-
Και οι δικές μου εντυπώσεις από τα Ρ7 είναι πολύ καλές!
-
Τοποθετήθηκαν σήμερα στο ΚΙΟ RIO τα Bridgestone Turanza Τ001 ΕVO μαζι με ευθυγράμμιση κ ισιωμα δυο ζαντών λόγω στραβώματος.
Λόγω της σημερινής βροχερής ημέρας δοκιμάστηκαν και το αυτοκίνητο βελτίωσε αισθητά την συμπεριφορά του. Δεν εχει τζόγο στο τιμόνι δεν έχει κραδασμό κ μειώθηκε και ο θόρυβος στην καμπίνα.
θα μελετηθεί και σε άλλες συνθήκες κ θα δώσω νεότερες πληροφορίες. -
Καλοτάξιδα!
Βέβαια καλό θα ήταν να αναφέρουμε πάντα και το αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκαν ώστε να ξέρουμε για τι απαιτήσεις μιλάμε. -
Eυχαριστω! KIA RIO JB 1.4 sedan 2006 97 hp
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλοτάξιδα!
Βέβαια καλό θα ήταν να αναφέρουμε πάντα και το αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκαν ώστε να ξέρουμε για τι απαιτήσεις μιλάμε.Και διάσταση
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Καλοτάξιδα!
Βέβαια καλό θα ήταν να αναφέρουμε πάντα και το αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκαν ώστε να ξέρουμε για τι απαιτήσεις μιλάμε.Και διάσταση
Χαχα! τα εχω πει σε προηγουμενο ποστ μου! αλλά η διασταση ειναι 185/60/15!!
-
Τα crossclimate + τα εχει φορέσει κανεις να μας πει εντυπώσεις; (Ειδικά πως πανε με το ελληνικό καλοκαίρι.)
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τα crossclimate + τα εχει φορέσει κανεις να μας πει εντυπώσεις; (Ειδικά πως πανε με το ελληνικό καλοκαίρι.)Αθήνα δεν μένεις; Δεν βρίσκω κάποιον λόγο να τα προτιμήσεις με το δικό σας κλίμα...
-
Τα crossclimate + τα εχει φορέσει κανεις να μας πει εντυπώσεις; (Ειδικά πως πανε με το ελληνικό καλοκαίρι.)
Αθήνα δεν μένεις; Δεν βρίσκω κάποιον λόγο να τα προτιμήσεις με το δικό σας κλίμα...
Δεν είναι για την G Δία. Αυτή όπως ξέρεις φοράει αθλητικό παπούτσι (ps4)
Για QQ 4κίνητο είναι που 1-2 βδομάδες το χρόνο κινείται σε (ήπιο κατά κανόνα) χιόνι.
Σπορ ανησυχίες από τον οδηγό του δεν υπάρχουν καθόλου (είπαμε, SUV είναι άρα και να υπήρχαν θα ήταν άτοπες ), οπότε εαν ισχύουν τα όσα λέει η Michelin (επιδόσεις όχι χειρότερες καλοκαιρινού ελαστικού στο στεγνό και πολύ καλή συμπεριφορά σε βρεγμένο και ήπιο χιόνι) δεν βλέπω το λόγο να μην προτιμηθούν.
Το θέμα είναι αν ισχύουν και γι αυτό ρωτάω αν υπάρχουν εμπειρίες, ειδικά τι γίνεται με τα 40αρια που δείχνει το θερμόμετρο το καλοκαίρι.
Οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση θα ήταν ευπρόσδεκτη. Τα Scorpion αξίζει να τα δούμε;
-
Αν είναι έτσι αλλάζει το θέμα.
Τα Scorpion το φοράει φίλος σε Tiguan και είναι πολύ ευχαριστημένος. Ας επιλέξει τα M&S ώστε να είναι κατάλληλα και για off roading αν τον ενδιαφέρει αυτό. Ειδάλλως τα Crossclimate είναι πιο καλή επιλογή για άσφαλτο και 10 μέρες μόνο χιόνι.
