-
από kon5 » 08/01/11 12:37
leonp έγραψε:
Οι γάμοι στο Δημαρχείο είναι καλύτεροι από τους θρησκευτικούς γιατί δεν υποβάλλεσαι στο μαρτύριο της εκκλησίας.
Καλείς λίγους (και καλούς) συγγενείς και φίλους.
Δεν μουδιάζει το χέρι σου από τις χαιρετούρες.
Δεν χρειάζεσαι να αρχίσεις να ντύνεσαι 3 μήνες πριν.
Στη δεξίωση που ακολουθεί τρως σε κανονικό τραπέζι σαν άνθρωπος.
Δεν πληρώνεις κερατιάτικα στον παπά για να ανάψει όλα τα φώτα στην εκκλησία.
Δεν σου πετάνε δεκάκιλα τσουβαλάκια ρύζι κακοπροαίρετοι φίλοι.Μη παντρεύεστε στις εκκλησίες - κουμπάρες έχει και στο Δημαρχείο (σίγουρα όχι τόσο έτοιμες όσο στην εκκλησία).
ο σοφός Λεωνίδας μίλησε.Και ποιός σε εμποδίζει να κάνεις γάμο σε εκκλησία με λίγους (και καλούς) συγγενείς και φίλους, έτσι ώστε να μην μουδιάσει το χέρι σου από τις χαιρετούρες, να φορέσεις απλά ρούχα μόλις μία ώρα πριν από το μυστήριο, να φας σε κανονικό τραπέζει σαν άνθρωπος, να μην πληρώσεις ούτε μία δραχμή στον παπά για φωταψίες και να αρκεστείς στο ατμοσφαιρικό φως που μπαίνει από τα βιτρώ, και να μην μοιράσεις (ΕΣΥ) ούτε ρύζι ούτε κουφέτα στους καλεσμένους σου για να σου ρίξουν?
-
Ο γάμος στην εκκλησία είναι παραδοσιακός γάμος όπου πρέπει παραδοσιακά να καλέσεις τους πάντες.
Εκτός αν παντρευτείς σε κανένα ξωκκλήσι νησιού.Όταν λες ότι παντρεύτηκες στο δημαρχείο κανένας δεν αναρωτιέται γιατί δεν τον κάλεσες.
-
Ο γάμος στην εκκλησία ειναι επίσης καμουφλαζ: Σε ένα χωριό ~5000 κατοίκων που ζω π.χ. πρακτικά όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, οπότε το να κάνεις κάτι που σε ξεχωρίζει ΠΟΛΥ από τους υπόλοιπους, όπως το να μην πας στον παπά για να παντρευτείς (Θεός φυλάξει!! ) θα σε κάνει αυτόματα αντικείμενο σχολιασμού, πράγμα όχι απαραίτητα ευχάριστο.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Γιατί αν μείνει αμόρφωτο ναι, θα πάθει ζημιά αποδεδειγμένα, γι αυτό τα μορφώνουμε άλλωστε, ούτε να σκεφτεί θα μπορεί ούτε να μιλήσει ούτε να γράψει αν δεν πάει σχολείο. Αν δεν βαπτιστεί τι ακριβώς θα πάθει;
Ο 'αμόρφωτος' παππούς μου έγινε σπουδαίος ξυλουργός, για 50 χρόνια πέρασαν από τα χέρια του χιλιάδες ζώα, έχτισε 2 σπίτια, γέννησε-μεγάλωσε-σπούδασε-πάντρεψε 8 παιδιά μόνος του, πρόλαβε είδε 15 εγγόνια-8 δισέγγονα. Δεν πήγε ποτέ του σχολείο. Δεν μπορούσε να γράψει. Ήταν αμόρφωτος; Μπορούσε να μιλήσει μια χαρά. Στο ΚΑΠΗ βαρέθηκε να πηγαίνει γιατί οι άλλοι 'μορφωμένοι' παππούδες δεν ήξεραν μία για πολιτική, όπως έλεγε. Πέθανε μακάριος στα 97 του.
Αλλά άλλο ήθελα να πω, με τον παραλληλισμό γλώσσας-θρησκείας.
