-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
καλησπερα και παλι στο φορουμ...υστερα απο την πολυτιμη βοηθεια τν παιδιων εδω μεσα κατεληξα και 'φορεσα' τα michelin primacy HP.
μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος..κολλανε σε στεγνο εδαφος, δεν χανουν καθολου στις στροφες, δεν ακουγονται πολυ και ειναι πολυ ανετα.. το αυτοκινητο το αισθανεσαι βαρυ και σταθερο..
σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια..και θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα..
προκειται για ενα seat ibiza 1600cc. φοραει 205/45/16..μπορειτε να μου προτεινετε και γι αυτο καποια λαστιχα τα οποια σαν κυριο χαρκατηριστικο θα εχουν να ειναι σπορτ και να κρατησουν 3+ χρονια;
ευχαριστω προκαταβολικα
Κάποιος μια βοήθεια εδώ για το seat ibiza;
-
Σπορ και να κρατάνε σε 205/45/16; Yokohama S Drive.
-
Ο χρήστης mk86 έγραψε:
καλησπερα και παλι στο φορουμ...
υστερα απο την πολυτιμη βοηθεια τν παιδιων εδω μεσα κατεληξα και 'φορεσα' τα michelin primacy HP.
μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος..κολλανε σε στεγνο εδαφος, δεν χανουν καθολου στις στροφες, δεν ακουγονται πολυ και ειναι πολυ ανετα.. το αυτοκινητο το αισθανεσαι βαρυ και σταθερο..
σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια..και θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα..
προκειται για ενα seat ibiza 1600cc. φοραει 205/45/16..μπορειτε να μου προτεινετε και γι αυτο καποια λαστιχα τα οποια σαν κυριο χαρκατηριστικο θα εχουν να ειναι σπορτ και να κρατησουν 3+ χρονια;
ευχαριστω προκαταβολικα
Κάποιος μια βοήθεια εδώ για το seat ibiza;
michelin exalto. Τα φοράω σε 195-50-15 σε Κόρσα και είναι συνολικά πολύ καλά ελαστικά (και κρύα, και στεγνό και βρεγμένο) και φαίνονται να έχουν φυσιολογική φθορά με τα χιλιόμετρα. Νομίζω θα αντέξουν άνετα 30.000χλμ. νορμάλ χρήσης, ίσως παραπάνω αν είσαι προσεκτικός. Βασικά δεν τους βρίσκω μειονέκτημα που νομίζω είναι το μεγαλύτερο + σε ένα λάστιχο.
edit Είχα και τα S drive. Tα exalto ήταν καλύτερα, ειδικά κρύα.
-
Τελική γνώμη για premium contact 5 205/55/16 σε golf 5 tsi:
-Αρκετά έως πολύ αθόρυβα. Επιτέλους πάω πάνω από 120χλμ/ώρα χωρίς να πονάει το κεφάλι μου.
-Πάρα μα πάρα πολύ άνετα. Κάτι ψιλοτριγμοί που ακουγόντουσαν από κανα δυο σημεία στο αυτοκίνητο σε γραναζωτά οδοστρώματα, έχουν εξαφανιστεί.
-Φανερή μείωση στην κατανάλωση σε σχέση με τα sport, στη σταθερή διαδρομή που κάνω καθημερινά εδώ και μήνες διαπίστωσα ~0.5λτ/100χλμ μετρημένα στο γέμισμα με την αντλία του βενζινάδικου.
-Σε πίεση μαγουλιάζουν, δεν έχουν σκληρά πλαινά όπως τα sport.
-Προοδευτικά, δεν εγκαταλείπουν χωρίς να προειδοποιήσουν πολύ νωρίτερα. Στα sport όταν έσπαγε η πρόσφυση είχες πλέον ελάχιστα περιθώρια πριν το γερό τσούλημα.
-Συνολικό περιθώριο πρόσφυσης, πολύ μεγαλύτερο απ όσο αξιοποιεί ο μέσος οδηγός στην καθημερινή οδήγηση.
-Φρεναρισματάρα, ABS δεν μπαίνει με τίποτα, ούτε στους γεμάτους γύρη δρόμους αυτής της εποχής.Στο βρεγμένο δεν ξέρω αλλά φήμες λένε πολύ καλά λόγια.
Για όχι ζμπορ οδήγηση, είναι γ@μάτα.
