-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Με αυτόν το δυσφημιστικότατο κείμενο που έγραψε ο stefan για τη Μύκονο μέχρι και με αγωγή αποζημίωσης κινδυνεύει από το Δήμο Μυκόνου
@HF Προφανώς αν βάλεις πόδι αυγουστιάτικα στη Μύκονο, και δεν είσαι trendy νεαρός που πας για να σε καμαρώσουν, θα τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα.
Η Μύκονος όμως είναι ωραίο νησί, υπάρχει λόγος που έγινε αυτό που είναι σήμερα.Με αυτό που έγραψες, με πείθεις περισσότερο, λέω να πάω καμία βόλτα να με καμαρώσουν, τώρα που είμαι ακόμη νέος, ωραίος και εν γένει γαμάτος!
Θα σε εντοπίζουν και εύκολα λόγω αντανάκλασης του ηλίου στο γλόμπο
Αφού το ξέρεις πως είναι στυλ και επιλογή, παρά κάτι άλλο, μην γίνεσαι τώρα ζουλιάρης!
ακαεφ, αφήνει καράφλα ?
-
Δεν είναι αστείο που το έκλεψαν, αλλά που βρέθηκε αφύλαχτο, σε παραλία που τα κλεφτρόνια οργιάζουν.
Κι εγώ, αν ήμουν κλεφτρόνι, στη Μύκονο θα το πέρναγα το καλοκαίρι μου.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι και εκατομμύρια να έκλεβα, πάλι εκεί θα πήγαινα -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με αυτόν το δυσφημιστικότατο κείμενο που έγραψε ο stefan για τη Μύκονο μέχρι και με αγωγή αποζημίωσης κινδυνεύει από το Δήμο Μυκόνου
@HF Προφανώς αν βάλεις πόδι αυγουστιάτικα στη Μύκονο, και δεν είσαι trendy νεαρός που πας για να σε καμαρώσουν, θα τινάξεις τα μυαλά σου στον αέρα.
Η Μύκονος όμως είναι ωραίο νησί, υπάρχει λόγος που έγινε αυτό που είναι σήμερα.Με αυτό που έγραψες, με πείθεις περισσότερο, λέω να πάω καμία βόλτα να με καμαρώσουν, τώρα που είμαι ακόμη νέος, ωραίος και εν γένει γαμάτος!
Θα σε εντοπίζουν και εύκολα λόγω αντανάκλασης του ηλίου στο γλόμπο
Αφού το ξέρεις πως είναι στυλ και επιλογή, παρά κάτι άλλο, μην γίνεσαι τώρα ζουλιάρης!
ακαεφ, αφήνει καράφλα ?
Μπα, τα μαλλιά αφήνουν τον HF μάλλον!
-
Ντάξει με την κλοπή ήταν να γίνει μαλακία κι έγινε. Επειδή δεν βρήκαμε στην ίδια σειρά ξαπλώστρες, κάτσαμε 2 πάνω δύο κάτω. Οι πάνω κι εγώ πήγαμε για βουτιά και μία κιόλας έφερε την τσάντα της μπροστά και όλοι νομίζαμε ότι ήταν τα πράγματα και των δύο. Εγώ επειδή το έχω και άγχος κυριολεκτικά μπήκα, βράχηκα και βγήκα, αλλά είχε προλάβει ο τανασπου γιός και την είχε βουτήξει την τσάντα. Τραγική ειρωνία η συζήτηση στο ξενοδοχείο πριν φύγουμε:
Θύμα κλοπής: να αφήσω τα λεφτά μου στο ξενοδοχείο?
Εγώ: Ναι άστα και πάρε μερικά για μπάνιο-φαί.
Θύμα: Το ρολόι να το πάρω?
Φίλη: Αδιάβροχο δεν είναι? Εγώ θα το πάρω το δικό μου.
Θύμα: Ε το παίρνω κι εγώ.Αποτέλεσμα: το πήρε μαζί της αλλά το έβγαλε για να μπει στη θάλασσα! Γυναίκες. Go figure.