- Ο παππούς σου που ήταν άξιος άνθρωπος θα ήταν άλλος άνθρωπος αν είχε μάθει στο σχολείο μαθηματικά φυσική γεωγραφία και βιολογία, παν είχε μάθει και κανα δυο γλώσσες και και πεντε έξι πράγματα για την αρχαία ελλάδα. Σίγουρα άξιος θα ήταν πάλι αλλά άλλος άνθρωπος και αυτός και όσοι μεγάλωσαν απ αυτόν.
- Αν ο παππούς σου απλά δεν βαφτιζόταν στα 1 αλλά στα 21 θα ήταν σχεδόν ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος άνθρωπος. Και λέω σχεδόν ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος άνθρωπος γιατί δεν μπορώ να εκτιμήσω το σοκ της κολυμπήθρας για ένα μωρό.
**Το άλλο που λες ότι ήθελες να πεις το λύνει η τοποθέτηση μου πως η θρησκεία είναι ένα πράγμα που για να το δεχτώ να υπάρχει, να υφίσταται γύρο μου θα πρέπει να ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Ούτε στο δικό μου παιδί ούτε στο δικό σου, τελεία και 1000 παύλες. **
Αν δεν ισχύει αυτό θα προσπαθήσω όπου και όσο μπορώ να το επιβάλλω με όσα μέτρα μπορώ να πάρω, θα την πολεμάω με νύχια και δόντια. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ο γάμος στην εκκλησία ειναι επίσης καμουφλαζ: Σε ένα χωριό ~5000 κατοίκων που ζω π.χ. πρακτικά όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, οπότε το να κάνεις κάτι που σε ξεχωρίζει ΠΟΛΥ από τους υπόλοιπους, όπως το να μην πας στον παπά για να παντρευτείς (Θεός φυλάξει!! ) θα σε κάνει αυτόματα αντικείμενο σχολιασμού, πράγμα όχι απαραίτητα ευχάριστο.Στα αμπαρια σου
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
η θρησκεία είναι ένα πράγμα που για να το δεχτώ να υπάρχει, να υφίσταται γύρο μου θα πρέπει να ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Ούτε στο δικό μου παιδί ούτε στο δικό σου, τελεία και 1000 παύλες. [/b]
Πολύ σωστό imo αυτό που λέει ο Τάσος. Στηρίζεται στο αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης δράσης του ατόμου στην κοινωνία. Όμως για να υπάρξει πρόσφορο έδαφος ευδοκίμησης της τοποθέτησης αυτής προϋποθέτει μια επανάσταση εσωτερική, στο μυαλό του καθενός μας. Να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από θέσφατα και αγκυλώσεις. Να σκεφθούμε ελεύθερα. Μεγάλη υπόθεση η ελεύθερη σκέψη.
Τυχαία προχθές έβλεπα την ταινία agora με την ιστορία της Υπατίας. Ο φανατισμός σε όλο το μεγαλείο του.
Κάποια πράγματα φαντάζουν τόσο απλά αλλά και τόσο δύσκολα μαζί που σε κάνουν ειλικρινά να απορείς για το ανεφάρμοστό τους
-
εγω ακομη δεν εχω καταλαβει το πως να βαφτιστεις αυτοματα κανει download ολη την γνωση σε σενα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι γάμοι στο Δημαρχείο είναι καλύτεροι από τους θρησκευτικούς γιατί δεν υποβάλλεσαι στο μαρτύριο της εκκλησίας. Δεν θυμάμαι κανένα μαρτύριο στην εκκλησία. Απεναντίας, μόνο συγκίνηση και ακόμα και κατάνυξη. Ηταν ενας μικρός ναός, (τί να κάνουμε, αυτόν είχε το χωριό), ηταν γεμάτος απο κόσμο, οπως επίσης και το προαύλιο και η τελετή ήταν πραγματική μαγεία (φτου, κακά.... ). Βεβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε κι ο ιερέας που, και τη λειτουργία έκανε άψογα (οχι απο συνήθεια) και όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε, ανακοίνωσε στους παριστάμενους πως όποιος δεν ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα μπορεί να περάσει εξω, διαφορετικά να 'βγάλει το σκασμό'.....Και φυσικά, βγηκε ο σκασμός για ΌΛΟ το υπολοιπο....
