-
Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ άλλοτε λάστιχο που να έχει γρηγορότερη φθορά από τα PremiumContact 2! Μετά από 10.000 Km σε ένα χρόνο, έδειχνε σα λάστιχο που είχε κάνει τα τριπλάσια χιλιόμετρα και χρόνια...
-
REALZEUS Δεν τα πιεσα τερμα γιατί ήταν πολύ φρέσκα. Έχουν κάνει 6.000km μετά τον χειμώνα θα φάνε χωσιμο κ θα συγκριθουν αμεσα με τα re002.
-
Ξέρουμε από πότε πέφτουν τα ελαστικά με DOT 2019 στην ελληνική αγορά;
-
Το DOT υποδηλώνει την εβδομάδα και το έτος κατασκευής. Οπότε ελαστικά 0119 σημαίνει κατασκευάστηκαν την 1η βδομάδα του 19. Το πότε θα έρθουν έχει να κάνει με το στοκ. Μπορεί αμέσως, μπορεί και μετά από μήνες. Δεν έχεις κανέναν λόγο να μπλέκεσαι με αυτά όμως. Καλό είναι ένα λάστιχο να είναι κάποιων μηνών και όχι ολοκαίνουριο, καθώς η διαδικασία του βουλκανισμού συνεχίζεται και μετά την παραγωγή.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το DOT υποδηλώνει την εβδομάδα και το έτος κατασκευής. Οπότε ελαστικά 0119 σημαίνει κατασκευάστηκαν την 1η βδομάδα του 19. Το πότε θα έρθουν έχει να κάνει με το στοκ. Μπορεί αμέσως, μπορεί και μετά από μήνες. Δεν έχεις κανέναν λόγο να μπλέκεσαι με αυτά όμως. Καλό είναι ένα λάστιχο να είναι κάποιων μηνών και όχι ολοκαίνουριο, καθώς η διαδικασία του βουλκανισμού συνεχίζεται και μετά την παραγωγή.Με την προϋπόθεση ότι τηρούνται σωστές συνθήκες φύλαξης βέβαια, κάτι που ο καταναλωτής συνήθως δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει. Οπότε προκύπτει κ το ανάλογο δίλημμα.
Χρόνια πολλά! -
Χρόνια πολλά!
Δεν έχω ιδιαίτερη ανησυχία για την αποθήκευση. Κανείς δεν τα έχει έξω να λιάζονται. Όχι ότι θα πάθαιναν και τίποτα για λίγο καιρό. Θα λιαστούν για πολλά χρόνια όταν θα φορεθούν στο αυτοκίνητο...
-
Χρόνια πολλά!Δεν έχω ιδιαίτερη ανησυχία για την αποθήκευση. Κανείς δεν τα έχει έξω να λιάζονται. Όχι ότι θα πάθαιναν και τίποτα για λίγο καιρό. Θα λιαστούν για πολλά χρόνια όταν θα φορεθούν στο αυτοκίνητο...
Κάποτε ένας λάστιχας μου είχε πει ότι παίζει ρόλο και η τοποθέτηση για τη λειτουργικότητα του σκελετού. Σύμφωνα με αυτόν οι περισσότεροι τα αποθηκεύουν το ένα πάνω στο άλλο που δεν είναι και ότι καλύτερο.
Δεν ξέρω εάν ισχύει, απλώς το μεταφερώ , μήπως τελικά δεν είναι μόνο ο ήλιος το θεμα. -
Θεωρητικά πρέπει να αποθηκεύονται όρθια και να γυρνάνε κάθε μερικές μέρες. Αλλά τώρα διυλίζουμε τον κώνωπα. Θεωρώ ένα πλήρως βουλκανισμένο ελαστικό ως πολύ πιο σημαντική παράμετρο επιλογής.
-
Φόρεσα κάτι Pirelli P7 στο αμάξι που χρησιμοποιούμε όταν ερχόμαστε Ελλάδα, μου έκανε εντύπωση η ημερομηνία τους: 4818.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Φόρεσα κάτι Pirelli P7 στο αμάξι που χρησιμοποιούμε όταν ερχόμαστε Ελλάδα, μου έκανε εντύπωση η ημερομηνία τους: 4818.Τα PZero 3 το Δεκεμβρη που τα αγορασα τα βρηκα σε dot4318. Φρεσκο πραμα η Πιρελλι αν και εχουμε πει οτι καλυτερα να ειναι 3-4 μηνες τα ελαστικα.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Continental premium contact 2 μέχρι να καραφλιασει και να αρχίσει να βγάζει αλλη γομα απο κατω στο βρεγμένο κρατουσε όπως την πρώτη μέρα.
