-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
O ένοικος διαμερίσματος έχει δικαιώματα προσαρτημένα στην πολυκατοικία.
Η πολυκατοικία οφείλει να διαθέτει είσοδο γκαράζ δηλωμένη με άδεια από δήμο-πολεοδομία.Ρωτα το διαχειριστη της πολυκατοικιας για τα σχετικα,πιστευω να ειναι δηλωμενο το γκαραζ σου!!!
Παρανόηση
εγώ απαντώ στο φίλο που ρώτησελαθος παραθεση εκανα......
-
Καλησπερα!!
Θελω κι εγω να με βοηθησετε λιγο να καταλαβω τι ισχυει στη περιπτωση μου!!Νοικιασα προσφατα ενα σπιτι το οποιο βρισκεται σε παραδρομο σχετικα μεγαλου δρομου. Ο ενοικος απο πανω και η ιδιοκτητρια μου τον ανεφεραν ως ιδιωτικο δρομο.
Ο δρομος εχει πλατος περιπου 4 μετρα, ειναι στενος δηλαδη, αλλα ως συνηθεια ολοι οι ενοικοι παρκαρουν ακριβως μπροστα στο σπιτι τους και εχει αρκετο χωρο ωστε οι πιο μπροστα να βγαινουν με οπισθεν απο το στενο. Αυτο ηταν το καθεστως απ οτι μαθαινω ως τωρα.
Ακριβως απεναντι απο τη πορτα του κηπου, ξεκιναει γκαραζοπορτα της απεναντι πολυκατοικιας.
Ενω λοιπον ξεφορτωνα τις κουτες(!!) στο καινουριο διαμερισμα, ηρθε ο διαχειριστης απο απεναντι και μας απειλησε οτι αν βαλουμε το αμαξι κολλητα στο τοιχο οπως οι αλλοι θα μας φερει τη τροχαια.
Να πω σ αυτο το σημειο οτι η πορτα του ειναι πιο πισω απο εμας, και οτι τα αυτοκινητα κατευθυνονται προς την αντιθετη κατευθυνση, οποτε βγαινουν και μπαινουν χωρις να ενοχλουνται απο εμας.
Ειχαμε ηδη αποφασισει να μη παρκαρουμε εκει, γιατι φοβομασταν για τους αλλους που κανουν οπισθεν στο στενο, αλλα μας εκνευρισε η επιθετικοτητα και η απειλη της τροχαιας, ενω εβλεπε οτι ξεφορτωνουμε!!Θελω λοιπον να καταλαβω τι ισχυει. Ο ιδιος λεει οτι ο δρομος ειναι δημοσιος γιατι ολοι οι δρομοι εγιναν δημοσιοι με νομο τριτση του 85!
Μας ειπε οτι τα αυτοκινητα απο το παρκιν δε θελουν να γυρνανε μεσα και να βγαινουν με μουρη, αλλα να βγαινουν με οπισθογωνια στο στενο και να φευγουν μπροστα.Θα ηθελα να ξερω αν ισχυουν αυτα που λεει, και αν επισης επιτρεπεται πολυκατοικια να βγαζει δευτερη εισοδο γκαραζ, γιατι εχει και στον κεντρικο, σε δρομο μικροτερο των 4 μετρων.
Αν γνωριζει καποιος καποια νομοθεσια θα ηταν χρησιμο.Δε θα το παω σε πολεμο γιατι δε με ενδιαφερει ο τυπος. Αλλα με εκνευρισε και θελω να του απαντησω.
Ευχαριστωωω!
-
Ο χρήστης stay210 έγραψε:
Θελω λοιπον να καταλαβω τι ισχυει. Ο ιδιος λεει οτι ο δρομος ειναι δημοσιος γιατι ολοι οι δρομοι εγιναν δημοσιοι με νομο τριτση του 85!Θα εννοεί προφανώς οτι έχουν αγοράσει ή νοικιάσει συνολικά οι ένοικοι απο τον δήμο όλες τις θέσεις πάρκινγκ του δρόμου πρέπει να ζητήσεις διευκρινίσεις απο τους ίδιους.
-
Παίδες μια διευκρίνιση σχετικά με τις αναπηρικές θέσεις στάθμευσης. Γνωρίζετε αν είναι υποχρεωτικό ή όχι να αναγράφεται στις ταμπέλες μαζί με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και ο αριθμός άδειας της θέσης; Σε κάποιες θέσεις το βρίσκω σε πολλές όμως όχι!
