-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι, γιατί ακόμα και ο μικρότερος δείκτης υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές. Όπως είπα δεν βάζουν πάντα το ελάχιστο που απαιτείται στο εργοστάσιο, είναι θέμα του τι υπάρχει διαθέσιμο εκείνη την στιγμή. Άλλα έρχονται με Η, άλλα με W, άλλα με 89, άλλα με 91 και φυσικά διαφορετικών κατασκευαστών. Παραδείγματα ίδιων αυτοκινήτων από το ίδιο εργοστάσιο... Πιο εξειδικευμένα μοντέλα φυσικά έχουν συγκεκριμένα λάστιχα και μερικά είναι custom made. Εννοείται βέβαια ότι αν το αυτοκίνητο ήρθε με τις ελάχιστες προδιαγραφές από το εργοστάσιο (Π.χ. ένα όχημα με τελική 200 έχει ως ελάχιστο δείκτη ταχύτητας τον Η - 210 χ.α.ω. Ε εκεί δεν πρέπει να πας σε Τ, αλλά αν έρθει με W (240), μπορείς να πας σε Η), δεν θα πας πιο κάτω όταν αλλάξεις.Το θέμα είναι ότι ρώτησε για τον δείκτη βάρους και όχι τον δείκτη ταχύτητας. Ο 2ος εξακριβώνεται εύκολα (τη μέγιστη ταχύτητα την βλέπει ο οδηγός), αλλά όπως λέει ο άνθρωπος:
Σε ένα ενδεχόμενο φρενάρισμα πανικού σε συνδυασμό με λίγο χαμηλότερη πίεση και πλήρες φορτίο δεν υπάρχει πρόβλημα με τον χαμηλότερο δείκτη φορτίου;
Εδώ πως μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά τι δύναμη ασκείται στο λάστιχο;
Εγώ που είμαι κότα, δεν θα έβαζα μικρότερο δείκτη φορτίου. -
Ούτε εγώ θα το ρίσκαρα. Ειδικά αν μπει στην εξίσωση και καμία ανωμαλία στο οδόστρωμα (this is Greece) δυσκολεύει πολύ η φάση
Υγ: Αυτό που λέει ο Δίας για διαφορετικούς δείκτες στο λάστιχο σε ιδίου τύπου αυτοκίνητα από το εργοστάσιο το έχω όντως συναντήσει αλλά στον δείκτη ταχύτητας. Το bravo στο εγχειρίδιο του πριν το '12 έδινε δείκτη ταχύτητας V και από το '12 το άλλαξαν σε W.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Για προτείνετε καλό λαστιχακι στο 400-450 η τετράδα για το scross. Τώρα έχω το τογιο proxes cf2 205/55/17 πολύ ευχαριστημένος αλλά δεν το πολυβρισκω στην Θεσσαλονίκη. Εννοείται να βγάζει χλμ.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δες και τα Falken ZIEX ZE310....
Καλά φαίνονται αλλά πρέπει να τα ψάξω και αυτά.
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στον λαστιχα που πήγα τα falken τα 310 δεν τα βρίσκει στην διάσταση μου. Βρήκα όμως τα toyo cf2 που φοράω τώρα σε καλή τιμή. Εναλλακτικά είχε το παλιό falken 914 και μου πρότεινε και το vredestain satin ίδια τιμή με το φαλκεν 50 ευρώ ακριβότερο από το τογιο. Μεταξύ του φαλκεν 310 ( που δεν έχω βρει όμως) του τογιο και του σατιν ποιο από τα 3? Στα συγκριτικά πρώτο βγαίνει το σατιν με διαφορά μετά το 310 και τέλος το τογιο.
-
Ψάξε και σε άλλον λάστιχα ρε συ....
