-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Συνέχισε έτσι ...
Έτσι θα φθάσεις συντομότερα απ' τις 9147 δημοσιεύσεις στις 10000 !Αρκει να σε γλενταω και να σου ριχνω το ενα γειωμα μετα το αλλο, σε καθε ευκαιρια. Εχω ελευθερο χρονο και τον αφιερωνω στο χομπι μου, που ειναι να γλενταω -με μεγαλη επιτυχια- ατομα σαν εσενα
Δεν θα βαρεθω ουτε με 10, ουτε με 100, ουτε με 100 εκατ. posts να το κανω.Αν ειχα 10 δημοσιευσεις θα αλλαζε κατι στην αξια των λεγομενων μου; Ρητορικο το ερωτημα, μην απαντησεις. Αν ειχες εσυ 10000 δημοσιευσεις θα αλλαζε κατι στην αξια των λεγομενων σου; Και ξανα ρητορικο το ερωτημα, οσο κρινονται τα λεγομενα καποιου που απαντα με ad hominem επιθεσεις (hint: εσυ). Θα μπορουσαμε λοιπον να υποθεσουμε οτι εχεις δικιο -γιατι μπορουμε- αλλα θα ημασταν λαθος. Αντιθετως, ειναι απειρως πιο χρησιμο να θεωρησουμε την αποδεδειγμενη σου κατωτεροτητα απεναντι στις περιστασεις, ανεξαρτητως απαντησεων, και να ειμαστε ειλικρινεις.
Ειτε με 10 δημοσιευσεις, ειτε με 100, ειτε με 100000 σε γλενταω με την ιδια ευκολια
Γιατι μπορω -
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πρώτα απ' όλα πρέπει να μπορείς να γράφεις σωστά Ελληνικά (και προπάντων τονισμένα) για να σε πάρω στα σοβαρά ...
δηλαδη καπως ετσι;;;
θα μπορουσαμε βεβαιως, το προηγουμενο θεωρημα (βλ συμμετοχη) να το φερουμε ομορφα σε μια αναλογια με αυτη σου την -πραγματι- ανοητη θεωρια: η μη.. τονισμενη ελληνικη σχετιζεται με την ποιοτητα των γραφομενων οσο σχετιζεται και ο αριθμος του post counter.
Οι προσωπικες επιθεσεις δε απο την αρχη εδειξαν τη διαθεση σου. Επιμενεις να σχολιαζεις το ατομο και οχι το τι λεγεται. Το αντεπιχειρημα της.. μη χρησης τονων απλως δειχνει την απελπισια και το state of confusion στο οποιο βρισκεσαι. -
Τελειώσαν τα lexotanil
Γιά χτύπα ένα tavorακι
-
delete
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που λέτε για ελλειψη γιατρών σε νοσοκομεία..Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερους γιατρούς ανα Χ κατοίκους απ' ότι η δυτική ευρώπη (ή δεν θυμάμαι σωστά;) Τι παίζει;
Iσχύει;
Νομίζω μπερδεύουμε τους γιατρούς γενικώς, με τους γιατρούς σε νοσοκομεία.
Εγώ ξέρω ότι έχουμε πολύ υψηλή αναλογία γιατρών-ιδιωτών [δλδ. οδοντίατρων, δερματολόγων, οφθαλμίατρων κλπ]. Για νοσοκομειακούς γιατρούς δεν ξέρω.
Συνήθως όταν διαβάζω για πολύ υψηλή αναλογία γιατρών, αναφέρονται στα ιδιωτικά ιατρεία. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το δεύτερο, για το οποίο δεν γνωρίζω.Ισχυει αφενος (#6 παγκοσμιως πισω απο κατι Σαν Μαρινα, Μονακα), αλλα ειμαστε μετα τις ΗΠΑ και την Ελβετια, στην θεση #3 στις ιδιωτικες δαπανες για την υγεια. Ειμαστε στο #30 παγκοσμιως αλλα οι αλλοι 27 ειναι λιγο εως πολυ τριτοκοσμικες χωρες και οι χωρες της Λατινικης Αμερικης. Αντε να το κανω #8 βαζοντας Αλβανια, Βοσνια (ως ευρωπαϊκα κρατη) και τις αναπτυγμενες λατινοαμερικανικες. Οι χωρες με τις οποιες συνηθως συγκρινομαστε ομως ειναι απο πανω μας σχεδον ΟΛΕΣ στις δημοσιες δαπανες οπου πλεον πεφτουμε στο #67 (#45 αν βαλω μονο τις Ευρωπαϊκες και αναπτυγμενες παγκοσμιως χωρες). Και στο ποσοστο των ιδιωτικων δαπανων ειμαστε στο 70κατι παγκοσμιως, αλλα 2οι χειροτεροι στην ΕΕ μετα την Κυπρο και μετα τις ΗΠΑ και τους Λατινοαμερικανους παγκοσμιως...
