-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Ειναι αντιτριβικα αυτα που αναφερομαι και δεν νομιζω να κανουν για τη δουλεια που θες. Ισως για αυτο που θες να κανει δουλεια το hydraulic lifter της liqui moly.
Λεει οτι σταματάει το κροταλισμα των βαλβιδων, καθαριζει τα υδραυλικα ωστηρια κτλπ .Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ Tedd θα το κοιτάξω.
μπα ψιλοτερο λαδι, αν το ωστηριο ειναι φραγμενο, μονο το ψιλοτερο λαδι θα καταφερει να περασει κ ν μην ακουγεται
Ψιλότερο....Βάζω 5/30. Αν πάω σε ψιλότερο μην το καίει. Έχει 150.000 χλμ ο κινητήρας....
Έφτασες σε αυτά τα χλμ χωρίς προβλήματα,το 5/30 είναι λεπτόρρευστο,μην αλλάξεις και μην ακούς τίποτα!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ειναι αντιτριβικα αυτα που αναφερομαι και δεν νομιζω να κανουν για τη δουλεια που θες. Ισως για αυτο που θες να κανει δουλεια το hydraulic lifter της liqui moly.
Λεει οτι σταματάει το κροταλισμα των βαλβιδων, καθαριζει τα υδραυλικα ωστηρια κτλπ .Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστώ Tedd θα το κοιτάξω.
μπα ψιλοτερο λαδι, αν το ωστηριο ειναι φραγμενο, μονο το ψιλοτερο λαδι θα καταφερει να περασει κ ν μην ακουγεται
Ψιλότερο....Βάζω 5/30. Αν πάω σε ψιλότερο μην το καίει. Έχει 150.000 χλμ ο κινητήρας....
Έφτασες σε αυτά τα χλμ χωρίς προβλήματα,το 5/30 είναι λεπτόρρευστο,μην αλλάξεις και μην ακούς τίποτα!
Οπότε μένω όπως είμαι. Thnx
-
Ένα λάδι εφόσον ανοιχτεί χάνει κάποιες από τις ιδιότητές του; Από την προηγούμενη αλλαγή πέρυσι μου έχουν μείνει 600ml και δεδομένου ότι θέλω 3.4 λίτρα έλεγα μήπως πάρω 3λ καινούργια και βάλω και αυτό που περίσσεψε το οποίο ανοίχτηκε μια φορά και ξαναέκλεισε και έμεινε αποθηκευμένο σε υπόγεια αποθήκη.
-
Οχι εφοσων το εχεις κρατησει σε ενα λογικο μερος (οχι πολυ ηλιο οχι υγρασια κλπ). Σε μια τυπικη αποθηκη δεν παθαινει τιποτα, δεν εχει ημερομηνια ληξης.
-
Καλά υπόγειο μια υγρασία την έχει αλλά πόσο να το επηρεάσει εφόσον είναι κλειστό;
-
Δεν επιρεαζει αν ειναι κλειστο το κουτι φανταζομαι και ειναι πλαστικο γιατι το μεταλλικο θα σκουριασει. Γενικα να μην τα βλεπει ο ηλιος.
-
Τίποτα δεν παθαίνει... Κι εμένα μου έχει περισσέψει 1 λίτρο από πέρσι και θα το χρησιμοποιήσω στην αλλαγή που πλησιάζει.
-
...και εμενα ετσι μου φαινεται. Οι θερμοκρασιακες μεταβολες ενος αποθηκευμενου λαδιου σε χειμωνα ή καλοκαιρι, ειναι αστειες σε σχεση με τις μεταβολες θερμοκρασιας, πιεσης κλπ που καλειται να αντιμετωπισει οταν ειναι στο χωρο λειτουργιας του. Αλοιμονο αν χαλαγε ετσι ευκολα.
-
Ημερομηνια ληξης εχουν νομιζω. Σε καποιες εταιριες εταιριες εχω δει στα σαιτ τους να γραφουν εως 5 χρονια απο την ημερομηνια παραγωγης. Αρκετο βεβαια χρονικο διαστημα.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντα πρίν βάλετε λάδι στον κινητήρα ρίχτε του ένα γερό κούνημα ειδικά αν είναι μήνες ακίνητο, πολλά από τα πρόσθετα είναι βαρύτερα από το λάδι και κατακάθονται, αυτό για να μην μείνουν στον πάτο του δοχείου, κακό δεν κάνει ένα καλό κούνημα του δοχείου.