-
Σε σχεση με ποιο Sport εννοεις;
Το εσπαγε η προσφυση χωρις πολλα περιθωρια μου λεει 2, καθως τα SC5 ειναι αρκετα πιο προοδευτικα. -
Το 2 ναι
Τα 5 είναι σαφώς πιο καινούρια και λογικά θα είναι βελτιωμένα. -
Ρονταρισμα ελαστικων τελος. Τα πρωτα 300 χιλιομετρα ειναι γεγονος και τωρα εχουμε Δομοκο....
-
Σφήνες στο Δομοκό; Interesting.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ρονταρισμα ελαστικων τελος. Τα πρωτα 300 χιλιομετρα ειναι γεγονος και τωρα εχουμε Δομοκο....Περιμενω εντυπωσεις! Σκεφτομαι να βαλω κι εγω τα Dunlop..
-
Σοφον το ασαφες;;;
Στην πραγματικοτητα ημουν ετοιμος να κατακεραυνωσω τους παντες μετα το προχθεσινο μου χουνερι οπου γλυτωσα τη μετωπικη απο τυχη και απο το γεγονος οτι εν τελει καποτε σταματας.
Βραδυ επι της Βουλιαγμενης στη στροφη για το κεντρο της Γλυφαδας το προπορευομενο οχημα (το οποιο οδηγουσε η κλασσικη ανοργασμικη πενηνταρα οπως ειδα που εχει τοση σχεση με την οδηγηση οση εχω εγω με τις σερβιετες που χρησιμοποιουσε πριν την εμμηνοπαυση) σταματα αντι να στριψει με κατευθυνση προς Γλυφαδα.
Φρενα!!!!!! Αποκριση ελαστικου χαλι μαυρο!!! Μπλοκαρισμα των τροχων και 40 ποντους πριν την ανταλλαγη στοιχειων το ΙΜΑ τελικα φρεναρει... (με την αντλια του abs να χτυπα υπερωριες).
Κριση για τα Dunlop Sport Blueresponse.... Φωτια, βαψιμο με μπλε χρωμα και στον πατο της θαλασσας.
Παρολα αυτα αποφασισα να ειμαι εγκρατης και να μην κρινω εχοντας μολις 100 χιλιομετρα. Πρωι σημερα με δυο ατομα και αποσκευες ξεκινα το ταξιδι. Προσεκτικο ρονταρισμα ως και τα Καμμενα Βουρλα για να φυγει και η γιαλαδα (τροπος του λεγειν) του ελαστικου.
Ξεκιναμε λοιπον στην αναβαση και καταβαση του Δομοκου. Σε ιδανικες λοιπον συνθηκες η εξεταση της συμπεριφορας του ελαστικου. Λοιπον με λιγα λογια:
-
Αποκριση τιμονιου. Καλη! Θελει πιεση στα ελαστικα ωστε τα πλαϊνα να μην εχουν μεγαλη παραμορφωσιμοτητα.
-
Προσφυση. Πολυ καλη! Ανετα διατηρουσα ταχυτητες υπερτερες του μεσου ορου και γραμμες σλαλομ μεσα απο αργοτερα μονοθεσια (ενταξει οχηματα).
-
Θορυβος. Χαμηλοτερος απο τα του Michelin ES.
-
Οικονομια. Ξεκινησα με 95 χλμ με 5.0 λιτρα στην ενδειξη και στα Τρικαλα ειδα στα 431 χιλιομετρα τ 4.6 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα. Ενα ξερο 4.5 λιτρα ανα 100 με ταχυτητες κυκλοφοριας καο κλιματισμο στο συνολο της διαδρομης. Υπολογιστε μια μεση ωριαια στα 85 χιλιομετρα καθως στη Θεσσαλια ηταν αδυνατο να κινηθεις πανω απο 90 και η καθοδος του Δομοκου εγινε με το CVT να ειναι μεταξυ S και L ωστε η ταχυτητα να διατηρειτε στα 50 χιλιομετρα την ωρα. Η ανοδος ηταν πιο γρηγορη αλλα και 5 λεπτα καθυστερηση συνολικη περι της Λαμιας ηταν αρκετη.
Η πρωτη εντυπωση εχει. Αξιοπρεπες και τιμιο ελαστικο που προσφερει αυτα που υποσχεται χωρις να ξεφευγει απο το επιπεδο των οικολογικων ελαστικων.
Τελικο συμπερασμα. Το ταξιδι αυτο εχει και επισκεψη στο ΥΗΕ Μεσοχωρας που απο τα Τρικαλα ειναι μια στροφοδιαδρομη 70 χιλιομετρων και χωρις να εχω το ρανταρ καλης συμπεριφορας διπλα να μου πριζει τα συκωτια οτι παω γρηγορα.
