-
Παρεμπιπτόντως για την hyundai τυχαία βρήκα αυτό.
https://www.rushlane.com/wp-content/upl ... icants.jpg -
Ότι κάνουν στην Ευρώπη δεν έχει και τόσο άμεση σχέση με την Ελλάδα. Επίσης στην ΕΕ δεν εμφανίζονται πρόβληματα γιατί στα 300.000χλμ ευρωπαϊκών χιλιομέτρων το πολύ τα ξεφορτωνονται και πάνε για εξαγωγή. Ανά 15000χλμ στην Ελλάδα κι εγώ νομίζω πάντως πως είναι καλά σε ένα σύγχρονο μοτέρ.
Όσον αφορά τα λάδια του Lidl παίζει να είναι και καλύτερα από κάποια επώνυμα. Προσωπικά βέβαια δε θα βάζα για ψυχολογικούς λόγους [emoji38]Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ τους Γάλλους της motul 8100 mobil1 ΒΡ 7000 amsoil κλπ (και λίγο αμερικάνικα) και λοιπές αμερικάνικες γιαπωνέζικες εταιρίες με εκατομμύρια $ σε έρευνα δεν τους αλλάζω για ...lidl. πέστω ψυχολογικό πέστο όπως θες .
-
Προσωπικά με ενδιαφέρει τι να βάλω και όχι πως το λένε,
Όσον αφορά το κόστος , δεν έχω πρόβλημα απλά να ξέρω ότι αξίζει με δεδομένα όχι φήμη ή μαρκετινγΓια αυτό τον λόγο βγήκαν οι προδιαγραφές ώσετ να συγκρίνονται παρόμοια πράγματα και να προστατεύεται ο καταναλωτής
Υπάρχει μια μερίδα καταναλωτών που αγοράζουν φίρμα άλλοι κοιτάνε το κόστος, άλλοι την σχέση κόστος /ποιότητα , άλλοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις έννοιες , για όλους έχει η αγορά -
Παίδες Ευρώπη είναι και η Ισπανία, και η Σικελία ...μην μιλήσω για το Ισραήλ που γενικά πάει πακέτο με την Ευρώπη στις προδιαγραφές. Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ακολουθώντας τις οδηγίες δεν θα έχετε πρόβλημα. Ειδικά αν το αυτοκίνητο έχει υπολογιστή για σέρβις στην έξυπνη λειτουργία δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Καταγράφει φορτία, εκκινήσεις, θερμοκρασίες, ώρες λειτουργίας στροφές κλπ. και σου λέει πότε να αλλάξεις το λάδι.
Ειδικά για την Χιουντάι και το 10W-40 να ξαναπώ ότι κανείς πρέπει να κοιτάει και το βιβλίο οδηγιών... μήπως προτείνει 5W-30 κάποιων προδιαγραφών και απλά επιτρέπει 10W-40 με περιορισμούς? Τύπου πιο συχνές αλλαγές λαδιών?
Αν μπορεί κάποιος από εσάς που έχει πρόσβαση ας τσεκάρει τις οδηγίες στο manual και ας ποστάρει εδώ. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Παίδες Ευρώπη είναι και η Ισπανία, και η Σικελία ...μην μιλήσω για το Ισραήλ που γενικά πάει πακέτο με την Ευρώπη στις προδιαγραφές. Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι ακολουθώντας τις οδηγίες δεν θα έχετε πρόβλημα. Ειδικά αν το αυτοκίνητο έχει υπολογιστή για σέρβις στην έξυπνη λειτουργία δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Καταγράφει φορτία, εκκινήσεις, θερμοκρασίες, ώρες λειτουργίας στροφές κλπ. και σου λέει πότε να αλλάξεις το λάδι.Ειδικά για την Χιουντάι και το 10W-40 να ξαναπώ ότι κανείς πρέπει να κοιτάει και το βιβλίο οδηγιών... μήπως προτείνει 5W-30 κάποιων προδιαγραφών και απλά επιτρέπει 10W-40 με περιορισμούς? Τύπου πιο συχνές αλλαγές λαδιών?
Αν μπορεί κάποιος από εσάς που έχει πρόσβαση ας τσεκάρει τις οδηγίες στο manual και ας ποστάρει εδώ.Θα ψάξω να βρω το manual στο πατρικό μου και θα ανεβάσω φώτο...
