-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ναι, δεν μου εξηγείς τι σημαίνει 'καλοί γονείς' τελικά. Επιμένω όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί λες ότι 'δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα τα παιδιά ' αν έχουν 'καλούς γονείς' και πολύ θα ήθελα να ήξερα ποια χαρακτηριστικά γονιού μπορούν να πετύχουν τέτοιο θαύμα.
Εννοώ γονείς που ενθαρρύνουν την ελεύθερη σκέψη και δεν κολλάνε σε δόγματα. Στην τελική το τι εννοεί καθένας ως 'καλοί γονείς' διαφέρει. Το απολύτως σίγουρο κατ' εμέ είναι ότι πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα παίζει πρώτα η οικογένεια και μετά το σχολείο.
Έτσι όπως τα λες δεν διαφωνώ σε κάτι, απλά προτιμώ να μην εκθέτω τα παιδιά σε πλύση εγκεφάλου απο το να τα εκθέτω και μετά να τρέχω σαν καλός γονιός να μαζέψω τα μπερδεμένα τους μυαλά . Ας εκτεθούν όταν θα έχουν καλύτερη κρίση και άμυνες.
Γι αυτό παίρνω σαφή θέση απεμπλοκής των θρησκευτικών θεμάτων και τελετών απ το σχολείο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εξισωτικά δεν μίλησα εγώ [...]Ήταν εκείνο το 'το ένα δεν είναι λιγότερο κακό από το άλλο' που με μπέρδεψε
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Πάνω από την έδρα δε χρειάζεται ΤΙΠΟΤΑ.
Επέτρεψέ μου μια μικρή διαφωνία επί αυτού
Πάνω από την έδρα του δασκάλου, αντί για εικόνες μικρών ή μεγάλων θεούληδων θα ήθελα να υπάρχει το κείμενο,
'ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΩ ΑΠΙΣΤΕΙΝ'Βασικά, δεν χρειάζεται καν έδρα..
Γι αυτό παίρνω σαφή θέση απεμπλοκής των θρησκευτικών θεμάτων και τελετών απ το σχολείο.
Νομίζω όλοι συμφωνούμε σ' αυτό.
Και πολύ καλά έχουν κάνει οι Γάλλοι νομίζω που έχουν αντικαταστήσει τα θρησκευτικά μαθήματα με άλλα αγωγής-ανθρωπιστικά ή παρεμφερή (ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει καλύτερα). Είναι έντονη η έλλειψή τους από τα δικά μας αναλυτικά προγράμματα.
Συν το ότι οι καθηγητές μας Γυμνασίου-Λυκείου, ακόμη κι εκείνοι των Φιλοσοφικών Σχολών, δεν έχουν καμία παιδαγωγική κατάρτιση (και με ένα-δύο μαθήματα επιλογής στη Σχολή -αν υπάρχουν κι αυτά- δεν νοείται κατάρτιση), κάτι που φαίνεται ότι θα αλλάξει αν ισχύσει ο νέος νόμος της Διαμαντοπούλου. -
τεχνολογικα μαθηματα ποτε θα μπουν επιτελους?...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εξισωτικά δεν μίλησα εγώ [...]
Ήταν εκείνο το 'το ένα δεν είναι λιγότερο κακό από το άλλο' που με μπέρδεψε
Nα αντιγράφεις σωστά:
'Το ένα κακό δεν κάνει το άλλο κακό καλό ή λιγότερο κακό'Η ανθρωποκτονία δεν κάνει λιγότερο κακό τον βιασμό, η ληστεία δεν κάνει λιγότερο κακή την κλοπή.
Δεν πιστεύω να διακρίνεις εξίσωση των καταστάσεων στις παραπάνω 3 φράσεις...
