-
Στο παρακάτω link τα περισσότερα Passat (B6) με 205/55 R16 ελαστικά τα έχει
https://www.auto-data.net/en/volkswagen ... -model-902 -
Είδα το λινκ και όντως λέει για το δικό μου, 1.6 FSI 85kw , ότι φοράει 205/55/R16. Άνοιξα μόλις τώρα το manual του αυτοκινήτου και βρήκα μονο μια αναφορά στο μέγεθος των ελαστικών στα οποία μπορούν να φορεθούν αλυσίδες και αυτά είναι τα 205/55 R16 και 205/50 R17. Ωστόσο είδα και την ρεζέρβα η οποία είναι η μαμισια (Dunlop sp sport 07) η οποία είναι 215/55/R16!! Μιλάμε για κούτσουρο βέβαια μια και σε λίγες μέρες θα έχει τα 13α γενέθλια του. . Έχω μπερδευτεί τελικά ποια είναι η προτεινόμενη διάσταση για το όχημα μου οεο? Μήπως το ότι είναι το sportline να παίζει κάποιο ρόλο? Ευχαριστώ για το χρόνο σας
-
Όποια και να επιλέξεις σε αυτή τη περίπτωση δεν θα έχεις πρόβλημα...
Αντίθετα η τσέπη σου θα το καταλάβει..
Για μένα πήγαινε στην οικονομική 205/55/16. Ξέρω πολλούς που εχουν κάνει τη συγκεκριμένη αλλαγή.. -
Με την 205 θα χάσεις λίγο σε πρόσφυση. Αν θες ρώτα στην αντιπροσωπεία την διάσταση που είχε η δική σου έκδοση.
Αν πας σε 215, έχεις καλές επιλογές στην δέυτερη κατηγορία (Falken, Hankook κλπ), ώστε να γλιτώσεις τα έξοδα των premium ελαστικών. Πρόσφατα έβαλα στην ίδια διάσταση τα Hankook Ventus Prime 3 K125, σε αυτοκίνητο 200 ίππων, και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Όποια και να επιλέξεις σε αυτή τη περίπτωση δεν θα έχεις πρόβλημα...
Αντίθετα η τσέπη σου θα το καταλάβει..
Για μένα πήγαινε στην οικονομική 205/55/16. Ξέρω πολλούς που εχουν κάνει τη συγκεκριμένη αλλαγή..Απόλυτα σωστός, γιαυτό την πρότεινα εξάλλου στον φίλο μας και τα HANKOOK Ventus Prime3 K125 (215/55/16 93V) που αναφέρθηκαν παραπάνω βγαίνουν στα ~420€ !
-
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Επειδή οικονομικά δεν βγαίνω για 420ευρω μάλλον θα πάω σε διάσταση 205/55/16 μάλλον σε Falken, Toyo, Hancok. Η επιλογές ειναι πολλες και σε λογικές τιμές σε αυτή τη διάσταση. Ίσως θα πρέπει να πάω σε καποιο μαλακό ελαστικό διότι αποκλείεται να φθαρουν από τα χιλιόμετρα στην τετραετια- πενταετία (δεδομένου ότι κάνω 3-5000χλμ. το χρόνο) οπότε κάτι πού θα αργήσει όσο το δυνατόν να σκληρύνει θα είναι καλύτερο . Μήπως είναι λάθος αυτός ο συλλογισμός? Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια
-
Σωστός είναι ο συλλογισμός, αλλά καλό θα ήταν μια στο τόσο να ανέβαζες ταχύτητες (και στην ευθεία, αλλά κυρίως στις στροφές) ώστε να φεύγει η επιφανειακή γυαλάδα που αναπτύσσεται όταν το λάστιχο δεν τρώγεται.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Με την 185 /65/ 15 μικραίνει το βήμα, έχεις 2,05% διαφορά στη διάμετρο. Αναφορικά με το θέμα πληροφόρηση από τον δρομο και αντίδραση από τον οδηγό, μάλλον και με τα 2 πλέεις... (λίγο).τι εννοείς πλέεις? μου έσκασε και το λάστιχο κιολας και ενώ ήμουνα στο βουλκανιζατέρ συζητουσαμε με αυτον που ηταν εκει και μου είπε να βάλω 185/65/15. επίσης λέει οτι με το 195/65/15 αλλάζει λεει το 'βήμα'
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Που κινείσαι με το Χιουντάι και πως? Πάντως είναι μικρές οι διαφορές.γύρω στα 700 χλμ με τα μισά εντός και τα άλλα εκτός Αττικής.
χαλάρα για την δουλειά τα εντός και χαλαρά και τα εκτός Αττικής -
Το αμάξι από την αρχή είχε 185/65/15...
...χαλαρά...
To καταλληλότερο λάστιχο για χαλαρή χρήση από όλα αυτά που αναφέρθηκαν είναι το 185/65/15. Βάλτο ...χαλαρά και μην ασχολείσαι περαιτέρω.
