-
Πόσο αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας και για ποια αυτοκίνητα
Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα νέα τέλη κυκλοφορίας. Περίπου 800.000 ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων αναμένεται να επιβαρυνθούν από την εφαρμογή του νέου μοντέλου μέτρησης των εκπομπών ρύπων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των εκπομπών ρύπων και την ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις» του Σαββάτου οι αυξήσεις που ενδεχομένως να προκύψουν, με τις νέες μετρήσεις, στις εκπομπές ρύπων θα φέρουν και αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Οι αυξήσεις υπολογίζονται από 15% ως και 235%.
Δεν είναι όμως μόνο τα τέλη κυκλοφορίας, οι τιμές τόσο των καινούργιων, όσο και των μεταχειρισμένων εισαγόμενων αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν λόγω της αλλαγής των τιμών εκπομπής CO2.
Για έναν κάτοχο αυτοκινήτου με εκπομπές ρύπων 180 γραμματίων CO2 τα τέλη, εάν οι εκπομπές αυξηθούν στα 182 γραμμάρια, τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν από τα 441 ευρώ στα 505 ευρώ.
Αντίστοιχα ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με εκπομπές ρύπων στα 250 γραμμάρια, εάν αλλάξουν οι τιμές ρύπων και πλέον υπολογιστεί το όχημά του με 280 γραμμάρια τότε τα τέλη κυκλοφορίας θα εκτιναχθούν από τα 762 ευρώ το 2017 στα 1,041 ευρώ το 2018.
Για ένα ιδιοκτήτη Ι.Χ. με εκπομπές ρύπων 120 γραμμάρια και τέλη κυκλοφορίας στα 117 ευρώ το 2017 εάν η μέτρηση υπολογιστεί με 161 γραμμάρια το 2018 θα πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 394 ευρώ.
Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με εκπομπές ρύπων 140 γραμμάρια CO2 που πλήρωσε 168 ευρώ για τέλη το 2017 με την αλλαγή των τιμών εκπομπής ρύπων στα 181 γραμμάρια τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 θα είναι 335 ευρώ.
http://www.newsbeast.gr/car/arthro/2794 ... aftokinita
Αλλο που δεν θελουν οι δικοι μας,βρισκουν γερο πατημα για φορολαιλαπα στα τελη και θα λενε,οχι εμεις,η ΕΕ τα επιβαλλει. Ενα ακομα αρθρο απο τα πολλα που προσπαθουν να προκαλεσουν ντιζελοτρομολαγνεια?,Ο τρακουσελης παντως τα εγραφε,τα ελεγε.
-
Άραγε θα επηρεαστούν μόνο οςοι εχουν πετρέλαιο ή και βενζίνη;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καθε χρονο τετοια εποχη τα ιδια αρθρα τρομολαγνειας.. Περιμενετε τον Νοεμβρη-Δεκεμβρη.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καθε χρονο τετοια εποχη τα ιδια αρθρα τρομολαγνειας.. Περιμενετε τον Νοεμβρη-Δεκεμβρη.+1
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω πως βγήκε το συμπέρασμα ότι θα αυξηθούν τα τέλη επειδή η ΕΕ θα ορίσει νέα όρια ρύπων.
-
Πάρτε κόσμε 2λιτρα -> φάτε αυξήσεις και φόρους πολυτελείας ...
Πάρτε κόσμε downsizing με πολλά άλογα -> φάτε αύξηση στα καύσιμα, διόδια, τεκμήρια κλπ
Πάρτε κόσμε diesel -> φάτε αυξημένα τέλη και μειώσεις στα CO2 ...Μα καμία πρωτοτυπία σε αυτή τη χώρα... [emoji35]
-
Αργήσανε φέτος με την τρομοκρατία. Πάντως ούτε τα μπάνια του λαού δεν τους πτοούν. Πάντως τέτοιο κράτος απατεώνας δεν παίζει να υπάρχει άλλο στον πλανήτη.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Καθε χρονο τετοια εποχη τα ιδια αρθρα τρομολαγνειας.. Περιμενετε τον Νοεμβρη-Δεκεμβρη.+οτι παντα διαλεγουν τα πιο 'αντιπροσωπευτικά' (ακραία) παραδείγματα
-
Ξεχνάτε βέβαια και το απύθμενο κόμπλεξ και ιδεοληψία των ΠΦΑ που θα κοιτάξουν να καταντήσουν απλησίαστη πολυτελεία κάθε όχημα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάρτε κόσμε downsizing με πολλά άλογα -> φάτε αύξηση στα καύσιμα, διόδια, τεκμήρια κλπ
Πάρτε κόσμε diesel -> φάτε αυξημένα τέλη και μειώσεις στα CO2 ...Μα καμία πρωτοτυπία σε αυτή τη χώρα... [emoji35]
Το θεμα Κωστα ειναι οτι οσες φορες και να τα πουμε κι εγω κι εσυ παντα θα χρεωνεται ο κοσμος ν αλλαξει το καλο αμαξακι του τσιμπωντας στο τυρακι.
