-
rupit & besalu
-
Info για Ναξο κ Αμοργο υπαρχουν στο τοπικο??
Τα γνωστα (παραλιες, φαι, μπαρακια), αν υπαρχει καμια καλη καβατζα για φτηνο ψαρι κλπ...
ΑΝ θυμαται κανεις ή δε βαριεται ας γραψει 2 λογακια. -
Να πας να φας στην Απειρανθο κ στο Φιλοτι..Ειναι 2 πολυ ομορφα χωρια ,το Φιλοτι λιγο πιο ορεινο, σουπερ φαι...Για μπανιο Αγ.Προκοπη καθημερινα, απο τις πιο ωραιες θαλασσες ever, αν θες περιπετεια πηγαινε κ στον Απολλωνα για μπανιο (λιγο μακρυα απο την χωρα της Ναξου).Για ποτακι οπου κ να πας ειναι ομορφα,προτιμησε τα μπαρακια στην παραλια στον Αη Γιωργη κ στην Αγ.Αννα , κυριολεκτικα πανω στην αμμο , το σουρουπο ειναι σουπερ ρομαντικα.
Μην ξεχασεις να φας αρσενικο (τοπικο τυρι) κ ξυνοτυρι.. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Τα γνωστα (παραλιες, φαι, μπαρακια), αν υπαρχει καμια καλη καβατζα για φτηνο ψαρι κλπ...
ΑΝ θυμαται κανεις ή δε βαριεται ας γραψει 2 λογακια.Πόσες μέρες Αμοργο;
-
Ταβέρνες Νάξου:
'Λευτέρης' στην Απείρανθο (εστιατόριο-το καλύτερο του νησιού)
'Αξιώτισσα' στο δρόμο για Αλυκό-Μικρή Βίγλα
'Μανώλης' στον Αγ. Προκόπη
και ένα άλλο μεταξύ Αγ. Αννας - Αγ. Προκόπη με ένα δέντρο στη μέση του δρόμου, καλό ψάρικαι ένα μεξικάνικο στην Πλάκα αλλά δε θυμάμαι το όνομά του.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
ΑΝ θυμαται κανεις ή δε βαριεται ας γραψει 2 λογακια.Νάξος:
Το χειρότερο φαγητό το έφαγα στην Απείρανθο, αλλά το χωριό αξίζει τρελά για επίσκεψη. Δεν αξίζει ο Απόλλωνας, ούτε ο Κούρος του, κατ' εμέ.
Πιο ενδιαφέρουσα επίσκεψη η Μουτσούνα με τα ορυχεία της, την γραμμή μεταφοράς και το λιμανάκι για τη σμύριδα.
Φαγητό στην χώρα και στην Αγ. Άννα βρήκα τα καλύτερα. Στην Αγ. Άννα είχε και φτηνό ψάρι, αλλά όχι κάτι τρομερό.
Οι παραλίες είναι ωραίες από Αγ. Προκόπη και πέρα, όσο προχωράς, τόσο πιο ενδιαφέρουσες και ήσυχες. Και μπόλικες, όλες με άμμο. Αν σε πιάσει ο αέρας, μόνη λύση η άλλη πλευρά προς Μουτσούνα, ο Πάνερμος είναι πάντα λάδι!
Για ποτάκι, η Αγ. Άννα που έχει ωραία μπαράκια πάνω στο κύμα (εγώ έσκαγα με το μαγιό), είτε στη χώρα στο πάνω μέρος στα σοκάκια. Έχει και στο λιμάνι κάποια, αλλά δεν πάτησα το πόδι μου, πολλή καγκουριά και κλαμπίλα...
Αμοργός:
Λίγες παραλίες, αλλά ενδιαφέρουσες. Προτείνω να μείνεις Αιγιάλη, εκεί είναι και οι περισσότερες παραλίες. Έχει και μέρη να βγεις (τον Αμόργιαλο για ρακή ψημένη, το Q για πιο after).
Από πάνω έχει κάποια ωραία χωριά (Θολάρια) που αξίζει να πας για φαγητό.
Οπωσδήποτε να φας κατσικάκι και στα δύο νησιά, ειδικά το πατατάτο στην Αμοργό είναι τέλειο. Δεν έχει σχέση με το κρέας που θα φας στην ηπειρωτική χώρα!
Να δείτε την Παναγία Χοζοβιώτισσα το μοναστήρι, αλλά προσοχή, έχει ωράριο και έχει και περπάτημα!
Από εκείνη την μεριά, έχει και τις βραχο-παραλίες Αγ. Άννα και Μούρο. Αξίζουν, αλλά είναι πολύ μικρές και πρέπει να πας νωρίς.
Η χώρα είναι πανέμορφη, αλλά υποφέρει από τους ανέμους. Θα βρεις καλό φαγητό και πολύ ωραία σοκάκια με μπαράκια.