.Αυτά τα λάστιχα ήταν η αιτία να μην ξαναφορέσω continental σε κανένα αυτοκίνητό μου. Ηταν εργοστασιακή τοποθέτηση σε Clio. Καλά στο βρεγμένο, αλλά γενικά πολύ μαλακά και με γρήγορη φθορά. Μαλακό τιμόνι, πλαδαρά σε καμπές και στο περίπου σε γρήγορες στροφοδιαδρομές. Το καλοκαίρι υπερωρίες το abs. Αρχισαν να διαλύονται από το δεύτερο χρόνο-25000 χλμ. Και αναίτια πανάκριβα.
Διαβάζω συχνά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, άλλοι να είναι ικανοποιημένοι από ένα ελαστικό, άλλοι όχι. Μήπως στην απόδοση του ελαστικού παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο τελικά; Δηλαδή, η ανάρτησή του, γενικότερα το στήσιμό του; Μπορεί να φανεί χαζός ο παραλληλισμός που κάνω, όμως αναφέρω τον ρόλο του αυτοκινήτου βασισμένος από την f1 όταν υπήρχαν η bridgestone και η michelin και άλλες ομάδες μπορούσαν να ωφεληθούν από τη μία μάρκα ελαστικού και άλλες από την έτερη....Όμως και τώρα που όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν pirelli άλλες τα φθείρουν ταχύτερα, άλλες αργότερα.
Φυσικά οι συνθήκες στον δρόμο είναι διαφορετικές και ένας μη ευχαριστημένος, μπορεί να οδηγούσε σε δρόμους με μικρότερο δείκτη τριβής, η ανάρτησή του να μην ήταν σε καλή κατάσταση, να υπήρξε καταπόνηση του ελαστικού από λακκούβες, να ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο περισσότερες ώρες, ή οι προσδοκίες για αυτό (το ελαστικό) να ήταν μεγαλύτερες από τις δυνατότητες του ελαστικού.
Δεν ξέρω, όμως δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι σε ένα αυτοκίνητο το χ ελαστικό αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ σε ένα άλλο αυτοκίνητο αφήνει μέτριες..... -
Sarantism σίγουρα παίζει ρόλο το αυτοκίνητο, εγω που δηλωνω ικανοποιημενος αν εξαιρεσω την αίσθηση τους με μαμα πιέσεις αναφέρομαι σε πισωκινητο. Με τον ίδιο τρόπο οδηγησης και αν ειχα προσθιοκινητο όντως θα χα θέμα με την φθορα των μπροστινων. Γενικότερα νομίζω ότι τα προσθιοκινητα εχουν θέμα με τη φθορα των ελαστικών, αν δεν μεσολαβουν και αλλαγές μπροστά - πίσω τα μπροστινα ελαστικά είναι καταδικασμενα, τόσο λογω βαρους, μεταδοσης κινησης και συνήθως αναρτησης που αδυνατει να λαβει σωστες γωνίες ο τροχος. Αν φθάσει το λάστιχο να φαγωθεί ανομοιομορφα ε δεν πρόκειται ποτέ να φρενάρει σωστά.
Απο κει και πέρα είναι και θέμα γουστων- αντιληψης και γενικότερα εμπλέκεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Η hankook για το i pike θα έπρεπε να πληρώνει προστιμα σύμφωνα με εμένα. Ωστόσο σε πολλούς απλα φαίνεται ότι 'νταξει χανκοοκ είναι οκ' την στιγμη που ξεφουσκωτα το αμαξι δν σταματουσε στην κατηφορα γιατί το αυτόματο σασμαν εσπρωχνε. Στο tyrereviews θα δεις για το ίδιο λάστιχο τεράστιες διαφορες στα σχόλια.Υ. Γ. 1Μην βαλω στην εξισωση και ότι αγοράζεις λάστιχο 195/65/15 και μετρας το πελμα και βγαίνει 16,5cm 17,5cm 18,5cm.
Υ. Γ. 2 μην ξεχασω και τα λάστιχα ωριμανσης 1-2 μηνών που καταστρεφονται χωρίς στρώσιμο και μετά απορουμε γιατί τα λάστιχα γλυστρανε στα 2 χρόνια. -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Continental premium contact 2 μέχρι να καραφλιασει και να αρχίσει να βγάζει αλλη γομα απο κατω στο βρεγμένο κρατουσε όπως την πρώτη μέρα.
.Αυτά τα λάστιχα ήταν η αιτία να μην ξαναφορέσω continental σε κανένα αυτοκίνητό μου. Ηταν εργοστασιακή τοποθέτηση σε Clio. Καλά στο βρεγμένο, αλλά γενικά πολύ μαλακά και με γρήγορη φθορά. Μαλακό τιμόνι, πλαδαρά σε καμπές και στο περίπου σε γρήγορες στροφοδιαδρομές. Το καλοκαίρι υπερωρίες το abs. Αρχισαν να διαλύονται από το δεύτερο χρόνο-25000 χλμ. Και αναίτια πανάκριβα.