-
Αν είναι έτσι αλλάζει το θέμα.Τα Scorpion το φοράει φίλος σε Tiguan και είναι πολύ ευχαριστημένος. Ας επιλέξει τα M&S ώστε να είναι κατάλληλα και για off roading αν τον ενδιαφέρει αυτό. Ειδάλλως τα Crossclimate είναι πιο καλή επιλογή για άσφαλτο και 10 μέρες μόνο χιόνι.
Για τα scorpion all season ή για τα verde μιλάς ;
Στο στεγνό κ στις υψηλές θερμοκρασίες πως ειναι γενικά; -
All season που είναι και M&S.
Ε στο στεγνό είναι όπως ένα λάστιχο 4 Εποχών, έχει τους περιορισμούς του. Απλά δεν πρέπει να πιέζεις τόσο όσο με ένα θερινό.
-
Καλησπερα σε ολους και ευχαριστω οσους απαντησαν στο δικο μου θεμα με το polo στην προηγουμενη σελιδα. Ηταν ιδιαιτερα χρησιμες οι απαντησεις. Ωστοσο για να το 'μαζευω' και να τελειωνω θα ηθελα να γινουμε και πιο συγκεκριμενοι.
Ψαχνοντας και γω λοιπον σε 2-3 σαιτ ειδα οτι εκανα λαθος και οτι οντως οι εργοστασιακες διαστασεις στο polo ηταν 185/60/14. Αρα μενω σε αυτες. Οποτε βαζω τις υποψηφιοτητες στις οποιες κατεληξα και παρακαλω για γνωμες . Προφανως υποκειμενικες αλλα δε με ενοχλει καθολου. Ειμαι λοιπον αναμεσα σε :- Falken 914
- Falken SN832 ( θα ηθελα οποιος ξερει εδω να μου πει τη διαφορα με τα 914 εκτος το δεικτη ταχυτητας )
- Dunlop Blueresponse
- Yokohama bluearth es-32
- Matador MP-16 ( αυτα εχω και τωρα ).
Οποιος μπορει να βοηθησει με θετικες η αρνητικες εντυπωσεις ευπροσδεκτος! Οποιος μπορει να δωσει συνοπτικα χαρακτηριστικα για καποιο λαστιχο ωστε να σχηματισω καλυτερη εικονα επισης ευπροσδεκτος.Αντε παιδια βοηθηστε γιατι πιασανε οι βροχες !
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αν είναι έτσι αλλάζει το θέμα.
Τα Scorpion το φοράει φίλος σε Tiguan και είναι πολύ ευχαριστημένος. Ας επιλέξει τα M&S ώστε να είναι κατάλληλα και για off roading αν τον ενδιαφέρει αυτό. Ειδάλλως τα Crossclimate είναι πιο καλή επιλογή για άσφαλτο και 10 μέρες μόνο χιόνι.
Για τα scorpion all season ή για τα verde μιλάς ;
Στο στεγνό κ στις υψηλές θερμοκρασίες πως ειναι γενικά;https://www.pirelli.com/tyres/el-gr/car/find-your-tyres/products-sheet/scorpion-verde-all-season#/overview
Αυτά έχουν φορεθεί σε jimny από το Νοέμβριο και έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά σε βροχή, λιμνάζοντα νερά και ελαφρύ χιόνι!Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Phaethon365 έγραψε:
Καλησπερα σε ολους και ευχαριστω οσους απαντησαν στο δικο μου θεμα με το polo στην προηγουμενη σελιδα. Ηταν ιδιαιτερα χρησιμες οι απαντησεις. Ωστοσο για να το 'μαζευω' και να τελειωνω θα ηθελα να γινουμε και πιο συγκεκριμενοι.