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
βρώμικη η μύκονος ?? αν αναλογιστείς την διάταξη των οδών, τα μέσα αποκομιδής και την υπερπληθώρα κόσμου είναι αναλογικά καθαρότερη από οποιοδήποτε μεσογειακό νησί...Αυτό ακριβώς έγραψα! Ότι παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες το νησί έπρεπει να λάμπει και να παρέχει σούπερ υπηρεσίες. Σε σχέση με οτιδήποτε άλλο σε Ελληνικό έδαφος εννοείται είναι πολύ μπροστά. Σε κάποιες λεπτομέρειες έπρεπε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.
-
Στέφαν, κλαρινογαμπρός;
Τι λέει η Σκόπελος; Έχω βρει εκεί ένα ωραίο by the sea αλλά έχω ακούσει ότι γίνεται πανικός από σφήκες Δε τα μπορώ αυτά
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Στέφαν, κλαρινογαμπρός;Μπαααα απέχω πάααααρα πολύ. Χωρίς 6pack, tattoo, ούτε ένα τεράστιο v-neck, θα ήμουν ντροπή και αίσχος για το είδος. Απλά εκτιμώ το ωραίο. BTW κάτι συμβαίνει με τα σουτιέν στη Μύκονο. Χαλάνε? Δεν κουμπώνουν? Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Μεγάλο μαρτύριο!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η Μύκονος όμως είναι ωραίο νησί, υπάρχει λόγος που έγινε αυτό που είναι σήμερα.Ευχάριστη έκπληξη για μένα.
Εχει κάτι για τον καθένα... και ήσυχες ωραιότατες παραλίες και Ψαρρού και ***** ξενοδοχεία και αξιοπρεπέστατα και ξεσάλωμα και ήσυχα. Και επίσης γενικά καλό φαγητό
Ε τώρα αν πηγαίνεις Αυγουστιάτικα...
Α και πολύ σωστοί εν γένει επαγγελματίες
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ντάξει με την κλοπή ήταν να γίνει μαλακία κι έγινε. Επειδή δεν βρήκαμε στην ίδια σειρά ξαπλώστρες, κάτσαμε 2 πάνω δύο κάτω. Οι πάνω κι εγώ πήγαμε για βουτιά και μία κιόλας έφερε την τσάντα της μπροστά και όλοι νομίζαμε ότι ήταν τα πράγματα και των δύο. Εγώ επειδή το έχω και άγχος κυριολεκτικά μπήκα, βράχηκα και βγήκα, αλλά είχε προλάβει ο τανασπου γιός και την είχε βουτήξει την τσάντα. Τραγική ειρωνία η συζήτηση στο ξενοδοχείο πριν φύγουμε:Θύμα κλοπής: να αφήσω τα λεφτά μου στο ξενοδοχείο?
Εγώ: Ναι άστα και πάρε μερικά για μπάνιο-φαί.
Θύμα: Το ρολόι να το πάρω?
Φίλη: Αδιάβροχο δεν είναι? Εγώ θα το πάρω το δικό μου.
Θύμα: Ε το παίρνω κι εγώ.Αποτέλεσμα: το πήρε μαζί της αλλά το έβγαλε για να μπει στη θάλασσα! Γυναίκες. Go figure.
βρώμικη η μύκονος ?? αν αναλογιστείς την διάταξη των οδών, τα μέσα αποκομιδής και την υπερπληθώρα κόσμου είναι αναλογικά καθαρότερη από οποιοδήποτε μεσογειακό νησί...
Αυτό ακριβώς έγραψα! Ότι παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες το νησί έπρεπει να λάμπει και να παρέχει σούπερ υπηρεσίες. Σε σχέση με οτιδήποτε άλλο σε Ελληνικό έδαφος εννοείται είναι πολύ μπροστά. Σε κάποιες λεπτομέρειες έπρεπε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.
ιπμίζα έχεις πάει? σικελία? κρήτη? κύπρο? που λειτουργούν αρτιότερα ?
-
ιούνιο και σεπτέβρη που οι τιμές είναι στα νορμαλ επίπεδα και ο κόσμος μοιρασμένος είναι εκπλητκικός προορισμός
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ισχύει. Ακόμα και το κατάλυμά μας που ήταν εντελώς οικογενειακή επιχείρηση (ένα αντρόγυνο τα έφερνε όλα βόλτα) είχε πολύ καλή εξυπηρέτηση, ήταν όλοι ευγενικότατοι, κόψανε κανονικά τις αποδείξεις τους (αυτονόητο αλλά δεν συμβαίνει και πάντα), μας είπαν να κάτσουμε μέχρι ότι θέλουμε την τελευταία μέρα κτλ κτλ.