-
-
οσο αφορα το συμπερασμα σου εντος της πολης.......ισως να φταιει και λιγο το οδοστρωμα!
οσο αφορα το ταξιδακι σου........οποιοδηποτε καινουργιο λαστιχο και αν ειχες βαλει,τα ιδια θα εγραφες!δεν σχολιαζω την καταναλωση γιατι ταχυτητες κατω των 100χλμ δεν ειναι για συμπερασματα.....
δεν υπερασπιζομαι τα λαστιχα που επελεξες,αλλα και παλι ειναι νωρις για να εχεις σωστη κριση..... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σοφον το ασαφες;;;Στην πραγματικοτητα ημουν ετοιμος να κατακεραυνωσω τους παντες μετα το προχθεσινο μου χουνερι οπου γλυτωσα τη μετωπικη απο τυχη και απο το γεγονος οτι εν τελει καποτε σταματας.
Βραδυ επι της Βουλιαγμενης στη στροφη για το κεντρο της Γλυφαδας το προπορευομενο οχημα (το οποιο οδηγουσε η κλασσικη ανοργασμικη πενηνταρα οπως ειδα που εχει τοση σχεση με την οδηγηση οση εχω εγω με τις σερβιετες που χρησιμοποιουσε πριν την εμμηνοπαυση) σταματα αντι να στριψει με κατευθυνση προς Γλυφαδα.
Φρενα!!!!!! Αποκριση ελαστικου χαλι μαυρο!!! Μπλοκαρισμα των τροχων και 40 ποντους πριν την ανταλλαγη στοιχειων το ΙΜΑ τελικα φρεναρει... (με την αντλια του abs να χτυπα υπερωριες).
Κριση για τα Dunlop Sport Blueresponse.... Φωτια, βαψιμο με μπλε χρωμα και στον πατο της θαλασσας.
Παρολα αυτα αποφασισα να ειμαι εγκρατης και να μην κρινω εχοντας μολις 100 χιλιομετρα. Πρωι σημερα με δυο ατομα και αποσκευες ξεκινα το ταξιδι. Προσεκτικο ρονταρισμα ως και τα Καμμενα Βουρλα για να φυγει και η γιαλαδα (τροπος του λεγειν) του ελαστικου.
Ξεκιναμε λοιπον στην αναβαση και καταβαση του Δομοκου. Σε ιδανικες λοιπον συνθηκες η εξεταση της συμπεριφορας του ελαστικου. Λοιπον με λιγα λογια:
-
Αποκριση τιμονιου. Καλη! Θελει πιεση στα ελαστικα ωστε τα πλαϊνα να μην εχουν μεγαλη παραμορφωσιμοτητα.
-
Προσφυση. Πολυ καλη! Ανετα διατηρουσα ταχυτητες υπερτερες του μεσου ορου και γραμμες σλαλομ μεσα απο αργοτερα μονοθεσια (ενταξει οχηματα).
-
Θορυβος. Χαμηλοτερος απο τα του Michelin ES.
-
Οικονομια. Ξεκινησα με 95 χλμ με 5.0 λιτρα στην ενδειξη και στα Τρικαλα ειδα στα 431 χιλιομετρα τ 4.6 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα. Ενα ξερο 4.5 λιτρα ανα 100 με ταχυτητες κυκλοφοριας καο κλιματισμο στο συνολο της διαδρομης. Υπολογιστε μια μεση ωριαια στα 85 χιλιομετρα καθως στη Θεσσαλια ηταν αδυνατο να κινηθεις πανω απο 90 και η καθοδος του Δομοκου εγινε με το CVT να ειναι μεταξυ S και L ωστε η ταχυτητα να διατηρειτε στα 50 χιλιομετρα την ωρα. Η ανοδος ηταν πιο γρηγορη αλλα και 5 λεπτα καθυστερηση συνολικη περι της Λαμιας ηταν αρκετη.
Η πρωτη εντυπωση εχει. Αξιοπρεπες και τιμιο ελαστικο που προσφερει αυτα που υποσχεται χωρις να ξεφευγει απο το επιπεδο των οικολογικων ελαστικων.
Τελικο συμπερασμα. Το ταξιδι αυτο εχει και επισκεψη στο ΥΗΕ Μεσοχωρας που απο τα Τρικαλα ειναι μια στροφοδιαδρομη 70 χιλιομετρων και χωρις να εχω το ρανταρ καλης συμπεριφορας διπλα να μου πριζει τα συκωτια οτι παω γρηγορα.