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το θέμα είναι ότι ρώτησε για τον δείκτη βάρους και όχι τον δείκτη ταχύτητας. Ο 2ος εξακριβώνεται εύκολα (τη μέγιστη ταχύτητα την βλέπει ο οδηγός), αλλά όπως λέει ο άνθρωπος:Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί. Το βιβλιαράκι αναφέρει το μέγιστο βάρος ανά άξονα. Άλλωστε η αλλαγή από τα 605 στα 630 κιλά ανά λάστιχο είναι ελάχιστη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ολόκληρο το αυτοκίνητο ζυγίζει λίγο παραπάνω από τα 1200 κιλά, που διαμοιράζονται περίπου 60%-40% μπρος-πίσω. Ξαναλέω, έχω δει διαφορετικούς δείκτες ταχύτητες αλλά και βάρους σε ίδια αυτοκίνητα, από το εργοστάσιο!
Οι δείκτες βάρους αναφέρονται σε μέγιστο επιτρεπτό βάρος σε στατική κατάσταση. Προφανώς οι κατασκευαστές ξέρουν ότι το αυτοκίνητο θα φρενάρει και θα υπάρξει και μεταφορά βάρους και είναι υπολογισμένο κι αυτό.
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Ψάξε και σε άλλον λάστιχα ρε συ....Μεταξύ των 3 ποιο θα διάλεγες; Ο λαστιχας είναι ο καλπακης δεν είναι κανένας μικρος. Θα κοιτάξω και αλλου
Τα εψαξα σε άλλους 3 τα φαλκεν 310 δεν υπάρχουν διαθέσιμα και δεν βγάζει καν τιμές. Μεταξύ τογιο και του σατιν;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το θέμα είναι ότι ρώτησε για τον δείκτη βάρους και όχι τον δείκτη ταχύτητας. Ο 2ος εξακριβώνεται εύκολα (τη μέγιστη ταχύτητα την βλέπει ο οδηγός), αλλά όπως λέει ο άνθρωπος:
Δεν είναι δύσκολο να διαπιστωθεί. Το βιβλιαράκι αναφέρει το μέγιστο βάρος ανά άξονα. Άλλωστε η αλλαγή από τα 605 στα 630 κιλά ανά λάστιχο είναι ελάχιστη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ολόκληρο το αυτοκίνητο ζυγίζει λίγο παραπάνω από τα 1200 κιλά, που διαμοιράζονται περίπου 60%-40% μπρος-πίσω. Ξαναλέω, έχω δει διαφορετικούς δείκτες ταχύτητες αλλά και βάρους σε ίδια αυτοκίνητα, από το εργοστάσιο!
Οι δείκτες βάρους αναφέρονται σε μέγιστο επιτρεπτό βάρος σε στατική κατάσταση.
A ok, το στατικό δεν το γνώριζα.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ψάξε και σε άλλον λάστιχα ρε συ....
Μεταξύ των 3 ποιο θα διάλεγες; Ο λαστιχας είναι ο καλπακης δεν είναι κανένας μικρος. Θα κοιτάξω και αλλου
Τα εψαξα σε άλλους 3 τα φαλκεν 310 δεν υπάρχουν διαθέσιμα και δεν βγάζει καν τιμές. Μεταξύ τογιο και του σατιν;
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkToyo αφού θες να βγάζει και Χλμ.
-
Έλεγα μήπως δοκίμαζα και κάποιο άλλο. Το vredestein δλδ είναι μαλακό πολύ δεν βγάζει χλμ , ο λαστιχας μου το πρότεινε όταν του είπα για χλμ να βγάζει ως καλύτερη -ακριβοτερη- εναλλακτική του τογιο.
Edit οι δύο από τους 3 που βρήκα τα vredestein μου δίνουν παραγωγή ελαστικών από εξωτερικό εννοείται 51/17 ! + 1 1/2 λάστιχα....οπότε τα αποκλείω. Θα τσεκαρω και στον άλλον που μου τα δίνει όμως πιο ακριβά μήπως είναι ως τέλος 18!
Τα τογιο μου βγάλανε 45000 (στα πίσω λάστιχα παλεύεται η κατάσταση μπροστά θέλουν αλλαγή χθες) ο πρώτος προμηθευτής λέει ότι από τα τεστ που έχει κάνει αυτός το vredestein βγάζει περισσότερα από το τογιο
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ο χρήστης nikoscorp έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν παίζει μεγάλο ρόλο η αλλαγή από 93 σε 91; Αναφέρομαι στον κωδικό αντοχής (Load Index LI) πχ 205/55/16 93V ->205/55/16 91V.