-
Δεν έχω πρόσβαση στο μανουαλ αλλά αυτό ακριβώς είνια το νόημα της παρακολουθησης του τι κάνει το συνεργείο καθώς βάζανε το φθηνότερο λάδι
Στο δικό μου εταιρικό C1 βάζαμε αρχικά 5 30 κια μετά λόγω κόστους το γυρίσαμε σε 10 40
Τα λεφτά που γλιτώσαμε (παίρνουμε τα τοταλ 7100 10 40 στα 3,8 €) , τα δώσαμε σε βενζίνες (άυξηση μέσης κατανάλωσης κατά 0,5 λτ/100 και συχνότερες αλλαγές (πήγαμε από τα 15Κ στα 10Κ) -
Μην τα υποτιμάτε τα λάδια Lidl και μην τα απαξιώνετε.
Ειναι γνωστό οτι η Lidl δεν κατασκευάζει τίποτα, απλά βάζει την ετικέτα της σε προϊόντα διάφορων κατασκευαστών.Τα λάδια της ειναι pennansol, ούτε 'Κινέζικα' (με ή χωρίς ' '), ουτε Πακιστανικά, ούτε στάμπα πολυεθνικής και εμφιάλωση στη Δραπετσώνα. Ειναι 'made in Germany'
http://www.pennasol.com/ -
Ελπίζω πάντως η ποιότητα των λαδιών να μην είναι σαν αυτη κάποιων αλλαντικών που μας φέρνει απ' έξω η Lidl.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Δεν έχω πρόσβαση στο μανουαλ αλλά αυτό ακριβώς είνια το νόημα της παρακολουθησης του τι κάνει το συνεργείο καθώς βάζανε το φθηνότερο λάδι
Στο δικό μου εταιρικό C1 βάζαμε αρχικά 5 30 κια μετά λόγω κόστους το γυρίσαμε σε 10 40
Τα λεφτά που γλιτώσαμε (παίρνουμε τα τοταλ 7100 10 40 στα 3,8 €) , τα δώσαμε σε βενζίνες (άυξηση μέσης κατανάλωσης κατά 0,5 λτ/100 και συχνότερες αλλαγές (πήγαμε από τα 15Κ στα 10Κ)τά total 7000 10w40 ,από πού τά αγοράζετε στά 3.8 euro τό 1 λίτρο ?
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ελπίζω πάντως η ποιότητα των λαδιών να μην είναι σαν αυτη κάποιων αλλαντικών που μας φέρνει απ' έξω η Lidl.Το ασυνήθιστο είναι πως οι προδιαγραφές που καλύπτουν τα συγκεκριμένα ορυκτελαια είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με ορυκτελαια ιδιας και λιγο ανώτερης τιμής ακόμα και επώνυμα.Πάντως στο pickup που τα έβαλα ακούγεται λιγότερο σε σχέση με πριν η μηχανή (πριν ειχε 20W50 ενώ τώρα 15w 40).Περιμένω να δω αν θα περιοριστεί και το καψιμο λαδιου.Έως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημενος.
-
Λογικο , να ειναι πιο αθορυβη η λειτουργία του κινητήρα καθως πηγες σε πιο λεπτορευστο λαδι και κατα την εκκινηση και κατα τη λειτουργια του.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
Τα λεφτά που γλιτώσαμε (παίρνουμε τα τοταλ 7100 10 40 στα 3,8 €) , τα δώσαμε σε βενζίνες (άυξηση μέσης κατανάλωσης κατά 0,5 λτ/100 και συχνότερες αλλαγές (πήγαμε από τα 15Κ στα 10Κ)τά total 7000 10w40 ,από πού τά αγοράζετε στά 3.8 euro τό 1 λίτρο ?
ΑΠό Φραντζή μάλλον Λαμπριανίδη αλλά απίρνουμε πολλά για όλα το στόλο
Ελπίζω πάντως η ποιότητα των λαδιών να μην είναι σαν αυτη κάποιων αλλαντικών που μας φέρνει απ' έξω η Lidl.
