-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Με τα dunlop ούτε για πλάκα όμως σε χωματόδρομο!
Το έχεις δοκιμάσει και το γραφεις; Τα έχω τεσταρει σε σκληρό χωματόδρομο με πέτρες και δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν. Με τόσες ανακρίβειες εδώ μέσα μόνο λάθος συμπεράσματα μπορούν να βγουν. Καλό είναι οι υποψήφιοι να κάνουν δικά τους τεστ και να μην ακούνε τον κάθε τυχόντα εδώ μέσα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συγγενης μου σε vectra,περσυ μια φορα διεσχισε χωματοδρομο και βγηκε με δυο καρουμπαλα! Το ενα το καλυψε ο λαστιχας,το αλλο το πληρωσε απο την τσεπη του. Μικρο το κακο. Μιλαω για χωματοδρομο και οχι πατημενο χωμα. Τα λοιπα σου σχολια τα αφηνω για προσωπικη σου χρηση.....
Και εγώ για κακό χωματόδρομο μιλάω, και συγκεκριμένα για τα blue responce 2. Δεν λέω βέβαια ότι σημάδευα όλες τις πέτρες. Παίζει ρόλο και το μεγάλο προφίλ που έχω. Αν το vectra έχει 50 αρι και δεν πρόσεχε το λάστιχο του φταιει; Ούτε είμασταν εκεί να δούνε τι έκανε. Εγώ ραλυ σχεδόν τα έκανα σε fiat panda και όλα καλα, θα τα ξαναβάλω εννοείται. Όσο για τα σχόλια στο τέλος μιλάω γενικευμένα.
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Αν είναι έτσι αλλάζει το θέμα.
Τα Scorpion το φοράει φίλος σε Tiguan και είναι πολύ ευχαριστημένος. Ας επιλέξει τα M&S ώστε να είναι κατάλληλα και για off roading αν τον ενδιαφέρει αυτό. Ειδάλλως τα Crossclimate είναι πιο καλή επιλογή για άσφαλτο και 10 μέρες μόνο χιόνι.
Για τα scorpion all season ή για τα verde μιλάς ;
Στο στεγνό κ στις υψηλές θερμοκρασίες πως ειναι γενικά;https://www.pirelli.com/tyres/el-gr/car/find-your-tyres/products-sheet/scorpion-verde-all-season#/overview
Αυτά έχουν φορεθεί σε jimny από το Νοέμβριο και έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά σε βροχή, λιμνάζοντα νερά και ελαφρύ χιόνι!Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ευχαριστω:)
Σε αυτες τις συνθήκες δεν εχω αμφιβολία οτι θα ειναι πολυ καλα.
Το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως ταλαιπωρούνται πολυ το καλοκαίρι. -
Εδω θα συμφωνησω με τον barimaga...
Φοραω Dunlop Sport Bluresponse 185/60/14 εδω και 2 χρονια τουλαχιστον με 40Κ χιλιομετρα και τα εχω παει πολλες φορες σε χωματοδρομο (και κατσικοδρομο θα ελεγα) χωρις κανενα προβλημα.. σκυλια ειναι..
Ειναι σιγουρα μαλακα σε σχεση με κατι αλλα αλλα δεν εχουν αναγκη παιδια.. πανε παντου.. παντα με λιγο προσοχη.. -
Τι να πω,τόσο γκινια, πήγαμε καλεσμένοι σε μια εξοχική κατοικία και τα δύο μπροστινά βγήκαν με καρούμπαλο!!! Περίπου δύο χλμ πάνε έλα.
-
στο WagonR φοραω τα τελευταία χρονια Dunlop street response, στην αρχη τα Ι και μετα τα ΙΙ.
Το αυτοκίνητο κινείται παρα πολυ σε χωματοδρομους, σε χωραφοδρομους και καποιες φορες σε πετρωδεις πλαγιες (χωρις δρομο)
Πολλές φορές είναι και φορτωμένο (μιας και το χρησιμοποιώ σαν αγροτικό).
Λάστιχο δεν εσκισα (ακόμα), ολα αυτα τα χρόνια είχα ενα φούιτ (μάλλον απο σύρμα).Για να πω την αλήθεια, δεν ειχα κανενα προβλημα και με τα αλλα λαστιχα που φορουσα κατα καιρους (κυριως Michelin), αλλά τα Dunlop τα θεωρω ως τα καλυτερα (ειδικα τα s.r. I).