Ομοίως και στα περισσότερα μαγαζιά που παρόλη την ποζεριά το προσωπικό ήταν πάντου άριστο (μέχρι και στον Καίσαρη που μπήκα 1:30 το βράδυ κάνανε τεμενάδες κι ας ήταν παραπάνω από εμφανές ότι δεν επρόκειτο να ψωνίσω). Μοναδική εξαίρεση μια αμάμητη πατσαβούρα στο Sol Y Mar που της έλεγες να σου φτιάξει καφέ και ήταν λες και της έβρισες τη μάνα, αλλά ΟΚ. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
@ ρεδ
Αγία Νάπα έχω πάει από αυτά που λες και από Κρήτη κατάγομαι κατά το ήμιση. Οπότε έχω καλή εικόνα. Απλά θεωρώ ότι έπρεπε να κάνει μεγάααλη διαφορά η Μύκονος γιατί είναι by far και πιο ακριβή και με καλύτερο κόσμο και στην τελική είναι μοναδικό προϊόν και πρέπει να το εκμεταλλεύονται αντίστοιχα.Όσο για τη σεζόν εξαρταται τι ψάχνει κανείς. Αν θες χαμό και 4-5 μερούλες να ξεσαλώσεις πας Αύγουστο. Αν θες καμιά βδομάδα να ψιλοηρεμήσεις και να γυρίσεις και όλο το νησί τότε ή Ιούνιο ή Σεπτέμβρη. Εγώ το σκέφτομαι σοβαρά πάντως για άλλο ένα 5ημεράκι Σεμπτέβρη αντί για Αρμάτα Σπέτσες. 200€ το δίνει Σεπτέμβρη το σπιτάκι και κοιμίζει μέχρι και 5 άτομα.
-
Παίδες η Σπάρτη τι λέει απο ζωή;
Πρόκειται να πάω για δουλειά εκει σε λίγες μέρες και θα μείνω για κανα εξάμηνο. -
Μάλλον κλινουμε προς Λευκάδα. Υπόψηφια ξενοδοχεία σε
Αγιος Ιωάννης
Επίσκοπος Νικιανα
Βασιλική Βασιλική
Ponti Βασιλική
Main street Νικιανα
(Όπως τα βγάζει το booking)
Ποια είναι η καλύτερη τοποθεσία overall; με μπροστά παραλία, γύρω περιοχές, αποστάσεις κλπ
Αναμένω -
Πείτε ντε για να κλείσω
Μ'ενδιαφέρουν με σειρά προτεραιότητας:
- ποιότητα της παραλίας/θάλασσας
- απόσταση από κεντρικά μέρη για βόλτες/ψώνια/φαΐ
-
Οι καλές παραλίες βρίσκονται δυτικά , το καλύτερο μέρος για μενα είναι Αγ.Νικήτας . Έχεις δίπλα σου το Κάθισμα και την 'πόλη' για φαϊ και βόλτα.
-
Ευχαριστώ για τις προτάσεις τελικά κλείστηκε βορεια στον αγ Ιωάννη δίπλα στη θάλασσα και δίπλα στη χώρα αφού δυτικά οι τιμές ξέφευγαν και οι αποστάσεις μεγάλωναν. Θα γίνονται πάραυτα εκδρομές στις παραλίες κλπ. Είμαι γεμάτος αυτιά 5 νύχτες διαμονή οπότε υπάρχει χρόνος φαντάζομαι
-
Ισχύει. Ακόμα και το κατάλυμά μας που ήταν εντελώς οικογενειακή επιχείρηση (ένα αντρόγυνο τα έφερνε όλα βόλτα) είχε πολύ καλή εξυπηρέτηση, ήταν όλοι ευγενικότατοι, κόψανε κανονικά τις αποδείξεις τους (αυτονόητο αλλά δεν συμβαίνει και πάντα), μας είπαν να κάτσουμε μέχρι ότι θέλουμε την τελευταία μέρα κτλ κτλ.