Το ασυνήθιστο είναι πως οι προδιαγραφές που καλύπτουν τα συγκεκριμένα ορυκτελαια είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με ορυκτελαια ιδιας και λιγο ανώτερης τιμής ακόμα και επώνυμα.Πάντως στο pickup που τα έβαλα ακούγεται λιγότερο σε σχέση με πριν η μηχανή (πριν ειχε 20W50 ενώ τώρα 15w 40).Περιμένω να δω αν θα περιοριστεί και το καψιμο λαδιου.Έως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημενος.
Λογικά θα σου καίειε περισσότερο
ΤΑ pennassol τα έχω δοκιμάσει με την δικία τους συσκευασία και ήταν ΟΚ
-
Τα λάδια του LIDL είναι ό,τι ακριβώς λέει η ονομασία τους και κανείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι παίρνει... αντίθετα από άλλες πηγές που μπορεί να παίζουν και μαιμουδιές ειδικά στα πιο ακριβά λάδια.
-
Στο Getz 1.4 του έβαζα πάντα απ’την πρώτη του αλλαγή τα SHELL Helix ultra extra 5w-30, μετά τα αντίστοιχα ECT και τελευταία πέρσι τα νέα C3 (made in Turkey ).
Πριν αρκετό καιρό είχα διαβάσει σε ένα ποστ του Quadra 21 για τα λάδια του LIDL που βάζει στα δικά του αυτοκίνητα και μου είχε κινήσει την περιέργεια γιατί …δεν το έγραψε όποιος -όποιος !
Από καιρό ήθελα να περάσω σε Helix ultra 5W-40 αφού κάτι δεν με πείθανε πλέον ότι το 30αρι είναι και για το Ελληνικό ζεστό καλοκαίρι.
Από περιέργεια και από πλάκα (στην χειρότερη θα έκανα ένα καλό εσωτερικό ξέπλυμα κινητήρα) πήρα από το LIDL το χρυσό 5λιτρο με τα 5W-40 made in Germany.
Τα έβαλα όπως κάνω πάντα στραγκίζοντας για αρκετή ώρα τα παλιά, γεμίζοντας το νέο φίλτρο με φρέσκο λαδάκι για να μειώσω το empty pick και …ξεκίνησα το μοτέρ.
Η έκπληξη ήταν άμεση γιατί απέκτησε καλύτερη χροιά στον ήχο ακόμη και μέχρι σήμερα και ένα πιο εύκολο στροφάρισμα. πράγμα περίεργο αφού με το 30αρι θεωρητικά υπάρχει καλύτερη και πιο εύκολη ροή λιπαντικού.
Πάντως ακόμη δεν ξέρω αν η AVISTA OIL-Penassol ή η αλλαγή σε 40αρι ευθύνεται για την μεταμόρφωση. Θα βάλω και τα Shell Helix Ultra 5w-40 (αν και με κινηματικά ιξώδη που παραπέμπουν πιο πολύ σε πολύ χονδρό 30αρι), και θα τα δοκιμάσω και αυτά.
Ίδωμεν. -
Ο χρήστης LANCIANOS έγραψε:
Η έκπληξη ήταν άμεση γιατί απέκτησε καλύτερη χροιά στον ήχο ακόμη και μέχρι σήμερα** και ένα πιο εύκολο στροφάρισμα. πράγμα περίεργο** αφού με το 30αρι θεωρητικά υπάρχει καλύτερη και πιο εύκολη ροή λιπαντικού.
Ίδωμεν.
Μηπως παιζει καποιο ρολο οτι τα Shell ect 5w30 εχουν χαμηλα SAPS ενω τα 5w40 εχουν;
-
@LANCIANOS, η διαφορά που παρατήρησες οφείλεται κατά 90+% στην διαφορετική μάρκα λιπαντικού και κατά 10-% στην αλλαγή του ιξώδους...
