-
Να βάλεις falken
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
θα αυξήσεις το βήμα του αυτοκινήτου, το πέλμα θα παραμείνει ίδια διάσταση, ζάντα ίδια διάσταση, άρα θα μειωθεί η κατανάλωση δεν είναι το σωστό;Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μακρύνει λίγο το βήμα. Το τι επίπτωση θα έχει στην κατανάλωση είναι άγνωστο, γιατί ναι μεν ταξιδεύει με λιγότερες στροφές, αλλά ζορίζεται περισσότερο στην επιτάχυνση. Βέβαια όλα αυτά είναι στα όρια του στατιστικού σφάλματος, για τέτοιες μικροδιαφορές μιλάμε.
-Michelin Primacy 4
-Continental Conti Premiumcontact 6
-Goodyear Efficientgrip Performance
-Dunlop BlueresponsMichelin ή Dunlop από αυτά, αν κι εγώ θα έβαζα Pirelli P7.
-
παίδες καλησπέρα, megane sedan 1.6 195/65/15 αυτή την στιγμή έχω τα energy saver. Ο λαστιχάς είναι κατηγορηματικός και προτείνει να συνεχίσω με τα energy με τελική τιμή στα 260 euro η 4αδα. Εγώ το σκέφτομαι για τα turanza t005 καθώς έχω ακούσει καλά σχόλια. Ποιά η γνώμη σας??
Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γεια χαρά σε όλους,
Ήρθε ο καιρός να αλλάξω ελαστικά στο Seat Mii μου.
Μετά τις άπειρες σε αριθμό συστάσεις των περισσοτέρων για τα Falken 832, θα βάλω αυτά.
Το θέμα μου όμως είναι πως ο λαστιχάς μου πρότεινε αντί για διάσταση 165/70/14 που φοράω τώρα, να πάω σε 175/65/14.
Αυτή είναι και η δεύτερη διάσταση που δίνει η Σέατ, τα φοράνε όμως μόνο τα οχήματα με ζάντες αλουμινίου (το δικό μου έχει σιδερένιες).
Τι λέτε; Να αλλάξω διάσταση; Ή να κάτσω στα αβγά μου;
Ο λαστιχάς (που δεν έχει να βγάλει κάτι παραπάνω αν κάνω την αλλαγή) επιμένει πως θα κερδίσω με τα φαρδύτερα λάστιχα, χωρίς να χάσου κάπου αλλού... -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Συγγνώμη, αλλά δεν ήμουν ειρωνικός...Κατά τ'άλλα τι είναι το 8άρι της LG; Οφείλω να το γνωρίζω;
Ρε συ πλάκα κάνω....το 8άρι της Lg είναι 8κιλο πλυντήριο!!
-
Ο χρήστης constantinos.nas έγραψε:
παίδες καλησπέρα, megane sedan 1.6 195/65/15 αυτή την στιγμή έχω τα energy saver. Ο λαστιχάς είναι κατηγορηματικός και προτείνει να συνεχίσω με τα energy με τελική τιμή στα 260 euro η 4αδα. Εγώ το σκέφτομαι για τα turanza t005 καθώς έχω ακούσει καλά σχόλια. Ποιά η γνώμη σας??Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος ξαναβαλτα,όχι επειδή το λέει ο λαστιχας σου!!!!!
Άλλωστε δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τα εν λόγω λάστιχα. -
Το P7 που είναι στα ίδια λεφτά με Efficentgrip Peformance και Sport Blueresponse υστερεί σε κρατήματα-αντοχή από ότι έχω δει οπότε το έκοψα. Το P7 Blue που είναι καλύτερο το σκέφτομαι αν και δεν ξέρω αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.
