-
Αυτά τα έχει δοκιμάσει κανείς?
http://cartyresmadesimple.com/bfgoodric ... 8704348039
Θυγατρική της Michelin δεν ειναι η BF Goodrich?
(όπως, αν θυμάμαι καλά, και η Kleber) -
Παιδια ξερει κανεις τιποτα για τα Dunlop Sport BluResponse?
Τι γομα εχουν εχουν κλπ?
Εχει καλες κριτικες, αλλα δεν φτανει αυτο.. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Αυτά τα έχει δοκιμάσει κανείς?
http://cartyresmadesimple.com/bfgoodric ... 8704348039
Θυγατρική της Michelin δεν ειναι η BF Goodrich?
(όπως, αν θυμάμαι καλά, και η Kleber)Σκέφτομαι εγώ (τα απλα όμως) να τα βαλω στη Golfαρα
Είναι θυαγτρικη της Michelin μαζι με Kleber, Uniroyal,Kormoran και Tigar (νομιζω τις ειπα όλες)
Στα τεστ των περιοδικών παντως τα απλα G-grip δεν τα πανε καλα -
Κάτι BFgoodrich Profiler2 που είχα ήταν βεντούζα και σε στεγνό και στο βρεγμένο στο τιτανοτεράστιο τρικίλυνδρο 1,000αρι Corsa C Πιο ήσυχα και άνετα από κάτι Dunlop που αντικατέστησαν τότε (δεν θυμάμαι μοντέλο) . Γενικά η μάρκα είναι του ομίλου της Michelin και αν δεν με απατάει η μνήμη μου κάποια στιγμή έδινε και λάστιχα στο WRC.
edit: Αυτό σε καλή άσφαλτο σε δρόμους του εξωτερικού
-
Εχει κανεις υποψην του τιποτα για τα:
-Continental ExtremeContact DW
-Bridgestone Potenza S-04 Pole Position -
Για όποιον έχει διάθεση να διαβάσει, όλη η ιστορία:
http://yourgear.gr/index.php/grafoume/kostas-avgikos/476-ena-zevgari-papoutsia-gia-polla-hiliometra
Κάθε κριτική δεκτή, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι επαγγελματίες δεν είμαστε.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
...
Κάθε κριτική δεκτή, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι επαγγελματίες δεν είμαστε.Πολύ ωραίο! Καλοφόρετα τα λάστιχα!
Έχεις καμιά πληροφορία για τα Dunlop?
Τα Goodyear πως είναι μέχρι τώρα?Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 και τα Continental PremiumContact 5...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Εχει κανεις υποψην του τιποτα για τα:
-Continental ExtremeContact DW
-Bridgestone Potenza S-04 Pole PositionΤο πρώτο δε νομίζω ότι έρχεται Ευρώπη. Πρέπει να είναι εξαιρετικό ελαστικό (πάντα σύμφωνα με τις κριτικές).
-
Ο χρήστης diosak έγραψε:
...
Κάθε κριτική δεκτή, λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι επαγγελματίες δεν είμαστε.Πολύ ωραίο! Καλοφόρετα τα λάστιχα!
Τα Goodyear πως είναι μέχρι τώρα?Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 και τα Continental PremiumContact 5...
Ευχαριστώ! Για τα Dunlop αυτό που μου έλεγαν όλοι οι λαστιχάδες είναι ότι η αντιπροσωπεία προγραμμάτιζε να φέρει ένα ελαστικό το Μάιο και τρία τον Ιούνιο. Με βάση ποια λογική δεν φέρνουν 4άδες δεν καταλαβαίνω. Ο μόνος που προσφέρθηκε να δώσει λύση ήταν ο Φωκάς με απευθείας παραγγελία από Γερμανία.
Όσον αφορά στα Good Year, έχω μέχρι στιγμής κάνει μόνο 220 χλμ, εκ των οποίων τα 15 σε πόλη (όλα μαζεμένα τη μέρα της τοποθέτησης). Αρκετά ήσυχα στην Εγνατία, σε σημείο να αποκαλύψουν άλλους θορύβους που αγνοούσα! Δεν θέλησα να τα πιέσω πολύ, αλλά σε μερικές ανοιχτές καμπές περί το τέλος του ταξιδιού έμπαινα χωρίς πρόβλημα με 170-180 χλμ/ώρα χωρίς πρόβλημα - χωρίς όμως να πιέζεται ιδιαίτερα η ανάρτηση. Φυσικά, άλλαξε και το προφίλ, οπότε υπάρχει και μια βελτίωση από εκεί.
Θα ενημερώσω μόλις κλείσω καμιά χιλιάδα χιλιομέτρων σε μικτές συνθήκες.
