-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
εμένα δε μου αρέσει η δεξιά λωρίδα γιατί συνήθως έχει κρατήρες από τα φορτηγά. με 130-140 πηγαίνω στη μεσαία, και ας είναι η δεξιά ελεύθερη. συνήθως η δεξιά έχει τις περισσότερες λακούβες.
Πάνε με 130-140 στη μεσαία στον Περιφερειακό οποιοδήποτε πρωί καθημερινής...
Η μεσαία κινείται με 70 (στην καλύτερη), η αριστερή με 72 (επίσης στην καλύτερη). Η δεξιά άδεια...
α, δε μιλώ για περιφερειακό, μιλώ για αυτοκινητόδρομο χθες από Λάρισα μεριά.
στον περιφερειακό πηγαίνω μάξιμουμ 90 στη μεσαία. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ζώο εγώ που χθες το απόγευμα το ξέσκισα στις σφήνες γιατί δυο ηλίθιοι πηγαίνανε στη Μαραθώνος παράλληλα με 70χλμ και οι δύο. Είχαν δημιουργήσει το orient express από πίσω. Τελικώς τους πέρασα αρκετά εύκολα αφού στο τέλος κατάλαβαν ότι άμα δεν κάνανε άκρη θα πέρναγα από πάνω τους.
Ζώα αρκετοί ηλίθιοι οδηγοί του Σαββατοκύριακου που στην Μαραθώνος εχθές στο ρεύμα προς Αθήνα αδυνατούσαν να διευκολύνουν δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν θύματα τροχαίου. Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις στην άκρη?
Για πες τι ωρα ησουν, γιατι και εγω εχτες κατι αντιστοιχο εκανα, και θυμαμαι ηταν καποιος αλλος που ειχε αγανακτησει το ιδιο με εμενα
Μικρος ειναι ο κοσμος... -
Μαραθώνος γύρω στις 10 και 30. Περίπου.
Το ατύχημα είχε γίνει στην αεροπορίας (που πάει προς Ζούμπερι) και το αυτοκίντο είχε χτυπήσει σχετικά άσχημα.
Ο ένας νεαρός ήταν στο οδόστρωμα. Τι πως δεν γνμωρίζω, αφού απλά παρέκαμψα το ατύχημα για να μην ενοχλώ την κυκλοφορία και εξάλλου δεν μπορούσαν να βοηθήσω. Ήταν ήδη εκεί ή αστυνομία και δύο τρία πυροσβεστικά που τους απεγκλωβίζανε.Πάντως μόλις άκουσα τη σειρίνα κόλησα το αμάξι μου στις μπάρες για να τους δώσω χώρο. Πήγα όσο πιο κοντά γινότανε. Και είχες κάποιους μπαγλαμάδες να μην κάνουν άκρη και τον αστυνομικό να κορνάρει μπας και ξυπνήσουν τα ζώα!
Πάντως πράγματι ο κόσμος είναι μικρός.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Το ατύχημα είχε γίνει στην αεροπορίας (που πάει προς Ζούμπερι) και το αυτοκίντο είχε χτυπήσει σχετικά άσχημα.
Ο ένας νεαρός ήταν στο οδόστρωμα. Τι πως δεν γνμωρίζω, αφού απλά παρέκαμψα το ατύχημα για να μην ενοχλώ την κυκλοφορία και εξάλλου δεν μπορούσαν να βοηθήσω. Ήταν ήδη εκεί ή αστυνομία και δύο τρία πυροσβεστικά που τους απεγκλωβίζανε.Πάντως μόλις άκουσα τη σειρίνα κόλησα το αμάξι μου στις μπάρες για να τους δώσω χώρο. Πήγα όσο πιο κοντά γινότανε. Και είχες κάποιους μπαγλαμάδες να μην κάνουν άκρη και τον αστυνομικό να κορνάρει μπας και ξυπνήσουν τα ζώα!
