-
Συγνώμη, τα χιονολάστιχα γενικά δεν προτιμούνται να έχουν μικρότερο πέλμα από τα allseasons για να μη βουλιάζουν στο χιόνι; Τι το καλό μπορεί να έχουν σε καυτή άσφαλτο 40 - 50 βαθμών;
-
Τα Conti TS860 που εχω δν ζεσταινονται με νορμαλ οδηγηση, πολυ 'ψυχρο' λάστιχο , κατι που βοηθα κ στην φθορα. Αλλά δν σημαίνει οτι το χρησιμοποιεις με 40 βαθμούς. Δύο τετραδες λαστιχα κ να τα αλλάζεις μια χαρα συμφέρει κ πολυ πιο ασφαλες είναι.
-
Αυτό είναι το ιδανικό φίλε μου. Άριστη η τοποθέτηση σου! Τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να λέμε.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Συγνώμη, τα χιονολάστιχα γενικά δεν προτιμούνται να έχουν μικρότερο πέλμα από τα allseasons για να μη βουλιάζουν στο χιόνι; Τι το καλό μπορεί να έχουν σε καυτή άσφαλτο 40 - 50 βαθμών;Αντιθέτως, θέλουν πολλά και βαθιά αυλάκια στα οποία συγκεντρώνεται το χιόνι γιατί το χιόνι πιάνει καλύτερα πάνω στο χιόνι, παρά το λάστιχο στο χιόνι.
Από εκεί και πέρα, σαφώς και δεν κάνουν τα χειμερινά στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Και κακή πρόσφυση έχουν και θα καταστραφούν αμέσως (δεν είναι μόνον η επιφανειακή φθορά, αλλά με τους θερμικούς κύκλους σκληραίνουν και αχρηστεύονται ως χιονολάστιχα).
-
Σε 225 45 17 91Υ,ο δεικτης Υ καλυπτει την απαιτηση για σκληρα πλαινά ή το 95XL Y εχει μεγαλη διαφορα.Επίσης ένα κοινο 195 65 15 91 H εχει τον ιδιο δεικτη φορτιου,υπαρχει περιπτωση λοιπον αφου ο δεικτης φορτιου είναι ιδιος,η διαφοραστον δεικτη ταχύτητας να επιτυγχανετα σε μεγαλο βαθμο και από το χαμηλο υψος του ελαστικου αλλα και από τα λινα φυσικα?
-
Όταν κοιτούσα για ελαστικά σε κάποια sites είχα συμπεράνει ότι οι δείκτες W και Y πάντα συνυπήρχαν με XL, και αν έλειπαν στους τίτλους μάλλον ήταν από αμέλεια. Δεν ξέρω αν είναι γενικά σωστό ...
-
Ο χρήστης esykas έγραψε:
Aπό όσο γνώριζα, και περισσότερο θόρυβο κάνουν και φθορά έχουν σε ζεστή άσφαλτο, τώρα η Michelin πατρονάρει τα all season cross climate με καλά χαρακτηριστικά σε κατανάλωση και επίπεδο θορύβου στην διαφήμιση τους, στην πράξη όμως;δεν ειναι καλά ουτε σε κατανάλωση ουτε σε θόρυβο.
Οχι οτι ειναι άσχημα, αλλά δεν είναι τόσο καλά όσο 'υπόσχονται' οι προδιαγραφές τουςπριν κάποιες σελίδες εχω γράψει δυο τρια ποστ με αρκετά σχόλια (καλά και κακά)
-
Ειδα τυχαία αγγελία με λαστιχα sava uhp2, μεταχεισμενα κ παρατηρω οτι ο εξωτερικός ωμος είναι πιο ανασηκωμενος ή καλύτερα λιγότερο φαγωμενος απο το κέντρο του πελματος. Μιλάμε για 225 45 17 οπότε λιγη πιεση παραπάνω δν γίνεται να προκαλέσει τέτοια παραμόρφωση. Το είδα τωρα κ σε αλλα ελαστικά της κατηγορίας.σημαινει οτι εχει πολυ ισχυρα πλαινα ή μπορεί και να μην σημαίνει κάτι?
-
Εδώ φαινεται αρκετα εντονο και στον εσωτερικο ωμο και στον εξωτερικο.
https://www.car.gr/parts/view/8160370-all-season-tires -
Τα συγκεκριμένα πάντως έχουν ανομοιόμορφη φθορά. Το ένα έχει φαγωμένο περισσότερο το εσωτερικό (τουλάχιστον στο πρώτο αυλάκι που έχει χάραξη φαίνεται) και το άλλο το εξωτερικό.
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Τα συγκεκριμένα πάντως έχουν ανομοιόμορφη φθορά. Το ένα έχει φαγωμένο περισσότερο το εσωτερικό (τουλάχιστον στο πρώτο αυλάκι που έχει χάραξη φαίνεται) και το άλλο το εξωτερικό.Ναι αλλα το ένα τουλάχιστον εχει πιο ανασηκωμένους τους ωμους του ελαστικου παρα το κεντρο του πελματος.