Καλείς λίγους (και καλούς) συγγενείς και φίλους. Καλείς όσους θέλεις. Καλεσα όσους με είχανε καλέσει και ακόμα περισσότερους και παρόλο που οι τραγικά περισσότεροι ΔΕΝ ηταν προσκεκλημένοι στο τραπέζι, ηρθανε και με τιμήσανε, ουσιαστικά, οχι τυπικά....Η συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα, χρειάστηκε να διανύσει 20 χλμ για να είναι εκει. Πραγματικά χάρηκα και εξεπλαγην ευχάριστα που τους είδα...!! Τέλος, πολλοί καλεσμένοι σημαίνει και πολλά δώρα...! Πού το κακό....?? Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το 'δωρο' συνήθως είναι χρήματα. Οσα και να είναι...Ανοιξα φακελάκια που περιείχαν 5 ή 10 ευρώ, καθόλου δε με χάλασε και δεν κακοχαρακτήρισα κανέναν. Ακόμη και αυτους που μπορούσαν (θεωρητικά) για περισσότερα.
Δεν μουδιάζει το χέρι σου από τις χαιρετούρες. Επίσης δεν στεγνώνει το στόμα σου απο τα 'ευχαριστώ' κλπ....So fuckin' what..?? Kι όταν γράφω σεντόνια στο φορουμ μουδιάζουν τα χερια μου, ή όταν σερφάρω στο νετ, η σχεση καρπός-ποντίκι είναι κάτσε καλά...
Δεν χρειάζεσαι να αρχίσεις να ντύνεσαι 3 μήνες πριν. Αυτό, ίσως ισχύει για τις γυναίκες. Εγω παντως ντυθηκα 3 εβδομάδες, πριν....(εννοώ αγόρασα το... outfit.)
Στη δεξίωση που ακολουθεί τρως σε κανονικό τραπέζι σαν άνθρωπος. Σε κανονικό τραπέζι σαν ανθρωπος τρώω καθε μέρα. Στο γάμο μου δεν ήθελα να φάω κάν....(ρε μπας και ηταν λόγω 'κρεμάλας'....;; )
Δεν πληρώνεις κερατιάτικα στον παπά για να ανάψει όλα τα φώτα στην εκκλησία. Μάζεψα 15.000 ευρώ απο δώρα κι έδωκα 30 ευρώ στον παπά 'κερατιάτικα' για φώτα, AC λόγω ζέστης, κλπ....Εφτασα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Αν τα είχα γλυτώσει τότε, ίσως τώρα με την κρίση να ημουν πιο άνετος.....
Δεν σου πετάνε δεκάκιλα τσουβαλάκια ρύζι κακοπροαίρετοι φίλοι. Αλλοι τρώνε ντομάτες και γιαούρτια, το ρυζάκι θα μας χαλάσει....;; Και ναι, μοίρασα 'εγω' το ρύζι, ΔΕΝ είχε φέρει κανείς μαζί του.....(φτου τους...!! ) -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Βεβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε κι ο ιερέας που, και τη λειτουργία έκανε άψογα (οχι απο συνήθεια) και όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε, ανακοίνωσε στους παριστάμενους πως όποιος δεν ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα μπορεί να περάσει εξω, διαφορετικά να 'βγάλει το σκασμό'.....Και φυσικά, βγηκε ο σκασμός για ΌΛΟ το υπολοιπο.... [/color]Και συμβαίνει συχνά όχι ακριβώς χρησιμοποιώντας αυτόν τον όρο (σκασμός) αλλά παρεμφερή. Δείγμα της οπισθοδρομικής καταναγκαστικής νοοτροπίας και επιβολής.
