-
Nόμιζα ότι έχεις το 1.8 αν και η Motul κ.α. δίνουν συνολικά 3.8L
Εκτός από το φίλτρο σκέψου τι άλλο άλλαξε στην όλη διαδικασία (πχ. κλίση εδάφους, συσκευασία λαδιών κλπ).
Στο S 40 1.6 έβαζα 4 Amsoil ASL 5W-30 (0.946l) και μαζί με αλλαγή φίλτρου ήμουνα κομπλέ! -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Κανονικά παίρνει 4L (3.8L + 0.2L με το φίλτρο), μήπως παίζει τίποτα με τον δείκτη;Παίζει να έχει πιάσει μούργα ο πάτος του καρτερ;
-
Σχεδόν μισό λίτρο σε μούργα; Σαν πολύ μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Χθες άλλαξα λάδια στο MX5. Ενώ κανονικά παίρνει 3400ml (συνήθως το βάζουμε 3300ml) χθές πήρε 3L και ο δείκτης το έδειχνε στο Full. Φίλτρο αλλάχτηκε, στράγγισμα έγινε, τι στο φούτσο μπορεί να συμβαίνει; Ο μηχανικός μου είπε να το τσεκάρω και σήμερα που θα χουν κάτσει τα λάδια από την ακινησία. Ακριβώς την ίδια στάθμη μου έδειξε, στο F
Dipstick δεν αλλάχτηκε για να πω ότι έχει άλλη μέτρηση. Τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει και το δείχνει φουλαρισμένο ενώ μπήκαν μόνο 3L (3 μπετονάκια του 1L)??Ήσουν παρών όταν έκανε αλλαγή λαδιών ο μηχανικός σου;Όταν ξεβίδωσε τη τάπα καρτερ πόση ώρα την άφησε ανοικτή;Άλλαξε σίγουρα το φίλτρο λαδιού ή το 'ξέχασε';
-
Εκεί ήμουν ναι και το φίλτρο σίγουρα αλλάχτηκε. Έμεινε κάμποση ώρα,δε θυμάμαι πόση αλλά σίγουρα σταμάτησε να στάζει όταν το κλείσαμε.
-
Mετά από ακινησία όλο το βράδυ σήμερα το ξαναμέτρησα. Στους 4-5 ελέγχους τις 2 φορές μου το έδειχνε πανω από το F,τις άλλες κανονικά στη γραμμή.
-
Έβαλες τα Mobil 1 ESP Formula 5W-30; (HTHS 3.58)
Το άφησες να δουλέψει στο ρελαντί για 5΄και περίμενες 3-5΄για να μετρήσεις, γιατί το άφρισμα διογκώνει τα λάδια έως και 15%! -
Ναι
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μήπως δεν το άφησε να στραγγίσει για όσο χρειάζεται και βιάστηκε; Μπορείς να ξαναπάς να αδειάσεις τα λάδια, να τα μετρήσεις, αν χρειάζεται παραπάνω λάδι να το προσθέσεις, να τα ξαναβάλεις και να τα μετρήσεις χωρίς να εκκινήσεις τον κινητήρα; Αν βγούνε ξανά λιγότερα δεν τι να πω..... Αν όμως δεν βγούνε λιγότερα κάποια βλακεία παίχτηκε στην αλλαγή που έκανες τώρα. Αυτό πιστεύω ότι έχει γίνει. Δεν είμαι μάστορας, όμως και στις μοτοσυκλέτες και σε αυτοκίνητα με την εμπειρία τη μικρή που έχω, δεν έχω δει ή ακούσει τπτ. Εκτός αν είναι λάδια που τους αρέσει να κρύβονται στο κάρτερ.....
-
ΝαιΈνας από τούς λόγους που σταμάτησα την αλλαγή λαδιών στην αντιπροσωπεία ήταν ότι έβγαιναν αφρισμένα.
Επέλεξα τα ASL (παρόμοια και τα LIQUI MOLY SPECIAL TEC AA 5W-30 HTHS~3) για καλύτερο στροφάρισμα.
Καρντασάκο, τα παϊδάκια πως προέκυψαν! Μας έφτιαξες μεσημεριάτικα -
Πως ακριβώς αφρίζουν. Πριν μπούνε όντως φάγανε ένα γερό κούνημα όπως ήταν στην κούτα αλλά δε νομίζω να λέει κάτι αυτό.
-
Κάνε μερικές διαδρομές τσεκάροντας την θερμοκρασία και ίσως χρειαστεί να συμπληρώσεις
-
Απο eni agip 10w40 πηγα σε bardahl 10w40 μετα απο 3000χλμ αισιως , εχω διαπιστωσει πως το μοτερ ειναι περισσοτερο σφιχτο στις υψηλες και μου κανει περισσοτερη ωρα να ερθει ρελαντι μετα απο cold start .Περιμενα καλυτερες εντυπωσεις να πω την αληθεια .Απο καταναλωση ειμαι τσιμπημενος κατα 1λ μεχρι τωρα αλλα θα το παρακολουθησω .
