-
Ο χρήστης ggka έγραψε:
Για τα Falken άποψη;Να τα βάλεις άφοβα.........δεν είναι φτηνιαρικα,η φήμη τους λείπει προς το παρόν!
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Από την άλλη, πρέπει και ο καταναλωτής να πονηρευτεί λίγο από την τιμή. Δεν μπορεί να πληρώνεις τα μισά ή τα 2/3 ενός επωνύμου ελαστικού και να περιμένεις ότι θα πάρεις την ίδια απόδοση και διάρκεια...Το ίδιο ισχύει και γι'αυτα που τα χρυσοπληρωνεις, επειδή γράφουν επάνω επώνυμο κατασκευαστή και δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σου.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Από την άλλη, πρέπει και ο καταναλωτής να πονηρευτεί λίγο από την τιμή. Δεν μπορεί να πληρώνεις τα μισά ή τα 2/3 ενός επωνύμου ελαστικού και να περιμένεις ότι θα πάρεις την ίδια απόδοση και διάρκεια...
Το ίδιο ισχύει και γι'αυτα που τα χρυσοπληρωνεις, επειδή γράφουν επάνω επώνυμο κατασκευαστή και δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις σου.
Όχι όμως ως κανόνας! Όντως μπορεί να υπάρχουν και επώνυμα μέτρια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει και το αντίθετο. Τα φθηνά ελαστικά πότε δεν είναι στο επίπεδο των καλύτερων επώνυμων. Απλώς κάποια (λίγα) μπορεί να είναι αξιοπρεπή και τα περισσότερα είναι κάτω του μετρίου.
-
Καλησπέρα σας! ...κοινό το θέμα...αλλη μια αφορμη για συζήτηση και απόψεις...εχω ενα Honda Civic 3θυρο 1.6 του 2004....το αγόρασα καινουργιο και απο επιλογη με σιδερενιες ζαντες και διαστάσεις 195/60/15 και την αμεσως επομενη εβδομαδα πηγα και εβαλα 16αρες με 205/50/16....14 χρονια τωρα αυτη ηταν η διασταση και μετα απο 480.000 χλμ κατέληξα πως σαν το Continental δεν εχει (ασχετο!)....ηρθε η ωρα λοιπον να αλλαξω αλλη μια φορα ελαστικα...τι θελω να ρωτησω τωρα, βαρεθηκα ρε παιδια να πληρωνω 350αρια και 400αρια για ελαστικα...αν βαλω 205/55/16 τι ακριβως θα αλλαξει? ...τοσο μεγαλη πια θα ειναι η διαφορα? Σκευτομαι να το κανω ετσι απο περιεργια, για δοκιμη, αυτη τη φορα...ετσι για την αλητεια...τοσο μεγαλη πια θα ειναι η διαφορα στην καταναλωση? ...τοσο μεγαλη θα ειναι η διαφορα στις επιδοσεις? Θα μου πειτε τωρα θα σωθεις με τα 70ευρω που θα γλυτωσεις? αφου αυτο ειναι το σωστο βαλε το 50αρι προφιλ οπως πριν...καποιος που να το χει κανει???? Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας!
-
2-3% ίσως. Τόση κατάλαβα στο δικό μου που έβαλα 205 από 195.
-
Καλημέρα
Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια για αλλαγή ελαστικών στο Focus 2 Sport 1.6 XTR.
Φοράει 205/50 R 17 (Dunlop fastresponse 89V) .Απόλυτα ευχαριστημένος
Μετά από έρευνα, είμαι ανάμεσα σε dunlop sport bluresponse και goodyear efficientgrip performance.
Fast responce(Δεν κυκλοφορεί πλέον) δεν είναι κανένα από τα 2 παραπάνω αλλά θα ήθελα να παραμείνω στην ίδια φιλοσοφία .Κάνω περίπου 7500-10000 χλμ το χρόνο και με ενδιαφέρει πάνω από όλα να μην χάσω την υπέροχη οδηγική συμπεριφορά που έχω τώρα. -
Michelin Pilot Sport 4 ή Pirelli P Zero Rosso. Εναλλακτικά, Dunlop Sport Maxx RT ή Goodyear Eagle F1 3. Τα 4 πιο σπορ λάστιχα σε αυτήν την διάσταση, σε φθίνουσα σειρά.
-
Σεβαστή η άποψή σου REALZEUS και αν διάλεγα ελαστικό απο αυτήν την κατηγορία θα έπαιρνα το RT2.
Θέλω ελαστικό όμως μια κατηγορία κάτω.
Γιαυτό κ θα ήθελα να μάθω τις διαφορές ανάμεσα στο bluresponse και στο efficientgrip performance στην παραπάνω διάσταση αν υπάρχουν. -
Ο χρήστης pteleos 1 έγραψε:
Σεβαστή η άποψή σου REALZEUS και αν διάλεγα ελαστικό απο αυτήν την κατηγορία θα έπαιρνα το RT2.
Θέλω ελαστικό όμως μια κατηγορία κάτω.
Γιαυτό κ θα ήθελα να μάθω τις διαφορές ανάμεσα στο bluresponse και στο efficientgrip performance στην παραπάνω διάσταση αν υπάρχουν.Τότε κοιτα το t005. Φαινεται εξαιρετικό λάστιχο απο όσα εχω ακούσει κ διαβάσει. Εγω σε αυτο προσανατολίζομαι οταν έρθει η ωρα της αλλαγής.