Το ενα στατιστικο απο μονο του δε φτανει για να βγει συμπερασμα, οπως βλεπουμε. -
Ούτε όλες οι χώρες έχουν τις ίδιες ανάγκες υποδομών.
-
Ευτυχώς δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα στην Ελλάδα τις ευεργετικές επιδράσεις του ποδήλατου στην υγεία των εργαζομένων, αλλιώς θα σου λεγα εγώ λεφτά που θα δίναν για την υγεία
Ζωή ποδήλατο κακομοίρηδες μου -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν κάνουν προσλήψειςΥπέροχα
Ισχύει;
Πριν 4-5 χρόνια είχα διαβάσει ότι η αναλογία είναι κάπου 400 και κάτι ανά 10.000 ή 100.000 κατοίκους ενώ στην Ευρώπη 200-300.
-
Disclaimer: Το ακόλουθο παράδειγμα είναι τυχαίο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Σε ΓΕΝΙΚΟ νομαρχιακό νοσοκομείο επαρχιακής πόλης με τεράστια τουριστική κίνηση το καλοκαίρι και αξιοσέβαστη κάθε σαββατοκύριακο του έτους υπάρχουν 3 (ολογράφως, τρεις) ειδικευόμενοι γενικής χειρουργικής.
Ο μήνας ως γνωστόν έχει 30 ημέρες.
Το post είναι διαδραστικό: Κάντε τις διαιρέσεις και βρείτε πόσες εφημερίες αντιστοιχούν στον καθένα. 10. Χωρίς τόνο.
Εντελώς τυχαία τα πρωινά η κλινική, τα εξωτερικά ιατρεία και το ζουμί της υπόθεσης, τα χειρουργεία, λειτουργούν κανονικά. 1 χειρουργείο, 2 χειρουργοί το ελάχιστο. Προφανώς και δε γίνεται μόνο ένα κάθε στιγμή αλλιώς το πρόγραμμα θα τελείωνε το βράδυ.
Σε ένα από τα χειρουργεία βρίσκεται γνωστό σας πρόσωπο για σκωληκοειδεκτομή και στο άλλο ένας παντελώς άγνωστος που είχε την ατυχία να τον πάρει παραμάζωμα μηχανάκι.
Το διαδραστικό Post συνεχίζεται. ΠΡΟΦΑΝΩΣ σε κάποια αίθουσα χειρουργείου θα βρίσκεται ο ψιλοάυπνος ειδικευόμενος της χτεσινής εφημερίας. Δεν είναι άυπνος; Άντε είναι κουρασμένος, αυτό θα του το επιτρέψουμε. (Ρεπό μετά από εφημερία; ΟΚ βγήκε ΦΕΚ, αλλά πείτε στο διευθυντή της κλινικής να κατανείμει εργασίες σε 2 -ΔΥΟ- ειδικευόμενους)
Και το θριαμβευτικό κομμάτι του Post.
Σε ποια αίθουσα θέλετε να είναι ο ψιλοκουρασμένος ειδικευόμενος που καταρχάς δε θα έπρεπε να είναι κουρασμένος γιατί ασκεί λειτούργημα, δεν πρέπει να έχει δικαίωμα απεργίας γιατί τα ήξερε όλα πριν μπει, πίνει καφέδες εν ώρα εργασίας ενώ δεν πρέπει, τα παίρνει χοντρά από παντού και εν πάσει περιπτώσει αυτός φταίει και για τις καθυστερήσεις του ασθενοφόρου;Όπως έλεγαν και κάτι άλλα πάμπλουτα ψωνισμένα όντα με λευκές μπλούζες στην Ισπανία που... διεκδικούσαν... αιτήματα με... απεργία
Llevo 32horas sin dormir. Τe opero? Έχω να κοιμηθώ 32 ώρες. Να σε χειρουργήσω; -
Φιλε tonimer,βαζεις πολυ δυσκολα ερωτηματα,μη μας παιδευεις φιλε...Στο κατω κατω τι μας νοιαζει...
