Φιλε tonimer,βαζεις πολυ δυσκολα ερωτηματα,μη μας παιδευεις φιλε...Στο κατω κατω τι μας νοιαζει...
Εγω εχω γραψει αρκετα στο συγκεκριμενο θεμα και ισως εχω κουρασει.Γιαυτο σκοπευω να μην γραψω αλλο,δε βλεπω το νοημα.Θα συνεχισω απλα να το παρακολουθω/διαβαζω.Θα μου επιτρεψετε ομως να παραθεσω αυτουσιο το post προηγουμενης σελιδας του συμφορουμιτη mjacob.Δε χρειαζεται να πω εγω κατι αλλο,τα εχει πει ολα ο φιλος πιστευω...
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
:sorry: Ρε παιδιά είναι απλά τα πράγματα. Και γι' αυτό το θέμα, και για όλα τα συναφή που έχουν συζητηθεί.
Το βασικό είναι να μην δημιουργούνται προβλήματα σε όσους δεν έχουν.
Εγώ έχω δουλειά, βγάζω καλά λεφτά και πληρώνω πλήρως την εφορία και τα ταμεία μου. Εγώ είμαι εντάξει οπότε απαγορεύω στον οποιονδήποτε να μου δημιουργεί προβλήματα. Εγώ είμαι εντάξει, άρα όλοι θα μπορούσαν να είναι εντάξει.
Για τα δικά σας προβλήματα, κόφτε το λαιμό σας να τα λύσετε, χωρίς να με ενοχλείτε. Κι εγώ, για να μη λέτε, θα σας βλέπω με συμπάθεια. Ξέρετε τώρα, με αυτή τη συμπάθεια που θα συνεχίζω να βγάζω κυβέρνηση αυτούς που σας γαμάνε. Γιατί κατά βάση εγώ χεσμένους σας έχω :
Εγώ έχω δουλειά, βγάζω καλά λεφτά και πληρώνω πλήρως την εφορία και τα ταμεία μου. Εγώ είμαι εντάξει οπότε απαγορεύω στον οποιονδήποτε να μου δημιουργεί προβλήματα. Εγώ είμαι εντάξει, άρα όλοι θα μπορούσαν να είναι εντάξει.
Και μη νομίζετε ότι δεν ξέρω τα προβλήματα σας. Παρακολουθώ ειδήσεις ανελλειπώς. Τα ξέρω από πρώτο χέρι. Άλλωστε εγώ υποστηρίζω full το δικαίωμά σας να μιλάτε για τα προβλήματά σας. Να, γιατί δεν βγαίνετε στον Χατζηνικολάου και στον Ευαγγελάτο να τα πείτε; Αυτό είναι το δημοκρατικό. Το έχει πει κι Κύριος Γιανναράς άλλωστε. Το λέει κι η Ηθική. Αυτό είναι το Σωστό. Να τα λέτε και να με πείσετε με τα λογικά σας επιχειρήματα. Μη μου δημιουργείτε πρόβλημα όμως. Κι αν δεν πείθομαι να μην ψηφίσω αυτούς αυτούς που σας γαμάνε (ή να ψηφίσω εσάς), είναι επειδή δεν έχετε αρχίδια να τα πείτε σωστά. Καταλάβατε;
Μόνο που τελικά, αυτό είναι το νόημα και της απεργίας, και της πορείας, και γενικότερα των μαζικών αντιδράσεων.
Να πει ένα μεγάλο ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ σε όλους όσοι νομίζουν ότι μπορούν να την περνάνε φίνα ενώ γύρω τους γίνεται της πουτάνας. Σε όλους όσοι νομίζουν ότι τα προβλήματα των άλλων δεν τους αγγίζουν αναγκαστικά. Σε όλους όσοι νομίζουν ότι επειδή οι ίδιοι 'έγιναν', τα προβλήματά τους τελείωσαν.
Γιατί εγώ μπορεί να είμαι βολεμμένος, στον κόσμο μου, να είμαι μ@λ@κ@ς, ή απλά ηλίθιος και να μην θέλω να ασχοληθώ με το οτιδήποτε. Ή να μην καταλαβαίνω το οτιδήποτε.
Γι' αυτό λοιπόν, για όσους έχουν αποκτηνωθεί κοινωνικά και πολιτικά, θα έχουμε τα σκουπίδια να σαπίζουν στην πόρτα μας. Τους ασθενείς μας να ψοφάνε. Τους δρόμους μας κλειστούς. Τα ρεύμα μας κομμένο. Τα κρέατά μας σάπια. Τα φρούτα μας χαλασμένα. Γιατί τότε ίσως και μας τσούξει.
Γι' αυτό Μάνο μου, αν θέλεις να αναζητήσεις ευθύνες για τους ασθενείς που 'πεθαίνουν από την απεργία', καλύτερα να κοιταχτείς στον καθρέφτη. Κάπου πίσω σου ίσως να δεις και μια κοινωνία που υπάρχει, εις μάτην του πείσματός σου.