Απο τα 2 που είπες εμπειρια εχω απο το efficientgrip. Ναι μεν καλο αλλα πολυ ευαίσθητο το πλαϊνό του. -
Στο t005 το πλαινο ειναι περισσοτερο ζυμαρι απο οσο μπορεις να φανταστεις.
-
[quote='pteleos 1']
Fast responce(Δεν κυκλοφορεί πλέον) δεν είναι κανένα από τα 2 παραπάνω .....
Ακριβώς έτσι. Το bluresponce είναι πιο μαλακό, πιο ήσυχο, αλλά περνώντας πάνω από λακκούβα κοπανάει πολύ περισσότερο από το fast responce. Εγώ όταν πέρασα από τα fast στα blu νόμιζα ότι άλλαξα μάρκα.
Από εμένα ψήφος στα efficientgrip performance (σε αυτή την κατηγορία πάντα) -
Αν κατάλαβα καλά μου λες οτι το blu έχει ποιο σκληρό πλαϊνό απο το efficientgrip ???
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Στο t005 το πλαινο ειναι περισσοτερο ζυμαρι απο οσο μπορεις να φανταστεις.Τοσο πολυ;
Δηλ. σε σχεση με παραδοσιακά μαλακά πλαϊνά οπως primacy 4 ή Conti pc6 ειναι ακομα πιο μαλακό; -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τοσο πολυ;
Δηλ. σε σχεση με παραδοσιακά μαλακά πλαϊνά οπως primacy 4 ή Conti pc6 ειναι ακομα πιο μαλακό;Φιλε μου δεν τα εχω πιασει αυτα στα χερια μου, αλλα μια τοποθετηση που εκανα με t005 τα πλαινα ειναι απιστευτα μαλακα σαν να ειχα λαστιχα ποδηλατου στα χερια μου και μου εκενε μεγαλη εντυπωση η στροφη αυτης της εταιριας σε τοσο μαλακα πλαινα.
-
Πάντως εγω που φοράω σε 2 μου αυτοκίνητα & τα Τ005 & τα Bluresponse, διάσταση 185/60/15 & 185/60/14, τα Brigde μου φαίνονται ένα κλικ πιο σκληρά. Στα υπόλοιπα τα θεωρώ εξίσου καλά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
@pteleos 1:
Θα σου πω από πλευράς μου που έψαχνα για τη συγκεκριμένη δίασταση (τελικά με έπεισαν να πάω σε 225/45/17 που είναι παραπλήσιο με καλύτερο κράτημα στο στεγνό και χαμηλότερο κόστος) που κατέληξα:
Αν δίνεις βάρος στο απόλυτο κράτημα θα πας σε sport σειρά:
-Michelin Pilot Sport 4
-Continental Contisportcontact 5
-Dunlop Sport Max RT2
-Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2Αν δίνεις βάρος στην οικονομία καυσίμου θα πας σε touring σειρά:
-Michelin Primacy 4
-Continental Contipremiumcontact 6
-Dunlop Sport Blueresponse
-Goodyear Efficientgrip PerformanceΕγώ που κινούμαι γρήγορα σε μεγάλους δρόμους με καλύπτει πλήρως η touring σειρά. Αν ωστόσο οι ανάγκες σου είναι πιο απαιτητικές στο να βεντουζώνει το αμάξι στο δρόμο πας στην sport.
-
Διαφωνώ ως προς τα Continental. Μέτρια λάστιχα που σαπουνιάζουν όταν πιέζεις.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Διαφωνώ ως προς τα Continental. Μέτρια λάστιχα που σαπουνιάζουν όταν πιέζεις.Εγω πλέον κατεληξα οτι τα continental για να αποδοσουν και να αντεξουν σε σπορ οδηγηση θελουν πολύ περισσότερη πίεση αέρα. Ειδικά όσον αφορά την σύγκριση Bridgestone re002 vs conti sport contact 5 , τα δευτερα είναι μακραν καλύτερα. (κραταω μία μικρή επιφύλαξη εξαιτίας της διαφορετικης ζαντας και ευθυγραμμισης με καθόλου σύγκλιση)
Υ. Γ. Ξεφουσκωτα τα κοντι και τα michelin είναι τα πιο χάλια λαστιχα. Η προσφυση τους όμως είναι τοπ -
Με σχεδόν 40 PSI σε πίστα, τα Conti κουνάνε μαντήλι μετά από 1-2 γύρους. Επιμένω ότι δεν λένε τίποτα ως σπορ λάστιχα. Βέβαια για νορμάλ οδήγηση είναι μια χαρά, καθώς δεν θέλουν ζέσταμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με σχεδόν 40 PSI σε πίστα, τα Conti κουνάνε μαντήλι μετά από 1-2 γύρους. Επιμένω ότι δεν λένε τίποτα ως σπορ λάστιχα. Βέβαια για νορμάλ οδήγηση είναι μια χαρά, καθώς δεν θέλουν ζέσταμα.Για χρήση σε πιστα παω πασο. Για χρήση σε δρόμο και σπορ οδηγηση (οχι με το πλαι καθε στροφή ή στο οριο) εμένα μου φαίνονται οκ. Τα re002 ενω αντεχουν στην πίεση , νιωθω οτι εχουν λιγοτερη προσφυση και οσο τα φουσκωνεις χάνεις απότομα πολύ σε κρατηματα.
Θα δω ποσα χιλιόμετρα θα βγαλουν τα κοντι.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]