Eγω κατα τις 2-2:30 το μεσημερι περασα απο εκει, πηγαινω για μπανιο στην παραλια Μαραθωνα
Και φυσικα οι κλασικοι οδηγοι της κυριακης, μολις ξεκινανε απο το φαναρι να πηγαινουν ΑΚΡΙΒΩΣ ο ενας διπλα στο αλλον, που ουτε μηχανακι δεν μπορει να περασει αναμεσα, λες και κανουν ρυθμικη γυμναστικη
Φυσικα ενας απο τους λογους κινησης και εκνευρισμου(κυριως)Υ.Γ. Τι θα γινει επιτελους με αυτην την κινηση στο Πικερμι?Ποιος εξυπνος σκεφτηκε 3 φαναρια στην σειρα, το ενα αποσταση απο το αλλο, συνολικα 50 μετρα?
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Eγω κατα τις 2-2:30 το μεσημερι περασα απο εκει, πηγαινω για μπανιο στην παραλια Μαραθωνα
Και φυσικα οι κλασικοι οδηγοι της κυριακης, μολις ξεκινανε απο το φαναρι να πηγαινουν ΑΚΡΙΒΩΣ ο ενας διπλα στο αλλον, που ουτε μηχανακι δεν μπορει να περασει αναμεσα, λες και κανουν ρυθμικη γυμναστικη
Φυσικα ενας απο τους λογους κινησης και εκνευρισμου(κυριως)Υ.Γ. Τι θα γινει επιτελους με αυτην την κινηση στο Πικερμι?Ποιος εξυπνος σκεφτηκε 3 φαναρια στην σειρα, το ενα αποσταση απο το αλλο, συνολικα 50 μετρα?
Θα ναι ο ιδιος που εχει γεμισει την παραλιακη απο την Αμφιθεας μεχρι Αλιμου με φαναρια.
Ενα φαναρι ειναι ποιο φτηνο απο μια πεζογεφυρα η μια υπογεια διαβαση.... -
Νομιζω οτι στο Πικερμι ειναι για διασταυρωσεις οχηματων (η λυση βεβαια ειναι Μακακια!!!) αλλα μαλλον δεν ειχαν λεφτα για απαλλοτριωσεις, η τα μαγαζια 'πιεζαν' για να μην φυγει η κυκλοφορια απο τον κεντρικο και χασουν πελατες.... Αληθεια στην Παλληνη τι γινεται??? απο πηξιμο στην διασταυρωση που εχει εκει στην εκκλησια.....
-
Πικέρμι και Παλλήνη είναι τα σημεία με πρόβλημα στην κίνηση. Όμως εν μέρει είναι λογικό λόγω του ότι περνάς μέσα από πόλη.
Αλλά στο Πικέρμι όντως ο μάστορας ήταν ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ...
Και σε άλλα μέρη υπάρχουν διασταυρώσεις οχημάτων. Αλλά μπορούν να υπάρχουν μία-δύο, και στις υπόλοιπες να επιτρέπονται μόνο οι δεξιές στροφές. Εκεί ποια η χρησιμότητά τους? -
Χαμός χτες το βράδυ στην παραλιακή... Σαν μαστουρωμένοι, μεθυσμένοι πήγαιναν... Με το χέρι στην κόρνα ήμουν. 3 τουλάχιστον φορές πήγαν να με κλείσουν στις μπαριέρες. Κυράτσες στη μεσαία με κινητό. Άλλοι να κάνουν σφίνες ξεφλάσωτοι και εγώ να εναλλάσομαι μεταξύ αριστερής και δεξιάς και να παλεύω να προχωρήσω με μόλις 70 χλμ...
Πελλοπονήσιο ζωάκι που μας πήγαινε καρωτσάκι για κανα τέταρτο σε επαρχιακό δρόμο πριν λίγες ημέρες με ταχύτητα πολύ μικρότηρη και από μπετονιέρες χωρίς πρόθεση να κάνει λίγο στην άκρη να ξεμπλωκάρει 10φεύγα αυτοκίνητα. Δεν άντεξα, με το που τον πέρασα, μπαστακώθηκα μπροστά του για ένα λεπτό με 30χλμ. Λυπήθηκα και μερικούς που δεν τον είχαν περάσει αλλιώς θα τον πήγαινα καροτσάκι για πολύ ώραα...
-
-
Σημερινή είναι;
Εκεί ήμουν παρκαρισμένος μέχρι πριν μια ώρα!