ΥΓ. Πως κάνω παράθεση, γνωρίζει κανείς;
-
Καλησπέρα σας, έχω ένα Hyundai Atos και θέλω να του αλλάξω ελαστικά. Είμαι νέος οδηγός και δεν έχω γνώσεις σχετικά με τα ελαστικά. Απ' όσο διάβασα και ρώτησα οι περισσότεροι προτείνουν θερινά ελαστικά. Στα περισσότερα που έχω πάει μου μίλησαν για Kormoran,Dayton και Sava. Εγώ βρήκα τα Falken Sincera SN832 Ecorun 155/70R13 τα οποία μου κέντρισαν το ενδιαφέρον από την πιστοποίηση που έχουν, Α σε βρεγμένο και Ε καύσιμο. Από τα 5 καταστήματα που ρώτησα οι 2 μου είπαν ότι δεν θα κρατήσουν στο χρόνο και καλύτερα να βάλω Sava και ο άλλος μου είπε πως είναι πολύ χάλια και οτι η πιστοποίηση δεν παίζει κανένα ρόλο και να βάλω τα Dayton Τouring. Υποπτεύομαι πως ήταν για να διώξουν το απόθεμα που είχαν ήδη. Οι άλλοι 3 μου είπαν ότι είναι εξαιρετικά και δεν θα έχω κανένα θέμα. Οι ερωτήσεις μου είναι: 1)Η πιστοποίηση μετράει; 2)Αξίζει να δώσω 170 ευρώ να τα βάλω η και με κάποιο άλλο θα είναι το ίδιο; 3)Το Α που έχει τώρα στο βρεγμένο θα γίνει C κτλ με την πάροδο του χρόνου;
Ευχαριστώ
-
-
Όχι, η πιστοποίηση μπάζει ολίγον. Είναι σε κάποιο βαθμό υποκειμενική, αφού εξαρτάται από το ΙΧ με το οποίο έχουν συνδυαστεί και με την κατάσταση του δρόμου. Μια πολύ γενική εικόνα ναι, μπορείς να πάρεις φυσικά.
Πάρε θερινά στη γενική περίπτωση, αν όμως κινείσαι συχνά σε οδόστρωμα με πάγους, χιόνια, συχνές βροχές, μάλλον θα πρέπει να πάρεις και μια δεύτερη 4άδα (σπάνιο στη χώρα μας). -
Όχι. Μην ασχολείσαι με δευτεροτριτάτζες μάρκες. Εκτός αν κινείσαι με ταχύτητες χελώνας διαρκώς, τότε δεν έχει και καμιά διαφορά. Τα λάστιχα και τα φρένα θα σε σώσουν την κακιά στιγμή. Αγόρασε από ευφήμως γνωστά εργοστάσια, π.χ. : Μισελέν, Πιρέλι, Γκουντγίαρ, Κοντινένταλ, κ.α., από 'τα πρώτα ψάρια' που λέμε. Θα πληρώσεις 50 ευρώ παραπάνω στην 4άδα και κάτι τρέχει στα γύφτικα, αλλά θα έχεις το κεφάλι σου πιο ήσυχο.
-
Ναι, η απόδοση των ελαστικών πέφτει με την πάροδο των χλμ. και του χρόνου. Με μιά στρωτή οδήγηση και σε σωστό οδόστρωμα βγάζεις στη γενική περίπτωση 50.000 χλμ. χαλαρά. Το αμάξι σου δεν έχει και καμιά μεγάλη ιπποδύναμη ή βάρος άλλωστε.
-
-
dstou σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Είμαι αρκετά σφιχτά τώρα και δεν με παίρνει για παραπάνω από 170-180 ευρώ. Ο μόνος λόγος που αλλάζω τώρα είναι γιατί τα ελαστικά είναι σε άθλια κατάσταση και το τιμόνι κοσκινίζει σαν τρελό. Επειδή όπως είπες είναι ένα απλό αμάξι πόλης θεωρώ πως τέτοιας κατηγορίας ελαστικά θα με βγάλουν μέχρι να δούμε φως στο τούνελ . Από αυτές τις μάρκες που ανέφερα ποιά θα πρότεινες;
-
Δεν είναι θέμα μάρκας, αλλά συνδυασμού μάρκας και μοντέλου. Το Μισελέν Χ μπορεί να είναι μάπα, το Μισελέν Ψ μπορεί να είναι εξαιρετικό. Γενικά, το αμάξι σου είναι ελαφρύ και μικρής ιπποδύναμης, πήγαινε σε ένα σοβαρό λαστιχά να σε σου προτείνει κάτι επώνυμο. Τσέκαρε και το τρέμουλο μήπως είναι κάτι σοβαρό, και όχι απλώς μια απλή ζυγστάθμιση.