Εγώ από 5W30 λάδι γνήσιο της Opel άλλαξα πριν 2-3 χρόνια σε 5W30 αντίστοιχων προδιαγραφών Liqui Moly... Η διαφορά στη λειτουργία του κινητήρα χαοτική... Και σε άκουσμα και σε στροφάρισμα όπως παρατηρείς εσύ. Ειδικά σε άκουσμα όμως πόσο μάλλον στο ρελαντί η διαφορά είναι χαοτική... Περνούσα δίπλα από άλλο αυτοκίνητο με τον ίδιο κινητήρα και έκανε σαν τρακτέρ με τα γνήσια λάδια της Opel... Ο πατέρας μου δεν πίστευε στα αυτιά του όταν του έλεγα 'άκου πως κάνει αυτό'. Το 30άρι μια χαρά λάδι είναι για τις συνθήκες της Ελλάδας και καλό είναι να μένουμε στην προδιαγραφή του κατασκευαστή. Αυτή η τάση που κυκλοφορεί ότι για την Ελλάδα είναι το 40άρι δεν την καταλαβαίνω. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με το 30άρι.
Όσον αφορά την αλλαγή από 5W30 σε 5W40 επειδή κάναμε την ίδια μετάβαση σε ένα από τα γαλλικά μας πέρσι το κυριότερο που παρατηρήσαμε με εμφανέστατη διαφορά ήταν καλύτερη ευστροφία στις ρεπρίζ και λίιιιιγο πιο ήσυχο δούλεμα από το 5W30. Πριν βάζαμε 5W30 Total στην αντιπροσωπεία... Κατόπιν μπήκε αρχικά 5W30 αντίστοιχων προδιαγραφών Liqui Moly με εξίσου θεαματική μεταφόρτωση στο δούλεμα του αυτοκινήτου όπως συνέβη και στο δικό μου... Από πέρσι 5W40 και το έχουμε κρατήσει μιας και πάει καλύτερα το αυτοκίνητο.
Μια επιπλέον σημείωση... To Ceratec της Liqui Moly (πρόσθετο κεραμικής τεχνολογίας) το οποίο χρησιμοποίησα στην τελευταία αλλαγή λαδιών είναι απλά εξαιρετικό... Πολύ πιο γλυκό δούλεμα στο κρύο ξεκίνημα. Ακούγεται σχεδόν όπως όταν έχει ζεσταθεί με σημαντικό λιγότερο κροτάλισμα. Επίσης όταν είναι κρύο φεύγει σαν να είναι ζεστό ενώ επιπλέον φαίνεται να διατηρεί αυτή τη γλυκύτητα και την ησυχία στο δούλεμα μετά από 12000χλμ. Κανονικά αλλάζω κάθε 10.000χλμ λάδια. Χωρίς το Ceratec γύρω στα 9000χλμ μέχρι πρότινος άρχιζε σιγά σιγά να κροταλίζει παραπάνω ο κινητήρας, ειδικά όταν κόντευα να συμπληρώσω τα 10.000χλμ καλοκαίρι όπου τα λάδια καταπονούνται πολύ περισσότερο το συγκεκριμένο διάστημα με τις συχνές αναγεννήσεις. Μέχρι ώρας σε αυτά που έχω τώρα μαζί με δόση 2/3 Ceratec ο κινητήρας ακούγεται το ίδιο γλυκός όπως όταν ήταν φρέσκα τα λάδια... Θα τα κρατήσω μέχρι τα 14.000-15.000χλμ για να δω πως θα εξελιχθεί και αν θα διατηρηθεί η γλυκύτητα στο δούλεμα μέχρι την αλλαγή.
-
Χιούστον υπάρχει πρόβλημα.
Εδώ και 2 μήνες από απροσεξία μου και μόνο άφησα το Quadra με πολύ χαμηλή στάθμη λαδιού και σε ένα καλό κυνηγητό ενώ είδα την θερμοκρασία του νερού να είναι νορμάλ, μέσα στην βιασύνη μου και το άγχος της δουλειάς δεν υποψιάστηκα ότι έχω χαμηλή στάθμη όταν ταυτόχρονα με την κανονική θερμοκρασία του νερού το λάδι έδειχνε 150c, ήμουν εντελώς απαράδεκτος για την πείρα και την εμπειρία μου, την βλακεία μου την ανακάλυψα το επόμενο πρωϊ όταν βάζοντας το εμπρός ακούστηκε η μπιέλα στη μισή Αγ.Παρασκευή.