Πάντως όταν πηγαίνω καλεσμένος σε εκκλησία σχεδόν αποκλειστικά αγναντεύω τα υπέροχα μπουτάκια των καλεσμένων κυριών
-
A, και κατι τελευταίο ψιλοάσχετο, μιας και τωρα το πρόσεξα....Εγω παντρεύτηκα πριν αρκετά χρόνια, αλλα τελευτάια, προ κρίσης άκουγα κατι γνωστούς και συγγενείς, να μαζεύουν και 20χίλιαρα και βάλε σε γάμους....!! Μηπως θα πρέπει να επιληφθεί σιγα-σιγά το ΣΔΟΕ απο δω και πέρα....;; Πόθεν έσχες ρε μεγάλε...? Τόσα λεφτά κατάθεση σε μια μέρα...?? Φερε τόσα για το κράτος, ΤΩΡΑ..!!!!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Βεβαια, σημαντικό ρόλο έπαιξε κι ο ιερέας που, και τη λειτουργία έκανε άψογα (οχι απο συνήθεια) και όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε, ανακοίνωσε στους παριστάμενους πως όποιος δεν ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα μπορεί να περάσει εξω, διαφορετικά να 'βγάλει το σκασμό'.....Και φυσικά, βγηκε ο σκασμός για ΌΛΟ το υπολοιπο.... [/color]
Και συμβαίνει συχνά όχι ακριβώς χρησιμοποιώντας αυτόν τον όρο (σκασμός) αλλά παρεμφερή. Δείγμα της οπισθοδρομικής καταναγκαστικής νοοτροπίας και επιβολής.
Πάντως όταν πηγαίνω καλεσμένος σε εκκλησία σχεδόν αποκλειστικά αγναντεύω τα υπέροχα μπουτάκια των καλεσμένων κυριών
Δεν το είπε τόσο χοντρά, γι΄αυτό το έβαλα σε '' . Επι λέξη είπε 'Το ζευγάρι και οι γονείς του επιθυμούν να ακούσουν τα λόγια του μυστηρίου και όχι κατι διαφορετικό (προφανώς εννοούσε τα 'χάχανα και λάχανα' που ακουγόταν σε κάποια φάση). Οσοι δεν θέλετε να ακούσετε αυτά που λεει ο ιερέας, σεβαστείτε τουλάχιστον τους νεόνυμφους και περάστε εξω σας παρακαλώ.' Απλό, σαφές και ξεκάθαρο....Κανεις λάθος όμως όταν λες οτι αποτελεί 'δείγμα της οπισθοδρομικής καταναγκαστικής νοοτροπίας και επιβολής.' Ως δικογόρος, γνωρίζεις πως, αν στην αίθουσα του δικαστηρίου επικρατεί χάβρα και ο δικαστής πει 'βγαλτε το σκασμό', αυτό δεν αποτελεί 'δείγμα της οπισθοδρομικής καταναγκαστικής νοοτροπίας και επιβολής'. Αποτελεί δείγμα ασέβειας των προβάτων που παρευρίσκονται.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εγω ακομη δεν εχω καταλαβει το πως να βαφτιστεις αυτοματα κανει download ολη την γνωση σε σεναΠοια γνωση?
-
Στην αίθουσα το δικαστηρίου δεν μαζεύονται πρόβατα 1ον.
Αν ακουστεί αυτό από τα χείλη δικαστή αμέσως θα αναφερθεί στον προϊστάμενο διοίκησης του πρωτοδικείου (αναφορά) και θα γραφεί στον ατομικό φάκελο προαγωγής του δικαστή. Ποιός θα το κάνει. Οι παριστάμενοι δικηγόροι μέσω του δικηγορικού συλλόγου.Αν ο ιερέας με υποτιμήσει - προσβάλει, όπως πολύ συχνά κάνει ιδίως σε γυναίκες σε ποιόν θα αποτανθώ και με πόσες πιθανότητες ευόδωσης της αναφοράς μου?