Άλλες μεριές δεν αξίζουν, εγώ έφτασα μέχρι το άλλο άκρο, έχει μια παραλία όμορφη μεν, που δεν αξίζει τον κόπο και τα χιλιόμετρα...
Αν μπορέσεις, κάνε βόλτα με καραβάκι, θα σε πάει σε παραλίες που δεν φτάνεις αλλιώς.
Αμοργό θα βρεθώ κι εγώ φέτος, αν ακούσεις καμία Multistrada, σφύρα!Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
μεξικάνικο στην Πλάκα--> Picasso
Υπάρχει το ίδιο (πρώτο παράρτημα) στη χώρα κοντά στην πλατεία Πρωτοδικείου στο δρόμο προς την παραλία του Αγ. ΓιώργηΠερί Νάξου
-Ιταλικό με ωραίο φαγητό -** La Tratoria ** (Αγ. Προκόπιος)- Στον Αγ. Προκόπη μην πάτε στον Μπαρμπούνη για ψάρι(με ευχαριστείτε μετά).
- Καλό φαγητό στη χώρα στα στενα λίγο τσιμπημένο - Typografeio
Μπαράκια κοντά σε παραλίες
- Παραλία Πλάκας -- **Yazoo **(μπιτσόμπαρο, δουλεύει και το βράδυ. Από τα πιο ωραία του νησιού)
- Παραλία Αγ. Προκοπίου(το βράδυ είναι λίγο νέκρα) - Kahlua(μπιτσόμπαρο κυρίως το πρωί) και όσα είναι δεξιά του.
- Παραλία Αγ. Άννας - Island ( το πιο ωραίο μαγαζί του νησιού για να βγεις βράδυ,με θέα θάλασσα,[spoiler:3idaablu]προσοχή λίγο με τα ποτά [/spoiler:3idaablu] )
Μπαράκια Χώρα Νάξου
- Για παρακμιακές καταστάσεις αλλά με πολύ κέφι -- **Fragile **(όπως φεύγεις από το λιμάνι και πας Γρόττα το πρώτο στενό δεξιά) Μπορείς να βρεις από τον πιο φραγκάτο λόρδο μέχρι το ρεμάλι της Φωκίωνος αρμονικά δεμένους στο χώρο.
- Γκέι μπαρ μπαλκονάτο- **Βαβυλωνία **(κοντά στο κατάστημα του Προμπονά) Ξηγημένος ιδιοκτήτης περνάει εξίσου καλά και non-gay κοινό.
- **Escoba **(Ωραίο μαγαζί - για πιο κουβανικές καταστάσεις)
- Κλαμπάκια - **Ocean ** (δυνατή μουσική και πιστιρικαρία), **Mojo **κτλ που βρίσκονται κοντά.
- Μπαράκια στα στενά της Χώρας -** Coza Nostra**, Notos, People(club πλέον)
- Για τζαζ και χαλαρουίτα καταστάσεις - **Jazz **(βρίσκεται στα στενά πολύ πριν στα Cosa Nostra και Notos.
- Ένα μπαλκονάτο ωραίο μαγαζί που είναι πολύ στα φόρτε του φέτος είναι το Swing.
- Κλαμπ ψιλοελληνάδικο βαρυ - Δε θυμάμαι όνομα, βρίσκεται πίσω από το κεντρικό μαγαζί του Προμπονά στη χώρα.
- Ελληνάδικο και παρακμή - Day-Night. Συνδυάζει την καλύτερη θέα της παραλίας της χώρας με την πιο αιντι-μάλε--τσικουλάτα τσικιτά μουσική και τον αντίστοιχο κόσμο.
Παραλίες:
Όπως προειπώθηκε ξεκινάς με Αγ. Προκόπη και συνεχίζεις και στις υπόλοιπες Αγ. Άννα, Πλάκα κτλ- Άγρια θάλασσα με βότσαλο κάτω και βράχια για τολμηρούς - **Λυώνας **(θες αμάξι για να πας)
Πάρκινγκ
Υπάρχει πάρκινγκ κοντά στο δημαρχείο του νησιού, προτού να αρχίσει ο δρόμος της παραλίας του λιμανιού.
Ενώ το άλλο πάρκινγκ είναι ακριβώς όπως βγαίνεις από το λιμάνι στο δρόμο προς την περιοχή γρόττα, αλλά θα το φάει το αλατι.Γλέντια και χοροί - χωριό Φιλώτι
Για κοκκόρια(φαγητό) - χωριό Κουρουνοχώρι.Καταδύσεις.
Blue Fin στον Αγ. Προκόπη. Πολύ καλοί επαγγελματίες.Σουβενίρ
1.Κίτρο - γνωστό λικέρ της Νάξου
2. Τυριά - Γραβιέρα, Κεφαλογραβιέρα
3. Κυκλαδίτικα αγαλματίδια από τα στενά στο κάστρο.