Μοτέρ άλλο ίδιο μισοέτοιμο υπάρχει αλλά χρειάζεται χρόνο για ολοκλήρωση, και αυτό που δεν υπάρχει είναι ο χρόνος, οπότε το έκανα πάσα στον γιό να το ανοίξει από κάτω να δούμε τα μαντάτα, η νεκροψία έδειξε γύρισμα του κουζινέτου στον κύλινδρο Νο1 ( η Renault μετράει το Νο1 από το σαζμάν ) και το κομβίο του στροφάλου να έχει αποκτήσει ένα ελαφρύ οβάλ ( δεν θυμάμαι τα νούμερα τώρα ) μετρημένα με plastigage.
H προσωρινή λύση ήταν η τοποθέτηση μεταχειρισμένων μετάλλων από το άλλο μοτέρ και κλείσιμο γιατί το αυτοκίνητο το χρειάζομαι συνεχώς οπότε το κλείσαμε και σταυρώσαμε τα δάχτυλα μας, βάλαμε 15/40 πάλι του Lidl και του έριξα 2 μπουκάλια motorkote.
To αποτέλεσμα είναι ότι ακούγεται η μπιέλα στην 1η μιζιά αμέσως σταματάει, ακούγεται και στο ελαφρύ γκάζι, συνεχίζω και το οδηγώ κανονικά με τον ίδιο ρυθμό σχεδόν στους κόφτες και ακούω το μοτέρ να στενάζει αλλά λέω άστο μέχρι να σπάσει, Αττική κυκλοφορώ και ο γερανός της ασφάλειας θα το φέρει πίσω και θα αναγκαστώ τα αλλάξω μοτέρ.
Προχτές μετά από 5.000 χλμ μετά το 1ο ξεκίνημα από το επεισόδιο του άλλαξα τα λάδια, είπα να δοκιμάσω κάτι παχύτερο εκεί γύρω στους 100c και έβαλα ένα φτηνό συνθετικό 10/60 που έχει κάνει το μοτέρ να έχει πιο γλυκό χτύπημα η μπιέλα του.
1η παρατήρηση.
Τα 2 μπουκάλια motorkote μου έριξαν την κατανάλωση κατά 1.5 λίτρο, με το 10/60 ανέβηκα πάλι 0.5 λίτρο.2η παρατήρηση.
Η τουρμπίνα μου θέλει άλλαγμα εδώ και πολύ καιρό και ακουγότανε έντονα το thrust στην γεμάτη γκαζιά, τώρα δεν ακούγεται, άρα το motorkote έκανε και εκεί δουλειά.3η παρατήρηση.
Το συγκεκριμένο μοτέρ αποδεικνύεται άσπαστο όπως λέμε αφού παρόλο τον τραυματισμό του σε απόλυτα καίριο σημείο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά εκτός τον θόρυβο έχοντας νορμάλ θερμοκρασίες και πιέσεις και έχοντας 345.000 βάναυσα χλμ, στην πλάτη του, όταν σπάσει ή όταν το αλλάξω θα ανεβάσω φωτό από το εσωτερικό του.4η παρατήρηση.
Το λάδι που άλλαξα επειδή λερώθηκα κατά την αλλαγή του φίλτρου μου έκανε εντύπωση η απίστευτη λιπαντικότητα του στο χέρι μου, χρόνια πασαλείβομαι όταν αλλάζω λάδια, τέτοια γλύστρα το λάδι στο χέρι μου δεν την έχω ξαναδεί, το έχω φυλάξει γιατί η εντύπωση που μου έκανε είναι τεράστια, πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα από τα 2 μπουκάλια του motorkote που περιέχει.5η παρατήρηση
Πήρα ένα φίλτρο Γαλλικού καφέ και σούρωσα 0.5 λίτρο λάδι, επειδή το φολτρόχαρτο είναι πολύ πυκνό το άφησα 2 ημέρες να στραγγίξει το λάδι σε ένα μικρό δοχείο, στο χαρτί του φίλτρου δεν υπάρχει το παραμικρό ρίνισμα.Συμπέρασμα, αν αντέξει άλλες 5.000 χλμ που θα του αλλάξω τα λάδια πάλι ( είμαι σίγουρος ότι θα πάει πολύ καιρό ακόμα έτσι τραυματισμένο ) θα έχω παρατηρήσεις και για το χοντρόλαδο που έβαλα για δοκιμή αναγκαστικά, προς το παρόν συνεχίζω, οι βλακείες πληρώνονται με χρήμα, με χρόνο και κόπο, και λέω βλακεία γιατί το αμάξι έχει όλα τα όργανα μέσα για τις θερμοκρασίες και τις πιέσεις όλων των ζωτικών υγρών του και μου φώναζαν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά εγώ στην κοσμάρα μου.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέο από κάθε κανονικότητα και το μοτέρ δουλεύει ακόμα γιατί είναι καλή κατασκευή, είναι όλο κατασκευής της Mahle με ατσάλινο στρόφαλο και υγρά χιτώνια από την Kolbensmith, έχει μια τεράστια πλάκα αλουμινίου στο κάτω μέρος που κλειδώνει όλο το ανοιχτό μέρος του στροφαλοθαλάμου εξ΄ού και η αθόρυβη λειτουργία του, αλλά χωρίς λάδι και αυτό το μοτέρ δεν δουλεύει, αυτό είναι το επιμύθιο.
