-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Οι αισθητηρες είναι ποιοτικοι? Το χω σταμπαρει χρόνια τώρα αλλά παντα φοβομουν πανω στη βαλβιδα. Η βαλβιδα απο τη φυγοκεντρο φαίνεται να φθειρεται στη βάση της? Το όργανο εντός της καμπινας την παλεύει με τον ηλιο? Θερμοκρασία μετρα π
ανω κατω σωστά ή επιρρεαζεται περισσότερο απο την εξωτερική θερμοκρασία?Οι αισθητήρες έχουν όντως μπαταρία, την κλασσική πλακε, που αλλάζει. 8 μήνες τώρα οι μπαταρίες δεν έχουν πέσει και οι αισθητήρες δεν έχουν φθαρεί καθόλου, παρα τη χρήση (έχω κάνει κ αρκετά ταξίδια). Αν πέσει η μπαταρία, βγαίνει ένδειξη ή σταματά να εμφανιζει δεδομένα για το συγκεκριμένο τροχό. Υπάρχουν και μοντέλα με αισθητήρες-βαλβιδες, που είναι εσωτερικοί. Σίγουρα είναι καλύτεροι, αλλα για να μπουν πρέπει να βγει η παλιά βαλβίδα, κάτι που μόνο σε βουλκανιζατέρ μπορεί να γίνει (εγω βαριόμουν, γι αυτό πήρα με εξωτερικούς).
Η οθόνη έχει φάει πολύ ήλιο και δείχνει ακόμη σαν καινούρια, ούτε έχει πετσικαρει, ούτε τπτ (γι αυτό είναι φτιαγμένη άλλωστε, θεωρητικά). Από ακρίβεια μέτρησης θερμοκρασιας, σίγουρα θα επηρεάζεται και από την εξωτερική, ωστόσο νομίζω είναι αρκετά καλο, καθώς όσο κινείται το αυτοκίνητο τη βλέπω να ανεβαίνει (έχοντας ξεκινήσει με τα λάστιχα κρύα). Και πάλι, τα μοντέλα με εσωτερικές βαλβίδες πιστεύω θα είναι πιο ακριβή (κοστίζουν σχεδόν το ίδιο).
Α, ξέχασα να πω ότι η οθόνη είναι motion activated, δλδ αν το αυτοκίνητο είναι σε πλήρη ακινησία, απενεργοποιείται αυτόματα μετά από 3-5’ (δε θυμάμαι), και ενεργοποιείται ξανά με τον παραμικρό κραδασμό.Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
@Δουκας ωραία ανάλυση. Κατι τελευταίο οι αισθητηρες φαίνονται ικανοι να αστοχησουν κ
και να χαθεί αερας?
@gianoulis123 ψωνίζεις λίγο ακριβά νόμιζα, αν και το πετρέλαιο ανατιμηθηκε -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
@Δουκας ωραία ανάλυση. Κατι τελευταίο οι αισθητηρες φαίνονται ικανοι να αστοχησουν κ
και να χαθεί αερας?Νομίζω πως οχι, μετά τη χρήση που τους έχω κάνει. Ακόμη κ να συμβεί, θα βγει ένδειξη.
Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Ο χρήστης giannoulis123 έγραψε:
Καλησπέρα, βρισκομαι σε αναζητηση ελαστικων για το Honda 1.8 Type S, η διάσταση που φοράει είναι 225/45/17, τι προτείνετε σε φυσιολογικη τιμη; Τα ελαστικα momo τα εχει κανεις ακουστα; Ποια ειναι η αποψη σας; 320€ η τετραδα και χωρα παραγωγης Ουγγαρια! Στα 430€ ειναι τα bridgestone και στα 450€ τα dunlop που φοραω ηδη.Sent from my iPhone using Tapatalk
Νομίζω Τουρκία τα Momo...
Και ναι ακριβές τιμές...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
... Υπάρχουν και μοντέλα με αισθητήρες-βαλβιδες, που είναι εσωτερικοί. Σίγουρα είναι καλύτεροι, αλλα για να μπουν πρέπει να βγει η παλιά βαλβίδα, κάτι που μόνο σε βουλκανιζατέρ μπορεί να γίνει...Δούκα, έτσι πίστευα και εγώ. Όταν ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά, μετά που ρώτησα τον λαστιχατζή μου είπε ότι του έχουν έρθει αρκετά με εσωτερική βαλβίδα και τους τα έβγαλε λόγου δυσλειτουργείας. Τα εξωτερικής πάλι που έχεις βάλει και εσύ δεν του έχει τύχει κανένα προβληματικό. Τώρα τυχαίο; Δε ξέρω.