Ψαχνοντας και γω λοιπον σε 2-3 σαιτ ειδα οτι εκανα λαθος και οτι οντως οι εργοστασιακες διαστασεις στο polo ηταν 185/60/14. Αρα μενω σε αυτες. Οποτε βαζω τις υποψηφιοτητες στις οποιες κατεληξα και παρακαλω για γνωμες . Προφανως υποκειμενικες αλλα δε με ενοχλει καθολου. Ειμαι λοιπον αναμεσα σε :- Falken 914
- Falken SN832 ( θα ηθελα οποιος ξερει εδω να μου πει τη διαφορα με τα 914 εκτος το δεικτη ταχυτητας )
- Dunlop Blueresponse
- Yokohama bluearth es-32
- Matador MP-16 ( αυτα εχω και τωρα ).
Οποιος μπορει να βοηθησει με θετικες η αρνητικες εντυπωσεις ευπροσδεκτος! Οποιος μπορει να δωσει συνοπτικα
χαρακτηριστικα για καποιο λαστιχο ωστε να σχηματισω καλυτερη εικονα επισης ευπροσδεκτος.Αντε παιδια βοηθηστε γιατι πιασανε οι βροχες !Φίλε μου, δες τι είχα γράψει εγώ πριν κανα 3μηνο για το Fabia του 2003 που εχουμε, παρόμοιο με το πόλο σου, στη διάσταση που σε ενδιαφέρει...
Καλή σας μέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την αντικατάσταση των ελαστικών στο Fabia SW 101 του πατέρα μου, μοντέλο του 2003. Διάσταση 185/60/14, δείκτης Η.
Αυτή τη στιγμή φοράει τα παλιά Toyo Proxes CF1, από τα οποία έμεινα αρκετά ευχαριστημένος έως τώρα όσον αφορά σε κράτημα, αίσθηση, θόρυβο και φθορά. Ακόμη και μετά από 5 σχεδόν έτη και 30.000 χλμ κρατάνε ακόμη και έχουν αρκετό πέλμα, ωστόσο έχουν ξεραθεί αρκετά, είναι η ώρα να τα αλλάξω.
Από μια μικρή έρευνα που έκανα, κατέληξα στα εξής:
Toyo CF2, δείκτες C & B, 70dB, 200 ευρώ τοποθετημένα
Dunlop Sport Blue Response, C & B, 67dB, 230 ευρώ τοποθετημένα, με εγγύηση ελαστικού
Goodyear Efficient Grip Performance, C & A, 67dB, 230 ευρώ τοποθετημένα, με εγγύηση ελαστικούBridgestone ήδη φορούσε τα Turnaza κάποτε, τα θεωρώ ξεπερασμένα, τα Michelin Energy Saver+ κάπως ευαίσθητα, όπως και τα Continental. Γενικά, το αυτοκίνητο αυτό είναι αρκετά σφιχτό από αναρτήσεις, το φορτώνουμε συχνά και το πάμε και σε χωματόδρομους εάν χρειαστεί, με προσοχή φυσικά.
Οποιαδήποτε συμβουλή σχετικά με αυτά που πρότεινα ή κάποια άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτες.Σας ευχαριστώ πολύ!
Ως update στο παραπάνω post, αν και έκλινα προς τα Toyo, τελικά τοποθετήθηκαν τα (μάλλον παρόμοιας φιλοσοφίας) Dunlop Sport BluResponse, στα 225 € τελική τιμή, με εξαιρετική ζυγοστάθμιση (ο λόγος ήταν ότι τα Dunlop μπόρεσα να τα πληρώσω σε 10 άτοκες δόσεις, με τα CF2 δεν είχα αυτή τη δυνατότητα).