Εγω εχω γραψει αρκετα στο συγκεκριμενο θεμα και ισως εχω κουρασει.Γιαυτο σκοπευω να μην γραψω αλλο,δε βλεπω το νοημα.Θα συνεχισω απλα να το παρακολουθω/διαβαζω.Θα μου επιτρεψετε ομως να παραθεσω αυτουσιο το post προηγουμενης σελιδας του συμφορουμιτη mjacob.Δε χρειαζεται να πω εγω κατι αλλο,τα εχει πει ολα ο φιλος πιστευω...
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
:sorry: Ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα. Και γι' αυτό το θέμα, και για όλα τα συναφή που έχουν συζητηθεί.Το βασικό είναι να μην δημιουργούνται προβλήματα σε όσους δεν έχουν.
Εγώ έχω δουλειά, βγάζω καλά λεφτά και πληρώνω πλήρως την εφορία και τα ταμεία μου. Εγώ είμαι εντάξει οπότε απαγορεύω στον οποιονδήποτε να μου δημιουργεί προβλήματα. Εγώ είμαι εντάξει, άρα όλοι θα μπορούσαν να είναι εντάξει.
Για τα δικά σας προβλήματα, κόφτε το λαιμό σας να τα λύσετε, χωρίς να με ενοχλείτε. Κι εγώ, για να μη λέτε, θα σας βλέπω με συμπάθεια. Ξέρετε τώρα, με αυτή τη συμπάθεια που θα συνεχίζω να βγάζω κυβέρνηση αυτούς που σας γαμάνε. Γιατί κατά βάση εγώ χεσμένους σας έχω :
Εγώ έχω δουλειά, βγάζω καλά λεφτά και πληρώνω πλήρως την εφορία και τα ταμεία μου. Εγώ είμαι εντάξει οπότε απαγορεύω στον οποιονδήποτε να μου δημιουργεί προβλήματα. Εγώ είμαι εντάξει, άρα όλοι θα μπορούσαν να είναι εντάξει.
Και μη νομίζετε ότι δεν ξέρω τα προβλήματα σας. Παρακολουθώ ειδήσεις ανελλειπώς. Τα ξέρω από πρώτο χέρι. Άλλωστε εγώ υποστηρίζω full το δικαίωμά σας να μιλάτε για τα προβλήματά σας. Να, γιατί δεν βγαίνετε στον Χατζηνικολάου και στον Ευαγγελάτο να τα πείτε; Αυτό είναι το δημοκρατικό. Το έχει πει κι Κύριος Γιανναράς άλλωστε. Το λέει κι η Ηθική. Αυτό είναι το Σωστό. Να τα λέτε και να με πείσετε με τα λογικά σας επιχειρήματα. Μη μου δημιουργείτε πρόβλημα όμως. Κι αν δεν πείθομαι να μην ψηφίσω αυτούς αυτούς που σας γαμάνε (ή να ψηφίσω εσάς), είναι επειδή δεν έχετε αρχίδια να τα πείτε σωστά. Καταλάβατε;
Μόνο που τελικά, αυτό είναι το νόημα και της απεργίας, και της πορείας, και γενικότερα των μαζικών αντιδράσεων.
Να πει ένα μεγάλο ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ σε όλους όσοι νομίζουν ότι μπορούν να την περνάνε φίνα ενώ γύρω τους γίνεται της πουτάνας. Σε όλους όσοι νομίζουν ότι τα προβλήματα των άλλων δεν τους αγγίζουν αναγκαστικά. Σε όλους όσοι νομίζουν ότι επειδή οι ίδιοι 'έγιναν', τα προβλήματά τους τελείωσαν.Γιατί εγώ μπορεί να είμαι βολεμμένος, στον κόσμο μου, να είμαι μ@λ@κ@ς, ή απλά ηλίθιος και να μην θέλω να ασχοληθώ με το οτιδήποτε. Ή να μην καταλαβαίνω το οτιδήποτε.