Κακό δεν μπορεί να είναι κανένα από τα τρία που σκέφτεσαι.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
QUIZ:
Αν το 205 το κάνω 215 με ίδιο νούμερο προφίλ και διάσταση ζάντας και στις 2 περιπτώσεις (π.χ. 40 και 17 αν πάρουμε το δικό μου) δε θα αυξηθεί με το ίδιο μοντέλο ελαστικού η κατανάλωση στο ταξίδι? Ή το 'κέρδος' που θα έχουμε στα 'km/h ανά 1000 rpm' από το ελάχιστο που θα μεγαλώσει η ακτίνα τους (1.3%, δηλ. εκεί που έδειχνε 101.3 km/h θα πρέπει να δείχνει 100 km/h) και άρα που θα μειωθούν οι στροφές του κινητήρα για να ταξιδεύουμε με π.χ. 130 θα είναι μικρότερο από τις αρνητικές συνέπειες (αντίσταση κύλισης κλπ) που θα έχουν λόγω του μεγαλύτερου κατά 1cm φάρδους τους?Τροφή για σκέψη αλλά σίγουρη απάντηση δύσκολο...
- Από την αύξηση πλάτους μάλλον θα αυξήσεις την κατανάλωση.
- Από την αύξηση βάρους που πιθανολογώ επίσης θα αυξήσεις την κατανάλωση.
- Από την αύξηση της ακτίνας οπότε και της πολικής (ή όπως τη λένε) αδράνειας πάλι θα αυξήσεις κατανάλωση.
- Από την μείωση των στροφών για κίνηση με ίδια ταχύτητα ίσως μειώσεις κατανάλωση (αν τα προηγούμενα δεν σε αναγκάσουν να πατάς παραπάνω γκάζι για να πας με την ίδια ταχύτητα).
- Κάνοντας την τράμπα θα μετράς λιγότερα χλμ από όσα πας (μετράς στροφές ρόδας και για κάθε στροφή το σύστημα χρεώνει πχ 2 μέτρα αλλά εσύ πας με 2,026) οπότε θα έχεις λάθος στους υπολογισμούς σου (η ίδια κατανάλωση θα αντιστοιχεί σε λιγότερα χλμ από τα αληθινά άρα θα μοιάζει μεγαλύτερη) εκτός αν μετρήσεις συγκεκριμένη διαδρομή κλπ κλπ χλωμό να το κάνεις με συγκρίσιμο τρόπο. Θεωρώ πιθανό τα λάθη μέτρησης κατανάλωσης να είναι μεγαλύτερα από την όποια αύξηση ή μείωση αναφέρω πιο πριν οπότε οπωσδήποτε διόρθωση με το 1,3%.
- και τι πίεση θα βάλεις; Την ίδια ή κάποια άλλη και με τι κριτήριο; Κι αυτό θα επηρεάσει....
Όλα μαζί τα 1,2,3,4,5 συνηγορούν στο να δεις αύξηση (αληθινή ή ψεύτικη). Αν και μάλλον το βλέπω να αυξάνεται η πραγματική κατανάλωση και μόνο από το 1. Το 2 και 3 μετράνε περισσότερο σε επιταχύνσεις και λιγότερο αν συγκρίνεις σταθερή ταχύτητα ταξιδίου αλλά κι αυτά θα συμβάλλουν στην συνολική αύξηση, το 4 παίζει και το 5 αν δεν το διορθώσεις παίζει εναντίον σου.
Μάλλον ισχύει το πιάσε αυγό και κούρευ'το αλλά αν κάνεις τις μετρήσεις σου έχω περιέργεια αν μας πεις τι βγαίνει.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
...
Ευχαριστώ! Για τα Dunlop αυτό που μου έλεγαν όλοι οι λαστιχάδες είναι ότι η αντιπροσωπεία προγραμμάτιζε να φέρει ένα ελαστικό το Μάιο και τρία τον Ιούνιο. Με βάση ποια λογική δεν φέρνουν 4άδες δεν καταλαβαίνω. Ο μόνος που προσφέρθηκε να δώσει λύση ήταν ο Φωκάς με απευθείας παραγγελία από Γερμανία.
Όσον αφορά στα Good Year, έχω μέχρι στιγμής κάνει μόνο 220 χλμ, εκ των οποίων τα 15 σε πόλη (όλα μαζεμένα τη μέρα της τοποθέτησης). Αρκετά ήσυχα στην Εγνατία, σε σημείο να αποκαλύψουν άλλους θορύβους που αγνοούσα! Δεν θέλησα να τα πιέσω πολύ, αλλά σε μερικές ανοιχτές καμπές περί το τέλος του ταξιδιού έμπαινα χωρίς πρόβλημα με 170-180 χλμ/ώρα χωρίς πρόβλημα - χωρίς όμως να πιέζεται ιδιαίτερα η ανάρτηση. Φυσικά, άλλαξε και το προφίλ, οπότε υπάρχει και μια βελτίωση από εκεί.
Θα ενημερώσω μόλις κλείσω καμιά χιλιάδα χιλιομέτρων σε μικτές συνθήκες.
