-
Απο εδω
viewtopic.php?f=13&t=20305
-
Απο εδω
-
Απο εδω
-
Οι μοναχοί προστάτευσαν το Αγ. Όρος από τους Γερμανούς και Βούλγαρους κατακτητές. Το πέτυχαν καθώς σε όλη τη χερσόνησο του Αγ. Όρους δεν υπήρχαν στρατεύματα κατοχής (μόνο μια μικρή φρουρά για ολόκληρο το Αγ. Όρος).
-
Oι μοναχοί προστάτευσαν το τομάρι τους για πολλοστή φορά απ τους εισβολείς.
Το τι θα γινόταν έξω απ τον κόσμο τους κι αν εδώ σήμερα λεγόταν Βουλγαρία στα π@πάρια τους,προκειμένου να σωθεί η 'οικουμενικότητά τους'.Αυτό έλλειπε,εκείνο τον καιρό ο κόσμος δεν είχε να φάει,ξυπόλητοι και πεινασμένοι πολεμούσαν να στέλνανε και καμιά 10αριά ταξιαρχίες να φυλάνε τα κοπρόσκυλα,τους πατέρες της γενοκτονίας και τα σύνορα να είναι στο έλεος.
-
G60
μας εχεις ζαλισει ,συνεχεια βριζεις,κοφτο λιγο γιατι εχει αρχισει και μου την δινει.
ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΠΟΔΕΣ. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΠΟΔΕΣ.
δεν ειναι χριστιανικο
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
G60μας εχεις ζαλισει ,συνεχεια βριζεις,κοφτο λιγο γιατι εχει αρχισει και μου την δινει.
Δε σ' έβρισα αγαπητέ.
Αρχής γενομένης με τα ιερά σου κοπρόσκυλα τα έχω,αν σε ενοχλεί άνοιξε τα στραβά σου και δες τι και ποιούς προσκυνάς.ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΠΟΔΕΣ.
H εποχή του βυζαντίου και της τουρκιάς πέρασε φίλε μου.
Αυτά να τα πείτε στο ποίμνοιό σας να σας φοβάται,όχι σε μένα.Εγώ πόσες ανάποδες να πάρω με τους υβριστές του έθνους μου και τους εγκληματίες της γενοκτονίας?
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι,αλλά δε σε κατηγορώ,έτσι σου δίδαξαν στο κατηχητικό να συμπεριφέρεσαι και να προσκυνάς τους εβραίους χαζοπροφήτες σου.
Αν σε ενοχλεί ο όρος 'εβραιοχριστιανός' άλλαξε θρησκεία.
Αν το 'εβραίος' το θεωρείς βρισιά μάλλον εσύ εισαι ρατσιστής. -
Για τελευταία φορά, Μάκη.
Θα πρέπει να μάθεις να απευθύνεσαι στους συνομιλητές σου. Οχι με αγένεια, και χαρακτηρισμούς, για αυτα που εσένα δεν σου αρέσουν, αλλά μόνο με επιχειρήματα.
Μάλλον θα πρέπει να καταλάβεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ή εν πάσει περιπτώσει αυτό που εσύ νομίζεις ότι ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες, είχαν τρόπους συμπεριφοράς, και τιμούσαν όχι μόνο αυτούς που συμφωνούσαν μαζί τους, αλλά και αυτούς που διαφωνούσαν.Μάθε να μιλάς λοιπόν.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Δε σ' έβρισα αγαπητέ.
Αρχής γενομένης με τα ιερά σου κοπρόσκυλα τα έχω,αν σε ενοχλεί άνοιξε τα στραβά σου και δες τι και ποιούς προσκυνάς
το βλεπωΘΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΠΟΔΕΣ.
H εποχή του βυζαντίου και της τουρκιάς πέρασε φίλε μου.
Αυτά να τα πείτε στο ποίμνοιό σας να σας φοβάται,όχι σε μένα.Εγώ πόσες ανάποδες να πάρω με τους υβριστές του έθνους μου και τους εγκληματίες της γενοκτονίας?