Η πλειοψηφία των παπάδων μπλέκονται καθημερινά σε πράγματα που ξεφεύγουν της αρμοδιότητάς τους. Και μόνο που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους πληρώνουμε εσύ και εγώ αρκεί για να καταλάβεις κατά πόσον σέβονται τις δομές του (κοσμικού κατά τα λοιπά) κράτους και τις στοιχειώδεις ελευθερίες σου.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Στην αίθουσα το δικαστηρίου δεν μαζεύονται πρόβατα 1ον. Νομίζω καταλαβαίνεις το νόημα αυτου που λέω και άδικα κουραζόμαστε. Σε οποιονδηποτε χώρο συγκεντρώνεται πληθος, οπου η ησυχία ως ενα βαθμό είναι προαπαιτούμενο (νοσοκομείο, δικαστική αίθουσα, εκκλησία, διάλεξη, αγωνες τέννις , αγώνες μπιλιάρδου , αγωνες ποκερ κ.α, μη με βαζεις να λέω τα αυτονόητα ) και γενικά όπου το ακροατήριο για καποιο λόγο, καλώς ή κακώς δεν θα το εξετάσουμε τώρα, απαιτείται να κάνει ησυχία και κάνει το εντελώς αντίθετο ενω γνωρίζει οτι δεν πρέπει, τότε αυτοί που το απαρτίζουν για μένα είναι ζώα. Θες πρόβατα, θες μοσχάρια, θες γελάδια, οτιδήποτε....Εξαιρεση αποτελουν τα παιδιά και τα άτομα με μειωμένη αντίληψη, διανοητική καθυστέρηση κλπ.....Αν ακουστεί αυτό από τα χείλη δικαστή αμέσως θα αναφερθεί στον προϊστάμενο διοίκησης του πρωτοδικείου (αναφορά) και θα γραφεί στον ατομικό φάκελο προαγωγής του δικαστή. Ποιός θα το κάνει. Οι παριστάμενοι δικηγόροι. Ξανα Κωνσταντίνε...Αν προσέξεις έβαλα πάλι το βγάλτε το σκασμό σε ''. Ο δικαστής προφανώς (και ειδικά στην Ελλάδα), θα πεί επανειλλημένα ησυχία στο ακροατήριο καμμιά δεκαριά φορές ή όσες τεσπά ή ενδεχομένως θα εκκενώσει την αίθουσα. Τα μετρα που θα πάρει τα ξέρεις εσυ καλύτερα απο μένα. Δεν θα είναι λοιπόν αυτός ο αυταρχικός, αλλα το ακροατήριο που τον γράφει. Τωρα αν λάβει αυτά τα μέτρα στα καλά καθούμενα, χωρίς αφορμή, προφανώς και θα είναι τρελός. Το ίδιο και ο παπας...Αν δεν μιλάει 'κανένας' την ωρα του μυστηρίου και αρχίσει μόνος του να κάνει παρατηρήσεις στον αέρα, ε τοτε θα προκειται για τρελό. Δεν γινεται συζήτηση γί αυτούς τόση ωρα όμως, ετσι δεν είναι...??
Αν ο ιερέας με υποτιμήσει - προσβάλει, όπως πολύ συχνά κάνει ιδίως σε γυναίκες σε ποιόν θα αποτανθώ και με πόσες πιθανότητες ευόδωσης της αναφοράς μου? Οσες θα έχω εγω αν με υποτιμήσει και με προσβάλει εμένα δικήγόρος...!! Θα την ανοιξουμε πολύ ακόμα την κουβέντα...??
Η πλειοψηφία των παπάδων μπλέκονται καθημερινά σε πράγματα που ξεφεύγουν της αρμοδιότητάς τους. Και μόνο που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους πληρώνουμε εσύ και εγώ αρκεί για να καταλάβεις κατά πόσον σέβονται τις δομές του κράτους και τις στοιχειώδεις ελευθερίες σου. Για ποιες στοιχειώδεις ελευθερίες μου μιλάς...?? Στοιχειώδης υποχρέωσή μου είναι, εφόσον βρίσκομαι στην εκκλησία μέσα να σεβομαι τους κανόνες της. Μου εχει τύχει να μείνω εξω απο εκκκλησία σε γάμο, γιατί βρηκα φίλο απο τα παλιά και δεν θα τον ξαναέβρισκα ποτέ και κάναμε χαβαλέ και μιλούσαμε. Δεν ήρθε κανας παπάς έξω να με μαζέψει μέσα, ουτε να μου βαλει χερι επειδή μιλούσαμε... Αν θελεις να πλατιάσουμε και μενα μου τη σπάει που έχουν γένια και ιδρώνουν το καλοκαίρι...Γι΄αυτό μιλάμε τόση ώρα ή για το μπάχαλο που γίνεται στις εκκλησίες κατα τη διάρκεια των μηστυρίων και ειδικά των γάμων....?? Καλό το μένος κατα των παπαδων και των μισθών τους, αλλα είναι άσχετο με το οτι στις εκκλησίες δεν πρεπει να γίνεται χάβρα, ωστε να μη χρειάζεται καν ο παπας να επέμβει. Και να το διευκρινήσω μιας και προφανώς είναι απαραίτητο, μιλάω για όταν γίνεται χαμός, οχι αν ακουστέι κανάς ψίθυρος....
