-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Είμαι κάτοχος ενός audi a3 1.8tfsi και ήρθε ο καιρός να αλλάξω ελαστικά, το αυτοκίνητο φοράει Pirelli P Zero Rosso 91W 225/45 R 17 τι προτείνετε και τιμές παίζουν;
Eγω θα σου προτεινα αυτα, αν θες κατι κοντα σε αυτα που ηδη φορας ειναι ισως η καλυτερη λυση. Πιο καινουργιο και πολιτισμενο ελαστικο, με καλυτερες επιδοσεις κιολας!
CONTI-SPORTCONTACT 5
225/45 R17 91 Vκαλο λαστιχο αλλα να αποφευγεις να το χρησιμοποιεις στην Ελλαδα......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
καλο λαστιχο αλλα να αποφευγεις να το χρησιμοποιεις στην Ελλαδα......
Γιατι?
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
καλο λαστιχο αλλα να αποφευγεις να το χρησιμοποιεις στην Ελλαδα......
Γιατι? Μαλακουλι ειναι!
-
Για το νεοφερμένο me01kk κι επειδή τυχαίνει να έχω εμπειρία στην ίδια διάσταση σε παρόμοιο αυτοκίνητο (Golf V GTI Mk5):
Conti SC5 vs Goodyear Eagle F1 asymmetric 2 σημειώσατε σαφώς 2.
Σε κράτημα είναι συγκρίσιμα, αν και τα F1 δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση σταθερότητας σε ανοικτές καμπές με πολλά (200+), ενώ σαφώς κερδίζουν σε μακροζωία. Τα Conti δεν ήταν πουθενά αισθητά καλύτερα ώστε να δικαιολογήσουν τη διαφορά σε μακροζωία. Τα δύο σετ τοποθετήθηκαν την τελευταία τριετία, οπότε οι εντυπώσεις είναι φρέσκες. Τα F1 είναι ακόμη επάνω.
Για μια ακόμη φορά τα τεστ δεν λάθεψαν κι εγώ έχω βρεθεί να ψωνίζω Good Year ενώ παλιά τα απέφευγα μανιωδώς, κρίνοντας από τα πρώτης τοποθέτησης NCT3 και 5 (edit: και από κάτι GT70 που φορούσε το 309 μας το 1993 - κι έλεγα κι εγώ 'τι ξεχνάω, τι ξεχνάω'...). Έχει ο καιρός γυρίσματα...
Σε κάθε περίπτωση, αναζήτησε συγκριτικά τεστ ή μετα-αναλύσεις (πχ http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2013-Summer-Tyre-Buying-Guide.htm) και μην ψωνίζεις γουρούνι στο σακί. Ούτε να μείνεις μόνο σε όσα γράφονται εδώ.
Αν με τη λέξη Βόρεια εννοείς Θεσσαλονίκη, τότε πάρε προσφορά από ΕΛΜΑ (http://www.elma-sa.gr/). Όχι μόνο καλύτερη τιμή αλλά και εξαιρετική εξυπηρέτηση - εξαιρετική ζυγοστάθμιση - πολύ καλή ευθυγράμμιση. Επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
NCT5Δεν μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε αυτό το λάστιχο, κάθε άλλο.
-
Σε 195/60/15 σαν πρώτη τοποθέτηση σε Φόκους ΜΚΙ με απογοήτευσαν. Κακή προοδευτικότητα και χαμηλά όρια πρόσφυσης σε σχέση με τα Pilot Exalto II. Μέτρια στο φρενάρισμα σε στεγνό. Γενικά ήταν υποδεέστερα του αυτοκινήτου με συνέπεια να μην αναδεικνύονται οι φημισμένες αρετές του.
Αυτά θυμάμαι πάνω-κάτω, πάνε άλλωστε και πολλά χρόνια από τότε.
-
Κι εγώ για πρώτη τοποθέτηση σε Focus 1 στην ίδια διάσταση μιλάω.
Τα Exalto II είναι σαφώς ανώτερο λάστιχο αλλά αν δεν κάνω λάθος είχαν βγει πολύ μετά. -
Για δες σύμπτωση!!!
Τα PE2 όταν τα έβαλα (μετά τα μέσα του 2004 σίγουρα) έδωσαν αυτό το κάτι παραπάνω, αλλά εν τέλει έμεινα δυσαρεστημένος ειδικά από την απόδοσή τους στα πρώτα χιλιόμετρα σε αστικό περιβάλλον. Αυτά που πραγματικά 'ταίριαξαν γάντι' στο αμάξι και τις δικές μου απαιτήσεις ήταν τα Uniroyal Rainsport 1, παρά τη σχετικά γρήγορη φθορά τους.