Π.χ. εδώ βλέπω Μπριτζστόουν από 45 ευρώ το τεμάχιο, θα σου πάρει 220 ευρώ για μια 4άδα με τα βαλτικά. Θα τα προτιμούσα έναντι οιουδήποτε Σάββα και Κορμοράνου. -
Η Falken είναι η μόνη μεγάλη, η Kormoran η μόνη από τις μέτριες, οι άλλες δύο είναι άγνωστες.
-
-
Dayton by Bridgestone
Sava by Continental.Dayton έβαλε ο πατέρας μου στο Cordoba. Πολύ φτηνά λάστιχα και αφορούν όσους θέλουν ένα απλό ελαστικό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Προσωπικά στο Atos θα έβαζα κάτι ενδιάμεσο π.χ. Dunlop.
-
Εννοείται dunlop!! ΜΑΚΡΙΑ από dayton ούτε στον εχθρό μου... άντεξαν σε fiat panda 15000χμ και με τα dunlop 65000 και συνεχίζω λίγο ακόμα..
-
Για τα Falken άποψη;
-
συγγενής με ιδιο αμάξι atos ,το κυκλοφορεί κυρίως 90% η γυναίκα του και μένει αθήνα με υπόδειξη λαστιχά πήρε τα uniroyal 155/70/r13 η οποία ειναι εξαγορασμένη απο την continental πρίν 2 χρόνια και λιγότερο οταν αρχισαν τα πρωτοβρόχια ,απο την πρώτη ημέρα το αμάξι ακόμα και σε ελάχιστη βρεγμένη ανηφόρα σπινιάριζαν συνέχεια οι μπροστινοί τροχοί ,
επρεπε να ζεσταθούν πρώτα τα λάστιχα και μετά ηταν ok ,(να ζεσταθούν πού στο atos ) το λέει στον
σύζυγο οτι σπινιάρει συνέχεια ακόμα και σε ελάχιστα ανηφορική απλά βρεγμένη ασφαλτο ,ακόμα και σε νερό απο πότισμα σε νησίδα π.χ. και οχι σε κατακλυσμό απο βροχή ,το οδηγεί ο σύζυγος τα ιδια ,πάει στον λαστιχά ,ξύνει την κεφάλα του αυτός αρχίζει τα μα δεν ειναι δυνατόν κλπ κλπ το οδηγεί ο ιδιος ο λαστιχάς τα ιδια ,τελικά τα πούλησε αμέσως ,πήραν κάτι φθηνά
barkley 155/70/r13 με 35 euro το ενα κομπλέ με τοποθέτηση - ζυγοστάθμιση κλπ + 1 χρόνο εγγύηση η 15.000 χλμ για αντικατάσταση εως 4 ελαστικών ακόμη και σε υπαιτιότητα τού οδηγού π.χ. να το σκίσει ανεβαίνοντας σε πεζοδρόμιο κλπ,
μεχρι στιγμής μιά χαρά ειναι τα λάστιχα και εθνική εχουν βγεί και πάει ανετα ,οπότε με 140 euro καθάρισε ,αλλά ακουσε τον λαστιχά θυγατρική τής continental σού λέει ειναι τα uniroyal οπότε αξίζουν ... μπορεί να πετυχε σε μάπα σειρά η προβληματική παρτίδα ...ποιός ξέρει -
To Blue δεν έχει μεγάλη διαφορά από το απλό. Σε πρόσφυση είναι στην κορυφή της κατηγορίας τουρισμού.
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Εννοείται dunlop!! ΜΑΚΡΙΑ από dayton ούτε στον εχθρό μου... άντεξαν σε fiat panda 15000χμ και με τα dunlop 65000 και συνεχίζω λίγο ακόμα..Και ομως πας σε λαστιχα και σου προτεινουν dayton κλπ χωρις να εξηγησουν οτι τα ελαστικα αυτα δεν ειναι για πολλα πολλα και να προσεχει....Θα μου πεις καπως πρεπει να τα πουλησει....
-
Από την άλλη, πρέπει και ο καταναλωτής να πονηρευτεί λίγο από την τιμή. Δεν μπορεί να πληρώνεις τα μισά ή τα 2/3 ενός επωνύμου ελαστικού και να περιμένεις ότι θα πάρεις την ίδια απόδοση και διάρκεια...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]