Μετά από το εκτενέστατο θέμα της Ψυξης/Θερμανσης/ΖΝΧ, πρέπει να δω κάποια στιγμή και το άλλο μεγάλο θέμα........ το θυροτηλέφωνο...
Τωρα το διαμέρισμα ('66) έχει ενά bpt σαν αυτό (αλλάχτηκε προφανως κάποια στιγμή). Δε ξέρω για τη καλωδίωση της πολυκατοικίας...
Με φρίκη διαπιστώνω λιγο που ψάχνω τώρα, οι επιλογές ειναι ελάχιστες και άθλιες εμφανησιακά.... Δε το έχω κάνει ακόμα θέμα με τον Μηχανικό.
Οντως υπάρχει τέτοιο θέμα; Τι πρέπει να ψάξω; Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο
Μήπως να ψάξω για κανα ψαγμένο βιντατζ;
Οσο για τις αντλίες κλπ που συζητούσαμε, απλά να κανω ενα στατους απντεϊτ, 99.9% πια έκλεισε για Daikin VRV για Ψ/Θ, δυστυχώς με το R410 (μοντ. '16) μιας και το νέο συστημα με R32 η Daikin Ελλάδας δεν το έχει φερει ακόμα (και η κυρία που μιλησα στο τηλέφωνο για να επιβεβαιωσω με ρώταγε τι ειναι το R32............. τμήμα λιανικών πωλήσεων...................). Για ζεστο νερο χρήσης ο Daikinας του εργολάβου μου ειπα να βαλω Α/Θ αποκλειστικά για ΖΝΧ, κόστος 2.400. Ακουσα το dstou και του λεω 'τσου'... θα λείπουμε το μισό χρόνο έξω, δεν εχει νόημα. Θα βάλουμε όμως την υποδομή για κάθε ενδεχόμενο σε περίπτωση που θα μένουμε μόνιμα στο μέλλον. Θα βάλουμε τριφασικό 24αρι ταχυθερμαντήρα και ας καίει οσο το χρησιμοποιούμε αλλά δε θα έχουμε νερα σε δεξαμενή και θα πληρώνουμε όσο χρησιμοποιούμε.
(Βαράτε ελεύθερα )