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Καλησπέρα, βρισκομαι σε αναζητηση ελαστικων για το Honda 1.8 Type S, η διάσταση που φοράει είναι 225/45/17, τι προτείνετε σε φυσιολογικη τιμη; Τα ελαστικα momo τα εχει κανεις ακουστα; Ποια ειναι η αποψη σας; 320€ η τετραδα και χωρα παραγωγης Ουγγαρια! Στα 430€ ειναι τα bridgestone και στα 450€ τα dunlop που φοραω ηδη.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Νομίζω Τουρκία τα Momo...
Και ναι ακριβές τιμές...Το ξερω οτι οι τιμες ειναι ανεβασμενες σε σχεση με τα skroutzoμαγαζα αλλα εδω στην επαρχια που βρισκομαι δε βρισκω καλυτερες τιμες... Μονο αν ψωνισω απο skroutz και παω σε καποιον να μου τα περασει...
-
Ο χρήστης giannoulis123 έγραψε:
Καλησπέρα, βρισκομαι σε αναζητηση ελαστικων για το Honda 1.8 Type S, η διάσταση που φοράει είναι 225/45/17, τι προτείνετε σε φυσιολογικη τιμη; Τα ελαστικα momo τα εχει κανεις ακουστα; Ποια ειναι η αποψη σας; 320€ η τετραδα και χωρα παραγωγης Ουγγαρια! Στα 430€ ειναι τα bridgestone και στα 450€ τα dunlop που φοραω ηδη.Στην Αθήνα με €340 βάζεις τα εξαιρετικά Goodyear F1 Assymetric 5 και με €350-360 τις περισσοτερες γνωστές μάρκες (π.χ. Continental, Dunlop, Michelin κλπ.).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Καλησπέρα, βρισκομαι σε αναζητηση ελαστικων για το Honda 1.8 Type S, η διάσταση που φοράει είναι 225/45/17, τι προτείνετε σε φυσιολογικη τιμη; Τα ελαστικα momo τα εχει κανεις ακουστα; Ποια ειναι η αποψη σας; 320€ η τετραδα και χωρα παραγωγης Ουγγαρια! Στα 430€ ειναι τα bridgestone και στα 450€ τα dunlop που φοραω ηδη.
Στην Αθήνα με €340 βάζεις τα εξαιρετικά Goodyear F1 Assymetric 5 και με €350-360 τις περισσοτερες γνωστές μάρκες (π.χ. Continental, Dunlop, Michelin κλπ.).
Το γνωρίζω γιατί έμενα 11 χρόνια στην Αθήνα, πλέον όμως ζω σε επαρχιακή πόλη της Βορείου Ελλάδος και οι τιμές είναι αρκετά διαφορετικές.
-
Αν έρχεσαι Θεσσαλονίκη, κι εδώ παίζουν τέτοιες τιμές.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
... Υπάρχουν και μοντέλα με αισθητήρες-βαλβιδες, που είναι εσωτερικοί. Σίγουρα είναι καλύτεροι, αλλα για να μπουν πρέπει να βγει η παλιά βαλβίδα, κάτι που μόνο σε βουλκανιζατέρ μπορεί να γίνει...
Δούκα, έτσι πίστευα και εγώ. Όταν ήρθε η ώρα να αλλάξω ελαστικά, μετά που ρώτησα τον λαστιχατζή μου είπε ότι του έχουν έρθει αρκετά με εσωτερική βαλβίδα και τους τα έβγαλε λόγου δυσλειτουργείας. Τα εξωτερικής πάλι που έχεις βάλει και εσύ δεν του έχει τύχει κανένα προβληματικό. Τώρα τυχαίο; Δε ξέρω.
Τι να πω... πάντως η εξωτερική βαλβίδα είναι η (παν)εύκολη λύση. Πάνω από 5’ δε χρειάζονται για να τοποθετηθεί όλο το σύστημα (οθόνη κ εξωτερικοί αισθητήρες) από εμάς τους ίδιους. Σίγουρα νιώθω πιο ασφαλής όταν βλέπω ανα πάσα στιγμή τις 4 πιέσεις κ θερμοκρασίες...