Ομοίως και στα περισσότερα μαγαζιά που παρόλη την ποζεριά το προσωπικό ήταν πάντου άριστο (μέχρι και στον Καίσαρη που μπήκα 1:30 το βράδυ κάνανε τεμενάδες κι ας ήταν παραπάνω από εμφανές ότι δεν επρόκειτο να ψωνίσω). Μοναδική εξαίρεση μια αμάμητη πατσαβούρα στο Sol Y Mar που της έλεγες να σου φτιάξει καφέ και ήταν λες και της έβρισες τη μάνα, αλλά ΟΚ. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
@ ρεδ
Αγία Νάπα έχω πάει από αυτά που λες και από Κρήτη κατάγομαι κατά το ήμιση. Οπότε έχω καλή εικόνα. Απλά θεωρώ ότι έπρεπε να κάνει μεγάααλη διαφορά η Μύκονος γιατί είναι by far και πιο ακριβή και με καλύτερο κόσμο και στην τελική είναι μοναδικό προϊόν και πρέπει να το εκμεταλλεύονται αντίστοιχα.Όσο για τη σεζόν εξαρταται τι ψάχνει κανείς. Αν θες χαμό και 4-5 μερούλες να ξεσαλώσεις πας Αύγουστο. Αν θες καμιά βδομάδα να ψιλοηρεμήσεις και να γυρίσεις και όλο το νησί τότε ή Ιούνιο ή Σεπτέμβρη. Εγώ το σκέφτομαι σοβαρά πάντως για άλλο ένα 5ημεράκι Σεμπτέβρη αντί για Αρμάτα Σπέτσες. 200€ το δίνει Σεπτέμβρη το σπιτάκι και κοιμίζει μέχρι και 5 άτομα.
Stefan, αλήθεια,μιας κι απ' ό,τι έχω καταλάβει έχεις καλή εμπειρία και από τις Σπέτσες, θα μπορούσες να κάνεις μια σύγκριση μεταξύ Σπετσών - Μυκόνου; (σε τι άτομα απευθύνονται κατά βάση, φυσικές ομορφιές, μαγαζιά για φαγητό-ποτό, επαγγελματισμός επαγγελματιών,ποιότητα σε συνδυασμό με τιμές/ποικιλία καταλυμάτων για διάφορα βαλάντια κλπ).
Από τη δική μου εμπειρία μετά από 6 πλέον χρόνια τακτικών επισκέψεων-διαμονής στις Σπέτσες (ελέω συζύγου), όπου περνάω τα καλοκαίρια συνολικά γύρω στον 1 μήνα (άδεια συν ΣΚ), μπορώ να πω τα εξής:
**Κόσμος: **2 βασικές ομάδες, Αθηναίοι με σπίτια στο νησί που έρχονται πολλά χρόνια και κάποιοι πλέον έχουν παραδώσει σκυτάλη και στη γενιά των παιδιών τους, και τουρίστες του τριημέρου-τετραημέρου. Οι πρώτοι γενικά (τα 2/3 και βάλε) ανήκουν στη μεσο/ανώτερη αστική τάξη (ή κάτι τέτοιο)... Οι τελευταίοι είναι κυρίως πιτσιρίκια, χονδρικά 19-26 ετών που έρχονται για να ζήσουν το όνειρό τους (και καλά), που σημαίνει να πάμε σε ένα μέρος που να έχει ένα Α hype, να μην ξεπατωθούμε στο ταξίδι, κι επειδή είμαστε και καλά παιδιά (όχι λετσαριό-φρικιό φάση), ας πάμε Σπέτσες. Μου χει κάνει εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια που κάθε καλοκαίρι, από μέσα Ιούνη και μετά βλέπω πιτσιρίκια που παραπέμπουν σε αυτό το προφίλ. Πολλά κοριτσάκια, καλοβαλμένα κατά κανόνα, σε παρέες των 2, 3 ή τεσσάρων, αγόρια επίσης σε ανάλογες παρέες, και λιγότερο μικτές παρέες σε αυτές τις ηλικίες.