-
Σας ευχαρστώ για την βοήθεια. Τελικά μάλλον θα πάω για τα ίδια Pirelli PZero Rosso 91 W 225/45 R17 στα 480€ νομίζω οτι είναι μια συμπαθητική τιμή.
-
Ο χρήστης me01kk έγραψε:
Σας ευχαρστώ για την βοήθεια. Τελικά μάλλον θα πάω για τα ίδια Pirelli PZero Rosso 91 W 225/45 R17 στα 480€ νομίζω οτι είναι μια συμπαθητική τιμή.Ξεπερνας συχνα τα 240 και θα βαλεις W δεικτη για 270?
-
καλησπερα και παλι στο φορουμ...
υστερα απο την πολυτιμη βοηθεια τν παιδιων εδω μεσα κατεληξα και 'φορεσα' τα michelin primacy HP.
μεχρι στιγμης ειμαι πολυ ευχαριστημενος..κολλανε σε στεγνο εδαφος, δεν χανουν καθολου στις στροφες, δεν ακουγονται πολυ και ειναι πολυ ανετα.. το αυτοκινητο το αισθανεσαι βαρυ και σταθερο..
σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια..και θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομα..
προκειται για ενα seat ibiza 1600cc. φοραει 205/45/16..μπορειτε να μου προτεινετε και γι αυτο καποια λαστιχα τα οποια σαν κυριο χαρκατηριστικο θα εχουν να ειναι σπορτ και να κρατησουν 3+ χρονια;
ευχαριστω προκαταβολικα
-
Συγκεντρώνω εντυπώσεις από τα Dunlop που τοποθέτησα.... Ως τώρα μόλις 100 km και όχι με υψηλές ταχύτητες αλλά στις σφήνες το αμάξι πατάει αρκετά καλά (εντάξει μάλλον και τα φούσκωσα πολύ).
-
Εχω βρει λαστιχο με δειχτη ταχυτητας Η(210km/h) και το ιδιο λαστιχο με Τ(190km/h). Τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα εχει το καθενα? Η τιμη τους ιδια.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχω βρει λαστιχο με δειχτη ταχυτητας Η(210km/h) και το ιδιο λαστιχο με Τ(190km/h). Τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα εχει το καθενα? Η τιμη τους ιδια.To Η θα ναι πιο γερη κατασκευη γενικα...
Αν δεν εχεις κανενα αμαξι με 50 αλογα βαλε τα Η. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εχω βρει λαστιχο με δειχτη ταχυτητας Η(210km/h) και το ιδιο λαστιχο με Τ(190km/h). Τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα εχει το καθενα? Η τιμη τους ιδια.Διάβασε εδώ:
Speed Ratings Refer to More Than Just Speed
Speed ratings make a difference not only in regards to speed, but in regards to ride comfort, wear and cornering ability. Typically, the higher the speed rating, the better the grip and stopping power, but the lower the tread life. You can always increase the speed rating of the tires on your vehicle for improved performance, but can never decrease it without reducing the vehicle top speed to that of the lower speed rating selected.
Πηγή: http://www.michelinman.com/tires-101/ti ... -life.page
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Συγκεντρώνω εντυπώσεις από τα Dunlop που τοποθέτησα.... Ως τώρα μόλις 100 km και όχι με υψηλές ταχύτητες αλλά στις σφήνες το αμάξι πατάει αρκετά καλά (εντάξει μάλλον και τα φούσκωσα πολύ). -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Speed ratings make a difference not only in regards to speed, but in regards to ride comfort, wear and cornering ability. Typically, the higher the speed rating, the better the grip and stopping power, but the lower the tread life. You can always increase the speed rating of the tires on your vehicle for improved performance, but can never decrease it without reducing the vehicle top speed to that of the lower speed rating selected.
Hθελα να ξερα, τετοιες μακακιες τις θελουν και τις λενε? Να παμε να βαλουμε ολοι λαστιχα για Porsche δηλαδη με δεικτη Υ, για να στριβουμε τρενο, και να φρεναρουμε με αγκυρα...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Hθελα να ξερα, τετοιες μακακιες τις θελουν και τις λενε? Να παμε να βαλουμε ολοι λαστιχα για Porsche δηλαδη με δεικτη Υ, για να στριβουμε τρενο, και να φρεναρουμε με αγκυρα...
Απλά εξηγούν τι σημαίνει μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας. Το τι θα βάλει ο καθένας είναι δικό του θέμα. Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουν; Να δίνουν ψευδείς πληροφορίες για να μη βάλουν κάποιοι δείκτη Y;
-
Εμένα από το εργοστάσιο είχε λάστιχο με δείκτη V παρά το ότι η εργοστασιακή τελική ήταν 180χλμ/ώρα. Λαστιχάρα παρεπιπτόντως που έπαψε να βγαίνει χωρίς αντικαταστάτη (Goodyear F1 σε 15άρα ζάντα).
-
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]