Σημ: Καμμία μομφή για το λάδι του Lidl που του βάζω εδώ και κοντά 200.000 χλμ, όταν από τα 6.2 λίτρα έχουν μείνει 2.5 και το γκάζι είναι στο πάτωμα σε κινητήρα με 1.3 bar πίεση από την Τ3 τουρμπίνα τι να σου κάνει το λάδι, το όποιο λάδι ? Το διαρκές έγκλημα μου στο μοτέρ αυτό είναι ότι εδώ και 2 χρόνια ήθελα να αλλάξω το μοτέρ και είχα σταματήσει να του βάζω motorkote περισσότερο από αδιαφορία ενώ ξέρω ότι το ζουμί αυτό είναι θαυματουργό,** ίσως** το ότι δεν την άκουσε χειρότερα να ήταν από ότι είχε παραμείνει στον στρόφαλο από το παλιό motorkote, λέω ίσως.
-
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος πρόσθετο λαδιού τύπου Engine Flush, που μπαίνει στα παλιά λάδια και δουλεύει στο ρελαντί για 10 λεπτά με τα παλιά λάδια πριν τα στραγγίξουμε;
Σκεφτόμουν να ρίξω προληπτικά ένα μιας και diesel το δικό μου να καθαρίσει όσο να' ναι από την μαυρίλα αλλά διαβάζω διάφορα. Όπως πχ ότι κάποια κομμάτια μάκας που μπορεί να διαλύσει μπορεί να φράξουν τους αυλούς λαδιού εσωτερικά με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί σωστά το λάδι μετά. Επίσης κάποια κομμάτια που μπορεί να αφαιρέσει, ενδέχεται να χρησίμευαν για στεναγοποίηση πχ σε ένα μικρό διάκενο στο εσωτερικό του κινητήρα και η αφαίρεσή του θα μπορούσε να σημαίνει ότι πχ θα αρχίσει να καίει λάδια... H Liqui Moly με έχει διαβεβαιώσει ότι δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο ο κινητήρας (πχ φραξίματος των εσωτερικών αυλών λαδιού) με το να το χρησιμοποιήσω και πως ότι βρωμιά/υπόλειμμα διασπάσει θα είναι μικρότερη από το μέγεθος των αυλών και θα κατακρατηθεί στο φίλτρο λαδιού...
Πέρα από τα παραπάνω ένας ανταλλακτικατζής που ρώτησα για αντίστοιχο πρόσθετο μιας και δεν έχει Liqui Moly, μου είπε ότι είναι διαδικασία μεγάλη για να κάνω κάτι τέτοιο καθώς όπως μου εξήγησε όλη η βρωμιά που θα διασπάσει αυτό, θα κάτσει κάτω στο πλέγμα του κάρτερ και θα πρέπει να κατέβει μετά για καθάρισμα...
Έχω μπερδευτεί καθώς και η Liqui Moly και άλλες εταιρείες που έχω δει βιντεάκια με οδηγίες, λένε ότι απλά το ρίχνουμε στα παλιά λάδια, το αφήνουμε να δουλέψει 10 λεπτά και αδειάζουμε τα παλιά λάδια...
Τελικά τι ισχύει; Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για να με κατατοπίσει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Πόσα χλμ είπαμε ότι έχεις ;
https://drive.google.com/file/d/1yTEt52 ... 5hUfA/view
Περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα 518.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]