω σου. Για κάποιους που οι προτεραιότητες του είναι περισσότερο οδηγοκεντρικές θα συνεχίζουν να επιλέγουν καταλληλότερα για εκείνους οχήματα.
Αδιαμφισβήτητα, θα έλεγα. Άλλωστε και εγώ πάντα έχω ένα Ford να βρίσκεται, οπότε εγώ πρώτα και καλύτερα καταλαβαίνω αυτό που γράφω και την βαρύτητά του, αφού ανάμεσα από τις άπειρες επιλογές και συνδιασμούς που θα μπορούσα να κάνω, επέλεξα την χαλαρότητα ενός C3, την πρακτικότητα (συρόμενες πόρτες) μαζί με Fiesta χαρακτηριστικά του B max, και εν τέλει τον all around οικογενειακό χαρακτήρα του 2008 (σημείωση: το προηγούμενο οικογενειακό μας ήταν Auris).
-
Αδιαμφισβήτητα αντικειμενικά τα γραφόμενα σου.... Καλό απόγευμα
-
Αδιαμφισβήτητα αντικειμενικά τα γραφόμενα σου.... Καλό απόγευμα
Το ξέρω, άλλωστε γι' αυτό διάλεξα το B max αντί του C3 Picasso τότε. Αντικειμενικά ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα.
Επίσης αντικειμενικότατα (οι απόλυτοι αριθμοί δεν δέχονται ερμηνείας) οι καλύτερες επιλογες για τους περισσότερους Έλληνες στα B είναι Yaris/208/Corsa και C3. Το C3 έχει πουλήσει 1863 έναντι 503 του Fiesta φέτος ας πούμε..
Ευχαριστώ πολύ, καλό απόγευμα και καλό μήνα!
-
Ο μέσος αγοραστής δεν έχει ιδέα από αυτοκίνητα και επιλέγει απλά αυτό που του φαίνεται πιο όμορφο και έχει καλύτερο χρηματοδοτικό.
-
Καλό μήνα και καλές πωλήσεις !
-
Dublin wrote:
Καλό μήνα και καλές πωλήσεις !
Αν νομίζεις ότι επηρεάζω τις πωλήσεις της Peugeot, τι να πω, ευχαριστώ πολύ!
-
Εγώ πάλι έχω μια παράξενη αλλεργία στα μοντέλα που κάνουν μεγάλες εταιρικές πωλήσεις, πχ το c3.
-
Το θέμα είναι αν τις επηρεάζουμε πες κανένα καλό λόγο στο αφεντικό γιατί ένα μικρό μπόνους τα Χριστούγεννα δεν θα με χαλαγε...
-
Το θέμα είναι αν τις επηρεάζουμε πες κανένα καλό λόγο στο αφεντικό γιατί ένα μικρό μπόνους τα Χριστούγεννα δεν θα με χαλαγε...
εννοείται! Θα του ζητήσω έκπτωση στην Lancia electro που θα πάρουμε σε καμία 10αρια χρόνια που θα παπουδιασουμε κ' εμείς, και άσε τις Κορολες για τους άλλους!
Στην πραγματικότητα δεν επηρεάζουμε τίποτα εδώ μέσα, αλλιώς Civic/Focus/Swift θα ήταν πρώτα σε πωλήσεις, και η Corolla θα πούλαγε καλύτερα από Yaris.
Ότι γράφουμε είναι για εσωτερική κατανάλωση γι' αυτό καλύτερα να μην είχαμε τόσες ειρωνίες και κακεντρέχεια, αλλά οκ, όλα μέσα στη ζωή είναι!
Εγώ δεν παρεξηγώ κανέναν, Ελλάδα είμαστε, χωριό, κάποτε - κάπου θα βρεθούμε!
-
Άξιος της μοίρας του οποίος επηρεαστεί και πάει να πάρει φαν του ντράιβ 208 100 ίππων και το γνωστό ονειρικό μανιουαλ κιβώτιο του έναντι του fiesta.. Διασκεδάζουμε με αυτά που διαβάζουμε. Καλοπούλητα
Peugeot 208