-
Πραγματικά ένα λίτρο παραπάνω κατανάλωση από το λάδι δεν παίζει. Εκτός και αν είναι νταλίκα και από τα 40λ/100χλμ. πήγε στα 41λ/100χλμ. που και πάλι είναι δύσκολο εφόσον μιλάμε για ίδιο ιξώδες.
Το να αργεί περισσότερο να ζεσταθεί το μοτέρ ίσως και να είναι θετικό σημάδι για το λάδι. Αν και πάλι δύσκολα μπορώ να φανταστώ κατάσταση όπου ειδικά για ίδιο ιξώδες να υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά (10%) για να την καταλάβει κάποιος. Ίσως αν κρατούσε χρονόμετρο...
Το πιο σφικτό που λες στις υψηλές, εγώ προσωπικά είχα λίγο αυτήν την αίσθηση κάθε φορά που άλλαζα λάδι τα πρώτα χιλιόμετρα και αυτό αφορούσε αλλαγή με το ίδιο λάδι.
Το σίγουρο είναι ότι οι φθορές στο μοτέρ τα πρώτα χιλιόμετρα και για όλα τα λάδια είναι αυξημένες. -
Γι'αυτό σε ρώτησα στο άλλο νήμα!
Για μένα το φίλτρο που έβαλες δεν είναι το σωστό και λογικό να πάρει λιγότερη ποσότητα λαδιού συνολικά......Μόνο αυτό μένει να δω, αν και το φίλτρο 200ml παίρνει.
Κανονικά παίρνει 4L (3.8L + 0.2L με το φίλτρο), μήπως παίζει τίποτα με τον δείκτη;
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το 1.6 παίρνει 3.4L + 200ml το φίλτρο. Με το δείκτη τι μπορεί να παίζει; Δεν αλλάχτηκε ποτέ, όλες οι προηγούμενες αλλαγές με αυτόν γίναν.
Με τον δείκτη λαδιού σκέφτηκες να ασχοληθείς
-
Σαν τι να κάνω με το δείκτη; Να δοκιμάσω με άλλον;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πραγματικά ένα λίτρο παραπάνω κατανάλωση από το λάδι δεν παίζει. Εκτός και αν είναι νταλίκα και από τα 40λ/100χλμ. πήγε στα 41λ/100χλμ. που και πάλι είναι δύσκολο εφόσον μιλάμε για ίδιο ιξώδες.Το να αργεί περισσότερο να ζεσταθεί το μοτέρ ίσως και να είναι θετικό σημάδι για το λάδι. Αν και πάλι δύσκολα μπορώ να φανταστώ κατάσταση όπου ειδικά για ίδιο ιξώδες να υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά (10%) για να την καταλάβει κάποιος. Ίσως αν κρατούσε χρονόμετρο...
Το πιο σφικτό που λες στις υψηλές, εγώ προσωπικά είχα λίγο αυτήν την αίσθηση κάθε φορά που άλλαζα λάδι τα πρώτα χιλιόμετρα και αυτό αφορούσε αλλαγή με το ίδιο λάδι.
Το σίγουρο είναι ότι οι φθορές στο μοτέρ τα πρώτα χιλιόμετρα και για όλα τα λάδια είναι αυξημένες.Το παρατηρησα μονο με αυτα τα λιπαντικα το σφιξιμο μπορω να πω. Θα ηθελα να παω σε πιο ψιλο λαδακι παντως να δω πως θα ανταποκριθει το αμαξι.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το πιο σφικτό που λες στις υψηλές, εγώ προσωπικά είχα λίγο αυτήν την αίσθηση κάθε φορά που άλλαζα λάδι τα πρώτα χιλιόμετρα και αυτό αφορούσε αλλαγή με το ίδιο λάδι.Το παρατηρησα μονο με αυτα τα λιπαντικα το σφιξιμο μπορω να πω. Θα ηθελα να παω σε πιο ψιλο λαδακι παντως να δω πως θα ανταποκριθει το αμαξι.
Για την ιστορια, πρωτη φορα που εβαλα GM 10-40 το ιδιο 'σφιξιμο' ενιωθα και εγω. Απροθυμια να στροφαρει κλπ.Με κανενα αλλο λαδι δεν εχει ξανασυμβει.
-
Σαν τι να κάνω με το δείκτη; Να δοκιμάσω με άλλον;Το φίλτρο τελικά είναι το σωστό;;;
-
Σαν τι να κάνω με το δείκτη; Να δοκιμάσω με άλλον;Δεν κοιτάς μπας και έχει ξεκολλήσει σε κάποιο σημείο και κρεμάει αλλάζοντας μήκος;
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]