Εδω και λιγους μηνες φοραω μπροστα Nexen ecoκατι. Μαλακο λαστιχο, πολυ ανετο, γλυστραει περισσοτερο απο το Dunlop -
Άλλη μία ερώτηση - ενώ έκλεισα τα Ziex 914 (215/45-17), μου έκαναν προσφορά καλή και στα Conti SportContact 5, τα οποία θα βγουν περίπου 40 € περισσότερο η τετράδα. Διαβάζω ότι τα SC5 έχουν κακό wear rate, έχει κάποιος άποψη; Υπάρχει λόγος να προτιμήσω τα SC5 από τα 914;
-
Σε ελαστικά ασφάλτου όπως τα Dunlop δεν ξέρω πόσο μπορούμε να έχουμε απαίτηση στο χώμα να αντέχουν...Παλιότερα που είχα ένα πισωκίνητο με goodyear δεν θυμάμαι ποια σειρά, πήγαινα σε μία αλάνα και έκανα κολιές (ήταν τότε το 90 που τα δίναμε τα παλιά για απόσυρση και παίρναμε καταλυτικά). Δεν έβγαλαν ποτέ καρούμπαλο. Τα είχα πάρει καινούργια. Τα μετέπειτα ελαστικά τα πήρα μεταχειρισμένα (δεν θυμάμαι μάρκα) και μου πέταξε το πίσω καρούμπαλο χωρίς να έχουν πατήσει τα λάστιχα καθόλου χώμα.
-
Έχω ένα punto diesel και θέλω να αγοράσω νέα ελαστικά .Το αυτοκίνητο φοράει 185/65-15 .Μου πρότεινε ένα μαγαζί MICHELEN SAVER (280), CONTINENTAL PC5 (270), PIRELLI P1 (260), UNIROYAL RE3 (220) .Ποια είναι η άποψη σας για τα ελαστικά ?
Δεν ανοίγουμε νέο θέμα όταν υπάρχει κάποιο παρόμοιο. [Admin]
-
Πήρα προσφορές για ελαστικά διαστάσεων 215/55/R16.
PIRELLI Cinturato P7 --> 400€
PIRELLI Cinturato P7 BLUE--> 440€
BRIDGESTONE Turanza T001 EVO --> 400€ (Σε άλλο κατάστημα μου έδωσαν προσγορά 490€ )
BRIDGESTONE Turanza T005 (Καινούρια) --> 440€
Για τα τελευταία, ενώ υποτίθεται θεωρητικά ότι είναι ανώτερα από τα Τ001 EVO, διάβασα κάποιες κριτικές για τις επιδόσεις τους σε στροφές και δεν ήταν οι καλύτερες (Από κάποιον,όμως, που είχε τα πιο αγωνιστικά potenza και άλλον που είχε τ Τ001). Ακόμα είναι νωρίς και δεν είχε πολλές. Έχει κάποιος ιδία άποψη επ' αυτού;
Γενικά από τα Τ001 EVO είμαι πολύ ευχαριστημένος. Διάρκεια ζωής και αρκετά καλή πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο, σε ευθεία και στροφές.
Μέχρι Δευτέρα-Τρίτη θα τα παραγγείλω. -
Ο χρήστης Peri1979 έγραψε:
Έχω ένα punto diesel και θέλω να αγοράσω νέα ελαστικά .Το αυτοκίνητο φοράει 185/65-15 .Μου πρότεινε ένα μαγαζί MICHELEN SAVER (280), CONTINENTAL PC5 (270), PIRELLI P1 (260), UNIROYAL RE3 (220) .Ποια είναι η άποψη σας για τα ελαστικά ?Οτι πρέπει οπωσδήποτε να φοράμε για να μπορέσει να κινηθεί το αμάξι!!!! Το τελευταίο να βάλεις αδερφέ.....σε Corsa τουλάχιστον απεδείχθει εξαιρετικό!!
-
Έχω ένα punto diesel και θέλω να αγοράσω νέα ελαστικά .Το αυτοκίνητο φοράει 185/65-15 .Μου πρότεινε ένα μαγαζί MICHELEN SAVER (280), CONTINENTAL PC5 (270), PIRELLI P1 (260), UNIROYAL RE3 (220) .Ποια είναι η άποψη σας για τα ελαστικά ?Θα απερριπτα το michelin και προσωπικα για τα γουστα μου θα εβαζα ασυζητητι τα continental. Τα οποια και θα βαλω στο μεγαλο αμαξι το Πασχα σε 195/60/15 πλεον. Τα εχω επισης σε 185/60/14 στο αλλο αυτοκινητο, οποτε εχω εικονα. Μαλακο,στριφτερο, εξαιρετικο στο στεγνο και παρα πολυ καλο στο βρεγμενο. Επισης απο φιλο που δουλευε σε ΚΤΕΟ και εβλεπε πολλα λαστιχα δε ξεραινεται ευκολα.
-
Ποτέ δεν μου άρεσαν τα Continental. Τσιχλόφουσκες είναι. P1 από μένα.