Στην πρώτη ομάδα που ανέφερα ανήκουν και αρκετά ζευγάρια 30+ που είναι σε φάση μόλις κάναμε παιδί, δεν είναι να τρέχουμε μακριά, πάμε στο εξοχικό των γονιών παρέα με το φιλικό μας ανάλογο ζευγάρι..**Καταλύματα:**Αν και σαφώς δεν έχω ο ίδιος άμεση εικόνα, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μάλλον υπάρχει μια ανισοκατανομή στα διατιθέμενα καταλύματα. Εξηγούμαι: Από τη μια το Ποσειδώνιο με τιμές που ξεκινούν από 200+ ευρώ/βραδιά για τα μέτρια πίσω δωμάτιά του, μέχρι αρκετές 100άδες ευρώ για τα καλά, παρέα με Orloff, Νησιά με ανάλογες τιμές στη φουλ σεζόν, κάπου ενδιάμεσα το Σπέτσαι με τιμές από 100-120 μέχρι κανά 200άρι ανάλογα την περίοδο του καλοκαιριού, από κοντά 4-5 μικρά ξενοδοχεία-πανσιόν με τιμές συν πλην στο 100άρι (Αρμάτα, Κλήμης, Roumani Hotel κλπ) και μια αποδεκτή αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο ποιότητα, και μετά ο μεγάλος όγκος καταλυμάτων, κυρίως δωμάτια και μερικά ακόμα μικρά ξενοδοχεία μέτριας και κάτω ποιότητας, με τιμές 70-100 ευρώ τη βραδιά.
Νομίζω, εν τέλει, ότι στα καταλύματα δε μπορεί το νησί γενικά να χτυπήσει σε μεγάλες ποσότητες high class τουρισμό..Φαγητό: Oι πιο high class τύποι τρώνε στον Ταρσανά, Ορλώφ, Νερό της Αγάπης, Λιοτρίβι κι ένα ακόμα που άνοιξε πρόσφατα απέναντι από τον Ταρσανά αλλά μου διαφεύγει το όνομα...Τιμές από 35-40 το άτομο, μέχρι όσο αντέχει κανείς..
Οι πιτσιρικάδες φαίνεται να επιλέγουν Ακρογιαλιά στην Κουνουπίτσα, καθώς και σουβλάκι από το Τρίπορτο αλλά και τα ανάλογα μαγαζιά στην πλατεία Ρολογιού. Οι σχετικά συνειδητοποιημένοι/προσγειωμένοι αλλά και ηλικιακά μεγαλύτεροι (30+ έως αρκετά μεγάλοι) επιλέγουν τον Πάτραλη με τιμές από τα 15-20 ευρώ το άτομο..Καφές: Το κλασικό προσκήνυμα γίνεται στη Ντάπια, κυρίως στο Ρούσσο και δευτερευόντως σε Πολίτη, Star. Τα τελευταία 2 καλοκαίρια, παίζει δυνατά και το καφέ του Hotel Roumani. Τιμές για φρέντο από 3,20 μέχρι 4 ευρώ..
**Ποτό:**Κλασικό στέκι εδώ και 27 χρόνια το μπαρ Spetsa του συμπαθέστατου κι ευγενέστατου γκριζομάλλη κύριου Κώστα. Ποτό στα 5 ευρώ, πάντα καθαρό και με άφθονο πασατέμπο, αποτελεί εδώ και 4+ χρόνια σταθερή επιλογή μου.
Εδώ έρχονται σχεδόν όλες οι φυλές: Από ντόπιους, καλοβαλμένα πιτσιρίκια σαν πρώτο ποτό, νεαρά ζευγάρια-ζευγαροπαρέες, γόνοι εφοπλιστών-μεγαλόσχημων που έχουν εξοχικά στο νησί, και αρκετοί ξένοι.
Ανεβασμένο τα τελευταία 2 καλοκαίρια και το Cielo Mar (πρώην Seaside) στην Κουνουπίτσα, σε πολύ ωραίο σημείο, ίσως το πιο δροσερό μαγαζί στις Σπέτσες για καλοκαίρι (λόγω θέσης) και με αρκετά καλά κοκτέηλς και σνακς σε νορμάλ τιμές.
Για πιο άφτερ, Guzel, Stavento, Bikini, Tole, Βοοze, Throubi, Bracherra, όλα προς το παλιό λιμάνι.