Να ξερες ποσους ξερω που απο 2λιτρα 4ετιας πηγαν σε 1400 τουρμπισμενα και μετα στη 3-4ετια σε 1600αρια ντιζελακια... Και ολα αυτα για 10.000km το χρονο! Απειρες περιπτωσεις. Και στο παιζουν και εξυπνοι -
Εγώ πάντως έμεινα στο χαράτσι του δίλιτρου που από 370 € μου το πήγε η ΤΦΠ , Τελευταία Φορά Πασόκ , στα 1100 μαζί με τον φόρο πολυτελείας , το συνέχισε η ΠΦΣ , Πρώτη Φορά Συγκυβέρνηση και βέβαια δεν το κατάργησε η ΠΦΑ .
Δεν ξεχνώ βέβσια ότι η ΤΦΠ πήγε τα δίλιτρα στον θεό , αλλά τα γερμανικούλια 1800 των 60000 € , τα άφησε στα 280 € Αμα είσαι πράκτορας και υπάλληλος . Είσαι παντού...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το θεμα Κωστα ειναι οτι οσες φορες και να τα πουμε κι εγω κι εσυ παντα θα χρεωνεται ο κοσμος ν αλλαξει το καλο αμαξακι του τσιμπωντας στο τυρακι.
Να ξερες ποσους ξερω που απο 2λιτρα 4ετιας πηγαν σε 1400 τουρμπισμενα και μετα στη 3-4ετια σε 1600αρια ντιζελακια... Και ολα αυτα για 10.000km το χρονο! Απειρες περιπτωσεις. Και στο παιζουν και εξυπνοι+1
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν ξεχνώ βέβσια ότι η ΤΦΠ πήγε τα δίλιτρα στον θεό , αλλά τα γερμανικούλια 1800 των 60000 € , τα άφησε στα 280 € Αμα είσαι πράκτορας και υπάλληλος . Είσαι παντού...
Τι περιμενες κι εσυ απο τον γεννημενο με νοητικη στερηση που το μονο που λατρεψε στη ζωη του ηταν το ασημι golf gti του, δηλωμενα-γνωστα πραγματα αυτα...
-
*Μία δυσάρεστη έκπληξη «έκρυβε» το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς προβλέπεται χαράτσι σε περίπτωση άρσης ακινησίας.
Ειδικότερα σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου πως αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του για διάστημα 2 συνεχόμενων ετών τότε για να πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στο όχημά του θα πρέπει να καταβάλλει παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 30 ευρώ!
Ο λόγος σύμφωνα με το νομοσχέδιο εστιάζεται στο γεγονός πως οι Εφορίες θα καταστρέφουν τις πινακίδες κυκλοφορίας μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος 2 ετών των πινακίδων κυκλοφορίας στις αποθήκες τους.*
Πηγή -
Εεε ενταξει δεν ειναι τοσο τρομερο και εχει και τη λογικη του. Εδω πας να κανεις αλλαγη της αδειας του αυτοκινητου λογω πχ εγκαταστασης υγραεριου και ζητανε 80€ οπου το κοστο του στην χειροτςρη περιπτωση, μαζι και με το μελανι που θα ξοδεψουν, δεν θα ξεπερνα το μισο με ενα ευρω. Τουλαχιστον στη πικακιδες η διαδικασία επανεκδοσης τους ειναι πιο πολυπλοκη και κοστοβορα.
Στην αρχη με το που διαβασα τις πρωτες γραμμες του αρθρου τρομαξα, κατοπιν με την αναγνωση και υπολοιπου κειμενου συνειδητοποιησα οτι προκειται για την γνωστη τακτικη τρομοκρατιας που ακολουθουν τα διαφορα σαιτ και οι 'δημοσιογραφοι' για να κερδισουν κανενα κλικ παραπανω.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αναρτήθηκαν στο gsis τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018.Παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με πέρυσι.
*Εξόφληση γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.*
https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/login.do -
Αναρτήθηκαν όντως; Εγώ μπήκα χθες το απόγευμα και δεν είχε τίποτα
-
Χθες κι εγω που τσέκαρα μου έβγαζε μέχρι το 2017, σημερα μου εμφανιςε και το 2018.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αναρτήθηκαν,ναι.
Εγώ πλήρωσα χθες και του αυτοκινήτου και της μηχανούλας... νομίζω πως δικαιωματικά διεκδικώ το βραβείο του πιο ψυχαναγκαστικού Έλληνα! -
Κι εμενα μπηκαν
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τέλη κυκλοφορίας