-
Καμια σχεση με οτιδηποτε αλλο μαλακο-ανετο trust me. Michelin-kleber κτλπ ειναι κατωτερα, οποτε οταν θες λαστιχο που να μη καταστρεφει τη εξαιτερικη λειτουργια της αναρτησης οπως τα δικα μου πας σε κατι σαν τα continental γιατι ειναι λαστιχα ανω του μεσου ορου στο κρατημα. Και το ξερω καλα γιατι σε αναλογο αμαξι μπηκαν σε στιγμη τσιγκουνιας kormoran τα οποια στα χαρτια ειναι στο μεσο ορο αλλα το αμαξι ''καταστραφηκε'' στο θεμα συμπεριφορα απο την αναρτηση. Γι αυτο εγραψα αλλωστε για τα γουστα μου και γι αυτο τα προτεινω σε ''ταπεινο'' grande punto.
-
Αγαπητέ Νονέ μου, δεν βάζω στην ίδια μοίρα τα Conti με τσιπιές όπως τα Kormoran. Αλλά από την προσωπική μου εμπειρία δεν συγκρίνονται με σοβαρά λάστιχα, όπως τα Pirelli. Μιλάω για μικρές κατηγορίες, στις μεγάλες υπάρχει η Pirelli, η Bridgestone και η Michelin, χωρίς φυσικά να απορρίπτω τους άλλους κατασκευαστές. Άλλωστε έβαλα πριν από ένα μήνα σε αυτοκίνητο σχεδόν 300 ίππων Kumho...
-
hankook εχει βαλει κανεις; διαβασα κριτικες από χρηστες ότι είναι καλα.
θελω ν αλλαξω τα Dunlop bluresponse που την πατησα οικτρα. Γλιστρουν από το 1 χρονο και μολις 10,000 χλμ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ. -
Κατά πάσα πιθανότατα έπιασαν 'γυαλάδα' και για αυτό γλιστρούν. Αυτό συμβαίνει κυρίως αν κινείσαι συνέχεια με χαμηλές ταχύτητες σε λείους δρόμους, μέσα στην πόλη κλπ. Με ένα καλό 'ξεκάπνισμα' σε μια στροφοδιαδρομή με άγρια άσφαλτο θα φύγει αυτό το επιφανειακό στρώμα και θα βγει από κάτω το φρέσκο, μαλακό λάστιχο.
-
Ο χρήστης puaro έγραψε:
θελω ν αλλαξω τα Dunlop bluresponse που την πατησα οικτρα. Γλιστρουν από το 1 χρονο και μολις 10,000 χλμ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.Κάποιοι λένε τα καλύτερα για τα dunlop πάντως.........
Hankook είχα βάλει τρεις 4εδες στο ατος, όπου φυσικά ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, δούλευε χωρίς ζεσταμα, είχε διάρκεια και ήταν οικονομικά. -
Ο χρήστης puaro έγραψε:
θελω ν αλλαξω τα Dunlop bluresponse που την πατησα οικτρα. Γλιστρουν από το 1 χρονο και μολις 10,000 χλμ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ.Aυτή η ιστοσελίδα πάντως, που έχει παρέχει μεγάλη πληροφόρηση, τα hankooκ τα κατατάσσει στις premium μάρκες.
-
Κατά πάσα πιθανότατα έπιασαν 'γυαλάδα' και για αυτό γλιστρούν. Αυτό συμβαίνει κυρίως αν κινείσαι συνέχεια με χαμηλές ταχύτητες σε λείους δρόμους, μέσα στην πόλη κλπ. Με ένα καλό 'ξεκάπνισμα' σε μια στροφοδιαδρομή με άγρια άσφαλτο θα φύγει αυτό το επιφανειακό στρώμα και θα βγει από κάτω το φρέσκο, μαλακό λάστιχο.Άβαταρ μέλους
REALZEUS
4TF F15 Pilot
όχι αγαπητε, δεν είναι γυαλαδα, είναι το λαστιχο κακιστο . το εχω κανει και αυτό ,όχι σε αγριο οδόστρωμα, λιγο σπινάρισμα αν και το αμαξι δεν προσφερεται για τετοια λογω βαρους. megane II. Τελος παντων, ευχαριστω παντως -
Έχω ένα punto diesel και θέλω να αγοράσω νέα ελαστικά .Το αυτοκίνητο φοράει 185/65-15 .Μου πρότεινε ένα μαγαζί MICHELEN SAVER (280), CONTINENTAL PC5 (270), PIRELLI P1 (260), UNIROYAL RE3 (220) .Ποια είναι η άποψη σας για τα ελαστικά ?Δεν ανοίγουμε νέο θέμα όταν υπάρχει κάποιο παρόμοιο. [Admin]
μακρια απο το πρωτο, με καποιο απο τα υπολοιπα τρια θα εισαι κομπλε.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]