**
ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ**
1)Το νερό δεν είναι και τόσο πόσιμο, αλλά υπάρχουν δημόσιες βρύσες που μπορείτε να πιείτε δωρεάν. Για όλη την άλλη ώρα θα πάρετε εμφιαλωμένο.
2) Τηλέφωνο αστυνομίας = +22850 22100
3) Τηλεφωνικός κωδικός πρόθεμα= 22850
4) Οι περισσότερες τράπεζες βρίσκονται στη χώρα εκτός από την Εθνική τράπεζα που βρίσκεται πιο έξω.
5) Μαγαζιά κινητής βρίσκονται πάνω στην Παπαβασιλείου τα περισσότερα. -
Πρόπερσυ είχα πάει Νάξο, δε θυμάμαι ονομασίες ταβερνών κλπ αλλά το Τυπογραφείο κάτι μου λέει Για ψάξτε μην έχω γράψει κανά review εδώ
Φιλότι νομίζω είχα φάει σ'ένα ωραίο ταβερνάκι στον πλακόστρωτο, ή μήπως ήταν ΑπείραθοςΓενικώς όπου κι αν είχαμε κάτσει-χωρίς σύσταση-φάγαμε καλό φαΐ, δε θυμάμαι κάποια μούφα.
Α, στις Εγγαρές μας είχαν πει να πάμε για κόκκορα (μία ταβέρνα έχει). Πήγαμε την τελευταία μέρα πριν φύγει το καράβι αλλά δεν είχαν Πήραμε όμως ομελέττα σπέσιαλ η οποία ήταν τούμπανο! Μέχρι και για το καράβι έμεινε απόθεμα
Από παραλίες μη πας μόνο κεντρικά (Αγ. άννα, αγ. προκόπη), έχει κι άλλες πιο free, καθαρές και όμορφες. Αν έχεις τζιπ ακόμα καλύτερα
-
Εγκρινω κ γω τυπογραφειο. Και ομορφο ειναι και καλο φαγητο απ οσο θυμαμαι...
-
Μεγάλη λατρεία η Νάξος, απίστευτο νησί!
Εγκρίνω κι εγω τα παραπάνω για το τυπογραφείο, αν και θυμάμαι πως υπήρχαν κι αλλα γουστοζικα στην περιοχή. Επισης εγκρίνω αξιωτισσα, όπως και την προμήθεια τοπικών τυριών.
Στην απειρανθο αξίζει να πας, όπως και στα αλλα ορεινά χωριά, και οπωσδήποτε να δεις τους κουρους στο Φλεριο. Πολυ όμορφο περπάτημα μέσα στο πράσινο.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχει και μέρη να βγεις (τον Αμόργιαλο για ρακή ψημένηΥπάρχει ακόμα ο Αμόργιαλος! Συγκλονίστηκα!
-
Πριν 2 χρόνια υπήρχε και γινόταν και χαμός!
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μεγάλη λατρεία η Νάξος, απίστευτο νησί!Εγκρίνω κι εγω τα παραπάνω για το τυπογραφείο, αν και θυμάμαι πως υπήρχαν κι αλλα γουστοζικα στην περιοχή. Επισης εγκρίνω αξιωτισσα, όπως και την προμήθεια τοπικών τυριών.
Στην απειρανθο αξίζει να πας, όπως και στα αλλα ορεινά χωριά, και οπωσδήποτε να δεις τους κουρους στο Φλεριο. Πολυ όμορφο περπάτημα μέσα στο πράσινο.
Οντως λατρεμενη η Ναξος.Καταγεται η μανα μου απο εκει , εχω περασει πολλα καλοκαιρια στο νησι.Δεν χορταινω να περπαταω στα σοκακια κ να χαζευω τα μαγαζια..Η περατζαδα το βραδυ στην Χωρα , καθε βραδυ για 'μπαμπαδες' στο rendesvous !
-
Thanks για τις πολλες κ χρησιμες πληροφοριες!
Καταγραφηκαν ολα και θα τιμηθουν δεοντως.... ειδικα τα φαγαδικα!!ΥΓ: Γρηγορη ποτε θα εισαι Αμοργο ρε??
Στελνω ΡΜ. -
Αναζητείται προορισμός (κατά προτίμηση νησιώτικος) με ξενοδοχείο ή δωμάτιο που να είναι δίπλα στη θάλασσα, να ξυπνάς και να πηγαίνεις ξυπόλητος για βουτιά Για αρχές Σεπτέμβρη. Εξαιρούνται Νάξος, Σύρος, Σαντορίνη, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Κρήτη. Η Μήλος είναι υπό έντονη σκέψιν
-
-
Λοιπον, πρωτα-πρωτα ευχαριστω κ παλι για τις πληροφοριες..