-
ε ρε μάνο ήρωα
όλη μέρα στο σχολειό, για τον στάλιν μας έλεγαν btw εκεί στο κωλοχώρι που πήγα σχολείο, ούτε έναν κνιτη δεν γνώρισα, ούτε ένα φύλλο του οδηγητή δεν διάβασα, δεν είχαμε τέτοια πράματα, απαπαπα
την πιπίλα της ενοχής, της υποταγής και της τιμωρίας της 'θρησκείας της αγάπης' όμως, καλά την γλύφαμε από τα 6 μας (απ τα 4, θυμάμαι κάναμε και στο νηπιαγωγείο προσευχή)
-
Μήπως το χωριό σου ήταν αυτό που έλεγε ο Κοντογιαννίδης, όπου υπήρχε ένας κομμουνιστής κι άλλος ένας που δεν το έλεγε;
Γιατί στο δικό μου λύκειο (όχι σε χωριό) τα στρατιωτάκια του Κόμματος (ένα είναι το Κόμμα) έκοβαν βόλτες σαν κοράκια και στην τάξη πετάγονταν να πουν το μακρύ τους αν ξεστράτιζε ο καθηγητής. Ένας εξ αυτών (ψιλοσκράπας, αλλά που να τα προλάβει όλα) ανταμείφθηκε με σπουδές στη Μόσχα!
Αλλά δεν τρέχει τίποτα. ΔΕΝ τρέχει τίποτα._ -
Πλάκα πλάκα στο δημοτικό είχαμε έναν του ΚΚΕ που πετούσε ατάκες. Του είχε βγει το όνομα στο σχολείο.
Μια μέρα στο βιβλίο καθηκόντων είχα γεμίσει αντικομμουνιστικά συνθήματα και κατά τον έλεγχο έγινε το έλα να δεις μέσα στην τάξη
Ήταν η εποχή των επεισοδίων της πρώτης απόπειρας ιδιωτικής τηλεόρασης (tv100).Από μικρός στην κόντρα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μήπως το χωριό σου ήταν αυτό που έλεγε ο Κοντογιαννίδης, όπου υπήρχε ένας κομμουνιστής κι άλλος ένας που δεν το έλεγε;
Γιατί στο δικό μου λύκειο (όχι σε χωριό) τα στρατιωτάκια του Κόμματος (ένα είναι το Κόμμα) έκοβαν βόλτες σαν κοράκια και στην τάξη πετάγονταν να πουν το μακρύ τους αν ξεστράτιζε ο καθηγητής. Ένας εξ αυτών (ψιλοσκράπας, αλλά που να τα προλάβει όλα) ανταμείφθηκε με σπουδές στη Μόσχα!
Αλλά δεν τρέχει τίποτα. ΔΕΝ τρέχει τίποτα._Στο δικό μου λύκειο ήταν ένας που μας είχε ζαλίσει τ @@ με τους deep purple
Εγώ γούσταρα led zeppelin -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μήπως το χωριό σου ήταν αυτό που έλεγε ο Κοντογιαννίδης, όπου υπήρχε ένας κομμουνιστής κι άλλος ένας που δεν το έλεγε;όλοι κόκκινοι στο χωριό μου
έναν βιομήχανο είχαμε κάποτε και τον κρεμάσαμε απ τ @@ του στην πλατείαάλλα λόγια ν αγαπιόμαστε
-
Αν και είμαι αντίθετος σ' αυτές τις πρακτικές του ΚΚΕ εννοείται, εν τούτοις, στρατούς με κομμουνιστάς καθ' όλην τη μαθητεία μου δεν πέτυχα και έχω την εντύπωση πως είμαστε κοντά ηλικιακά με το Μάνο....
Φυσικά, προσευχές, παπάδες, ακόμη και εξομολογήσεις εντός του σχολικού συγκροτήματος, πέτυχα πολλές φορές.
Είναι εντελώς ΑΣΧΕΤΗ η κουβέντα για τα ΚΝιτόπουλα και τους κομματικούς στρατούς. Εδώ μιλάμε για τις κεντρικές πολιτικές του υπουργείου και πώς είναι δυνατόν να επιτρέπει στα παπαδαριά να σουλατσάρουν ανενόχλητα, ενώ παράλληλα η κατήχηση να επιτρέπεται για την Ορθόδοξη Εκκλησία και να γίνεται από τους ίδιους τους δασκάλους.