Το Tole είναι μια μάλλον πριβέ φάση που είναι φουλ πουλ μουρ για ψωνάρες, το Guzel είναι φάση καλής εκδοχής μαγαζιού παραλιακής Αθήνας, το Bikini επίσης, Stavento, Booze για πιο (και καλά) χορευτικές φάσεις, επί της ουσίας ορθάδικα, το Τhroubi έχει απωλέσει την προ 2ετίας και βάλε αίγλη του, το Bracherra μια ερμαφρόδιτη κατάσταση μεταξύ φθοράς-αφθαρσίας. Υπάρχουν επίσης τα Μουράγιο και La Luz, me πολύ ωραίο χώρο, καλό γενικά service, κι ενίοτε ενδιαφέροντα κόσμο, με έμφαση στις ηλικίες από 30φεύγα μέχρι 50φεύγα...**Παραλίες:**Οι πιο μοδάτοι, μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας, πηγαίνουν στην οργανωμένη πλαζ Καίκι, στις Σχολές, στα όρια του οικισμού όπου πας και με τα πόδια (20+ λεπτά περπάτημα από Ντάπια). Πολύς κόσμος, ξαπλώστρες, ψάθες (στα 11 ευρώ τα 2 άτομα), χορευτική μουσική, σχετικά ακριβές τιμές για καφέ, μπύρα και πολλά happenings ειδικά φέτος. Σίγουρα η πιο κοσμική του νησιού.
Βρέλλος: παραλία στα 4 χλμ από τον οικισμό, θέλεις μεταφορικό μέσον. Μέσα στο πράσινο, όμορφο σκηνικό. Κοινό πιτσιρικάδες, αρκετά μοδάτοι κι εδώ εν γένει, δύσκολα βλέπεις ηλικίες άνω των 25-30, χορευτική μουσική, χορός, μπούγιο...
Παράδεισος: οργανωμένη παραλία στα όρια του οικισμού προς Αγία Μαρίνα, οριακά πηγαίνεις ποδαράτο, συμπαθητικά, πιο ρηλάξ κατάσταση, μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 30 συνήθως), δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.
Ζωγερειά: Μη οργανωμένη παραλία, για τους πιο περιπετειώδεις, πρόσβαση αποκλειστικά με μέσον κατά προτίμηση μηχανάκι ή οριακά κάποιο τζιποειδές τύπου Jimny. Στο τελευταίο τμήμα της έχει μια συμπαθητική ταβέρνα που φτιάχνει μαγειρευτά κυρίως (ειδίκευση στον κόκκορα..) και κάποιες ξαπλώστρες στην πλαζ μπροστά από αυτήν. Αρκετά γραφικά, προσφέρεται για ζευγάρια. Αυτή την περίοδο κάθε χρόνο, την ημέρα κατακλύζεται από σκάφη (θαλαμηγούς, ιστιοπλοικά) που αράζουν στα ανοιχτά της.
Αγία Παρασκευή: Ίσως η πιο γραφική παραλία του νησιού, μέσα σε πεύκα και δίπλα στο ομώνυμο εκκλησάκι. Μιας και απέχει περί τα 13 χλμ από τον οικισμό, θέλει οπωσδήποτε μέσο. Συνήθως λειτουργεί ως οργανωμένη. Εδώ θα δει κανείς ανακατεμένο κόσμο, με βασικό γνώρισμα τη διάθεση για ρηλάξ-χαλάρωση.