Sent from my iPhone using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σύμφωνα με τις δοκιμές, το Falken βγάζει πιο πολλά χιλιότερα (περίπου 5-6.000 περισσότερα). Το θέμα είναι εσύ εαν αξιολογείς πιο ψηλά την οικονομία ή κάποια άλλα χαρακτηριστικά, π.χ. το Continental είναι αρκετά καλύτερο στο βρεγμένο, ενώ στο στεγνό είναι σχεδόν τα ίδια (ελάχιστα καλύτερο το Conti).Την διαφορά τιμής δεν την βρίσκω άξια λόγου, απλούστατα γιατι στα 2 χρόνια που θα τα κρατήσεις, μιλάμε για €3/μήνα διαφορά.
Με έψησες, και έβαλα τα conti all season contact τελικα ! Παραγωγή 18/18 φαντάζομαι λόγω δύσκολης διάστασης..
Ξαναέχω τις φρενάρες του tiguan πλέον !
-
Ποσο?
-
€550 215/65/17
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
€550 215/65/17Εγω οταν ερθει η ωρα θα βαλω παλι αυτα που εχει πανω τα πιρελι σκορπιον. Ακουσα για 420
-
Μεταξύ Toyo CF2 , Uniroyal rainsport 3 και Firestone Roadhawk τι προτείνετε?
Βγαίνουν στα ίδιο λεφτά περίπου και είναι για Seat Ibiza 2017 115hp - 195/55/16 διάσταση. -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Είναι να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητο F36 420D 225hp με 225/50/17
...
Επειδή δεν έχω ξαναβάλει Run Flat και από την μάνα του φορούσε allseason ... τι να προτημίσω ...
...
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=35915&p=3294008&hilit=SPRSK#p3294004
...Τελικά αγοράστηκαν τα Goodyear Εagle F1 asymetric 3 Run Flat 98Υ XL με αξιολόγηση Β Β 67db
Ένα μήνα μετά τα συμπεράσματα είναι θετικά ...
Ελάχιστα πιο σκληρά στις λακκούβες, αντιδράσεις προοδευτικές ( δεν τα έχω τρέξει ακόμα για μιλήσω για όριο )
Πολύ ήσυχα σε σχέση με τα προηγούμενα ( κάτι που τα κάνει πιο άνετα )
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου ... αλλά μοιάζουν να βγάζουν κάποια χιλιόμετρα παραπάνω. -
Ο χρήστης rebel έγραψε:
Μεταξύ Toyo CF2 , Uniroyal rainsport 3 και Firestone Roadhawk τι προτείνετε?
Βγαίνουν στα ίδιο λεφτά περίπου και είναι για Seat Ibiza 2017 115hp - 195/55/16 διάσταση.Χωρίς σκέψη,τα πρώτα!
-
Τα «αγαπημένα» μου Michelin μετά το κάζο στα χιονια τον Ιανουάριο, προσπαθούν να με πείσουν να τα αλλάξω νωρίτερα (σκεφτόμουν να τα κρατήσω για το καλοκαίρι και να τα αλλάξω κατευθείαν με χειμερινά).
Σε ίσιο δρόμο, βγαίνοντας από την πόλη, έπαθα αυτό.
Ούτε πεζοδρόμιο, ούτε λακκούβα (ο δρόμος ήταν φρέσκο στρωμένος λόγω εκλογών)τα εχω ακριβώς 3 χρονια (απο Ιούνιο του 2016) και εκαναν 49000 χιλιομετρα.
Σχεδον ολα τα χιλιομετρα ειναι σε αυτοκινητοδρομο, ενω ο ηλιος τα βλέπει μονο οταν κινείται το αυτοκινητο (το παρκαρω σε υπόγειο)Μαλλον το έπαθα λιγο πριν βγω, γιατι ήδη στο 'σαλίγκαρο' αρχισα να ακουω το βουητο και μολις βγηκα στην εθνικη έπρεπε να αλλάξω λάστιχο (ήμουν και καλα ντυμενος, βιαζομουν να παω σε ραντεβου 160 χιλιομετρα μακρυα, ηταν και η πρωτη μερα που αρχισαν οι ζεστες... έσκασα κυριολεκτικα και μεταφορικά.