-
Σήμερα άλλαξα και στο δικό μου λάδια μαζί με κάτι άλλα ψιλά... Μπήκαν Liqui Moly Top Tec 4600 + 100ml Ceratec που μου είχε περισσέψει από την προηγούμενη αλλαγή. Φίλτρο λαδιού είπα να δοκιμάσω WIX αυτή τη φορά. Εμφανισιακά και στην υφή τους δεν παρατήρησα κάποια διαφορά σε σχέση με το MANN που έβαζα μέχρι πρότινος... σε τιμή βέβαια 3 φορές κάτω το WIX. 5,60 vs 16+
Στο άλλο αυτοκίνητο φίλης μου που μπήκαν τα Top Tec 4100, θα δοκιμάσουμε σε κάποια χλμ το MoS2 (Oil Additive) που έριξε και ο φίλος πιο πάνω στο Mercedes του, μιας και δεν μπορώ να βρω το Visco Plus σε κάποιο online κατάστημα. Δεν πρόλαβα να το έχω εύκαιρο σήμερα οπότε και θα προστεθεί τις επόμενες μέρες.
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Σήμερα άλλαξα και στο δικό μου λάδια μαζί με κάτι άλλα ψιλά... Μπήκαν Liqui Moly Top Tec 4600 + 100ml Ceratec που μου είχε περισσέψει από την προηγούμενη αλλαγή. Φίλτρο λαδιού είπα να δοκιμάσω WIX αυτή τη φορά. Εμφανισιακά και στην υφή τους δεν παρατήρησα κάποια διαφορά σε σχέση με το MANN που έβαζα μέχρι πρότινος... σε τιμή βέβαια 3 φορές κάτω το WIX. 5,60 vs 16+Στο άλλο αυτοκίνητο φίλης μου που μπήκαν τα Top Tec 4100, θα δοκιμάσουμε σε κάποια χλμ το MoS2 (Oil Additive) που έριξε και ο φίλος πιο πάνω στο Mercedes του, μιας και δεν μπορώ να βρω το Visco Plus σε κάποιο online κατάστημα. Δεν πρόλαβα να το έχω εύκαιρο σήμερα οπότε και θα προστεθεί τις επόμενες μέρες.
Μη βάζεις πολύ φθηνά φίλτρα λαδιού. Πολλά απο αυτά δεν έχουν βαλβιδα αντεπιστροφής και το χαρτόνι φιλτραρίσματος που έχουν είναι νιοστής διαλογής και έχει τσακίσματα με οτι συνεπάγεται για την ροή λαδιού και την ποιότητα φιλτραρίσματος.
-
+1
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επιπλέον τα ΜΑΝΝ που θεωρούνται εκ των κορυφαίων έχουν πολύ λογικό κόστος.
-
Τα καινούρια οχήματα έχουν φίλτρα τύπου cartridge και όχι spin on μεταλλικά οπότε η βαλβίδα αντεπιστροφης είναι ενσωματωμένη στην φωλιά του φίλτρου στο κινητήρα και δεν έχει σχέση με το φίλτρο οπότε no problem.
-
Επίσης τα mann τα παλιά καλά γερμανικά σπανίζουν και προορίζονται για την εγχώρια αγορά της Γερμανίας. Κυκλοφορούν φίλτρα mann δευτερης διαλογης απο νοτια Αφρική, Βραζιλία, Μεξικό, Κίνα, φτιαγμένα είτε σε εργοστάσια της mann σε αυτές τις χώρες είτε από άλλους κατασκευαστές. Πχ Αμερική πολλά φίλτρα mann είναι φτιαγμένα από την champion. Αυτά δεν είναι φαντασία μου αλλά είναι διαπιστωμένα από μένα αλλά είναι και γραμμένα σε γερμανικά φόρουμ. Ο μύθος τον καλών mann πάει περίπατο εφόσον κυκλοφορεί πολύ mann δεύτερης ποιότητας χωρίς τονίζω να είναι μαϊμού. Τα μαϊμού είναι άλλη ιστορία.