Διαβάζω συχνά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, άλλοι να είναι ικανοποιημένοι από ένα ελαστικό, άλλοι όχι. Μήπως στην απόδοση του ελαστικού παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο τελικά; Δηλαδή, η ανάρτησή του, γενικότερα το στήσιμό του; Μπορεί να φανεί χαζός ο παραλληλισμός που κάνω, όμως αναφέρω τον ρόλο του αυτοκινήτου βασισμένος από την f1 όταν υπήρχαν η bridgestone και η michelin και άλλες ομάδες μπορούσαν να ωφεληθούν από τη μία μάρκα ελαστικού και άλλες από την έτερη....Όμως και τώρα που όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν pirelli άλλες τα φθείρουν ταχύτερα, άλλες αργότερα.
Φυσικά οι συνθήκες στον δρόμο είναι διαφορετικές και ένας μη ευχαριστημένος, μπορεί να οδηγούσε σε δρόμους με μικρότερο δείκτη τριβής, η ανάρτησή του να μην ήταν σε καλή κατάσταση, να υπήρξε καταπόνηση του ελαστικού από λακκούβες, να ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο περισσότερες ώρες, ή οι προσδοκίες για αυτό (το ελαστικό) να ήταν μεγαλύτερες από τις δυνατότητες του ελαστικού.
Δεν ξέρω, όμως δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι σε ένα αυτοκίνητο το χ ελαστικό αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ σε ένα άλλο αυτοκίνητο αφήνει μέτριες.....Φυσικά παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο, όπως επίσης οι δρόμοι που κινείται ο καθένας και το στυλ οδήγησης.
-
Μετα απο λιγα χλμ με τα dunlop sport maxx rt2, εχω να κανω πολυ καλα σχολια. Κρατανε πολυ καλα. Σημερα σε βρεγμενο (ορεινη διαδρομη κ εο) δεν ειδα διαφορα με στεγνο.
Μονο παραπονο το πλαινο που σε σχεση με τα rft μου φαινεται λιγο μαλακο.
Βεβαια αρκετα πιο ησυχα. -
Δώσε 2-3 παραπάνω PSI, αν θες να σκληρύνει το πλαϊνό.
-
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Δεν ξέρω, όμως δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι σε ένα αυτοκίνητο το χ ελαστικό αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ σε ένα άλλο αυτοκίνητο αφήνει μέτριες.....Παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο και ο οδηγός και η χρήση και η χώρα και πάρα πολλά άλλα.
Για τα συγκεκριμένα, που συζητάμε (Cont. Premium contact 2) φίλος με αυτοκίνητο σαν του W202AMG δήλωνε πολύ ικανοποιημένος. Ο λαστιχάς «μου», είναι της γνώμης ότι τα Premium contact ταιριάζουν καλύτερα σε μεγάλα πισωκίνητα και σε χώρες χωρίς τα ζεστά ελληνικά καλοκαίρια. Σε μένα ήταν επιλογή του εργοστασίου για το Clio, ίσως κρίνοντας με συνθήκες Γαλλίας.
Από κει και πέρα, λίγοι «νιώθουν» από λάστιχα, αίσθηση, οδήγηση με απαιτήσεις, ζόρισμα, και μπορούν να κάνουν κριτική ελαστικού, αλλά όλοι λέμε τη γνώμη μας… Οπότε ακρη δεν θα βγάλεις. -
Στο tyrereviews που καμιά φορά το επισκέπτομαι έτσι για να περάσω την ώρα μου, παρατηρώ αυτό που αναφέρεις W202AMG! Ευχαριστώ βρε παιδιά για τις απαντήσεις σας. Να είστε καλά
-
Δώσε 2-3 παραπάνω PSI, αν θες να σκληρύνει το πλαϊνό.Εχω βαλει παραπανω.
-
Για opel astra g 1.4 ειμαι αναμεσα σε hankook και continental. Δεν ξερω για τα continental αν ειναι μαλακά ή σκληρα αλλα εχω ακουσει οτι ειναι πολυ καλα λαστιχα και οι τιμες καλες. Hankook ειχα στο fiesta (340 ευρω τα πληρωσα) και τα ειχα λατρεψει, φοβερο κρατημα. Εχω σκεφτει και michelin αλλα ειναι πανακριβα και σκεφτομαι να διαθεσω εκει γυρω στα 300-350 max. Τι λετε; Καποια αλλη προταση;
-
Στρογγυλά να βάλεις.Αν είναι και μαύρα ακόμα καλύτερα.
Ουτε διαστάσεις ,ούτε μοντέλα μας λες .Τι να πούμε και τι να προτείνουμε;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]