Τριτοκοσμικά πράγματα, απλώς.
Τα υπόλοιπα, είναι άσχετα. & -
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι εντελώς ΑΣΧΕΤΗ η κουβέντα για τα ΚΝιτόπουλα και τους κομματικούς στρατούς. Εδώ μιλάμε για τις κεντρικές πολιτικές του υπουργείου
Τα υπόλοιπα, είναι άσχετα. & -
τι λε ρε φιλαράκι
ένα και το αυτό -
Καλα ρε Μάνο, θα μας τρελάνεις?
Τί σχέση έχει το κύρηγμα του ΚΚΕ, το οποίο το γειώνεις όποτε γουστάρεις, με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ πλύση εγκεφάλου στα πιτσιρίκια την ώρα των θρησκευτικών?
Ξέρεις με τί θα μπορούσες να παρουσιάσεις το ΚΚΕ άμα θέλεις σώνει και καλά να βρεις αντιστοιχία ? με τους ιεχωβάδες που σου χτυπάνε την πόρτα και τους την κλείνεις στη μάπα.
Μπήκε ποτέ ΚΝΙΤΗΣ μέσα στην τάξη εν ώρα μαθήματός σου επί μια ώρα να σου μιλάει για Μαρξ και στάλιν?
Να σου μιλήσουν οι αναρχικοί για συστημική προπαγάνδα μέσω της εκπαίδευσης το καταλαβαίνω, εδώ μιλάμε για την ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ πολιτική, το τί κάνει ένας άσχετος φορέας, να το κουβεντιάσουμε και να το κρίνουμε, αλλά ήμαρτον...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[...]Να στο θέσω διαφορετικά.
Αν όντως καταλαβαίνεις το τεράστιο χάσμα μεταξύ επίσημου κρατικού προγράμματος και εξάσκησης επιρροής από ένα δάσκαλο εξ έδρας σε σχέση με μια εξωσχολική δραστηριότητα μεταξύ συμμαθητών, τότε τι σκατά αντέδρασες εξαρχής στο πολύ απλό ποστ 'ε δεν είναι ρε παιδιά το ίδιο πράγμα τα δύο';
Ή μήπως δεν αντέδρασες, αλλά εκδήλωσες τη συμφωνία σου και όλα τα φανταζόμαστε;
ΑΠλώς όταν άρχισε να γίνεται μια αντιπαράθεση άλλων 'κακών' στο κακό του επίσημου προσηλυτισμού [ομολογουμένως όχι από εσένα εν αρχή], εγώ έγραψα ότι 'έλεος δεν είναι τα ίδια πράγματα', εσύ θεώρησες σκόπιμο να κράξεις περί 'ιδεολογικών σούρτων φέρτων', να πεις για 'κακά που δεν κάνουν άλλα κακά χειρότερα', γιατί τελικά συμφωνείς ότι το ένα είναι πολύ χειρότερο από το άλλο.Σίγουρα.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Πάνω από την έδρα του δασκάλου, αντί για εικόνες μικρών ή μεγάλων θεούληδων θα ήθελα να υπάρχει το κείμενο,
'ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΩ ΑΠΙΣΤΕΙΝ'
Αρχή για κάθε έρευνα, αυτή δηλαδή που μαζί με τη λογική μας κατέβασε από τα δέντρα και μας έβγαλε από τις σπηλιές.
Έχω την αίσθηση πως κάτι τέτοιο θα ήταν μια καλή αρχή.Μη ξεχνάτε όμως ότι κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το κριτήριο επιλογής ήταν η θρησκεία - έτσι ήρθαν στην Ελλάδα πολλοί καραμανλήδες (τουρκόφωνοι χριστιανοί).