-
φίλε cson ρώτησα τον μηχανικό μου αν είναι καλά τα WIX και μου είπε ότι καλά θεωρούνται... Ούτε κρύο ούτε ζέστη δηλ. Καλά μου είπε ότι είναι με την έννοια ότι κάνουν καλά την δουλειά τους. Τα καλύτερα μου έχει πει ότι είναι τα Hengst και φαίνεται στην παραμικρή τους λεπτομέρεια... Ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι η θήκη του φίλτρου πετρελαίου γράφει Hengst επάνω της. Απλά δεν τα βρίσκω εύκολα σε online καταστήματα και στα λίγα που τα βρίσκω είναι τα πιο ακριβά... Απ' ότι έχω δει ο ανταλλακτικατζτής που τον προμηθεύει μεταξύ άλλων εταιρειών όπως AC Delco, Purflux που θυμάμαι του δίνει και WIX ανάλογα τι διαθέτει εκείνη την στιγμή. Στο άλλο αυτοκίνητο έχουμε βάλει και ΜΑΝΝ και AC Delco και Knecht που είναι φθηνότερα από τα MANN και δεν είχε κανένα πρόβλημα με κανένα φίλτρο το αυτοκίνητο... Εξάλλου δεν τα κρατάμε πάνω από 10.000χλμ... Σε κάθε αλλαγή λαδιών τα αλλάζουμε, παρότι ο μηχανικός μας λέει ότι δεν είναι απαραίτητο να τα αλλάζουμε σε κάθε αλλαγή... Για να μην δημιουργηθεί σύγχυση δεν μου είπε αυτός να πάρω WIX! απλώς εγώ τον ψάρευα ρωτώντας τον για διάφορες μάρκες που είχα σημειωμένες πιο φθηνές από τα MANN ώστε να μειώσω λίγο το κόστος των ανταλλακτικών, για να δω ποιες θα μου πει ότι του αρέσουν... Ήμουν ανάμεσα σε WIX και Purflux και είπα να δοκιμάσω το WIX αυτή τη φορά. Ίσως την επόμενη βάλω το Purflux. Οπτικά και σαν υφή πάντως λίγο που το περιεργάστηκα μου άρεσε πολύ. Δεν παρατήρησα κάποια διαφορά με τα MANN που έβαζα μέχρι πρότινος... Θα φανεί στην επόμενη αλλαγή η κατάστασή του και αν θα έχει κάποιο πρόβλημα με το χαρτί του όπως έχω δει σε κάποια βίντεο με λιωμένα χαρτιά αλλά πιστεύω πως δεν θα έχει θέμα.
Σε φίλτρο πετρελαίου πάντως επειδή και εκεί αγόρασα WIX για πρώτη φορά, ήταν μεν πιο φθηνό από το MANN που είχα βάλει στην προηγούμενη αλλαγή αλλά της τάξεως 22€ vs 18€. Από την υφή του και την όψη του μου φάνηκε πάρα πολύ ποιοτικό τώρα δεν έχω και κάποιο μηχάνημα που να μετράει ποιότητα... Αν ήθελα πιο φθηνό πάντως θα μπορούσα να πάρω και τελείως φθηνό με λιγότερα από 10€ (πετρελαίου) αλλά είπα να δοκιμάσω το WIX που είναι το αμέσως πιο ακριβό μετά από το MANN.
Σχετικά με το φίλτρο λαδιού αυτό καθ' αυτό, το δικό μου δεν είναι μέσα σε μεταλλικό περίβλημα, αλλά είναι εμφωλευμένο σε ειδική θήκη σαν ποτηράκι, όπου ξεβιδώνει το πάνω μισό μαζί με το φίλτρο και βιδώνει στο κάτω μισό που είναι στερεωμένο στο αυτοκίνητο. Το φίλτρο μπαίνει κουμπωτό στο πάνω μισό κομμάτι της θήκης και μαζί και το μεγάλο λαστιχένιο o-ring στο ποτηράκι. Δες την εικόνα πιο κάτω πως για να καταλάβεις πως είναι το δικό μου φίλτρο.
Αν έχετε να προτείνετε άλλες αξιόπιστες και οικονομικές μάρκες για φίλτρα να έχω στα υπόψη για την επόμενη αλλαγή πολύ ευχαρίστως!! Τα MANN μάλλον θα τα παγώσω προς το παρόν καθώς είδα πέρσι βίντεο με παράνομο εργοστάσιο παρασκευής λαδιών στη Ρωσία (το έχω ποστάρει και εδώ πιο πίσω αν θυμάμαι καλά) και είχε ένα σωρό παλέτες με μαϊμού φίλτρα λαδιού MANN!!
-
Και μια μικρή πληροφορία που μόλις είδα. Η WIX από την άνοιξη έχει συγχωνευτεί με την MANN+Hummel.
-
Το ίδιο και η filtron.
-
Καλημερα
Εχει κανεις εμπειρια απο λαδια fuchs? Τα βρισκω αρκετα φθηνα απο Γερμανια και σκεφτομαι να αγορασω! Συγκεκριμενα ειναι τα fuchs titan gt1 pro c3!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]