2ον Ναξο δεν ξαναπηγαινα (σορρυ απο τα παιδια που τη γουσταρετε) αλλα δε μου αρεσε ιδιαιτερα. Δεν την μισησα κιολας αλλα απο γραφικοτητα 0 (λες και δεν εισαι Κυκλαδες) και απο παραλιες μετρια πραγματα. Νταξ' ωραιες ειναι, αμμουδιες, οργανωση, καλα νερα, αλλα αυτο το πραγμα να περνανε τα Κτελ και τα φορτηγα και διπλα να αραζεις στην ξαλωστρα και να κανεις μπανιο...
Και αυτο γινεται στις υποτιθεται καλυτερες κ μεγαλυτερες του νησιου...
Το φαι δε, απο μετριο εως καλο μεν, αλλα οχι τπτ τρομερο, ουτε τρομερα φτηνο (για ακριβως τα ιδια θελαμε ~40αρι στη Ναξο και ~30αρι Αμοργο).
Εχει σα νησι τα παντα βεβαια απο αποψη ευκολιων (ακομη και νερο στα ορεινα) αλλα δε με ενθουσιασε.Απο την αλλη η Αμοργος!
Θα την ξαναεπισκεφτουμε σιγουρα στο μελλον (μετανιωσαμε μαλιστα που κατσαμε τοσες μερες Ναξο και ειχαμε λιγοτερες για Αμοργο).
Πανεμορφη, γραφικοτατη, η αγριαδα των βουνων και των βραχων σε αντιθεση με τη θαλασσα, πολυ ομορφες παραλιες οπως μ αρεσουν (πιο αγριες, πιο ανοργανωτες, με φανταστικα νερα και καποιες με φυσικη σκια, Αγια Αννα και Μουρος δε )....
Φαγητο φοβερο και φθηνο οπου κι αν κατσαμε.
Συστηνονται οπωσδηποτε οι βολτουλες με το καραβακι Γραμβουσα απο Καλοταριτισσα και Νικουρια απο Αγ. Παυλο (που ηταν και οι ιδιες ομορφες και ιδιαιτερες παραλιες), η βολτα για φαι και περιπατο στα χωριουδακια της Αιγιαλης (Θολαρια και Λαγκαδα - ειδικα στο 2ο οπωσδηποτε γλυκο στο 'Τραταρισμα' που τα φτιαχνει ενα παλικαρι ντοπιος ζαχαροπλαστης και απλα γαμουν - το μιλφειγ του ηταν απο τα καλυτερα που εχω φαει ποτε), η χωρα πολυ ομορφη επισης για περιπατο και φαι (κατι θεικες πιτσες - δε θυμαμαι το μαγαζι πως λεγοταν, ηταν σχετικα ψηλα - θα τις δειτε στα τραπεζια σιγουρα και το εστιατοριο 'Θεα' με βιολογικες σαλατες φοβερες και πατατατο κατσικακι τελειο!).
Δεν ειδαμε ολες τις παραλιες στα Καταπολα (Μαλτεζι, Πλακες κλπ) γιατι ηθελαν κι αυτες καικακι ή πεζοπορια και δεν προλαβαιναμε (και ειπαμε να αφησουμε και κατι για την επομενη φορα).Γενικα το νησι ηταν ερωτας και ανετα το επισκεπτεσαι και εντελως off-season για περιηγηση (οπως πχ Σαντορινη ή Σιφνο)..
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
ΔονούσαΩραίο φαίνεται
Επίσης κάτι τέτοιο φαίνεται καλή φάση
http://greece.greekreporter.com/2014/07 ... egean-sea/kovathe πού έμεινες Αμοργό;
-
Έχω φρικάρει με την πληρότητα από Έλληνες Π Α Ν Τ Ο Υ.
Δηλαδή, καλά κάνουν, σίγουρα υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να πάνε διακοπές, αλλά έχουν κλείσει και τα κοτέτσια τους οι ξενοδόχοι.
Ρε, δεν υπάρχει χώρος πουθενά, δεν υπάρχουν θέσεις ούτε σε βάρκες, τ ί π ο τ α!!! Δρομολόγια κλειστά, ειδικά για ΙΧ.
Ε! Δεν είναι όλοι αυτοί ξένοι, έτσι;
Άντε, και του χρόνου με υγεία. -
δε ξέρω τι γίνεται κάτω αλλά χαλκιδική πρώτο πόδι που ήμουν η ταυτοτητα μου ήταν το μόνο ελληνικό έγγραφο...ευτυχώς ήταν και μερικοί κύπριοι γιατί θα ξεχνούσα ότι είμαι ελλάδα...για ξενοδοχειακι μιλάω
λίγο καλύτερα τα πράγματα στη παραλία, λίγο άλλαζε η αναλογία
ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΔΡΟΜΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