(το ζωντανό δεν το είδα, ήμουν στην τέρμα πάνω σειρά)
-
Ναι σημερινη ειναι, και εγω τερμα πανω ημουν απο 10:30 μεχρι 13:00 Ευτυχως σημερα ηταν αδειο το parking (λογω καλοκαιριου) αλλιως σιγουρα καποιος θα του ειχε κανει ζημια
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εμένα δε μου αρέσει η δεξιά λωρίδα γιατί συνήθως έχει κρατήρες από τα φορτηγά. με 130-140 πηγαίνω στη μεσαία, και ας είναι η δεξιά ελεύθερη. συνήθως η δεξιά έχει τις περισσότερες λακούβες.
Πάνε με 130-140 στη μεσαία στον Περιφερειακό οποιοδήποτε πρωί καθημερινής...
Η μεσαία κινείται με 70 (στην καλύτερη), η αριστερή με 72 (επίσης στην καλύτερη). Η δεξιά άδεια...
α, δε μιλώ για περιφερειακό, μιλώ για αυτοκινητόδρομο χθες από Λάρισα μεριά.
στον περιφερειακό πηγαίνω μάξιμουμ 90 στη μεσαία.Σε όλη την Εθνική μέχρι Αθήνα πηγαίνω σταθερά με 130 (εκτός από τα γνωστά σημεία σε Τέμπη - Πέταλο) και πάντα στη δεξιά λωρίδα, εάν δεν προσπερνάω. Ποτέ δεν αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα, ιδίως εκεί κοντά στη Λάρισα. Εκτός κι αν κάτι έγινε πολύ πρόσφατα...
-
@Kacey
Απλά μου φαίνεται αρκετά επικίνδυνο η προσπέραση από δεξιά στην Εθνική όπου ο άλλος κινείται/οδηγεί μηχανικα και απλώς 'πάει' γιατί δεν κοιτάνε καθόλου καθρέφτες.
Σίγουρα πάντως τα ήθελε ο κ@λος μου...Είχα ίσως κουραστεί και να κάνω συνέχεια σλάλομ ανάμεσα σε αυτοκίνητα μέσα στη νύχτα (ώρα 22:00) και να με γράφουν όλοι όταν τους έπαιζα φώτα .Ένας ρε γαμώτο δε βρέθηκε να κάνει δεξιά...Ένας...
Βασικά έχω πειστεί ότι όσο και να τσακωθείς, ό,τι και να κάνεις, και ο τύπος δε βάζει μυαλό και εσένα σου χαλάει η όλη διάθεση της εκδρομής.Ίσως το καλύτερο θα ήταν να προσπεράσω από δεξιά του (χωρίς καν να του παίξω φώτα) και να τελειώσει εκεί η ιστορία.
Από την άλλη ΚΑΠΩΣ-ΚΑΠΟΥ θα πρέπει όλοι αυτοί οι οδηγοί της αριστερής λωρίδας να μάθουν ότι ο δρόμος δεν φτιάχτηκε με 3 λωρίδες για να χρησιμοποιούμε μόνο τη μία.Πάντως αν δεν αλλάζεις λωρίδες και απλώς 'πας' τέρμα δεξιά και τυχαίνει να προσπερνάς τους άλλους, δεν είναι προσπέραση από δεξιά.Δεν άλλαξες λωρίδα.Απλώς οι άλλοι έκοψαν κι εσύ πήγαινες με σταθερή ταχύτητα.
@markvag
Στις τελευταίες σου φράσεις:Εξάλλου, τι είναι πιο επικίνδυνο; Η κίνηση σε μία άδεια δεξιά λωρίδα ή το τρενάκι στην αριστερή ή τη μεσαία, όπου όλα τα ζώα κινούνται με ελάχιστη απόσταση το ένα από το άλλο;;;;
πρόσθεσε και το χωρίς κανένα λόγο 'κοκκάλωμα φρένων από τα ~80km/h...βαριά 100km/h στα 50km/h και ξανά επιτάχυνση στην προηγούμενη ταχύτητα', το οποίο για μένα είναι και το πιο σοβαρό-επικίνδυνο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φρενάρουν τόσο έντονα και τόσο πολύ όταν δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να τους εμποδίζει απλώς να συνεχίσουν να πηγαίνουν με σταθερή ταχύτητα.Χθες ο πίσω μου (πριν συναντήσω τον υπέροχο εξυπνάκια με το Α4) παραλίγο 2 φορές να πέσει από πίσω μου. Άκουγα τα λάστιχά του -αμάξι χωρίς abs- να μπλοκάρουν. Προφανώς και απομακρύνθηκα με 'ελαφρυά βηματάκια'.