Γι' αυτό λοιπόν, για όσους έχουν αποκτηνωθεί κοινωνικά και πολιτικά, θα έχουμε τα σκουπίδια να σαπίζουν στην πόρτα μας. Τους ασθενείς μας να ψοφάνε. Τους δρόμους μας κλειστούς. Τα ρεύμα μας κομμένο. Τα κρέατά μας σάπια. Τα φρούτα μας χαλασμένα. Γιατί τότε ίσως και μας τσούξει.
Γι' αυτό Μάνο μου, αν θέλεις να αναζητήσεις ευθύνες για τους ασθενείς που 'πεθαίνουν από την απεργία', καλύτερα να κοιταχτείς στον καθρέφτη. Κάπου πίσω σου ίσως να δεις και μια κοινωνία που υπάρχει, εις μάτην του πείσματός σου.
-
Η θεωρεια του βολεμενου ελληνα θα ελεγα!
Τελικα οταν κλεισουν τα ξενιχταδικα και τα ουζερι θα αλλαξει το κρατος μπαχαλο!
Ειναι οτι χειροτερο για φτωχα και πλουσια α,,,,,,,,α! -
Ξέρετε κάτι; Το πιο εύκολο πράγμα είναι να λαϊκίσει κάποιος. Να πει κατεβατά για το πόσο άσχημα περνάνε οι Χ και οι Ψ, ώστε να δικαιολογήσει συμπεριφορές κοινωνικά και ανθρωπιστικά απαράδεκτες.
Τα ξαναείπαμε. Είναι κακές οι συνθήκες στα δημ. νοσοκομεία; Ναι. Είναι κακές οι συνθήκες στα επείγοντα; Ναι. Κινδυνεύουν ζωές εξαιτίας της περαιτέρω χειροτέρευσης των συνθηκών ειδικά στα επείγοντα (υπάρχει προφανής λόγος που τα λένε έτσι); Ναι. Είναι αποδεκτό αυτό; Για άλλους ναι, για άλλους όχι. Τέλος της συζήτησης.
Ούτε υποστηρίζουμε ότι τα ξύνουν οι γιατροί και οι ειδικευόμενοι, ούτε ότι κονομάνε όσα τους αξίζουν. Κι αν το λέει κάποιος, φρονώ ότι κάνει λάθος.
Αν κάποιοι θέλουν να εντάξουν σε κάποιον παλλαϊκό αγώνα και την ΑΜΕΣΗ διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών, ώστε να λένε μετά πάνω από τα φέρετρα 'Να ποιοι φταίνε, οι πήξαι και οι δείξαι', είναι άκρως χοντρόπετσοι. Η δικαιολογία τους; Φταίνε 'οι άλλοι'. Ποιοι άλλοι; Αυτοί που 'ψήφισαν'. Εχμ, αυτοί που δεν ψήφισαν είναι καλύτεροι; Μήπως κάποιοι ψήφισαν άτομα που εξήγγειλαν ότι θα μειώσουν τις δαπάνες για την υγεία ή ακρβώς το αντίθετο (αλλά δεν το έπραξαν);
Αυτά δεν βγάζουν πουθενά. Λέμε ότι καθένας έχει τις ευθύνες του. Μακάρι να προσληφθούν περισσότεροι γιατροί και ειδικευόμενοι, μακάρι να στελεχωθούν καλύτερα τα κέντρα υγείας ανά τη χώρα. Αυτό θα συμβεί με τη μείωση της -ήδη χαμηλής- λειτουργικότητας των ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ; Να το δω και να μην το πιστέψω. -
τι τρολ...
-
Τα επείγοντα στην Ελλάδα είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία, καθώς δεν αποτελούν ξεχωριστή κλινική του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά στελεχώνονται από τους εκάστοτε εφημερεύοντες γιατρούς κλινικών του νοσοκομείου. Η περίφημη ειδικότητα της επείγουσας ιατρικής που χαζεύουμε στο ER εδώ δεν υφίσταται καν. Αλλά και αυτό άλλοι το αποφάσισαν και πλέον ψάχνουν χώρο και νερό στη λεκάνη να νίψουν τας χείρας τους.