-
Ο δρόμος είναι κοινόχρηστος και ο Δήμος ΔΕΝ μπορεί να νοικιάσει θέσεις σε κανέναν. Μπορεί να δεσμευτούν θέσεις για φορτοεκφόρτωση, για αναπηρικά αυτοκίνητα και για δημόσιες υπηρεσίες ή πρεσβείες, με κατάλληλη σήμανση (και πινακίδα και γραμμές). Τη σήμανση την κάνει πάντα ο δήμος, (αντίστοιχα η νομαρχία/αποκεντρωμένη για δρόμους που δεν ανήκουν σε δήμους, όχι ιδιώτης) και πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν και τον Κ.Ο.Κ. Μόνο σε ιδιωτικούς χώρους μπορεί να γίνει σήμανση από ιδιώτη (π.χ. σε μεγάλα εμπορικά κέντρα).
Για το τι είδους δρόμος είναι αρμόδιος να απαντήσει είναι ο δήμος (τεχνική υπηρεσία)που έχει το ρυμοτομικό σχέδιο και δίνει και ονόματα/αριθμούς στις οδούς.
Τα πεζοδρόμια διαμορφώνονται από τον έχοντα την παρόδια ιδιοκτησία και όχι από το Δήμο, όπως ορίζεται από τον Κτιριοδομικό Κανονισμό. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το πεζοδρόμιο, όχι όμως υποχρέωση. Τα πεζοδρόμια διαμορφώνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζουν τα τοπικά Δημοτικά Συμβούλια, υπάρχουν όμως πλέον ελάχιστες απαιτήσεις για διέλευση ΑμΕΑ και παρεμπόδιση διέλευσης πεζών. Το πρόβλημα είναι σε παλιά πεζοδρόμια/δρόμους, όπου θα έπρεπε να γίνει απαλλοτρίωση και επέκταση πεζοδρομίων αλλά λεφτά δεν... (εδώ πολλές φορές δεν επαρκεί το πλάτος της οδού...)
Για το τι ακριβώς τυπώνεται στην πινακίδα ορισμού της θέσης στάθμευσης (αριθμός κυκλοφορίας ή και αρ. αδείας) καλύτερα ρωτήστε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, γιατί έχω ακούσει διάφορες απόψεις.
Για τις θέσεις στάθμευσης, αυτές έχουν 2 σκέλη (εξαιρώντας το ιδιοκτησιακό) , το πολεοδομικό που καθορίζεται από την οικοδομική άδεια (τα σχέδιά της), και το θέμα της διέλευσης από το πεζοδρόμιο και συνήθως υποβιβασμού πεζοδρομίου για το σκοπό αυτό, που εγκρίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Οι γνωστές τσιμεντένιες ράμπες στο ρείθρο είναι συνολικά παράνομες. το πεχοδρόμιο πρέπει τοπικά να υποβιβάζεται. -
Καλησπέρα θέλω λίγη βοήθεια και με το δικό μου θέμα.
Καθώς γυρνούσα σπιτι μου από την δουλειά μου ετυχε και βρικα να παρκάρω ακριβώς απέναντι από το σπιτι μου λέω ωραία είναι η τυχερή μου μέρα. Παρκάρω ωραία και καλά στην μέση του δρόμου ας πουμε αφού μπροστά μου και πίσω μου υπάρχει γκαραζ. Όλα ωραία όλα καλά βγαίνω στο μπαλκόνι μου και ξεκινάει η απέναντι να φωνάζει και να με βρίζει επειδη λέει παρκάρω μες στη μέση το αυτοκινητο μου και δεν μπορεί να παρκάρει καποιος άλλος. Της απάνταω πολυ πολιτισμένα και ομορφα αφού μπροστά είναι η έξοδος 'γκαραζ' σας και πίσω έχει και άλλο γκαραζ που θέλετε να παρκάρω? Δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να με απειλεί και να μου φωνάζει. Βγάζω τις φωτογραφίες μου και πάω στο αστυνομικό τμήμα τις διχνω και μου λένε πως δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. Της έκανα και μια ωραίο σύσταση για να μαθει να μην βρίζει τον κόσμο. Το θέμα μου αυτή την στιγμή είναι όμως άλλο πως μπορώ να μάθω αν το 'γκαραζ'της είναι νόμιμο? Να σημειώσω πως έχει δυο εισόδους για το 'γκαραζ' της την μια δίπλα στη άλλη και πως σε καμία πινακίδα μην παρκάρετε δεν υπάρχει κάποιος αριθμός άδειας. Επισεις το 'γκαραζ της είναι όριο πεζοδρομίου και πιλοτης της και τα χωρίζει ένα κάγκελο.Ειναι νόμιμο να παρκάρεις στην αυλή σου αν δεν υπάρχει άδεια ?Ευχαριστώ πολυ.