@peterpan
δεν έχεις άδικο αλλά γενικεύεις (επικίνδυνα μάλιστα).Οι αρκετές δεξιές λωρίδες είναι γεμάτες λακούβες και κυρίως μέσα στις πόλεις αλλά και πάλι όχι όλες και κυρίως όχι στην Εθνική...Τουλάχιστον όχι στα κομμάτια που κάνω εγώ πυκνά-συχνά (Αθήνα-Κόρινθο-Πάτρα και Αθήνα-Τρίπολη). -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Χαμός χτες το βράδυ στην παραλιακή... Σαν μαστουρωμένοι, μεθυσμένοι πήγαιναν... Με το χέρι στην κόρνα ήμουν. 3 τουλάχιστον φορές πήγαν να με κλείσουν στις μπαριέρες. Κυράτσες στη μεσαία με κινητό. Άλλοι να κάνουν σφίνες ξεφλάσωτοι και εγώ να εναλλάσομαι μεταξύ αριστερής και δεξιάς και να παλεύω να προχωρήσω με μόλις 70 χλμ...Κυριακή καλοκαιριού δεν κατεβαίνω ποτέ παραλιακή...Από Φάληρο μέχρι και Φώκαια γίνεται ένας χαμός από χιλιάδες αμάξια και κακούς οδηγούς.Είναι ΠΟΛΥ επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ζωάρα τύπος (με Α4 του 1993-94-95...κάπου εκεί πάντως...από τα πρώτα Α4 ) σήμερα το βράδυ στην Εθνική οδό που εκνευρίστηκε που του έπαιξα φώτα ενώ βρισκόταν στην τέρμα αριστερή λωρίδα και υπήρχε πραγματικά ΑΠΛΕΤΟΣ χώρος για να κάνει δεξιά να τον προσπεράσω.(μιλάμε κατάσταση που δε χρειαζόταν να σηκώσει ΚΑΝ το πόδι του από το γκάζι)
Κάποια στιγμή απελπίστηκα να περιμένω να κάνει δεξιά (του έκανα 'φώτα' ευγενικά μόνο όταν έβλεπα ότι μπορούσε άνετα να κάνει δεξιά χωρίς να πιεστεί) και τον προσπέρασα (και) εγώ από δεξιά.
Με το που μπαίνω μπροστά του, επιταχύνει, κολλάει πίσω μου και μου αρχίζει τα 'φωτάκια'...
Στην αρχή τον 'γράφω' όμως αυτός επιμένει και συνεχίζει να με ακολουθεί (ερχόμενος πάντα από πίσω μου) και να μου κάνει συνέχεια 'φώτα' ακόμα κι όταν εγώ έκανα δεξιά για να με προσπεράσει.
Παρόλες τις διάφορες χειρονομίες μου (απορίας) του στυλ 'τι θες?' και ακόμα κι όταν (κάποια στιγμή εκνευρισμένος) άναψα τα πίσω ομίχλης, ο τύπος δεν το έβαζε κάτω και κάθε λίγο και λιγάκι (με ακολουθούσε στις όποιες αλλαγές λωρίδας*) ερχόταν από πίσω μου και ξανά-μανά φωτάκια...Ακόμα μεγαλύτερο ζώο εγώ ( ) που στο τέλος έκοψα αρκετά και όταν πήγε να με προσπεράσει και τον έκλεισα 2 φορές στα μούτρα...Σίγουρα δεν ήταν σωστό, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να του κοπεί ο τσαμπουκάς, αφού πιο πριν είχα τουλάχιστον επί 10 λεπτά υπομείνει την μ@λ@κί@ του...Μετά γκάζωσα και 'εξαφανίστηκα' και έληξε εκεί το θέμα, παρότι ο τύπος προσπάθησε (ξανά) να με φτάσει (απεγνωσμένα). Ορισμένοι δεν υποφέρονται...Ε-ΛΕ-ΟΣ!!!
Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η ντροπή στο να κάνεις λίγο δεξιά να σε προσπεράσουν (αν θες σόνι και ντε να είσαι τέρμα αριστερά) όταν υπάρχει άπλετος χώρος και για τους 2 μας.Κάνε δεξιά ρε φίλε, άσε να σε προσπεράσει αυτός που θέλει να κινηθεί λίγο-πολύ πιο γρήγορα και ξαναμπες δεξιά...σιγά την προσβολή/ντροπή δηλαδή...(ή μήπως επειδή είχε τη γκόμενα δίπλα, φοβήθηκε ότι ξέπεσε στα μάτια της που κάποιος τόλμησε και του έκανε φώτα και στο τέλος τον προσπέρασε? )
*υπήρχαν πολλοί οδηγοί του σ/κ σήμερα (και σίγουρα όλο το παρασκευο-σαββατο-κύριακο), όπου ο οδηγός της μεσαίας λωρίδας (το βράδυ) πήγαινε με 70km/h (βαριά 80km/h), αναγκαστικά ο πιο γρήγορος (100-110km/h) πήγαινε τέρμα αριστερά και η δεξιά ΤΕΛΕΙΩΣ άδεια, οπότε αν δε θες να κάνεις την καφρίλα και να προσπεράσεις από τέρμα δεξιά, κάθεσαι κι εσύ τέρμα αριστερά (που θες να πας 120-130-140 km/h) δημιουργώντας στο τέλος ένα τεράστιο τρενάκι. Δεν το λέω για να τους κατακρίνω αλλά ρε γαμώτο, δεν καταλαβαίνω γιατί δε βλέπουν ότι δημιουργούν όλο αυτό το πρόβλημα.ΟΚ φίλε μου, δε θες να τρέξεις.Θες να πας αργά και με το πάσο σου.Σε καταλαβαίνω...Πήγαινε όμως δεξιά.Τόσο ντροπή είναι πια να πηγαίνει κάποιος δεξιά όταν βλέπει ότι όλοι οι άλλοι -ή έστω οι περισσότεροι- πάνε πιο γρήγορα από σένα?
malakia έκανες! Σιγά μην παίξω τα φώτα. Προσπέραση από δέξια και αντε γεια.
-
ΖΩΟ ο μακάκας οδηγός παλιού λευκού φτιαγμένου Clio χτες το βράδυ γύρω στις 11:30 Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αθήνα, μεταξύ Νέας Μάκρης και Ραφήνας (αλλά υποθέτω και σε όλη τη διαδρομή). Έκανε σφήνες ανάμεσα στα αυτοκίνητα που κινούνταν σημειωτόν, περνώντας φίλερ από προφυλακτήρες και φτερά και αναγκάζοντάς μας να πηγαίνουμε 'πάτα-άσε' καθώς ανάγκαζε τα θύματά του να φρενάρουν για να τον αποφύγουν. Αναρωτιέμαι πόσο χρόνο κέρδισε ο ηλίθιος σε όλη τη διαδρομή...Πάνω από 5' αποκλείεται.
Πάντως αν με πετύχει κανένας τέτοιος, καλύτερα να μην σταματήσει να δει τι έγινε. Η μήνυση για εγκατάλειψη τροχαίου είναι προτιμότερη από το ΚΑΤ.
-
Αρκετά επικίνδυνη η διαγράμμιση στα δεύτερα διόδια, εκεί δηλαδή που παλιά έδινες το χαρτάκι, Αθηνών Κορίνθου, πριν έξοδο για Λουτράκι. Αν είσαι στην αριστερή κινδυνεύεις να σε κολλήσουν στα διαχωριστικά οι μεσαίοι, και όχι άδικα αφού κάτω είναι τίγκα στη διαγράμμιση και ο άλλος πρέπει να είναι γνώστης για να ανοίξει την πορεία του. Εκεί θα έπρεπε να έχει συνεχόμενη διαγράμμιση που να φρεσκάρεται κάθε μήνα +500 μέτρα από το υπόστεγο.