Λιγονέρι: Μικρή παραλία, μη οργανωμένη, στα 3 χλμ από τον οικισμό, οπότε θέλει μέσο. Εδώ συχνάζουν κυρίως άτομα από τον διπλανό παραθεριστικό οικισμό, κυρίως ζευγάρια με μικρά παιδιά (αυτοί που λέγαμε ότι έρχονται στο νησί λόγω των σπιτιών που αγόρασαν παλιότερα οι γονείς τους εκεί..)/
Ξυλοκέριζα: Οργανωμένη παραλία, στα 8 χλμ από τον οικισμό, για την οποία όμως δεν έχω σαφή εικόνα τι παίζει μιας και δεν έχω κάτσει ποτέ εκεί ενώ και οι ντόπιοι μάλλον την αποφεύγουν εξαιτίας της φημολογίας για πιθανή ρύπανση λόγω του ότι σε απόσταση περί τα 2 χλμ βρίσκεται η χωματερή του νησιού, όπου ωστόσο σε επίσης μικρή απόσταση έχουν χτιστεί βίλλες υπερπαραγωγές (μέχρι κι ελικοδρόμιο έχει μια από δαύτες):Άγιοι Ανάργυροι: Μεγάλη οργανωμένη παραλία στο πίσω μέρος του νησιού, περίπου 10 χλμ από τον οικισμό. Δύσκολα θα την πετύχει κανείς γεμάτη, είναι όμως αξιοπρεπής πρόταση και διαθέτει και ταβέρνα. Κόσμος ανακατεμένος, κυρίως ντόπιοι, οικογένειες, ξένοι κάποιας ηλικίας. Κατάλληλη για χαλάρωση. Εδώ βρίσκεται και η λεγόμενη σπηλιά του Μπεκίρη όπου έχουν γυριστεί πλάνα της γνωστής παλιάς ελληνικής ταινίας των Καρέζη - Μπάρκουλη.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν περί Σπετσών...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Stefan, αλήθεια,μιας κι απ' ό,τι έχω καταλάβει έχεις καλή εμπειρία και από τις Σπέτσες, θα μπορούσες να κάνεις μια σύγκριση μεταξύ Σπετσών - Μυκόνου; (σε τι άτομα απευθύνονται κατά βάση, φυσικές ομορφιές, μαγαζιά για φαγητό-ποτό, επαγγελματισμός επαγγελματιών,ποιότητα σε συνδυασμό με τιμές/ποικιλία καταλυμάτων για διάφορα βαλάντια κλπ).
Από τη δική μου εμπειρία μετά από 6 πλέον χρόνια τακτικών επισκέψεων-διαμονής στις Σπέτσες (ελέω συζύγου), όπου περνάω τα καλοκαίρια συνολικά γύρω στον 1 μήνα (άδεια συν ΣΚ), μπορώ να πω τα εξής:Μόλις γύρισα από Πόρτο Χέλι και μπορώ εν τάχει να πω τα εξής:
Μεταξύ Μυκόνου και Σπετσών υπάρχουν μερικές ελάχιστες ομοιότητες στον κόσμο και μέχρι εκεί. Δηλαδή Ελληνικό κοινό, καλοβαλμένο σχετικά, νέοι που αναζητούν καλό nightlife. Σε όλα τα υπόλοιπα το χάος, με πρώτη και καλύτερη διαφορά την ανυπαρξία παραλιών όπως αναφέρεις. Να πω εδώ ότι εγώ πάω στα μέρη αυτά τα τελευταία 4 χρόνια αλλά βάση μου είναι πάντα το Πόρτο Χέλι και στις Σπέτσες είμαι πολύ βραδυνός/πρωινός επισκέπτης.
Για φαγητό από αυτά που αναφέρεις έχω φάει μόνο Ορλώφ και ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Αν θυμάμαι καλά βέβαια πρέπει να είχαμε πληρώσει πάνω από 75 το άτομο. Από παραλίες έχω πάει μόνο Βρέλλο και Καϊκι και προτιμώ το Καϊκι γιατί απλά έχει ότι δεν έχουν οι παραλίες της Ερμιονίδας που συνήθως επισκέπτομαι. Κατά τα άλλα δεν είναι τίποτα το φοβερό.
Σε ότι αφορά τα βραδυνά λίγο πολύ τα έχω επισκεφθεί όλα αυτά που λες. Διαφωνώ λίγο για το Tole το οποίο πέρσυ το τίμησα δεόντως αλλά δυστυχώς φέτος είναι άδειο λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας. Πέρσυ ήταν πολύ δυνατό μαγαζί, με καλές μουσικές, πολύ κέφι και έκανε τη διαφορά σε σχέση με το Guzel αφού απευθυνόταν σε μεγαλύτερο κόσμο, που παρτάρει μεν, αλλά πιο ποιοτικά σε σχέση με τα πιτσιρίκια του Guzel. Κάκιστη εντύπωση που το Guzel την Πέμπτη είχε μίνιμουμ κατανάλωση 450€ για 12αρι τραπέζι. Να και κάτι (αρνητικό) που μοιάζει στη Μύκονο. Bikini πήγα την προηγούμενη φορά που ήμουν κάτω και δεν μπορω να πω ότι ενθουσιάστηκα.