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι,αλλά δε σε κατηγορώ,έτσι σου δίδαξαν στο κατηχητικό να συμπεριφέρεσαι και να προσκυνάς τους εβραίους χαζοπροφήτες σου.
Αν σε ενοχλεί ο όρος 'εβραιοχριστιανός' άλλαξε θρησκεία.
Αν το 'εβραίος' το θεωρείς βρισιά μάλλον εσύ εισαι ρατσιστής.οι εβραιοι να ξερεις δεν πιστευουν στον Χριστο οτι ειναι ο μεσσιας.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Για τελευταία φορά, Μάκη.Aπειλές και λογοκρισία δε γουστάρω,έχει κι αλλού πορτοκαλιές.
Θα πρέπει να μάθεις να απευθύνεσαι στους συνομιλητές σου. Οχι με αγένεια, και χαρακτηρισμούς, για αυτα που εσένα δεν σου αρέσουν, αλλά μόνο με επιχειρήματα.
Μάλλον θα πρέπει να καταλάβεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, ή εν πάσει περιπτώσει αυτό που εσύ νομίζεις ότι ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες, είχαν τρόπους συμπεριφοράς, και τιμούσαν όχι μόνο αυτούς που συμφωνούσαν μαζί τους, αλλά και αυτούς που διαφωνούσαν.Μάθε να μιλάς λοιπόν.
Η αγένεια που είναι?
Στο ότι τους αποκαλώ εβραιοχριστιανούς?
Ε αφού λατρεύουν Εβραική θρησκεία ας πρόσεχαν,γιατί να παρεξηγείτε κάποιος την αλήθεια?
Ας με αποκολέσουν κι αυτοί ελληνολάτρη no problem.
Οτι τα παπαδαριά είναι ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ?
Ε ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ. -
Ενταξει ειναι βρε παιδι ,μην το πολυ λεμε ομως γιατι κατανταει γραφικο ,δεν νομιζεις?
Αν ο περοσσοτερος κοσμος δεν το καταλαβαινει αυτο θελει αλλη αναλυση και αυτοκριτικη! -
και συ φιλε g60 τι προβλιμα εχεις με τον εβραιοχριστιανισμο η τον χριστιανισμο η τον ιουδαισμο , ολοι ειναι ελευθεροι να πιστευουν οτι θελουν αρκει να μην ενοχλουν τον αλλον. τωρα τι εγινε παλια , περασμενα ξεχασμενα
-
Το βασικό χαρακτηριστικό που έδωσε στον άνθρωπο την δυνατότητα να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα (μπορεί κακό, μπορεί καλό αλλά σίγουρα αξιοθαύμαστο!) ήταν και είναι το ΜΥΑΛΟ του! Η ικανότητά του μυαλού αυτού να θυμάται, να αξιολογεί και να κρίνει πέρα από τις βασικές ανάγκες που κάθε έμβιο ον έχει.
Η ικανότητα αυτή υποτίθεται ότι απαντάται σε όλα τα άτομα του ανθρωπίνου είδους, γενίκευση με την οποία διαφωνώ κάθετα διότι παρατηρώντας γύρω μου (κοιτώντας και στον καθρέπτη μου!) αδυνατώ να διακρίνω τους μικρούς Δημόκριτους, Γαλιλαίους κτλ που υποθετικά θα έπρεπε να αντικρίσω με δεδομένη την παραπάνω γενίκευση.
Το μόνο που παρακολουθώ εκστατικός είναι ένα δίποδο που νομίζει ότι έχει πιάσει τον παπά από τα @@ ενώ το μόνο που καταφέρνει είναι να οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκαταστροφή του. Άλλοι την αποκαλούν 2α παρουσία, άλλοι τσι, άλλοι τσου. Εμένα μου αρέσει να την αποκαλώ αποκατάσταση ισορροπίας μια και ο πλανήτης δεν αντέχει τόση βλακεία συσσωρευμένη.
ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΟ ΕΥ ΤΟ ΠΟΛΛΩ.
-
παιδιά η ανατολική ρωμαική αυτοκρατορία (κατά νεολογισμό βυζάντιο) έπεσε γιατί εκτός των άλλων όλα τα παλικάρια τότε πηγαίναν και γίνονταν μοναχοί για να μην υπηρετήσουν στο στρατό.στο τέλος την Πόλη την υπερασπίστηκαν λίγες χιλιάδες μαχητές και μισθοφόροι. έτσι για να λέμε ολόκληρες αλήθειες. η εκκλησία επίσης αφόρησε μέσω του πατριάρχη την επανάσταση του 21 αρχικά.
αυτά δεν τα λέω για να αποδοκιμάσω την εκκλησία αλλά για να φανεί ότι η εκκλησία πολλές φορές, ιδίως σε επίπεδο ανώτερου κλήρου λειρούργησε αρνητικα -
Aκομα και σημερα αντι να ελκει τον κοσμο ,τον διωχνει και περισσοτερο ο ανωτερος κληρος με την ανυπαρξια του και την ατολμια του να ξεκαθαρισει τους απαραδεκτους κληρικους απο τους σωστα σκεφτομενους και πρατοντες ανα τον κοσμο.!
Η μηπως δεν τους συμφερει αυτο? -
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για τελευταία φορά, Μάκη.
Aπειλές και λογοκρισία δε γουστάρω,έχει κι αλλού πορτοκαλιές.
Η αγένεια που είναι?
Στο ότι τους αποκαλώ εβραιοχριστιανούς?
Ε αφού λατρεύουν Εβραική θρησκεία ας πρόσεχαν,γιατί να παρεξηγείτε κάποιος την αλήθεια?
Ας με αποκολέσουν κι αυτοί ελληνολάτρη no problem.
Οτι τα παπαδαριά είναι ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ?
Ε ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ.- κανεις το λαθος να μπερδευεις τη χριστιανικη πιστη με τους ιερεις. αν πολλοι ιερεις δεν ανταποκρινονται στον ρολο τους, δεν φταιει ο χριστιανισμος.
- οντως εισαι αρκετα ερειστικος. προσπαθησε να βαλεις και λιγο ευγενεια στο κρασι σου. θα γινει καλυτερη η συζητηση. δεν ξερεις εσυ τα παντα. και ο,τι ξερεις δεν θα το επιβαλλεις στον αλλο με ερειστικοτητα και αγενεια.
-
Μπαίνοντας και εγώ στην κουβέντα σας λέω ότι συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό με τον G60.
έχοντας πάει 3 φορές στο όρος μόνο για περιβόλι της παναγιας δεν το είδα.
εκεί είδα την μεγαλύτερη ανισότητα,λουσάτα και γυαλιστερά ράσα και βρομερά και τρισάθλια που φοραγαν οι δούλοι ρασοφόροι, σε ένα μέρος που υποτίθεται όλοι είναι ίσοι ενώπιον όλων.
δεν μιλώ για αυτά που προσπάθησαν να μου πουν ορισμένοι καλοπερασακιδες ρασοφόροι που ΔΕΝ έχουν οικογένεια,ΔΕΝ έχουν ΠΑΙΔΙΑ να τρων τα παλούκια της ζωής στον κώλο κάθε ημέρα,κάθε μήνα κάθε χρόνο,(άλλα τρώει ο κώλος τους)
θα βρω να σας βάλω μια φώτο από το όρος και αν θέλουν οι FAN του είδους ας δώσουν εξήγηση.
έχω διαφορετική γνώμη για τους ασκητές που ζουν στα νότια εκτός των ξενοδοχειακών μονάδων. -
Αποσπάσματα απ το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ντοκιμαντερ του Richard Dawkins.
http://www.youtube.com/watch?v=baPmYUhWvJ0
http://www.youtube.com/watch?v=IsMvOLXelf4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JjITbsVlBs4&feature=related
Youtube Video
Περί εκκλησίας [#2]