Δυστυχώς στην Ελλάδα η θρησκεία είναι αλληλένδετη με το κράτος,
από την άλλη μεριά όμως η εκκλησία είναι πάμπλουτη και το κράτος χρεοκοπημένο - καιρός να δημευθεί η εκκλησιαστική περιουσία. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
τεχνολογικα μαθηματα ποτε θα μπουν επιτελους?...Όπως;
-
Σκάκι, τάβλι και πόκερ
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σκάκι, τάβλι και στριπ πόκερfixed
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
'ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΩ ΑΠΙΣΤΕΙΝ'
Αρχή για κάθε έρευνα, αυτή δηλαδή που μαζί με τη λογική μας κατέβασε από τα δέντρα και μας έβγαλε από τις σπηλιές.
Έχω την αίσθηση πως κάτι τέτοιο θα ήταν μια καλή αρχή.Μη ξεχνάτε όμως ότι κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το κριτήριο επιλογής ήταν η θρησκεία - έτσι ήρθαν στην Ελλάδα πολλοί καραμανλήδες (τουρκόφωνοι χριστιανοί).
Δυστυχώς στην Ελλάδα η θρησκεία είναι αλληλένδετη με το κράτος,
από την άλλη μεριά όμως η εκκλησία είναι πάμπλουτη και το κράτος χρεοκοπημένο - καιρός να δημευθεί η εκκλησιαστική περιουσία.Η εκκλησιαστική περιουσία δε χρειάζεται δήμευση, αλλά φορολόγηση. Δήμευση χρειάζονται οι περιουσίες πολιτικών/συνδικαλιστών/επιχειρηματιών/μεσολαβητών που κατάκλεψαν το κράτος με μίζες, παράνομες/ύποπτες συμβάσεις, κτλ.
Αν βρισκόταν όμως, κάποιος Άγιος άνθρωπος και χάριζε μεγάλο κομμάτι της περιουσίας της Εκκλησίας στο Κράτος, για αποπληρωμές, κτλ, θα ήταν ευχάριστο (ουτοπική σκέψη).
-
ΟΚ, ας απαντήσω με μια κίνηση σε όλους για οικονομία χρόνου και μηνυμάτων (μη συφιλιάζεται και ο koutsan που τα μετράει όπως ο Εβραίος τις λίρες - αλέρτ, ρατσιστικό παραλήρημα του manosk, τροχάτε αδέλφια!).
Αν το έλεγε αυτό, περί θρησκευτικών κλπ, ο τάδε-οποιοσδήποτε-δεν-έχει-κόψει-φλέβες-για-τα-μαρξιστικά, θα συμφωνούσα κι όλα ΟΚ.
Όταν όμως το λένε άνθρωποι που δεν δίνουν μία δεκάρα για το αν κάποιοι ιδεολογικώς ομογάλακτοι αλωνίζουν συστηματικά στα σχολεία, νομίζω ότι υπάρχει πεδίον τρολαρίσματος λαμπρόν.Τι να λέμε δηλαδή τώρα; Ότι οι λάτρεις του κράτους, όχι του παρόντος φυσικά, αλλά αυτού που θα δημιουργηθεί μετά την Επανάσταση και θα τσεκουρώνει τους καπιταλιστές, διαμαρτύρονται για την κρατική συμμετοχή στη διαμόρφωση της γνώμης των πολιτών από μικρή ηλικία;
Ότι το 'κρατικό' είναι κακό, αλλά το 'μη κυβερνητικό' είναι ή καλό ή δεν μας νοιάζει κιόλας;
Ότι οι ίδιοι που δεν ενδιαφέρονται για την ελευθερία των λίγων ή των πολλών στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εφόσον δεν λειτουργεί αυτή η ελευθερία προς την κατεύθυνση που γουστάρουν, στενοχωριούνται για την έλλειψη ελεύθερης διαμόρφωσης γνώμης των παιδιών στα σχολεία;Τι να κάνω όταν μου δίνουν φαΐ στο πιάτο; Όχι να πω;
Εν πάσει περιπτώσει, η σωστή απάντηση ήταν κάτι σαν αυτό που έγραψε ο skye. Oι λοιποί σε γενικές γραμμές εκτέθηκαν.
Περί εκκλησίας [#2]