-
Aπογοήτευση χθες η Βάθεια. Ζήτημα αν κατοικούνται 2-3 σπίτια, τα υπόλοιπα κλειστά και αφρόντιστα. Σε 2-3 περιπτώσεις επίσης παρατημένα σπίτια και πύργοι με σπασμένα και ρημαγμένα πορτοπαράθυρα και αδειασμένα εσωτερικά. Επίσης μερικά και ερειπωμένα. Κι ας τα είχε αναστηλώσει ο ΕΟΤ πριν από χρόνια.
-
Από τη δική μου εμπειρία μετά από 6 πλέον χρόνια τακτικών επισκέψεων-διαμονής στις Σπέτσες (ελέω συζύγου), όπου περνάω τα καλοκαίρια συνολικά γύρω στον 1 μήνα (άδεια συν ΣΚ), μπορώ να πω τα εξής:Μόλις γύρισα από Πόρτο Χέλι και μπορώ εν τάχει να πω τα εξής:
Μεταξύ Μυκόνου και Σπετσών υπάρχουν μερικές ελάχιστες ομοιότητες στον κόσμο και μέχρι εκεί. Δηλαδή Ελληνικό κοινό, καλοβαλμένο σχετικά, νέοι που αναζητούν καλό nightlife. Σε όλα τα υπόλοιπα το χάος, με πρώτη και καλύτερη διαφορά την ανυπαρξία παραλιών όπως αναφέρεις. Να πω εδώ ότι εγώ πάω στα μέρη αυτά τα τελευταία 4 χρόνια αλλά βάση μου είναι πάντα το Πόρτο Χέλι και στις Σπέτσες είμαι πολύ βραδυνός/πρωινός επισκέπτης.
Για φαγητό από αυτά που αναφέρεις έχω φάει μόνο Ορλώφ και ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Αν θυμάμαι καλά βέβαια πρέπει να είχαμε πληρώσει πάνω από 75 το άτομο. Από παραλίες έχω πάει μόνο Βρέλλο και Καϊκι και προτιμώ το Καϊκι γιατί απλά έχει ότι δεν έχουν οι παραλίες της Ερμιονίδας που συνήθως επισκέπτομαι. Κατά τα άλλα δεν είναι τίποτα το φοβερό.
Σε ότι αφορά τα βραδυνά λίγο πολύ τα έχω επισκεφθεί όλα αυτά που λες. Διαφωνώ λίγο για το Tole το οποίο πέρσυ το τίμησα δεόντως αλλά δυστυχώς φέτος είναι άδειο λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας. Πέρσυ ήταν πολύ δυνατό μαγαζί, με καλές μουσικές, πολύ κέφι και έκανε τη διαφορά σε σχέση με το Guzel αφού απευθυνόταν σε μεγαλύτερο κόσμο, που παρτάρει μεν, αλλά πιο ποιοτικά σε σχέση με τα πιτσιρίκια του Guzel. Κάκιστη εντύπωση που το Guzel την Πέμπτη είχε μίνιμουμ κατανάλωση 450€ για 12αρι τραπέζι. Να και κάτι (αρνητικό) που μοιάζει στη Μύκονο. Bikini πήγα την προηγούμενη φορά που ήμουν κάτω και δεν μπορω να πω ότι ενθουσιάστηκα.
σιγά να μην
booze ωραιότατο ποτάκι με 6 ευρά...
στέφανε θεωρώ οτι με τα λεφτά που δίνεις για ποτό πρέπει να πήρες το μισό μαγαζί π@ρτούζα
κατά τα άλλα δεν θυμάμαι να έχω πιει καθαρότερα ποτά σε μαγαζί...
οι παραλίες του νησιού είναι πολύ μέτριες γενικά και αν τις συγκρίσεις με αυτές της Μυκόνου σχεδόν απογοητευτικές
-
Τέλος Οκτώβρη ετοιμάζω αλπικό road trip ... Αυστρία βουνά λίμνες back roads κετσ... Η φαμίλια στην Ελλάδα , μόνος εγώ με το τούτου... ελπίζω μην έχει πιάσει καμία χιονοθυελλα μόνο εκείνες τις μέρες
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