Επειδή η ευθύνη είναι συλλογική, τα επείγοντα δεν είναι επείγοντα ώρες ώρες και με ευθύνη όλων μας. Πραγματικά επείγοντα περιστατικά περιμένουν στη σειρά μετά από χρόνια περιστατικά που είτε από άγνοια είτε από κουτοπονηριά προτιμούν την 'άμεση' εκτίμηση στα επείγοντα από το να κλείσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία τα οποία έχουν γονατίσει από ασθενείς. Υπερβάλλω; Πόνος στον ώμο από 3μήνου. Και έξω περιμένουν διαστρέμματα και θλαστικά.Το σύστημα μπάζει από παντού. Αλλά αυτό είναι μια κουβέντα που θα κρατήσει πολύ.
-
Κάτι ξέρουμε κι εμείς για τα νοσοκομεία, ίσως τα έχουμε 'σπουδάσει' κιόλας. Σε αντίθεση με αρκετούς εδώ μέσα.
Πες τα όμως, γιατί η γνώση από πρώτο χέρι είναι πάντα χρήσιμη. -
Εγώ νομίζω ότι με το τριάζ στα επείγοντα έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση και τα πραγματικά επείγοντα προωθούνται αμεσότερα. Αλλά από την άλλη ίσως επειδή τα βλέπω κάθε μέρα, έχω διαφορετική εικόνα και σίγουρα έχει να κάνει με την προσοχή που δίνει ο εκάστοτε διοικητής.
-
έχει απογειωθεί το τόπιικο
20 χιλιάδες λεύγες πάνω από τη θάλασσα -
Με ειλικρινά φιλική διάθεση, οι νέοι γιατροί του βλέπουν το topic καλό είναι να δείτε το κάτωθι θέμα στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου Κρήτης:
http://www.patris.gr/articles/156054/93 ... 3jbfipkd65Στη συνέχεια θα αντιγράψω κάποιες δηλώσεις. Λίγο από εμπειρία και περισσότερο από διαίσθηση, κάνω λάθος να σκέπτομαι ότι κάποιος περίμενε περισότερα από όσα δικαιούτο από τον εκπαιδευόμενο-ειδικευόμενο ?
ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ (Ηράκλειο Κρήτης)
“Δεν έχουμε καμία ευθύνη και θα αποδειχθεί”
Τι λέει στην “Π” ο υποδιευθυντής της κλινικής Γιάννης Στρατάκης
“Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τη γυναίκα, λυπούμαστε αφάνταστα για ό,τι συνέβη, όμως δεν φέρουμε καμία ευθύνη και θα αποδειχθεί”.
Αυτό είπε χθες στην “Π” ο αναπληρωτής διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζελείου, Γιάννης Στρατάκης, ο οποίος παρακολούθησε το περιστατικό.
Ο κ. Στρατάκης ανέφερε: “Εγώ ήμουν στο χειρουργείο για έναν τοκετό και όταν ενημερώθηκα για την συγκεκριμένη ασθενή έδωσα οδηγία στους ειδικευόμενους να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και το υπερηχογράφημα.
Ο υπέρηχος δεν έδειξε υγρό στην κοιλία και το παιδί είχε καλή καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία.
Ολα όταν έγινε η εξέταση ήταν ομαλά. Στη συνέχεια ακολουθήσαμε ό,τι προβλέπει το ιατρικό πρωτόκολλο για τέτοιες περιπτώσεις και την εξέτασα και ο ίδιος όταν ολοκλήρωσα τον τοκετό αργά τη νύχτα.
Η ρήξη της μήτρας και η αιμορραγία έγινε το πρωί και η γυναίκα δυστυχώς χάθηκε μαζί με το παιδί. Τραγική εξέλιξη, αλλά επαναλαμβάνω, δεν φέρουμε ευθύνες κι αυτό αποδεικνύεται”.
Άφησαν 29χρονο να πεθάνει, επικαλούμενοι την απεργία