-
Λοιπόν επανέρχομαι να γράψω τις πρώτες εντυπώσεις από τα Bridgestone Turanza T005 185/60/15 84H σε Νισσάν Μίκρα 1400 Κ12.
Ταξίδι Εθνική και μία ώρα στροφιλίκια με επιστροφή.
Βελτίωση παντού, πολύ καλό φρενάρισμα, καλή κατευθυντικότητα με απότομη αλλαγή πορείας σε αποφυγή μιας γάτας, καθόλου θόρυβος, και τέλος τραίνο στις στροφές. Επίσης σκληρά πλαϊνά, παρότι εμφανισιακά και ψηλαφιστικά δεν τους φαίνεται.
Χάρηκα διότι μπορώ να πάω πολύ πιο γρήγορα αν χρειαστεί. Μόνο βέβαια να μην έχει ανωμαλίες ο δρόμος σε στροφές γιατί το Μίκρα μετατοπίζεται αρκετά. Αξίζουν τα 300 ευρώ που έδωσα.
Ευχαριστώ και πάλι το φόρουμ γιατί με βοηθήσατε και έκανα την καλύτερη επιλογή.
Για πιο ολοκληρωμένη άποψη τον Σεπτέμβριο, που θα το έχω δοκιμάσει και με τις ζέστες. -
Καλησπέρα!
Ψάχνω να βάλω ελαστικά στο clio iv dci και δεν ξέρω τι να βάλω.
Θέλω ένα καλό λάστιχο που θα κρατάει χωρίς να πρέπει να το ζεστάνω (κατά το δυνατό πάντα). Η διάρκεια ζωής (χιλιόμετρα) δεν με νοιάζει καθόλου γιατί δεν κάνω πολλά.
Τι λέτε;
Έβλεπα για το Bridgestone Turanza T001.
Η διάσταση είναι 195/55 R16Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν βάλεις Turanza (πολύ καλή επιλογή κατά τη γνώμη μου) θα βάλεις τα Τ005, που είναι το καινούριο μοντέλο και όχι τα Τ001 που είναι το απερχόμενο.
-
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Είμαι άσχετος από ελαστικά... >Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Αν βάλεις Turanza (πολύ καλή επιλογή κατά τη γνώμη μου) θα βάλεις τα Τ005, που είναι το καινούριο μοντέλο και όχι τα Τ001 που είναι το απερχόμενο.
Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Αν βάλεις Turanza (πολύ καλή επιλογή κατά τη γνώμη μου) θα βάλεις τα Τ005, που είναι το καινούριο μοντέλο και όχι τα Τ001 που είναι το απερχόμενο.Αυτά έβαλα εγώ, ότι καλύτερο υπάρχει.
-
Για το Toyo CF2 έχουμε άποψη; Το βλέπω πολύ δυνατό. >Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Αυτά έβαλα εγώ, ότι καλύτερο υπάρχει.
-
Ο χρήστης ferraristis έγραψε:
Για το Toyo CF2 έχουμε άποψη; Το βλέπω πολύ δυνατό.Μια χαρά λαχτιχάκι για νορμάλ χρήση. Δεν είναι βέβαια για σπορ οδήγηση.
-
Ο χρήστης ferraristis έγραψε:
Για το Toyo CF2 έχουμε άποψη; Το βλέπω πολύ δυνατό. >>Αν βάλεις Turanza (πολύ καλή επιλογή κατά τη γνώμη μου) θα βάλεις τα Τ005, που είναι το καινούριο μοντέλο και όχι τα Τ001 που είναι το απερχόμενο.Αυτά έβαλα εγώ, ότι καλύτερο υπάρχει.
Το φοράω εδώ και 3 χρόνια. Εξαιρετικό για βόλτες, ταξίδια καθότι αθόρυβο. Μηδενικές φθορές από τη χρήση! Πολύ καλό και στη βροχή. Αν όμως θες απότομα τιμόνια και στρίψιμο στο όριο......δες γενικότερα σε άλλη κατηγορία.
-
Μιας και ήρθε το καλοκαίρι παίρνω συχνότερα τη moto και το αμάξι είναι στην ξεκούραση. Άντε μία φορά το μήνα να το χρησιμοποιήσω. Το astra h είναι και δεν μπόρεσα να βρω πόσο πίεση προτείνει στα ελαστικά η opel....Τέλος πάντων, έβαζα 2.1. Τώρα που θα είναι σταματημένο για να μην χαλάσει η φόρμα τους (δεν ξέρω πως να το πω αλλιώς) έβαλα 2.5. To πόρισμά σας τι λέει; Να το αφήσω στα 2.5 ή να ανέβω - κατέβω;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]