Σε τι αυτοκινητο τα έβαλε και σε τι διαστασεις?
Με λιγα λογια, να τα προτιμησω ή να αω σε Goodyear/BfGoodrich? -
-
Σίγουρα η κατάσταση του οδοστρώματος παίζει μεγάλο ρόλο και όσο πιο γυαλιστερή είναι τόσο πιο πολύ περπατάει το αυτοκίνητο με το ABS. Αλλά μάλλον θα συμμεριστώ το σχόλιο σου ότι είναι ένα οικολογικό λάστιχο με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Τα** Premium Contact 2** τα έχω σε 195/60/15.
Τα συν:
- λίγος θόρυβος
- καλό κράτημα σε βρεγμένο και στεγνό,
Τα μείον:
- μικρή πληροφόρηση από το δρόμο και
- απίστευτα γρήγορη φθορά, ιδίως αν τα πιέζεις στην οδήγηση...
Τώρα τα Blueresponse θέλουν χρόνο για να δείξουν τι είναι. Φαίνονται καλύτερα από τους προκατόχους τους, αλλά το θέμα είναι αν είναι καλύτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό!
Εγώ είμαι (αναγκαστικά λόγω 185/60/14) μεταξύ των δύο καθόσον Bridgestone ER 300, Michelin Energy Saver, Toyo CF2, Yokohama S drive, Pirelli κλπ σκέτη απογοήτευση. Θα περιμένω για ασφαλέστερα συμπεράσματα από τα Blue για να αποφύγω πάση θυσία τα PC2 λόγω ρυθμού φθοράς.
-
Το καλό με τα PC και κυρίως με τα τωρινα PC5 είναι ότι όντας πολύ μαλακά δουλεύουν άψογα με μηδέν ζέσταμα. Δε χρειάζεται να βγεις σε ανοιχτό δρόμο για να λειτουργήσουν καλά. Τα ζμπορτ 2 που είχα πριν, από την αρχή τους όταν φρέναρα με μηδέν ζέσταμα έμπαινε και ABS. Όταν ήταν ζεσταμένα βέβαια κράταγαν ΒΕΝΤΟΥΖΑ.
Με τα PC5 δε μπαίνει ABS (σε μένα τουλάχιστον) ούτε σε τσίτωμα φρένου 1 λεπτό μετά την εκκίνηση.
Αφού ανησυχώ ότι φρενάρω πιο καλά από τον πίσω μου και θα με καρφώσει κανείς
-
Το αυτοκινητο ειναι ενα Civic Hybrid 8ης γενεας.
Οι διαστασεις ειναι 195/65/15.
Θα συμφωνησω με τις παρατηρησεις. Αυριο αν δεν εχω φυγει σε καμια κοιλαδα θα εχετε περισσοτερα στοιχεια και δεδομενα οταν θα το πιεσω το λαστιχακι.
Η αληθεια ειναι οσον αφορα το κρατημα οτι τα ιδια ειχα δει και με το ES το οποιο θεωρ το λιγοτερο παρεξηγημενο ελαστικο στο thread αυτο. Γιατι η ποιοτητα του (οικολογικο ελαστικο μην το ξεχναμε αυτο) ηταν στα χερια μου πολυ καλη.
-
Να προτιμησω sport Bluresponse ή EfficientGrip performance?
O Παχυλας στο Χαλανδρι ειπε Dunlop.. Αλλα δεν ξερω αν παιζουνε τιποτα προμηθειες κλ...
Το αμαξι ειναι BMW E46 316. -
Σε τι διασταση?
edit σε 205-55 ή P7 Cinturanto ή PC5 ή Primacy 3 -
Ο χρήστης diosak έγραψε:
Να προτιμησω sport Bluresponse ή EfficientGrip performance?
O Παχυλας στο Χαλανδρι ειπε Dunlop.. Αλλα δεν ξερω αν παιζουνε τιποτα προμηθειες κλ...
Το αμαξι ειναι BMW E46 316.δεν κανεις ερευνα αγορας;;;; ο Παχυλας ειναι τσιμπιμενος.......
απο εμενα αυτο http://www.blackcircles.com/tyres/brand ... rime2-k115 -
205/55/r16
360 τα βρισκω παντου...
P7 εχει τωρα αλλα ειναι απο το '07...οποτε θελω κατι αλλο καινουριο..
Continental δεν τα πολυεμπιστευομαι με οσα διαβαζω και ακουω...Εδιτ: και τα πιρελλι τοσο τα βρισκω γενικά..
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]