Στο θεμα μας τωρα:
Michelin Primacy 4 --->550€
Bgridgeston 005 --->520€
Ηankkok 125 (νομιζω) --->470€
Τoyo CF2 --->430€και αν παω (ξανα) σε 4 εποχων Bridgeston A005--->550€
διασταση 215-55-17
θελω ησυχια στο ταξιδι και να αντεχει στα χιλιομετρα
Subaru Outback το αυτοκινητο
Τι προτεινεται;
Τα Bridgestone ειναι σχετικα καινουρια και δεν υπαρχουν κριτικες, για τα υπόλοιπα εχω μονο καλα λογια απο τον λαστιχα και γι'αυτο κατεληξα σ'αυτα τα μοντελα.
Αν βλω καλοκαιρινα θα πρεπει το χειμωνα να τα αλλάξω, οποτε κι αλλα εξοδα
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
διασταση 215-55-17
θελω ησυχια στο ταξιδι και να αντεχει στα χιλιομετρα
Subaru Outback το αυτοκινητο
Τι προτεινεται;
Τα Bridgestone ειναι σχετικα καινουρια και δεν υπαρχουν κριτικες, για τα υπόλοιπα εχω μονο καλα λογια απο τον λαστιχα και γι'αυτο κατεληξα σ'αυτα τα μοντελα.
Αν βλω καλοκαιρινα θα πρεπει το χειμωνα να τα αλλάξω, οποτε κι αλλα εξοδα
Sent from my iPhone using TapatalkΕίναι και η διάσταση τσιμπημένη οικονομικά.
Με αυτές τις προϋποθέσεις 'θελω ησυχια στο ταξιδι και να αντεχει στα χιλιομετρα 'το Primacy 4 είναι η πρώτη επιλογή (για Bridgestone δεν ξέρω, αλλά θα κοιτούσα και τα Pirelli P7, είναι πρώτης τοποθέτησης σε αρκετά αντίστοιχα αυτοκίνητα).
Εάν δεν είναι απαιτητά τα χειμερινά, π.χ. μήπως βολεύεσαι με χιονοκουβέρτες (άσχετο, σε ποιο άξονα συμβουλεύει η Subaru την τοποθέτησή τους;) για τα πολύ δύσκολα, ώστε να μην δώσεις άλλα 500Ε τον Οκτώβριο, και αφού κάνεις ταξίδια τα καλά καλοκαιρινά είναι επιλογή.
Εάν θυμάμαι καλά, δεν είσαι ικανοποιημένος από τα crossclimate, οπότε με τα χιλιόμετρα που κάνεις μάλλον τα 4 εποχών πάλι συμβιβασμός θα είναι. Με μπακαλίστικους υπολογισμούς θέλεις κάθε 3 χρόνια 550Ε για τα 4 season με τους όποιους συμβιβασμούς (γρηγορότερη φθορά το καλοκαίρι, πιθανές απώλειες/ γλιστρήματα στον 2-3ο χειμώνα). Αντίθετα με ένα σετ καλοκαιρινά και ένα σετ χειμερινά (1000Ε) θα βγάλεις 5 χρόνια με τα θερινά (π.χ. Απρίλιο Οκτώβριο 10000χλμ/ έτος) ή και 6 με τα χειμερινά (π.χ. Νοέμβριο Μάρτιο 6-7000 χλμ έτος).
-
περίπου οπως τα γραφεις τα σκέφτομαι κι εγω.
Τα crossclimate επεσαν αισθητα μετα το 2ο χρονο και επιπλέον ειχαν σχετικη φασαρια απο την πωτη μερα (κι ας εχουν 69db ετικετα)Αν βρω ζαντες 16' της Subaru θα βαλω 16αρια χειμερινα.
Τα G900 που φορουσε απο το εργοστασιο ηταν αρκετα καλα στο χιονι, τοτε πηγαινα και συχνα στα χιονοδρομικα και δε θυμαμαι να αντιμετωπισα ποτε προβλημα.
Αν θυμαμαι καλα, ο πισω αξονας ειναι που δινει κυριως τη ροπη.
Οπως και να'χει, θετω προτεραιοτητα την ησυχια μου, οποτε θα προσπαθησω να βρω ενα ήσυχο λάστιχο (και σιγουρα τα θερινα είναι πιο ησυχα απο τα 4 εποχων λόγω χάραξης)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]