Φονικό το πέρασμα από τα 2α διόδια και στις δύο κατευθύνσεις της Κορίνθου- Τρίπολης μιας και οι κινούμενοι στη δεξιά λωρίδα, κατά 90% θα περάσουν από το αριστερό, εκ των 2 περασμάτων. Και πάλι όχι άδικα αφού το τέρμα δεξιό δεν σε προδιαθέτει για να το διασχίσεις, και ας είναι πιο ευρύχωρο. Εκεί πρέπει να είσαι σε αυξημένη ετοιμότητα για τη του άλλου.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Αρκετά επικίνδυνη η διαγράμμιση στα δεύτερα διόδια, εκεί δηλαδή που παλιά έδινες το χαρτάκι, Αθηνών Κορίνθου, πριν έξοδο για Λουτράκι. Αν είσαι στην αριστερή κινδυνεύεις να σε κολλήσουν στα διαχωριστικά οι μεσαίοι, και όχι άδικα αφού κάτω είναι τίγκα στη διαγράμμιση και ο άλλος πρέπει να είναι γνώστης για να ανοίξει την πορεία του. Εκεί θα έπρεπε να έχει συνεχόμενη διαγράμμιση που να φρεσκάρεται κάθε μήνα +500 μέτρα από το υπόστεγο.
Φονικό το πέρασμα από τα 2α διόδια και στις δύο κατευθύνσεις της Κορίνθου- Τρίπολης μιας και οι κινούμενοι στη δεξιά λωρίδα, κατά 90% θα περάσουν από το αριστερό, εκ των 2 περασμάτων. Και πάλι όχι άδικα αφού το τέρμα δεξιό δεν σε προδιαθέτει για να το διασχίσεις, και ας είναι πιο ευρύχωρο. Εκεί πρέπει να είσαι σε αυξημένη ετοιμότητα για τη του άλλου.Πολύ σωστές επισημάνσεις (και για τις 2 περιπτώσεις). Είναι απλά απαράδεκτοι
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
malakia έκανες! Σιγά μην παίξω τα φώτα. Προσπέραση από δέξια και αντε γεια.όσο χαζό κι αν ακούγεται, προσπαθώ στην Εθνική οδό να ακολουθώ τον κοκ (με εξαίρεση τα όρια ταχύτητας ), γιατί αρκετοί οδηγούν μετά από φαγοπότι, είναι κουρασμένοι, μαστουρωμένοι συν του ότι αρκετοί κ@υλωμένοι νομίζουν ότι είναι μόνοι τους στο δρόμο...
Μάλλον θα ακολουθήσω όμως την τακτική που είπαν και οι άλλοι παραπάνω και εσύ (το οποίο κάνω βέβαια μέσα στην πόλη): προσπέραση από δεξιά και 'άντε γειά'. Τι στο καλό πήραμε τα (παραπάνω) άλογα?
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Κατέληξα ότι εάν ξοδεύω ένα εγκεφαλικό κύτταρο για κάθε ζώο που βλέπω κάθε μέρα, σε ελάχιστο χρόνο δεν θα μου μείνει ούτε ένα, οπότε απλά δεν ασχολούμαι.Βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο. Εγώ το βλέπω μισογεμάτο. Σκέφτομαι ότι αν είχα 1€ (διάολε, ακόμα και 1 λεπτό!) για κάθε αυτοκίνητο λχ. που βλέπω στο τούνελ του περιφερειακού με σβηστά τα φώτα, θα ήμουν τώρα Ζzzάπλουτος.
Ζώο σήμερα είχε γεμίσει τη διασταύρωση Πόντου-Πασσαλίδη με σαπουνόνερα. Όχι μόνο τα έβλεπες αλλά μύριζαν (τόσο πολύ απορρυπαντικό είχε)! Ξεκίνησα από το φανάρι πολύ διστακτικά αλλά παρ'όλα αυτά έκανα κάτι μπαντιλίκια...
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]