-
Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
εγω ακομη δεν εχω καταλαβει το πως να βαφτιστεις αυτοματα κανει download ολη την γνωση σε σενα
Ποια γνωση?
Ε εντάξει cabala10 καταλαβει φορά νόημα καμμία δύσκολο εξηγήσει μετά ευκολο συνηθίσεις πειράζει δεν σιγά σιγα
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ποια γνωση?
Ε εντάξει cabala10 καταλαβει φορά νόημα καμμία δύσκολο εξηγήσει μετά ευκολο συνηθίσεις πειράζει δεν σιγά σιγα
Οτι κι αν κανεις download ουτε γω το παρελαβα παντως
-
Mηπως σας μπλοκαρε τo firewall ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πάλι ισοπεδώνεις.Pali?Ti simainei ayto to 'pali'?
ξεχνάς ποιος κάνει τι, δεν ήρθα εγώ να διδάξω την αθεϊα, ούτε σκοτίστηκα αν εσύ πιστεύεις η όχι, αυτό που δεν γουστάρω σε καμία περίπτωση είναι ο προσυλιτισμός και το μπέρδεμα σε ξένες υποθέσεις
Όταν έρχεται όμως και μου τρίβει την μαγκούρα μες στη μουρη μου απειλώντας με, ή κάνει τα αίσχη που είδες στο ντοκυμαντέρ, εσύ είσαι ελεύθερος να πας να μιλήσεις πολιτισμένα, εγώ τέτοιο πολιτισμό δεν τον χαραμίζωOute ego goustaro prolylitismo,oute thriskeies pasis fiseos.
An sichtiriza tous pantes xwris na exo logikes theseis na syzhtiso,tha imouna ki'ego san ki'autous pou katigoro (fanatikos-apla sti diki mou ideologia tou atheismou).Alla,osa koina kai na exv stin kosmotheoria me enan allo atheo,an autos einai fanatikos sigoura exei perissoteres diafores me emena ap'oses diafores exo ego (o atheos) me enan mh-fanatiko thriskoPS sorry gia ta greeklish,alla o ypologisths mou ta exei paixei oloklhrotika,kai toulaxiston mexri deytera den prokeitai na leitourgisei kanonika
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
η θρησκεία είναι ένα πράγμα που για να το δεχτώ να υπάρχει, να υφίσταται γύρο μου θα πρέπει να ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. Ούτε στο δικό μου παιδί ούτε στο δικό σου, τελεία και 1000 παύλες. [/b]
Πολύ σωστό imo αυτό που λέει ο Τάσος. Στηρίζεται στο αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης δράσης του ατόμου στην κοινωνία. Όμως για να υπάρξει πρόσφορο έδαφος ευδοκίμησης της τοποθέτησης αυτής προϋποθέτει μια επανάσταση εσωτερική, στο μυαλό του καθενός μας. Να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από θέσφατα και αγκυλώσεις. Να σκεφθούμε ελεύθερα. Μεγάλη υπόθεση η ελεύθερη σκέψη.
Συμφωνώ πολλά%. Εγώ τουλάχιστον περίπου έτσι μεγάλωσα. Αυτά μου φαίνονται αυτονόητα.
Εκτός κι αν θεωρείται επιβολή και το 'Νίκος' που μου έδωσαν στα βαφτίσια μου
(αν ναι, τότε θα επιμείνω, η 9χρονη 'υποχρεωτική' εκπαίδευση δεν είναι επιβολή; Ή μόνο ότι έχει να κάνει με τη 'θρησκεία' -που ποτέ δεν χώνεψα σαν λέξη- μας κάνει να βγάζουμε σπυριά; Δηλ. τι σόι είναι αυτές οι 'θρησκευτικές' επιβολές, για να καταλάβω, πραγματικά, δεν ειρωνεύομαι. Γιατί αν εξαιρέσεις το όνομα που μου δόθηκε και τα 5 μαθήματα Θρησκευτικών στο σχολείο, 30 χρόνια τώρα, τα όποια πάρε-δώσε μου με τη 'θρησκεία' είναι απολύτως αυτόβουλα.)
Περί εκκλησίας [#2]