-
Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί πρέπει να αλλάξω τα λάστιχα στο i10.
Φοράει 165/60/14 η οποία σαν διάσταση δεν είναι καθόλου εμπορική και οι τιμές είναι ψηλές οπότε κοιτάω και άλλες μάρκες λιγότερο γωστές πχ. Falken ή Sumitomo
Το αυτοκίνητο κάνει το πολύ 5000 χλμ το χρόνο εντός της πόλης
Καμία πρόταση ; -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Φοράει 165/60/14 η οποία σαν διάσταση δεν είναι καθόλου εμπορική και οι τιμές είναι ψηλές οπότε κοιτάω και άλλες μάρκες λιγότερο γωστές πχ. Falken ή Sumitomo
Καμία πρόταση ;Ιδια διάσταση φοράω (φορούσα) στο WagonR+
Μετα απο προτροπη φίλου λαστιχά πριν χρόνια εβαλα 165/65/14.
Περισσότερες επιλογές, φτηνότερη διάσταση και το κυριότερο για μενα περισσότερη άνεση στους παλιοδρομους που κινούμε.
Επίσης κάνει και η 155/65/14, πιο στενο λάστιχο, αλλά πιο κοντα στην αρχική διάμετρο. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Περισσότερες επιλογές, φτηνότερη διάσταση και το κυριότερο για μενα περισσότερη άνεση στους παλιοδρομους που κινούμε.
Επίσης κάνει και η 155/65/14, πιο στενο λάστιχο, αλλά πιο κοντα στην αρχική διάμετρο.Σε 2 λαστιχάδικα που πήγα μου είπαν να μην πάω σε 165/65/14 γιατί μακροπρόθεσμα θα έχω αύξηση στην κατανάλωση
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Επίσης κάνει και η 155/65/14, πιο στενο λάστιχο, αλλά πιο κοντα στην αρχική διάμετρο.Σε 2 λαστιχάδικα που πήγα μου είπαν να μην πάω σε 165/65/14 γιατί μακροπρόθεσμα θα έχω αύξηση στην κατανάλωση
το 'μακροπρόθεσμα' δεν το κατάλαβα.
Αν υπάρξει αύξηση, θα είναι άμεση.
Αν κινείσαι μεσα στην πολη δεν θα καταλάβεις τίποτα.
Επίσης να υπολογισεις ενα 3% περίπου λιγοτερη κατανάλωση απ'οσο μετρας, λόγω του οτι θα κάνεις και 3% περισσότερα χιλιομετρα.
(Γνώμη μου είναι οτι η κατανάλωση ειναι το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολει στη συγκεκριμένη περίπτωση) -
Για Falken ή Sumitomo έχουμε καμία γνώμη ;
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Για Falken ή Sumitomo έχουμε καμία γνώμη ;Από μέλος εδώ, έχω διαβάσει τα καλύτερα σχόλια για το falken 832,που λογικά θα βάλεις και εσύ στη διάσταση σου. Εγώ είχα βάλει παλιότερα το 914 με εξίσου θετικές εντυπώσεις. Για μένα μείνε στην εργοστασιακή διάμετρο.
Η falken είναι θυγατρική της sumitomo!!!!! -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
θα αυξήσεις το βήμα του αυτοκινήτου, το πέλμα θα παραμείνει ίδια διάσταση, ζάντα ίδια διάσταση, άρα θα μειωθεί η κατανάλωση δεν είναι το σωστό;
-
Σε διάσταση 225/45/17 μεταξύ των:
-Michelin Primacy 4
-Continental Conti Premiumcontact 6
-Goodyear Efficientgrip Performance
-Dunlop Blueresponse
ποιό προτείνετε;μας ενδιαφέρει με σειρά προτεραιότητας:
1.κράτημα/φρενάρισμα στο στεγνό
2.χαμηλή κατανάλωση
3.κράτημα/φρενάρισμα στο βρεγμένο
4.διάρκεια ζωής
σε συνάρτηση πάντα με την τιμή. -
Δεν ξέρω τη διαφορά τιμής μεταξύ του 2 και 3. Αν είναι μικρή εγώ θα έκλεινα στο 2 αλλιώς στο 3 που έχω διαβάσει επίσης τα καλύτερα...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για Falken ή Sumitomo έχουμε καμία γνώμη ;
Από μέλος εδώ, έχω διαβάσει τα καλύτερα σχόλια για το falken 832,που λογικά θα βάλεις και εσύ στη διάσταση σου. Εγώ είχα βάλει παλιότερα το 914 με εξίσου θετικές εντυπώσεις. Για μένα μείνε στην εργοστασιακή διάμετρο.
Η falken είναι θυγατρική της sumitomo!!!!!Οντως είναι τα Falken 832 και τα βρίσκω 215 ευρώ και τα Sumitomo BC 100 στα 185
Απλά την Sumitomo δεν την ξέρω καν και δεν ξέρω τί να κάνω
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]