Στη πράξη αυτό σημαίνει από 650 κιλά πας σε 615 κιλά, τα οποία σαν νούμερα δεν είναι ευκαταφρόνητα.Ξέρω σίγουρα πως δεν κατεβαίνουμε ποτέ σε δείκτη ταχύτητας ή φορτίου από τα προβλεπόμενα από τον κατασκευαστή του οχήματος. Μόνο ανεβαίνουμε. Αν ο κατασκευαστής δίνει 93V μπορείς να βάλεις 94V ή 94Y, όχι όμως 91.
Αυτό είναι το σωστό.
Αν λειτουργούσαν και τα ΚΤΕΟ στην Ελλάδα θα σε κόβανε για μη κατάλληλα ελαστικά αν πας σε μικρότερο δείκτη βάρους.
Ο δείκτης βάρους είναι ουσιαστικά το βάρος που μπορεί να αντέξει κάθε ελαστικό στην μέγιστη ταχύτητα του δείκτη του για 10 συνεχόμενα λεπτά χωρίς να υπάρχει αστοχία.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Έλεγα μήπως δοκίμαζα και κάποιο άλλο. Το vredestein δλδ είναι μαλακό πολύ δεν βγάζει χλμ , ο λαστιχας μου το πρότεινε όταν του είπα για χλμ να βγάζει ως καλύτερη -ακριβοτερη- εναλλακτική του τογιο.
Edit οι δύο από τους 3 που βρήκα τα vredestein μου δίνουν παραγωγή ελαστικών από εξωτερικό εννοείται 51/17 ! + 1 1/2 λάστιχα....οπότε τα αποκλείω. Θα τσεκαρω και στον άλλον που μου τα δίνει όμως πιο ακριβά μήπως είναι ως τέλος 18!
Τα τογιο μου βγάλανε 45000 (στα πίσω λάστιχα παλεύεται η κατάσταση μπροστά θέλουν αλλαγή χθες) ο πρώτος προμηθευτής λέει ότι από τα τεστ που έχει κάνει αυτός το vredestein βγάζει περισσότερα από το τογιο
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΜάλλον πάω για vredestein satin στα 420 το πολύ 12 μηνου μου εγγυήθηκε , μπορεί λέει να είναι και τριμήνου. Τα έβρισκα και 380 αλλά του 51/17. Τα 'επώνυμα' σε αυτή την διάσταση ξεκινούσαν από 480 και πάνω. Αν είναι ακριβώς 12 μηνου θα προσπαθήσω να κόψω κάνα 20αρι!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΜάλλον πάω για vredestein satin στα 420 το πολύ 12 μηνου μου εγγυήθηκε , μπορεί λέει να είναι και τριμήνου. Τα έβρισκα και 380 αλλά του 51/17. Τα 'επώνυμα' σε αυτή την διάσταση ξεκινούσαν από 480 και πάνω. Αν είναι ακριβώς 12 μηνου θα προσπαθήσω να κόψω κάνα 20αρι!
Μετά από μια 4ετια αυτά του 12μηνου θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτά του 3μηνου,ποσο μαλλον αν δεν τα προσέχεις τον πρώτο καιρό.
-
Ποια εννοείς 12 μηνου και ποια 3 μηνου; Σε εχασα
-
Πως σας φαίνονται αυτά τα Fulda?
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Πως σας φαίνονται αυτά τα Fulda?Έχουν ξεραθεί. Θα τα άλλαζα άμεσα
-
Μάλιστα...
Άλλη μια «απώλεια» λόγο ακινητοποίησης 2 ετών. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Μάλιστα...
Άλλη μια «απώλεια» λόγο ακινητοποίησης 2 ετών.Ήταν εκτεθειμένα στον ήλιο;
-
Το DOT γράφει 812 ;;;
Του 2012 είναι τα λάστιχα; -
H αριστερή πλευρά ήταν εκτεθειμένη στον ήλιο, και μάλιστα τον περισσότερο καιρό το αυτ/νο ήταν με κουκούλα.
-
Επειγόντως αλλαγή.Είναι επικίνδυνα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]