Κακό δεν μπορεί να είναι κανένα από τα τρία που σκέφτεσαι.
Πολυ ωραια! Θελω να κοιταξω εδω στην Αθηνα και για τα Dunlop.
Κανεις μς εντυπωσεις απο BF Goodrich g-force Profiler 2?
-
@onyx
Καλή ανάλυση, όλα αυτά που γράφεις παίζουν.
Βέβαια η διαφορά του 1.3% είναι πολύ μικρή και μπορεί και να κάνει το κοντέρ να έρθει πιο 'στα ίσα' του (=να κλέβει λιγότερο, αν π.χ. τα 100 τα έδειχνε 102+) οπότε να είναι πιο 'σωστές' οι καταναλώσεις κλπ που σου βγάζει το trip computer. Δεν ξέρω γανικά αν αξίζει να το κάνει κάποιος πάντως, ακόμα κι αν προτεραιότητα έχει το κράτημα. -
Μπηκαν Conti sport contact 5 στο πλοιο, μεχρι τωρα οι εντυπωσεις, θετικες. Σε σχεση με τα ποτενζα ειναι πολυ πιο αθορυβα. Φρεναρισμα δεν δοκιμασα αλλα αν κρινουμε απο τα 3αρια που ειχε παλια, θα ειναι σε ακομα καλυτερα επιπεδα.
Παρατηρησα επισης οτι το αυτοκινητο ειναι πιο υπακουο στο τιμονι, στριβει με μεγαλυτερη ακριβεια, απ'οτι τα 195αρια dunlop που ειχε μεχρι τωρα.. Ισως λογω ευθυγραμμισης
Τα μισελιν primacy 3 ηταν 10 ευρω πιο ακριβα. Με 10 ευρω πινω 5 ρακες
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Μπηκαν Conti sport contact 5 στο πλοιο,Παρατηρησα επισης οτι το αυτοκινητο ειναι πιο υπακουο στο τιμονι, στριβει με μεγαλυτερη ακριβεια, απ'οτι τα 195αρια dunlop που ειχε μεχρι τωρα.. Ισως λογω ευθυγραμμισης
Για το τιμονι το αντιθετο λενε. Μαλλον ισχυει το 2ο, παιζει να ηταν αλλα αντ' αλλων η ευθυγραμμιση του.
@onyx
Καλή ανάλυση, όλα αυτά που γράφεις παίζουν.
Βέβαια η διαφορά του 1.3% είναι πολύ μικρή και μπορεί και να κάνει το κοντέρ να έρθει πιο 'στα ίσα' του (=να κλέβει λιγότερο, αν π.χ. τα 100 τα έδειχνε 102+) οπότε να είναι πιο 'σωστές' οι καταναλώσεις κλπ που σου βγάζει το trip computer. Δεν ξέρω γανικά αν αξίζει να το κάνει κάποιος πάντως, ακόμα κι αν προτεραιότητα έχει το κράτημα.Αν χτυπαω 6αρια καταναλωσης σε κινηση και το αμαξι μου φοραει απο μαμα τα 215, δε βλεπω λογο να τα αλλαξω σε 205 παντως...
-
Είμαι κάτοχος ενός audi a3 1.8tfsi και ήρθε ο καιρός να αλλάξω ελαστικά, το αυτοκίνητο φοράει Pirelli P Zero Rosso 91W 225/45 R 17 τι προτείνετε και τιμές παίζουν;
-
Ο χρήστης me01kk έγραψε:
Είμαι κάτοχος ενός audi a3 1.8tfsi και ήρθε ο καιρός να αλλάξω ελαστικά, το αυτοκίνητο φοράει Pirelli P Zero Rosso 91W 225/45 R 17 τι προτείνετε και τιμές παίζουν;εισουν ευχαριστημενος απο αυτα?
-
Ναι αλλά δεν ξέρω που να τα βρω και σε τι τιμή;
-
μια βολτα σε καποια λαστιχδικα?
-
Ναι εννοείτε απλά έλεγα αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο βουλκανιζατερ στα βόρεια; Θεωρητικά η τιμή θα είναι γύρω στα 500, σωστά;
-
Ο χρήστης me01kk έγραψε:
Είμαι κάτοχος ενός audi a3 1.8tfsi και ήρθε ο καιρός να αλλάξω ελαστικά, το αυτοκίνητο φοράει Pirelli P Zero Rosso 91W 225/45 R 17 τι προτείνετε και τιμές παίζουν;Eγω θα σου προτεινα αυτα, αν θες κατι κοντα σε αυτα που ηδη φορας ειναι ισως η καλυτερη λυση. Πιο καινουργιο και πολιτισμενο ελαστικο, με καλυτερες επιδοσεις κιολας!
CONTI-SPORTCONTACT 5
225/45 R17 91 V
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]