-
Η νομιμότητα των θέσεων στάθμευσης και των εισόδων - εξόδων μπορεί να πιστοποιείται από την ύπαρξη τους στα σχέδια της οικοδομικής άδειας.
-
Μπορεί να είμαι εκτός χρόνου αλλά θα το πω το πρόβλημα μου τώρα που διαβάζω την ωραία σας συζήτηση. Έχω ένα ιδιωτικό garage 1000% νόμιμο και από τότε που άλλαξε ο ένοικος του 1ou ορόφου, ακριβώς από πάνω, όταν αφήνω το αμάξι μου για λίγη ώρα στον χώρο που ενώνει το garage με τον δρόμο, χωρίς να ακουμπάω στο πεζοδρόμιο, βγαίνει και βρίζει να μην το αφήνω εκεί λες και ο κοινόχρηστος είναι αποκλειστικά δικός του. Τι να κάνω;
(PS Μοιάζει κάπως τρελός..)
-
Μπορεί να είμαι εκτός χρόνου αλλά θα το πω το πρόβλημα μου τώρα που διαβάζω την ωραία σας συζήτηση. Έχω ένα ιδιωτικό garage 1000% νόμιμο και από τότε που άλλαξε ο ένοικος του 1ou ορόφου, ακριβώς από πάνω, όταν αφήνω το αμάξι μου για λίγη ώρα στον χώρο που ενώνει το garage με τον δρόμο, χωρίς να ακουμπάω στο πεζοδρόμιο, βγαίνει και βρίζει να μην το αφήνω εκεί λες και ο κοινόχρηστος είναι αποκλειστικά δικός του. Τι να κάνω;
(PS Μοιάζει κάπως τρελός..)
-
Τον ενοχλει καπου , οταν το αφηνεις εκει?
-
Μάλλον δεν έχω γίνει αντιληπτός οποτε ίσως έτσι είναι καλύτερα
-
Μάλλον δεν έχω γίνει αντιληπτός οποτε ίσως έτσι είναι καλύτερα
-
Αυτό το parking είναι αποκλειστικά δικό σου ή έχει θέσεις για να βγαίνουν κι άλλοι από μέσα; Tο 'δρομάκι' που οδηγεί στο πάρκινγκ γιατί λες ότι είναι κοινόχρηστο; Διακόπτει κάποιο γρασίδι, πρασιά που μπορεί να ποτίζουν λουλούδια,παίζουν παιδιά κ.τ.λ.; Όταν λες λίγη ώρα, τι εννοείς; Γιατί αν είναι κοινόχρηστος χώρος,άλλο να το αφήσεις μισή ώρα γιατί φορτώνεις κάτι,κάνεις μια δουλειά κι άλλο μισή μέρα.
Aν τίποτα από αυτά, μπορεί όπως λες λόγω τρέλας να τον ενοχλεί να βλέπει αμάξι κάτω από το μπαλκόνι του..
-
Απάντηση στον Απάντηση στον alexandro.K
Δεν είναι τόσο ομιλητικός για να καταλάβω, αλλά υποψιάζομαι επειδή έχει μονίμως ανοιχτά τα πατζούρια ... φοβάται μην γίνει πρόσβαση για το μπαλκόνι του. Αλλά δεν μπορώ να παρκάρω πιο πίσω θα βγω στο πεζοδρόμιο.
Το επίσης παράλογο είναι ότι αντί να χαίρεται που δεν τρυπώνω από κάτω με όλους τους σχετικούς θορύβους όλες τις ώρες τις ημέρας που θα έχω δικαίωμα να μπαίνω-βγαίνει το αμάξι με παροτρύνει σε αυτό. Εμένα προσωπικά θα με ενοχλούσε περισσότερο.
-
Απάντηση στον panormus772
Το garage με πόρτα που κλείνει-κλειδώνει είναι 1 θέσεως εδώ και 40 χρονια που κτίστηκε η πολυκατοικία και διπλα υπάρχει μια άλλη ίδια πόρτα για 3 αμάξια.