Πρώτες εντυπώσεις: Φαίνεται να έχουν αρκετά μαλακό πλαϊνό. Στην οδήγηση νιώθω το τιμόνι πιο κοφτερό και άμεσο στις αντιδράσεις του, η πρόσφυση προφανώς σου εμπνέει ασφάλεια να μπεις στις στροφές με αρκετά χλμ (ακόμη καινούργια είναι, ελπίζω να κρατάνε και αργότερα), το φρενάρισμα είναι σαφώς πιο δυνατό. Στο βρεγμένο δεν είχα τη δυνατότητα να τα δοκιμάσω. Η μεγάλη διαφορά με πριν είναι στην άνεση και στο θόρυβο κύλισης, το Fabia πλέον ρολάρει πολύ πιο ομαλά δίχως κοπανήματα κτλ. Έχω την εντύπωση ότι ταίριαξαν καλά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ελπίζω αυτά τα θετικά τους χαρακτηριστικά να κρατήσουν για αρκετό διάστημα και η φθορά τους στο χρόνο και στα χλμ να παραμείνει σε λογικό πλαίσιο. -
Με τα dunlop ούτε για πλάκα όμως σε χωματόδρομο!
-
Ευχαριστημένος με τα CF1?
Και σκετες ζάντες να έβαζες θα έβρισκες σημαντική βελτίωση. -
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Ως update στο παραπάνω post, αν και έκλινα προς τα Toyo, τελικά τοποθετήθηκαν τα (μάλλον παρόμοιας φιλοσοφίας) Dunlop Sport BluResponse, στα 225 € τελική τιμή, με εξαιρετική ζυγοστάθμιση (ο λόγος ήταν ότι τα Dunlop μπόρεσα να τα πληρώσω σε 10 άτοκες δόσεις, με τα CF2 δεν είχα αυτή τη δυνατότητα).
Πρώτες εντυπώσεις: Φαίνεται να έχουν αρκετά μαλακό πλαϊνό. Στην οδήγηση νιώθω το τιμόνι πιο κοφτερό και άμεσο στις αντιδράσεις του, η πρόσφυση προφανώς σου εμπνέει ασφάλεια να μπεις στις στροφές με αρκετά χλμ (ακόμη καινούργια είναι, ελπίζω να κρατάνε και αργότερα), το φρενάρισμα είναι σαφώς πιο δυνατό. Στο βρεγμένο δεν είχα τη δυνατότητα να τα δοκιμάσω. **Η μεγάλη διαφορά με πριν είναι στην άνεση και στο θόρυβο κύλισης, το Fabia πλέον ρολάρει πολύ πιο ομαλά δίχως κοπανήματα κτλ. Έχω την εντύπωση ότι ταίριαξαν καλά στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, **ελπίζω αυτά τα θετικά τους χαρακτηριστικά να κρατήσουν για αρκετό διάστημα και η φθορά τους στο χρόνο και στα χλμ να παραμείνει σε λογικό πλαίσιο.Fabia ε; Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση!...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Με τα dunlop ούτε για πλάκα όμως σε χωματόδρομο!Το έχεις δοκιμάσει και το γραφεις; Τα έχω τεσταρει σε σκληρό χωματόδρομο με πέτρες και δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν. Με τόσες ανακρίβειες εδώ μέσα μόνο λάθος συμπεράσματα μπορούν να βγουν. Καλό είναι οι υποψήφιοι να κάνουν δικά τους τεστ και να μην ακούνε τον κάθε τυχόντα εδώ μέσα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης barimagas έγραψε:
Με τα dunlop ούτε για πλάκα όμως σε χωματόδρομο!
Το έχεις δοκιμάσει και το γραφεις; Τα έχω τεσταρει σε σκληρό χωματόδρομο με πέτρες και δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν. Με τόσες ανακρίβειες εδώ μέσα μόνο λάθος συμπεράσματα μπορούν να βγουν. Καλό είναι οι υποψήφιοι να κάνουν δικά τους τεστ και να μην ακούνε τον κάθε τυχόντα εδώ μέσα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συγγενης μου σε vectra,περσυ μια φορα διεσχισε χωματοδρομο και βγηκε με δυο καρουμπαλα! Το ενα το καλυψε ο λαστιχας,το αλλο το πληρωσε απο την τσεπη του. Μικρο το κακο. Μιλαω για χωματοδρομο και οχι πατημενο χωμα. Τα λοιπα σου σχολια τα αφηνω για προσωπικη σου χρηση.....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]