Το δρομάκι που συζητάμε, μάλλον λάθος είναι το σχήμα, είναι σχεδόν όσο το μήκος ενός μικρού αμαξιού και δεν διακόπτει τίποτα γιατί είναι στο τέλος του οικοπέδου όπου και σηκώνεται κατόπιν τοιχαλάκι στο τέλος της πολυκατοικίας. Ούτως η άλλως κάτω έχει τσιμέντο γιατί είναι ράμπα, ούτε λουλούδια, ούτε παιδιά μπορούν να παίξουν ευχάριστα.Πράγματι το κατάλαβες φορτώνω και ξεφορτώνω πράγματα υπό το άγριο βλέμμα του 1ou ορόφου που βγαίνει στο μπαλκόνι και ξεστομίζει πράγματα, η όταν ανεβαίνω γυρίζω και βλέπω σάλια η νερά στο αμάξι. Δεν πολυδίνω σημασία γιατί νομίζω τα έχει και λίγο χαμένα.
Ευχαριστώ για την κατανόηση και εγώ το θεωρώ λογικό και αυτονόητο, αλλά ο άλλος δεν είναι καθόλου συζητήσιμος, κάτι σαν άγριος, και θα με βόλευε πολύ να του πήγαινα κάτι επίσημο να με αφήσει στην ησυχία μου. Μέχρι στιγμής το μόνο που του έχω πει είναι να μου φέρει τον νομο που το απαγορεύει και εγώ θα συμμορφωθώ, αν είναι έτσι, γιατί δεν μπορώ να τσακώνομαι με τον καθένα και είναι αλήθεια, αλλά γίνεται πολύ προκλητικός ειδικά τελευταία.
Πάντως παρόλο που δεν είμαι νομικός ξέρω πως κάθε νόμος δεν είναι αναγκασμένος να αναφέρει τα αυτονόητα η και αυτά όλα που επιτρέπονται, παρα μάλλον μόνο αυτά που απαγορεύονται.
Δεν λέω καμια φορά ανεβαίνω στο διαμέρισμα η καθυστερώ ίσως και παραπάνω χρόνο. Θα ήθελα μια και μου έκανες την διαφοροποίηση αν αφήνοντας το αμάξι εκεί ας πούμε 4 ώρες αν έχει διαφορα. Ευχαριστω.
-
Οι άλλοι μπορούν να πάνε στις δικές τους θέσεις όταν το αφήνεις εκεί ή τους κόβεις τη διέλευση;
-
Καντο θεμα στην συνελευση της πολυκατοικιας
Επισης μπορεις να κανεις την γκαραζοπορτα ηλεκτρικη για να μπαινοβγαινεις ευκολα και να το βαζεις συνεχεια μεσα. Ή αν δεν εχεις πραγματα μεσα, αστην ανοιχτη για να μπαινεις με την μια και να μην το αφηνεις εξω
-
Απάντηση στον Lexandro K
Σε ευχαριστω για το λογικό τις απάντησης. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα με σκοπό την αποκλειστική χρήση του κοινοχρηστου αυτού διαδρόμου μια και κανείς δεν τον χρησιμοποιεί, αλλά καμιά φορά φοβάσαι την απόρριψη.
Απάντηση στον 993cc
Είναι μονοθέσιο parking κατασκευασμένο μαζί με την πολυκατοικία πριν 40 χρονια. Διπλα υπάρχει άλλο garage για 3 και από πίσω άλλο.
-
Το κατάλαβα αυτό. Για τον διάδρομο ρώτησα αν τους εμποδίζεις έστω και ελάχιστα. Αν όχι τότε δεν βλέπω το πρόβλημα. Κοινόχρηστος χώρος είναι που εφόσον δεν εμποδίζεις τους άλλους μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις όπως πχ το κλιμακοστάσιο.
-
Απάντηση στον 993cc
Κλιμακοστάσιο? Υπάρχουν κάποιες διαφορές.
Για παράδειγμα δεν μπορώ να στοιβάξω τους καναπέδες που δεν χωράνε σπίτι μου σε μια στροφή του κλιμακοστασίου διότι εκτός του ότι απαγορεύω την διέλευση, την καθιστώ και επικίνδυνη, για παράδειγμα σε μια φωτιά.Στο σημείο του διαδρόμου που συζητάμε δεν μπορεί κανείς να πάει πουθενά εκτός από το να θέλει να διαρρήξει το garage μου. Για αυτό είπαμε ότι μια συνέλευση σωστή κανονικά πρέπει να παραχωρήσει τον κοινόχρηστο αυτόν σε αποκλειστική χρήση. Όμως τι, Θα παρακαλάω? Ίσως θα πρέπει όμως να γίνει μια συνέλευση, όπως πρότεινε ο φίλτατος alexandros.K
Είχα στείλει σκαρίφημα. Να το πάλι.
Νομοθεσία περί πάρκινγκ